Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Kooineeperk

Recommended Posts

4 minutes ago, Zvezdaš96 said:

A druga strana medalje je što je on jedini trener na kugli zemaljskoj uz ranije Vujosevica koji je UVEK pokraden, kako to Pesic, Radonjić, Ivkovic, drugi Obradovic nikada nisu pokradeni, ili ako su pokradeni jednom u hiljadu godina nesto kazu o sudijama, a jedino njega uvek mrze sudije i mrze suparnicki treneri igrači bla blaa truuć...

Ti si na ovoj temi napisao sam par strana sadrzaja, i iskreno, retko sta si dobro rezonovao.. ali ovo gore sto sam podebljao je okidac da te zamolim da malo usporis i razmislis sta pises pre nego sto kliknes na 'Submit reply'. 

Srdacan pozdrav

• Like 1

Pa šta je tu netačno o njemu napisano.

Ne mogu se setiti nijednog meča gde je on izgubio a da na konferenciji se nije ponašao, da se fino izrazim u najmanju ruku veoma nepristojno, čudno, bukvalno to ne priliči ni njegovim godinama, ni njemu kao treneru i čoveku, mada svakako mislim da još jedna mrlja na sve ovo ide i na ono što se dogodilo pre 27 godina, a oni malo stariji forumaši i ljubitelji košarke znaju o čemu govorim. O tome da nikada ne čestita protivniku na pobedi koji je bio bolji posebno ne večitom rivalu to je tek posebna mana i nije u sportskom duhu ni viteški, a ovo je sport i viteška igra..

Pozdrav i tebi i zaista mi je drago što postoje forumaši poput tebe koji zaista sjajno rezonuju stvari.

Edited by Zvezdaš96

Jbg, Zeljko je najveci evropski trener, prosto zato što je uzeo najvise titula, sa najvise različitih klubova... Budzet... Nije mu budzet KKP doneo titulu pre trideset i kusur leta. Ne secam se kako je bilo sa Huventudom, ne verujem da su bili prebogati... Eno Fenera, ne škrtare nešto sa parama, pa ce uzeti EL mozda nikad više. Uostalom, nije Gvardiola posle Barse preuzeo Anderleht ili Torino, kao što Murinjo Porto menja za Čelzi, Inter, Real, United, a ne za Olimpijakos ili Sevilju.

Zaboravlja se pri goat raspravama često Boža Maljkovic. Stvorio je najjači tim 20. veka za nikakve pare, lansirao čudesne igrače, uzeo titulu sa Limožom, odvratnim zelenima iz Atine doneo prvi trofej...

Što se tiče klupske kosarke, to je to. Reprezentativna je nesto drugo. Kari i Duda su tu ispred Željka.

Zeljko kao čovek, karakter njegov... Irelevatno za podvlacenje crte na kraju karijere, retko ko zna kakav je čovek bio Herera, Mihels, Latek... Razocaravajuce za one koje zanima nešto vise od samih rezultata. Sramna konferencija posle debakla na EP ce ostati upamcena, česta nespremnost da sportski prizna poraz, krivica drugih, a ne njegova...

• Like 2

Evo, nije me mrzelo da potrosim 5 minuta da opovrgnem tvoj iskaz "Zeljko Obradovic je jedini trener na kugli zemaljskoj koji je uvek pokraden"

Evo sta je rekao nakon poraza od Armanija

Evo sta je rekao nakon poraza od Buducnosti
Evo sta je rekao nakon poraza od Asvela

Evo sta je rekao nakon poraza od Efesa

Evo sta je npr selektor Kanade rekao nakon poraza od nas na SP

Gle cuda, Zeljko nigde spomenuo sudjenje. Gle cuda, neki drugi trener na kugli zemaljskoj direktno okrivio sudjenje za poraz.
Mislim da ove cinjenice jasno cine tvoj iskaz nevalidnim.

