Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

21 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Superkompijuteri su rekli da imamo 28% šansi da se ušunjamo u play in.

Komšijama daju 36% za TOP4, 57% za TOP6 i ogromnih 87% za play in.

Trenutno ne možemo u istu rečenicu...

Bukmejkeri su pre pocetka vama predvidjali 10. mesto, a nama 11.

Ove projekcije koje kacis su na osnovu trenutnog preseka tabele gde smo mi prebacili a vi podbacili.

Neulazak u top 10 je neuspeh i za jedne i za druge, ostalo su sve izgovori. 

• Like 4

11 minutes ago, Cavani said:

Bukmejkeri su pre pocetka vama predvidjali 10. mesto, a nama 11.

Ove projekcije koje kacis su na osnovu trenutnog preseka tabele gde smo mi prebacili a vi podbacili.

Neulazak u top 10 je neuspeh i za jedne i za druge, ostalo su sve izgovori. 

Cak je na onim power rankinzima Partizan isao oko 8,9 mesta, a Zvezda oko 11,12 ( s tim sto tada niko nije znao da ce Petrusev konacno doci , tako da smo realno jaci nego u tom momentu ). Sve u svemu, to nisu sveta pisma, da stave u izbor najvece fanatike pracenja EL ,kosarkase i trenere opet bi bilo dosta promasaja na kraju sezone. Car je sporta da neko podbaci, neko iznenadi 🙂

Edited by Kosjan Willavić
  • Thanks 1

20 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Cak je na onim power rankinzima Partizan isao oko 8,9 mesta, a Zvezda oko 11,12 ( s tim sto tada niko nije znao da ce Petrusev konacno doci , tako da smo realno jaci nego u tom momentu ). Sve u svemu, to nisu sveta pisma, da stave u izbor najvece fanatike pracenja EL ,kosarkase i trenere opet bi bilo dosta promasaja na kraju sezone. Car je sporta da neko podbaci, neko iznenadi 🙂

Pa ovi sa 982 pratioca iz twita su manje vise samo prekopirali tabelu i eto to Vam je predikcija, jako informativno i analiticki. 😆 

Dovoljno je sto su stavili Pariz na 4 mesto, odvaljeno od realnosti. 

Koristi se sve i svasta sa bespuca interneta da bi se pravio alibi za eventualni neuspeh u borbi za top 10.

• Like 1

4 hours ago, Cavani said:

Ko, Pariz? Ono sto sam malo ispratio ucinilo mi se kao rutinska pobeda Barse gde su drzali 7-14 poena razlike tokom 4/4, pa nisam ni gledao sam kraj.

Ma da, na 5 min do kraja su smanjili na 4 razlike i onda umesto da naprave pritisak i probaju da stignu i prestignu oni napravili gomilu vezanih gluposti iako Barsa ništa posebno nije igrala.

Kad smo kod predikcija evo kako ja prognoziram krajnji poredak:

1. Olympiacos

2 Monaco

3. Pao

4. Real

5. Fener

6. Efes

7. Zvezda

8. Barcelona

9. Milano

10. Paris

11. Bayern

12. Partizan

13. Zalgiris

14. Asvel

15. Baskonija

16. Virtus

17. Makabi

18. Alba

Hot take su mi Real kao cetvrti i Pariz kao deseti. Real jeste bio slab prvi deo sezone, ali rezultati su takvi da ne zaostaju previse za vodecim ekipama, ne bi me iznenadilo ni da budu u prva tri. Pariz jeste nagomilao dosta pobeda, ali tesko da mogu tako nesto da ponove. Vidim ih na 17 ili 18 pobeda na kraju. Efes mi je najveca enigma, ne bi me iznenadilo ni da budu recimo peti, a ni trinaesti, nemam pojma. Osecam malu dozu neprijatnosti kada stavljam Zalgiris i Bajern ispod desetog mesta, ali jbg nema mesta za sve, mislim da ce Milano ipak na konto veceg individualnog kvaliteta da se umuva u deset.   

Svaka cast svakome ko ove racunarske prognoze shvata za ozbiljno.

Te prognoze su bazirane na data miningu i sistemima odlucivanja i u stvari za osnovu imaju kako se u proslosti zavrsavala sezona na osnovu nekih unetih parametara.

Da prevedem. To vam je kao kada vam neko prognozira kakva ce zima biti, na osnovu iskustva kakve su bile u zadnjih 50 godina. To jeste statistika, ali u principu nije nikakva garancija. Ko god je citao knjigu Black swan od Nassima Taleba, znace o cemu se radi.

• Ha-ha 1

Danas svratim u lokalnu kladionicu, u prolazu. Sedi komšija Mitar, polupijan, kao i uvek. Komentarišemo sport, i EL, naravno. Kaže Mitar: da se kladimo da će Real da bude ispred ovog Pariza na kraju? Nasmejem se, pozdravim ga i izađem.

Čitam sad ove stranice, vidim da je Pariz 4.,a Real 8. po prognozama, pa mi pade na pamet: ako je neko voljan da se opkladimo (ulog po želji) - na raspolaganju sam.

Vi na superkompjuter (Pariz), ja na osećaj komšije Mitra (Real). 

