Zvezdaš96 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Za razliku od Obradovića, mi smo sve nase ostale legendarne jugoslovenske trenere videli na delu i videli smo ih kako se snalaze sa manje kvalitetnim ekipama i manjim budzetima godinama unazad, jedini koji nije uspevao nista da uradi cim nema najveci ili neki top budzet sa nekom ekipom jeste Obradovic. A isto važi i za Atamana, jedini rezultate pravio je kada je bio prvi i glavni favorit za osvajanje evrolige, dok je gubio 30 razlike od Zvezde i kod kuće čak od Zvezde dok je bio trener Galatasaraja, kao sto je i Zeljko u poslednjih manje od godinu gubio 9 puta u 10 duela od Zvezde uprkos tome sto su imali bolju i posebno fizicki mocniju i atleticniju ekipu, širi i kvalitetniji roster i prosle i pretprosle sezone a i sezonu pre tih, on je uspevao da izgubi od ekipe u kojoj su glavni igraci bili Volters, Mitrovic, Dobric, Vajt i Holins, a on u svojim redovima imao Pantera, Matijasa Lesora, Avramovica, Ledeja, Naneli, Jama Madara.. cak i godine kada je osvojio svoj jedini trofej u poslednjih 5-6 godina, je imao skor sa Czv 6-6 ili 5-5 cini mi se. A da su dali Obradovicu da vodi Luku Mitrovica, Davidovca, Voltersa Vajta, Holinsa Dobrica on bi dobio napad panike, bukvalno bi popizdeo i uveren sam da bi sa takvom ekipom Zvezde umesto radonjicevog 10.mesta u evroligi i sva 3 osvojena domaca trofeja, da bi Obradovic izgubio sva 3 domaca trofeja i bio recimo 17.mesto od 18 ekipa u EL, a on je te sezone bio na 16.mestu u eurokupu sa jednom panterom ,ledejem, lesorom, madarom, Avramovicem i podseticu te da je Partizan bio te godine ubedljivo glavni favorit za osvajanje eurokupa, a ispao je od neke Burse u produzecima, gde je Holand heej HOLAND dao kljucne trojke za pobedu i bio bitan igrac, a tim vodio mladi Alimpijević sa nekim skromnim budžetom realno... 13 minutes ago, DameTime said: Ja ne sporim ulogu KKCZ u Punterovoj karijeri, za razliku od tebe koji (ne tako elegantno) eskiviraš ulogu Željka Obradovića u istoj. I Lessort i Punter su iz Partizana otišli kao jedan od najboljih (ako ne i najbolji) igrač na svojoj poziciji, za još veće novce. Razvojni put svakog igrača je svakako dug, najčešće trnovit, pun uspona, padova, nažalost i povreda. Nije on nikog od njih napravio per se, ali je većini maksimizovao potencijal. Ako igrač posle više sezona provedenih sa nekim trenerom ode kao bolji košarkaš, to znači da je ta saradnja bila uspešna. Taj isti Nunnally došao je sa reputacijom prvaka pošto je prethodno u Feneru radio 3 sezone (valjda) upravo sa Obradovićem A Vujošević kog spominješ je sam izjavio kako je Željko bolji trener od njega. DakleM, ti sve ovo pišeš da bi dokazao da je Željko osvojio sve te titule jer je imao velike budžete. A zašto je dobio poverenje uprava sa takvim budžetima - na to nemaš odgovor. Majku mu, valjda postoji neko plauzibilno objašnjenje što on dobija tolike pare da pravi ekipu, a ne recimo Muta Nikolić ili ti? Zanimljivo je da Bogi govori upravo o Željku kao nekom ko je imao najveći uticaj na njega. Bratee vama i ja bih rekao da mi je najlepše bilo kod Željka, mislim kada vidim ophodjenje sa drugim igračima, kako im sto milih mama i šta im sve radi, a tek onaj ljut i besan pogled, pa vikanje na igrače, na sudije, pa sve one scene, valaa Bogdan brat je u fazonu: "Uhh što je sigurno sigurno jee, Vujosevic i Obradovic su predivni, samo više da me ne nikada ne dave i ne guže ALI BUKVALNO" , samo glava da je na ramenima 😄 Uzgred Kalinić jedini imao m**a da kaže da je imao neprijatnih scena kada je stigao u Fenerbahce kao u fazonu nije rekao da ga je kao Avramovića ribao i gusio, ali je bio diplomata pa je rekao u fazonu nedavno u nekom podkastu: "Imao sam ok odnos sa Obradovicem i posle je bilo ok svakako, ali u pocetku nije bas bilo skroz prijatno, kada sam stigao" tako nesto je rekao, ali kao posle su kaze izgladili svoj odnos i kao morao je da se nekako