Da ponovim, razimsli sta pises, ovako samo stancas sadrzaj koji, po mom misljenju, ne doprinosi nekoj zdravoj diskusiji na neku temu - nego u ovom slucaju predstavlja ocigledan pokusaj peckanja i nipodastavanja najuspesnijeg kosarkaskog trenera u Evropi ikada.

I kao sto sam ranije objasnjavao da uspeh ne zavisi od sudjenja, vec od kombinacije mnogo vaznijih faktora, isto tako, njegova uspesna karijera nije direktno vezana sa novcem koji raspolaze niti nacinom na koji komentarise razloge poraza.

• Like 2

Nemoj biti bukvalista, da li ti zaista misliš da ja mislim da je Zeljko jedini grub trener i jedini koji se ikada u istoriji čovečanstva žalio na sudjenje, čitaj izmedju redova, poenta priče je da se on UVEK žali.

Kontaš, žaliće se jednom u životu možda i Saša Obradović,možda će i igrači drugih ekipa se buniti, ali sa takvim konstantnim pritiskom ,intezitetom, žarom i takvim ponašanjem i izjavama na konferenciji gde ponižava svoje protivnike, novinare i ostale prisutne, gde ponižava ligu koju igra, takmilenje koje igra, samo kada ga ne osvoji ili izgubi, a u suprotnom su mu ta takmičennja sjajna to je meni neverovatno.

Da ne spominjem da je upravo ta srpska liga i ta domaća takmičenja poput Kupa, pa nekada jugoslovenske lige, sada aba lige izrodila neka od najvećih imena u istoriji barem evropske košarke, u evroligi sude iste te sudije neretko koje sude aba ligu, medjutim tamo se plaćaju penali i kazne ako pisneš, i tamo ti nije laganoo da smeš pričati sve i svašta tek tako, već moraš da odmeriš više puta svoje izjave..

Realno, Dejan Radonjić koliko je njegov klub pokraden u evroligi puta i koliko puta oduzeta pobeda, šta je trebalo Radonjić u evroligi, pa čak i u srpskoj ligi aba ligi da radi?? Da psuje i vredja i takmičenje, da pljuje po rivalu, ili Sferopulos? Da sam ja Sferopulos ne bih imao čelične živce kao on, ali jbg on je gospodin čovek, umeren i pristojan i za razliku od Željka on ume i da gle čuda ČESTITA protivniku na pobedi, Sferopulos je hladan potpuno i kada izgubi i kada pobede, i najbitnije NE KUKAA na svakoj mogućoj konkurenciji kako mu pola tima povredjeno, a činjenica je da ni na jednom meču već dve godine nije imao kompletan tim, za razliku od Željka, čovek igrao 2 meseca u evroligi bez prvog centra Bolomboja, koji je apsolutno glavni i najbolji košarkaš Zvezde, pa ne kukaa i ne navodi kao razlog poraza Zvezde to što mu fali glavni igrač i još 3-4 igrača iako je realno mogao da tu pronadje razloge poraza, nee, on nikada nije to potencirao...

Živim za dan kada ćemo gledati večiti derbi u kojem će Željko Obradovic pružiti ruku i reći: "Loše sam postavio taktiku, nismo igrali dobar meč, takmičenje je sjajno organizovano, sudije su bile korektne makar, ČESTITAM ZVEZDI SVOM VELIKOM RIVALU NA ZASLUŽENOJ POBEDI", ee, ali veća je šansa da ja sutra odletim na MARS potpuno sam, nego da se to dogodi, e u tome je razlika izmedju Sferopulosa i Željka, bitno je biti dobar čovek i gospodin pre svega!