Računam da je ovo zicer ponuda za sve poštovaoce superkompjutera, Figurei8ht-a i telesporta...

• Ha-ha 1

1 hour ago, СтелаРоса said:

1. Olympiacos

2 Monaco

3. Pao

4. Real

5. Fener

6. Efes

7. Zvezda

8. Barcelona

9. Milano

10. Paris

11. Bayern

12. Partizan

13. Zalgiris

14. Asvel

15. Baskonija

16. Virtus

17. Makabi

18. Alba

1. Olympiacos

2. PAO

3. Monaco

4. Zvezda

5. Real

6. Fener

7. Efes

8. Milano

9. Barcelona

10. Bayern

11. Paris

12. Partizan

13. Žalgiris

14. Baskonia

15. Asvel

16. Makabi

17. Virtus

18. Alba

Između 15. i 7. će biti dve pobede razlike. 

• Like 2

Po rezultatima u poslednjih 10 kola tabela EL izgleda ovako:

1. Monako 8-2

2. Partizan 7-3

3. Olimpijakos 7-3

4. Milano 7-3

5. PAO 6-4

6. Lion 6-4

7. Zvezda 6-4

8. Fener 6-4

9. Pariz 6-4

10. Real 6-4

11. Bajern 5-5

12. Efes 5-5

13. Baskonija 4-6

14. Žalgiris 4-6

15. Barselona 3-7

16. Virtus 3-7

17. Makabi 2-8

18. Alba 1-9

Monako, Partizan, Oli i Milano su u ozbiljnom naletu, ako nastave ovako najozbiljniji su kandidati za top6, uz Pao koji ima suvi kvalitet.

Ukoliko neko ima superkompjuter, pa da propusti ove podatke kroz 1000 ponavljanja možda možemo da vidimo i procentualne šanse.

• Like 3
  • Love 1
  • Ha-ha 6

1 hour ago, Čvarkov said:

1. Oly

2. Monaco

3. Pao

4. Fener

5. Real

6. Partizan

7. Barcelona

8. Zvezda

9. Efes

10. Paris

11. Bayern

12. Milano

13. Zalgiris

14. Asvel

15. Baskonija

16. Virtus

17. Makabi

18. Alba

Prodato 🙂

Ne znam što svi skačete na ove prognoze kad je realno da stojite prilično dobro.  Naravno da ja kao navijač Partizana navijam da bude ovako kao u tvojoj tabeli (s tim da se ne bih bunio da vi budete i niže) ali vi imate prilično dobar raspored i potrebno je da baš, baš userete stvar i ne uđete bar u plejin. Nije vam strano bilo da imate ta pomračenja ranijih sezona u serijama (ja navijam da vam se ponovi bez ikakvog foliranja) ali ova ekipa deluje dosta ozbiljnije, organizovanije, šire u rosteru i čini se da ste konačno pogodili sa doselekcijom, prvo u vidu Petruševa, a onda i u angažovanju ovosezonskog rekonvalescenta. 

Trenutno ste na 11:8 (samo svojom zaslugom i svaka čast na pojedinim pobedama) i imate još 9 tekmi kod kuće, dva “gostovanja” u Beogradu (Makabi, KKP) i još 4 prava gostovanja (Alba, Bajern, Oli, PAO). Makabi i Alba su ziceri, a imate čemu da se nadate protiv nas i Bajerna. Recimo da su u Atini viđeni porazi. Kod kuće od “težih” protivnika tu su Monako, Fener, Armani, Real, Efes. Lakši su recimo: Pariz, Virtus, Žalgiris i Asvel. Da izvučete pobede protiv Albe i Makabija na gostovanjima vama treba još 5 kod kuće od ovih 9 da imate siguran plejin. Svako objektivan će se složiti da se u dobroj poziciji. Svaka pobeda preko tih 18 vas gura jedno, dva ili tri mesta gore na tabeli. 

Edited by pendulum
  • Like 12
  • Love 1

2 hours ago, MarioKempes said:

Po rezultatima u poslednjih 10 kola tabela EL izgleda ovako:

1. Monako 8-2

2. Partizan 7-3

3. Olimpijakos 7-3

4. Milano 7-3

5. PAO 6-4

6. Lion 6-4

7. Zvezda 6-4

8. Fener 6-4

9. Pariz 6-4

10. Real 6-4

11. Bajern 5-5

12. Efes 5-5

13. Baskonija 4-6

14. Žalgiris 4-6

15. Barselona 3-7

16. Virtus 3-7

17. Makabi 2-8

18. Alba 1-9

Monako, Partizan, Oli i Milano su u ozbiljnom naletu, ako nastave ovako najozbiljniji su kandidati za top6, uz Pao koji ima suvi kvalitet.

Ukoliko neko ima superkompjuter, pa da propusti ove podatke kroz 1000 ponavljanja možda možemo da vidimo i procentualne šanse.

Mesto Zalgirisa na tvojoj tabeli budi prijatan osecaj u meni. Kakva god da je, nek se barem to ispuni.

• Like 3

2 hours ago, Čvarkov said:

1. Oly

2. Monaco

3. Pao

4. Fener

5. Real

6. Partizan

7. Barcelona

8. Zvezda

9. Efes

10. Paris