prilagodi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Au jebote, pa Obradović je ono što Vučić želi da bude, svi ga se toliko plaše da niko ne sme da pisne. Kalina je inače poznat po diplomatiji, blagom i umilnom karakteru... Nema 'leba u ovoj diskusiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdaš96 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Uzgred Obradovic je doziveo najveci debakl na OI u istoriji nase zemlje sa onom vrhunskom i legendarnom nasom reprezentacijom i 2004.godine u Beogradu kada smo svi ocekivali zlato na evropskom prvenstvu za nasu zemlju, Obradovic je uspeo u osmini finala da ispadne. Posle meča je jako bio besan i nije sebe okrivio, vec je kao i uvek okrivio sve druge faktore i tako je sećam se isprozivao i okrivio naše košarkaše da su oni krivi, kao sto godinama unazad uvek krivi i sudije, svi su uvek i oduvek krivi osim njega, ona konferencija od preksinoc i sve ranije konferencije su u najmanju ruku skandalozne, bukvalno Sferopulos gospodin čovek.. Pešić je sa istom tom ekipom postao prvak sveta 2002.godine u Indianapolisu, a odlaskom Pesica i njegovim dolaskom na čelo reprezentacije smo 2 debakla i samo 2 godine doziveli, posle je i otisao posle tog debakla u Beogradu na evropskom kada smo umesto zlata, prvi put do tada ispali u osmini finala EP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdaš96 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Au jebote, pa Obradović je ono što Vučić želi da bude, svi ga se toliko plaše da niko ne sme da pisne. Kalina je inače poznat po diplomatiji, blagom i umilnom karakteru... Nema 'leba u ovoj diskusiji. Sva sreća pa godinama unazad gledamo kako Obradović viče, davi gusi i psuje i vrši psihički teror na Naneliju, Lesoru, Ledeju, Exumu.. Tu su mi obojica Obradovica slična i jedan i drugi ne smesju strancima pisnuti i u fazonu suu: "Ma dobroo matori sta da se radii, dešava see", ali zato na ovoj čuvenoj "domaćoj osnovi" iskale svu svoju frustraciju, bes i nezadovoljstvo.. Baš se upravo setih jednog meča kada su igrali mislim baš finale aba lige Zvezda i Partizan, rezultat je čak bio klimav i ova prva petorka od 5 Amera zaribala počeli da mašee i maše, i neke greške, Obradović smoren ali nema one reakcije kao prema sudijama u domacim takmicenjima i nasim reprezentativima, i dešava se neverovatan trenutak u igru ulazi verovala ili ne ALEKSAAAAA. Taj isti Aleksa kada niko neće i ne može u derbiju protiv Zvezde bez pritiska potpuno sam na trojci uzima loptu daje trojku, navijači na nogama, a Obradović se dere na njega i psuje ga i vredja i posle zove još tajmaut, gde ga preslišava i vrši mobing nad njim zato što je šutnuo tu trojku i pazi gle čudaa POGODIO je, A mali Avramović ga gleda onako sa strahom i smoreno ubedačeno, ni njemu dečku nije jasno, klimav rezultat treba im pobeda, on uzima šut za 3 raduje se trojci kao malo detee svi srećni, a Obradović kad ga tada nije polomio, nikada neće hahahha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago @Charles De Ketelaere "Bošnjaković verovatno jedini 18-godišnjak u EL sa minutima." Imaš Uga Gonsalesa i Karčenkova, takođe 18godišnjake, koji su dobili duplo odnosno skoro pa troduplo više minuta od Bošnjakovića. Jović je imao 23 kada je potpisao za nas, ne 25, ali ajd', to manje bitno. Ne znam šta su ti tačno kriterijumi kod "da mladi talenat dobije veliku ulogu u EL", ali osim pomenutog Gudurića, zašto ne bi i Mitrović mogao u taj kalup? Kao neko ko je sa 19 došao u Zvezdu a sa 21 igrao 25mpg u EL i bio jedan od glavnih igrača tada. Plus plejada igrača (Kalinić, Petrušev, Dobrić, Davidovac, Micić, Dangubić...) koji su u rasponu od 21 do 23 godine igrali po barem 15+, pa i do 30mpg, u zavisnosti od slučaja, i koji su neki bili među nosiocima. Za neke tu ipak jesmo bili ozbiljan faktor u prelasku na najviši EL stepenik (Kalinić), oživljavanju (Petrušev), ili prosto dolasku iz naše škole do reprezentacije (Dobrić, Gudurić). Za poređenje Trifunovića i Dobrića - ima smisla porediti ih u tim godinama, jer je Šegi imao malo kasno paljenje, ali je vrlo brzo nakon toga već počeo da donosi ABA titule i da igra ozbiljne minute u EL, a onda zatim postao i nezanemarljiv šraf u reprezentativnim uspesima. Nisam siguran šta si za njega hteo da kažeš tačno, budući da je igrajući godinama za Zvezdu došao do startera u reprezentaciji. Ovo govorim pre svega za taj narativ koji si plasirao za Zvezdine mlađe domaće igrače, neću redom ulaziti u Partizanov opus sa našim mlađim igračima, ali je činjenica da su uloge sa gore pomenutim ipak neuporedive. To da li su dobili dovoljno šanse i ko je koliko i zašto nije iskoristio, je druga tema. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago 29 minutes ago, Djirona said: @Charles De Ketelaere Jović je imao 23 kada je potpisao za nas, ne 25, ali ajd', to manje bitno. 1990. godište, potpisao na leto 2014. kao član tima koji je otišao u Rio. Tema koju je pokrenuo kolega Zvezdaš96 je mladi igrači u EL (kao što su ranije radili naši treneri) - Jović nije gotov igrač u tom trenutku ali ne upada baš u taj kalup. 33 minutes ago, Djirona said: Ne znam šta su ti tačno kriterijumi kod "da mladi talenat dobije veliku ulogu u EL", ali osim pomenutog Gudurića, zašto ne bi i Mitrović mogao u taj kalup? Kao neko ko je sa 19 došao u Zvezdu a sa 21 igrao 25mpg u EL i bio jedan od glavnih igrača tada. Nisam ja ovde postavljač kriterijuma, već kolega Zvezdaš, isprati šta je pisao pre mog posta. Vraća se na vremena gde se sa mladim igračima... minuti... uloge... i da, može Mitrović u taj kalup. 38 minutes ago, Djirona said: Ovo govorim pre svega za taj narativ koji si plasirao za Zvezdine mlađe domaće igrače, neću redom ulaziti u Partizanov opus sa našim mlađim igračima, ali je činjenica da su uloge sa gore pomenutim ipak neuporedive. To da li su dobili dovoljno šanse i ko je koliko i zašto nije iskoristio, je druga tema. Opet, vrati se na upise pre mojih, nikakav narativ za Zvezdine igrače ne plasiram, već an ženeral kritikujem tu isfuranu priču kako se danas ne radi šta se nekada radilo. Vaši igrači su navedeni kao pozitivni primer, stoga su i predmet replike. Činjenica je da se za evo 10 godina "tako radilo" sa svega par igrača - i to po pravilu elitnim talentima. Dobrić i Davidovac su se godinama kalili u FMP (i to dobijali npr. Partizan u više navrata) pre nego što su polako dobijali neku šansu u EL kao granični seniorski igrači. 51 minutes ago, Djirona said: "Bošnjaković verovatno jedini 18-godišnjak u EL sa minutima." Imaš Uga Gonsalesa i Karčenkova, takođe 18godišnjake, koji su dobili duplo odnosno skoro pa troduplo više minuta od Bošnjakovića. Eto, dva igrača od 17 ekipa, dva igrača od 250+ igrača. I to valjda nešto govori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Komšije imaju neku mašinu za kornete, samo štancaju 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 17 minutes ago, Papanikolesku said: Komšije imaju neku mašinu za kornete, samo štancaju Ovaj je onaj finiji, sa malo kakaa 😄 1 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Ono sto je Obradovic izjavio je samo dokaz koliko se ovde neguje model bez ikakve odgovornosti. Bitno je doci do uspeha na bilo koji nacin, a kada uspeha nema, slede teorije zavere, zli neprijatelji koji zele da nas uniste, izjave kako "je ovo takmicenje ionako nebitno", kako "mi i nismo bili u konkurenciji za vrh EL" i tome slicno. Koje je to takmicenje po Obradovicu normalno uredjeno i zasluzuje da se igra? EL? Jel ono takmicenje u kojem se klubovi pozivaju na osnovu toga koliko njihov tatica moze da im obezbedi miliona? Jel to resenje, da KKCZ i KKP igraju vecno samo EL uz pomoc novca svih nas? O cemu mi pricamo? Da nije mozda KLS vredna igranja? Sigurno ne, jer Obradovic u KLS nije zeleo ni da ucestvuje. A zasto ne zeli da ucestvuje, pa zato sto je sprdnja od takmicenja