P.S. ovo što si mi poslao nema veze sa Zvezdom i večitim derbijem, čovek komentarisao poraze u evroligi za koju kaže da juče tj pre 2 dana na konferenciji da je to sjajno i ozbiljno takmicenje, za razliku od aba lige, super lige i kupa koja su kaze amaterska, medjutim pre 2 sezone je on lično rekao kako je zadovoljan aba ligom sudjenjem i da mu je to najbitnija titulu u karijeri i najdraza dugo unazad. Dakle kada pobedi: BITNA TITULA, VAZNO TAKMICENJE, kada izgubi: SUDIJE SU HOROR, OVO JE LAKRDIJA, SMEJURIJA, LOPOVLUK I PRAVA JE SREĆAA, DA OVAKO UŽASNA ABA LIGA NE DONOSI EVROLIGU, a ta aba liga mu donela pre 2 godine Evroligu, jer je osvojio, dakle ne mozes imati dvostruke aršine, iako je aba liga lakrdija, ili je supeer i kuul, ne mozes na osnovu svog poraza ocenjivati koje takmicenje je legitimno, a uzgred sudjenje je u evroligi teeek TEŠKA LAKRDIJA I SMEJURIJA, ja da ti otvoreno kažem, jezivo je sudjenje, to kažu čak i bivsi kosarkasi izmedju ostalog i Berić, Kuzmanović itd itd da je najgore sudjenje u evroligi poslednjih godina pogotovo....

Edited by Zvezdaš96
  • Like 2
  • Thanks 1

55 minutes ago, berti said:

Jbg, Zeljko je najveci evropski trener, prosto zato što je uzeo najvise titula, sa najvise različitih klubova... Budzet... Nije mu budzet KKP doneo titulu pre trideset i kusur leta. Ne secam se kako je bilo sa Huventudom, ne verujem da su bili prebogati... Eno Fenera, ne škrtare nešto sa parama, pa ce uzeti EL mozda nikad više. Uostalom, nije Gvardiola posle Barse preuzeo Anderleht ili Torino, kao što Murinjo Porto menja za Čelzi, Inter, Real, United, a ne za Olimpijakos ili Sevilju.

Zaboravlja se pri goat raspravama često Boža Maljkovic. Stvorio je najjači tim 20. veka za nikakve pare, lansirao čudesne igrače, uzeo titulu sa Limožom, odvratnim zelenima iz Atine doneo prvi trofej...

Što se tiče klupske kosarke, to je to. Reprezentativna je nesto drugo. Kari i Duda su tu ispred Željka.

Zeljko kao čovek, karakter njegov... Irelevatno za podvlacenje crte na kraju karijere, retko ko zna kakav je čovek bio Herera, Mihels, Latek... Razocaravajuce za one koje zanima nešto vise od samih rezultata. Sramna konferencija posle debakla na EP ce ostati upamcena, česta nespremnost da sportski prizna poraz, krivica drugih, a ne njegova...

Treba znati i kada je kraj, vec skoro 9 godina nema osvojenu evroligu, a posle fenera, nije postao trener Reala, vec partizana koji je u tom trenutku imao vise puta manji budzet i bio 7.mesto u aba ligi i 24.mesto poslednje mesto u eurokupu tog leta/proleca 2021.godine kada je on dosao i posle samo nekoliko dana je budzet abnormalno povecan, dovedeni su igraci koji su odveli svoje ekipe te iste sezone u maju na final 4 evrolige, i jos neki koji su legitimni takodje EL košarkaši, znači on nije preuzeo ekipu koja je bila 7.mesto u aba ligi, pa od njih i takvom budzeta da napravi tim, već je posle jedne godine pauze u trenerskoj karijeri kada već 5-6 godina u nizu nije uspevao da osvoji neki evropski trofej i imao bas losu sezonu sa fenerbahceom tu poslednju, napustio je Fener, godinu dana napravio pauzu, mnogi pomislili da ce otici u penziju i onda dolazi u Partizan i dobija "i jare i pare" dakle i dobru i jaku ekipu i dobar budžet i vrhunski platu koja je najveća plata u istoriji srpske klubske kosarke..

Ovo si u pravu za Maljkovića, Boža je šta god neko mislio o njemu zbog ovoga, ili onoga SAM NAPRAVIO IGRAČE, SAM OSVOJIO TROFEJE, za reprezentaciju da ne spominjem Pešića, Dudu i ostalo, ljudi koji su zaista se zalagali za prosperitet i veliki uspeh srpske i jugoslovenske košarke i bili magovi da naprave domaće vrhunske igrače, dakle nikada, ili retko su oni dobijali na gotovo abnormalan budzet i iskusne i proverene evroligaške igrače pa još trenersku vrhunsku platu, pa da sednu na klupu kontaš, eto taj Boža jeni od čega napravio nešta, da li se sećaš i Bože Tanjevića sa KK Bosnom šta je uradio?? E to je ono o čemu govorim sve vreme, a plus većina koju spominjemo su i jako dobri i pozitivni ljudii i pre svega GOSPODA U TOKU MEČA, ALI I POSLE MEČEVA NA KONFERENCIJAMA...

• Like 2

2 minutes ago, JPM said:

@Zvezdaš96 Možeš li meni, ako nije frka, da u jednoj ili dve rečenice objasniš šta je tvoja poenta? Šta pokušavaš da nam svima pojasniš?

Ništa ne pokušavam da pojasnim, osim da cenim i poštujem trenere koji su sposobni i u stanju da sa izuzetno malim budžetom, malom trenerskom platom sa ne idealnim uslovima se dokažu i naprave nešto, a sa druge strane ostanu na zemlji, priznaju poraz, čestitaju protivniku koji je bolji, ne psuju i ne dave i fizički napadaju igrače, jednostavno da su gospoda i na parketu i van, a da iza njih stoje rezultati i da časno i odlučno čestitaju poraz, jednostavno da su dženlmeni i gospoda i sposobni da se prilagode apsolutno svakoj situaciji, pa i da ih pokrade sudija, da se ne ponašaju kao Vucic posle meča, ili kao Čović, znači apsolutno su mi njih trojica slični po karakteru i ponašanju, baš ne umeju da gube...

• Love 1
  • Thanks 1

1 minute ago, DameTime said:

A ti se sigurno sećaš toga, pošto si tad imao godinu dana :lol_2:

Da,ali to nije nesrecan slucaj kontas, nije isto kada neko bude potpuno trezan fin i savestan vozač, vodi računa u saobraćaju nego bukvalno ne postoji opravdanja, ti si kriv za neciju smrt i kao takav ti si dužan snositi odgovornost i posledice, tako bi trebalo biti makar u svakoj iole normalnoj pravnoj zemlji pa zvao se on Vučić, Obradović, Tito, Mitrović, ili sveti Petar, prosto pravda zemlja i zakon je isti za sve naravno...

To si mogao u jednom upisu, i mislim da bi te svi manje vise razumeli. Ovako ispada kao da očekuješ neki echo chamber gde ćemo mi svi da se zberemo kako bismo pljuvali Željka.

Meni je samo problem to što nije čestitao pobedu, jer to ipak nije korektno. Svi su nezadovoljni kad izgube tako da je ostali deo konferencije ok. 

Nije Željko ni prvi ni poslednji koji se ovako ponaša. To je, napisao sam mnogo puta, posledica njegovog karaktera pobednika. On više nije to što je bio, ali je u glavi i dalje takav.

I pored toga što nije ispao čovek na konferenciji i nije priznao i čestitao pobedu kolegi, ja za Žoca imam samo poštovanje. Da li ljudi misle da je lako ostvariti rezultate sa jakim igračima i velikim budžetima? Jak igrač neminovno znači i jak ego, a veliki budžet znači i velika očekivanja.

Malo ko to može.

5 minutes ago, DameTime said:

A ti se sigurno sećaš toga, pošto si tad imao godinu dana :lol_2:

Svi treba da budu jednaki, a ne da neki budu jednakiji od ostalih. Recimo Obradovic dobije jednom u 2 godine tehnicku gresku, a na konferenciji ga je to razbesnelo i umesto da govori o nacinu i razlogu poraza svog kluba, sve vreme je govorio o tehnickoj greski, koju budimo realni je trebalo da dobije nekoliko puta na svakom apsolutno meču, doslovno sam video i čuo da za rukav vuče sudije, preti, nervira se i vice na njih na svakom mecu a nikada ne dobije tehnicku gresku, zato sto je osvojio 9 titula evrolige. Više tehničkih imaju Sferopulos i Dejan Radonjic u karijeri, nego Zeljko, o tome govorim, pravila su ista za sve i sudije ne smeju da podlegnu pod pritisak i agresivno ponasanje..

Recimo da sam ja sudija, ja bih dao svakom treneru tehnicku gresku kako god da se zove ako vrsi pritisak, prigovoara mi kako sudim, vredja mene, porodicu i ostalo, jednostavno neka preti koliko hoće, ali ja kao sudija poštujem košarku i pravila i svakome ću dati tehničku grešku pa bio on čak i SAM GOSPOD BOG...

Ne pali to kod mene, ja sam sudija i profesionalno ću odraditi svoj posao i pritisak ne bi smeo da utiče na njih, kada uveče legneš u krevet da ti je savest čista i mirna i to je sve.

• Like 1

Nisam sudio meč, ali nešto mi govori da po pravilima košarkaške igre nije dozvoljeno ni igračima ni treneru da se ophodi prema sudijama kao da su njihov džak za udaranje u boksu, pa sam nešto u fazonu da ako sudija ne daje tehničku treneru koji se konstantno na apsolutno svakom meču tako ponaša i ukoliko ga nikada ne isključi sa utakmice, bilo trenera i igrača, da je to onda kršnje pravila i da u tom slučaju sudija nije profesionalac, a da takmicenje poput evrolige, ili aba lige, takodje gube recimo legitimitet ukoliko finansijski ili još žešće takve izgrednike ne kazne novčano ili još drastičnije, kao što su kaznili nekoliko igrača Zvezde neretko trenere i ostalo SAMO zbog komentara na meč gde su bili u fazonu da je bilo nepravedno itd prosto to mi je mnogo blaže reći, da su sudije oštetile tvoj tim, nego neke druge stvari, ali ok to je Zvezda, klub koji plaća da bi uopšte učestovao u Evroligi, nije to Barselona ili Real, niti Zvezdu treneri najveće ime u Evropi... čuveni dvostruki aršini..

Što se aba lige tiče, tu svi rade šta žele kada je komentarisanje sudjenja u pitanu kao i za KLS i KUP, jer realno tu nema drastičnih kazni pa i navijači i treneri mogu kao kabadahije uvek da se ponašaju i svu frustraciju istresu, jer ponavljam neće te niko za to kazniti, ili će kazne biti blage, dok se u Evroligi ipak moramo svi ponašati finije, jer nije nam to Srbija, ili Juga(ćitaj aba)

21 minutes ago, DameTime said:

Ne znam o čemu ti pričaš, ja se zajebavam na konto toga što se pozivaš na starije forumaše, kao da mi ostali nemamo internet i ne znamo za tu priču.

Neka, pusti ga, promašio je za deceniju ali se ne gasi. 

Ne mešajte ga sa Kornetom, pliz. Ume on da tešku subjektivnost predstavi kao činjenice i pati od hiperprodukcije slova ali počesto ima dobru logiku i poentu.

• Like 2
  • Thanks 1

1 minute ago, wrach said:

@Zvezdaš96 Ja sam pokusao argumentovano, ti ili neces da citas ili volis ovakve vrste diskusija, a iskreno nemam vremena niti vidim satisfakciju da te razuveravam da je bukvalno vecina onoga sto pises netacno.

Jesam video i procitao, ali potpuno si promasio temu, što sam ti već napisao, nisi čitao očigledno..

Kao Vučić kada ga neko pita jedno, a on priča ono što on želi, ili na faksu kada te profesor pita jedno, a ti mu napamet sam pričaš ono što si učio(odnosno i prevodu pričaš mu ono što ti odgovara u čemu si najbolji)...

Tako i ti tema je jedna, KLS, Aba, KUP i mečevi odnosno ponasanje ne samo u toku, nego pogotovooo posle meča sa najvećim i večitim rivalom i komentarisanje TIH takmičenja, a ti mi šaljes reakciju posle meča u takmičenju za koje je Obradovic pre samo 2 dana rekao citiram: "EVROLIGA JE PROFESIONALNO, OZBILJNO TAKMICENJE I VRHUNSKI ORGANIZOVANO", a zapravo ove sudije koje sude u aba ligi, sude i tamo, štaviše, i on se par puta malo požalio na sudjenje, ali nije mu to Srbija i da može da šilji po svima i svakome, gde neće imati posledice, potpuno ista situacija kao Aleksandar Vučić, kada je u inostranstvu prema strancima je predivna, kao evropska unija, Evropa je SVET bla blaa sve ih vole i postuju, a onda dodje u Srbiju da obavi kao i Zeljko konferenciju po nasim pravilima, i tu je glavni šerif i tu može da kaže sve što mu je na duši..

Kazem Vucic, Covic i Obradovic su 3 brata blizanca po karakteru, potpuno su isti, šire se uvek tamo gde mogu i gde su nadmoćni i ovde su alfa i omega i imaju neverovatne, zaista neverovatne konferencije, a tamo su manji od makovog zrna i ne smeju realno da im pisnu. Nikada Obradovic nije pljuvao po turskoj košarkaškoj ligi, po turskoj košarci po turskoj tamo, a ovdee šta radii?? Pitam se samo zašto tamo preko kad ode ne sme i ne može, a ovde sme?? Kao što se pitam zašto na našim golobradim malim igračima i mladim može da pravi od sebe Vučića, a ti košarkaši izgledaju kao Drobnjak pored njega, a zašto pre onima koji nisu odavne i snažniji, viši neretko tamnoputi, mišićavi NE SME?? Odgovor se i sam nameće..

3 minutes ago, Barkley#34 said:

Neka, pusti ga, promašio je za deceniju ali se ne gasi. 

Ne mešajte ga sa Kornetom, pliz. Ume on da tešku subjektivnost predstavi kao činjenice i pati od hiperprodukcije slova ali počesto ima dobru logiku i poentu.

Nije promaseno, to se 1997.godine dogodilo.

"Kazem Vucic, Covic i Obradovic su 3 brata blizanca po karakteru" - mislim da mora da se promeni pravilnik foruma da se odradi neki test pre logovanja - ja ne verujem sta citam. 
Ako neko moze da mi pomogne da nadjem ignore opciju, izgubila se, ovaj covek ubi sa postovima koji su bukvalno beli sum koji moram da izolujem da bih citao nesto.

• Like 2

Moguce da je on i rod sa Covicem i Vucicem, neki makar brat od tetke, kada svu trojicu slušam na čuvenim konferencijama za medije ne vidim apsolutno nikakvu razliku i najbitnija im je crta uvek svi ih mrze, svi su protiv njih, svi im nešto smeštaju, a oni su savršeni ljudi koji se bore za svoju zemlju/klub.

Još su sva trojica kako ističu u jako dobrim odnosima privatno jedni sa drugima(baš me čudii 😄 ) , a i sva trojica imaju još jednu zajedniču crtu, pred strancima su divni i predstavljaju našu zemlju kao divnu, kao demokratsku sve cveta i med i mleko, a oni su divni, cenjeni i poštovani, a onda kad počnu njihove konferencije i njihovi monolozi i kada ih novinari nešto pitaju počnu da im drže slovo, da ih vredjaju, viču na njih, a kada odu preko, inostrane novinare i ljude preko gledaju kao malo vode na dlanu, sa velikim postovanjem i uvažavanjem, dok se u Srbiji odnose prema njima kao prema državnim neprijateljima, kada se i drznu da ih nešto pitaju makar i najpristojnije moguće...

3 minutes ago, Barkley#34 said:

Šta?

Pa saobracajka koja je dovela znamo svi do čega, prosto je nepojmljivo da neko kao postovalac lika i dela ne zna za to.