koja postoji iskljucivo zbog dva kluba? E sad, kada su SNS i Vucic isto napravili i od ABA lige, resenje je igranje KLS koja je upravo ono u sta se ABA liga pretvara svih ovih sezona? KKP je izgubio jer je slabiji i to je jedino bitno. Sve dok finalista ABA lige ne bude vise imao prolaz u EL (a po Obradovicu, samo velikani iz Beograda treba da igraju to takmicenje, ostali mogu da se ugase), ta liga je nebitna, pa sta se onda on potresa? Kako to da svi ti populisti uspeju da tako lako budu uhvaceni u kontradikciji? Prosle sezone prica o plasmanu u EL nakon finala ABA lige, sad prica kako je njegov tim ostecen iako je liga nebitna? Hajde da se odlucimo vise, da li je takmicenje bitno ili nebitno, jer ako je nebitno cemu prica o sudjenju, a ako je bitno, cemu prica o plasmanu u EL? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Pretpostavljam da je Zoc pod "neozbiljna liga"mislio na to da menadzment lige dozvoljava da se utakmice kakva je derbi igra u atmosferi konstantne napetosti, u narodu poznatoj kao atmosfera linca, i da toga nema u Evroligi. Pa je onda pomenuo onaj paravan sto stoji iza klupe. Ok je to, zaista jeste preterano nezdrava ta atmosfera i mrznja. Sa druge strane, kao i kolega Goldberg, i ja mislim da je bilo kakvo zatvaranje lige i te licence, veoma losa stvar za sport, koji u svojoj osnovi uvek tezi ka prestizu i ka mogucnoscu da i najmanji u fer borbi ostvare pobedu. Ne svidja mi se ta ideja NBA od Evrolige. To je i inace tesko izvodljivo, a od bilo kakve pravednosti nema ni "p". 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago A i ta prica o atmosferi linca je prevazidjena. Ako igraci i treneri ne mogu da podnesu skandiranja onda mozda i nisu za ovaj sport i derbi utakmice. Ali se u oba tabora iskljucivo jedan covek zali, i to samo kada izgubi. Oduvek se igra u takvoj atmosferi. Na ovom konkretno derbiju se nista strasno nije desilo sto bi moglo da potegne pricu o tim stvarima. Ako nekome smeta psovka ili srednji prst, neka vrati bilo koju utakmicu iz 2019, 2015, 2010 ili 2005. godine i iste stvari ce videti, i gore, a ne secam se da je neko od aktera utakmice kukao na to. Finale Aba lige je proslo bez incidenata kada je Zvezda bila domacin, a i kada je Partizan na svom parketu izgubio poslednju utakmicu, nista se nije desilo i sve je proslo u najboljem redu. I umesto da nastavi da se gradi na tome, sad se ponovo vracamo na neke tenzije, a da je rezultat utakmice bio drugaciji onda bi komentar bio "hvala Zvezdi na organizaciji, pokusacemo da se oduzimo u revansu". Gluposti ako mene pitate. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Ne radi se o skandiranju. Skandiranje ne zahteva paravane iza klupe, nemoj smo naivni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 9 hours ago, Zvezdaš96 said: Sva sreća pa godinama unazad gledamo kako Obradović viče, davi gusi i psuje i vrši psihički teror na Naneliju, Lesoru, Ledeju, Exumu.. Tu su mi obojica Obradovica slična i jedan i drugi ne smesju strancima pisnuti i u fazonu suu: "Ma dobroo matori sta da se radii, dešava see", ali zato na ovoj čuvenoj "domaćoj osnovi" iskale svu svoju frustraciju, bes i nezadovoljstvo.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Ima još A ima i ovo, posle neko kaže Željko ne zna da bude fin prema igračima! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdaš96 Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Pa i ovde Guduric nadrljao, mali Slukas Datome jedino od stranaca, gde su klipovi kako kinji u facu se unosi i psuje sve po spisku Lesoru, NANELIJU(pogotovo), Ledeju, Udoh??? Aaa da, daa...... 😉 Na parketu su bezgrešni samo oni snažni, ogromni, prgavi i po pogledu opasni stranci(po mogućstvu tamnoputi), kinjenje je za ove "sirovine" poput malog Alekse, malog Trifketa, Balše Koprivice, Gudure i ostalih pretpostavljam finih momaka koji ne žele, ili ne smeju ništa odgovoriti.... Bogdan isto ne izgleda kao neko ko je opasan, a i domaći je pa su naši "besni" treneri u fazonu: "Kako su me iznervirali ovi igrači, iff moram sada na nekome iskaliti svoju bes i frustraciju, ko bi to mogaoo biti u ovom timuu, hmm...?" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) @Knipex @DameTime meni je ovo "fuck you everybody" nenadjebivo. Pokazao sam ženi i raznim prijateljima ovde u Australiji, nema ko se nije smejao na to. Ali zamisli ovo u NBA, neka zvezda umesto Datome-a. Na primer: Fuck you LeBron, ok?! Shame on you!!! Kažu da NBA ima problema sa gledanosću, ovo ne bi odmoglo. Edited 3 hours ago by Darko 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Obradovic je ovakav i onakav prema igracima ali kad igrac prelazi u drugi klub i kad Obradovica pitaju kakav je, ako kaze ok je cena skace za 100 iljade, ako kaze odlican je cena skace za 200 iljade, tako da svi znaju koja su pravila igrice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Željko koji se dere na igrače je jedna od najzabavnijih stvari u evrokošarci, ovako sa bezbedne udaljenosti naravno. Mej aj pliz ju tu plej a litl bit difens, e? ❤️ @Darko vidiš da su priženi dokazi da Željko ne bi smeo da se dere na Lebrona, već samo na ove bejbi fejs belce. 👶 Edited 3 hours ago by Smrtokapa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Željko je za Bogdanovića rekao da je najteži karakter sa kojim je radio 😄 To što on ima baby face i nasmejan je, ne znači da je (u tom periodu) bio idealan za saradnju... Za Vujoševića koji ga je DAVIO ti pričaš kako ga je "napravio", ali eto problem je Želimir koji je vikao. Inače, stvarno verujem da on najviše besni na igrače od kojih najviše očekuje. Kad prestane da se dere, to znači da je digao ruke od njih. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Ja ispadnem neki advokat Zeljka Obradovica svaki put kada se ode u ekstrem u kritici njega samog. A daleko sam od toga. Samo ne mogu da razumem da imamo toliku potrebu da lementiramo nad njegovim ponasanjem svaki put. Zapamtite samo ovo: Zeljko Obradovic je kosarkaski trener. Toliko. Zeljko Obradovic je toliko pobednik u svojoj glavi da je naduren i bezobrazan svaki put kada izgubi. U slengu salty. I to je jedino sto mu ja zameram, ne ume da cestita. To nije korektno. Sve ostalo mu ne zameram ni pedalj. To sto on prica o kosarci kad pobedi a o vanparketnim aktivnostima kad izgubi je ljudska slabost koju svi mi imamo. A kod njega je ekstremna jer je toliko pobedjivao da on MRZI da gubi. Ja verujem da on ode kuci kad izgubi i da cuti pred porodicom kao posran golub, dok svi njegovi igraci odu u grad ili na splav. E to je razlika. I dosta vise. Nema on nikakav problem da se dere bilo kome, da li je domacin ili nije domacin. On se dere i takav je u licu, a to je cesto smesno, jer je takav karakter. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Ima tu jos jedna bitna stvar. Jedna od razlika izmedju uspesnih i neuspesnih sportista je sposobnost da prihvatis autoritet nekoga ko je iznad tebe, da namestis glavu i psihu tako da ti nije problem ako ti trener j*** sve po spisku. Mnogi klinci odustanu od treniranja timskog sporta jer ne mogu da podnesu da se neko na njih dere. "Ne voli ga trener". Ja nisam nikada do sada procitao da je neki igrac izjavio losu rec za Zeljka. Ovo pisem jer je nama navijacima, ljubiteljima sporta, kako god, sa strane strasno sto trener urla i psuje igracu, ali mora se uzeti u obzir da su sve to skupo placeni profesionalci koji bi trebalo da budu psihicki spremni na takve situacije. Ja sam siguran da je van parketa Obradovic sa svim tim igracima u sjajnom odnosu i ono sto se desava za vreme utakmice ostaje tamo i zaboravlja se. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Meni uopste nije strasno. Jedno je kad se neko dere u afektu i u zaru utakmice, drugo je kad te neko vredja. Recimo meni je neprihvatljivo kada onaj Bajic preti igracima Igokee da nece dobiti platu. Ovo sto Zeljko radi, ako obratite paznju, nije nikakvo vredjanje, on cesto pokazuje na celo u smislu "razmisljaj". Bas na derbiju se drao Pokusevskom jer je ovaj sa linije za tri, nakon finte, usao na poludistancu i umesto da sutne na kos, on izmislja toplu vodu da asistira u pun reket. I tu gube loptu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 2 minutes ago, СтелаРоса said: Ja nisam nikada do sada procitao da je neki igrac izjavio losu rec za Zeljka. Slažem se sa tvojim postom u celini, ali za ovo konkretno, ako bi neki žutokljunac (a bogami i ozbiljniji veteran) rekao nešto loše za Željka, bio bi ismejan, i to svi oni znaju. Željko jednostavno ima autoritet koji se ne dovodi u pitanje, sa svim dobrim i lošim što tako nešto podrazumeva. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 7 minutes ago, СтелаРоса said: Ima tu jos jedna bitna stvar. Jedna od razlika izmedju uspesnih i neuspesnih sportista je sposobnost da prihvatis autoritet nekoga ko je iznad tebe, da namestis glavu i psihu tako da ti nije problem ako ti trener j*** sve po spisku. Mnogi klinci odustanu od treniranja timskog sporta jer ne mogu da podnesu da se neko na njih dere. "Ne voli ga trener". Ja nisam nikada do sada procitao da je neki igrac izjavio losu rec za Zeljka. Ovo pisem jer je nama navijacima, ljubiteljima sporta, kako god, sa strane strasno sto trener urla i psuje igracu, ali mora se uzeti u obzir da su sve to skupo placeni profesionalci koji bi trebalo da budu psihicki spremni na takve situacije. Ja sam siguran da je van parketa Obradovic sa svim tim igracima u sjajnom odnosu i ono sto se desava za vreme utakmice ostaje tamo i zaboravlja se. Treba dodati i to da on obavi razgovor sa igračima na temu pre nego što dođu, kaže im da ima takve reakcije na TO, da je takav karakter i to je to. Znaju gde dolaze i zašto, očigledno odrade cost-benefit analizu i računaju da im se više isplati da to imaju u CV-u i nešto nauče od njega. Naneli je isto pričao na tu temu, a radio je sa Željkom tipa 6 godina tako da se dovoljno poznaju - posle utakmice može sve, da ga pitaš, obratiš se, dovedeš u pitanje njegovu odluku. Ali tokom utakmice je druga priča. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdaš96 Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Pa i njega je davio takodje ili tako nesto ima snimaka. Ne govorimo o karakteru vec o fizickoj snazi, bes postoji kod trenera, ali on se mora na nekome iskaliti, a kako ne smeš ništa zameriti u NBA Lebronu, ili u Evroligi nekom Lesoru recimo, onda će nastradati prvi golobradi sa klupe, prostoo i Vucic ce kinjiti i psihicki(mozda i fizicki ko zna) nekog jadnog Nešu iz Beograda i Drobnjaka i takve likove, neće sigurno da kinji nekog lika poput Darka Miličića.. Ali za mene to nije odlika velikih ljudi, lako je pljuvati i po kupu Srbije i srpskoj ligi, em ti rezultatski ne donosi Evropu, em ti finansijski ništa ne odnosi, prosto konsekvence su NULAA, a za evroligu samo reci hvale, evo i pre nekoliko dana je rečeno: "Evroliga je vrhunsko takmičenje, koje je na visokom nivou", znači sudije su u evroligi savršene i bajne sve je sjajno, jer bi platio ON LIČNO, pa dodatno i klup odmah u kešu po 50 ili 100 hiljada eura da ne trepnu da su rekli da su nekada bili opljačkani.. A druga strana medalje je što je on jedini trener na kugli zemaljskoj uz ranije Vujosevica koji je UVEK pokraden, kako to Pesic, Radonjić, Ivkovic, drugi Obradovic nikada nisu pokradeni, ili ako su pokradeni jednom u hiljadu godina nesto kazu o sudijama, a jedino njega uvek mrze sudije i mrze suparnicki treneri igrači bla blaa truuć... To me podseća kao klinac koji JEDINI dobije keca iz matematike u razredu, a svi drugi petice,četvorke i onda dodje kući i kaže: "Mama, mamaa, moraš da porazgovaraš sa nastavnicom, nastavnica me mrzi, jer jedino meni dala jedinicu, a znao sam super..." 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts