Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Vratio sam snimak da vidim kako je prodavac girosa postavio poslednji napad u regularnom delo (pre Jagovog jurisa).

Da, tacno se vidi koja je neznalica. Pefektno odradjeno, Filip prima loptu, Kalina krece u reket, Larkin se u sekundi sudara sa saigracem i Kenan ostaje sam u hali na sutu za 3.HnVideoEditor_2025_04_05_152411781.gif.a72fcd43c914fc0fad854bfec8a4df92.gif

• Like 37
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Урош19 said:

Trenutno me najviše zanima da li je himaru bilo sramota da pogleda saigrače u oči posle onakve predstave

Будући директор ПИО фонда.

Калинић је одиграо докторску утакмицу, није буквално ништа погрешио.

Звезда је имала два озбиљна спектакла у Арени и то две јако сличне утакмце, Барса и Ефес, једино што је обе изгубила након продужетка. Још ми се чини да је тада Мекинтајер погодио исто тројку на истеку 1/2 као Јаго синоћ.

• Like 3
Posted

Za Efes se nema šta puno zameriti...puno bolji pristup, hrabrija igra, malo smo se "zgrčili" u 3/4, bio je egal, izgubili smo i to je to.

Ta ekipa je bolja od Reala protiv koga smo odigrali katastrofa.

Nije zanemarljivo, nikako, što nema Bolomboy-a, naprotiv...

Žao mi je šti nas je predsednik KSS-a dobro osakatio nekim svojim "mezimcima" u sezoni u kojoj je novca dovoljno za jako dobru sleekciju.

To je što je, play in će biti jako nappran, videćemo...ne znam da li se Bolomboy skoro vraća?

• Like 2
Posted
10 minutes ago, Nate said:

Bukvalno celu spoljnu liniju treba zameniti. Dovesti po jednog pleja, potentnog strelca i jednog elitnog defanzivca spolja.

Kako smo mi dosli dovde sam bog zna

Ugovor za sledeću god imaju Miler, Jago, Kenan i Dobrić. Ističe Teodosiću i Nedoviću, a vrv ne ostaje ni Lazić. Taman se uklapa u tvoju projekciju da se umesto njih trojice dovedu baš plej, strelac i defanzivac:)

• Like 1
Posted
6 minutes ago, NMX said:

Vratio sam snimak da vidim kako je prodavac girosa postavio poslednji napad u regularnom delo (pre Jagovog jurisa).

Da, tacno se vidi koja je neznalica. Pefektno odradjeno, Filip prima loptu, Kalina krece u reket, Larkin se u sekundi sudara sa saigracem i Kenan ostaje sam u hali na sutu za 3.HnVideoEditor_2025_04_05_152411781.gif.a72fcd43c914fc0fad854bfec8a4df92.gif

Odlicna akcija nema sta i to sam odmah pohvalio uzivo.

Promijenio sam profilnu jer vidim da mnogi ovde misle da ja imam nesto licno protiv Sferopulosa.

Da se razumijemo nemam nista protiv njega, ipak priznajem da mu zavidim i da sam malo ljubomoran, jer je on zaradio para sto ja necu u zivotu vidjeti, i uspio je da kupi vecinu navijaca Crvene zvezde, sto je vrlo tesko.

A sto se tice ove situacije generalno ne znam zasto mnoge ekipe ne prave faul na +4. Ja da sam igrac odmah bi ovde pravio faul nad Filipom i sprijecio moguci sut za 3 + poslao prosjecnog izvodjaca bacanja na liniju. Prva utakmica Duska Ivanovica protiv Asvela i njihov zadnji napad kada pusta centra i pravi faul je oravi primjer kako bi se to trebalo uraditi. Jos jedan primjer je i Yabusele protiv Partizana kada je mogao praviti na Lessortu faul na pola i ne dozvoliti Panteru sut za pobjedu, ali vec odlazim predaleko.

Posted
5 hours ago, Sokmeniki said:

Bold 2: 

Sjecam se ne tako davno, kada su Ivanovic i njegova ekipa bili kritikovani, jer po nekim navijacima ta ekipa nije mogla pobijediti pod pritiskom. I da onih 5 pobjeda u zadnjih 5 kola nista ne znaci jer nije bilo pritiska itd itd itd. E pa Sferopulos prosle godine igra bez pritiska od decembra i u zadnjih 10 kola je izgubio 9 utakmica, 2 mjeseca nismo imali pobjedu u EL. I tad nije bilo pritiska, sto nismo pobjedjivali isto tako? Plus je odradio doselekciju i doveo 3 igraca i sva 3 su promasaji bili, a ni to nije bilo jeftino.

Ne znam padne li nekom na pamet da postoji mozda neki drugi razlog sto uvek pucamo pod pritiskom? Radonjine ekipe su gubile sve vazne evropske utakmice, Duskova ekipa je izgubila od svih slabijih rivala u kljucnom delu sezone, evo i sa Janisom isto. Svim ovim ekipama je zajednicko to sto krenu da ciglare u  bitnim mecevima. Mi smo cak i u jedinoj sezoni kad smo igrali top 8 izgubili utakmicu za prolazak dalje pa su nam se poklopili rezultati. Pritisak koji navijaci Crvene zvezde namecu igracima ja mislim da nije vidjen u sportu. Janis pokusava da objasni to ali mislim da ne nemoguce promeniti svest navijacu Crvene zvezda na bar malo realnosti. Sad ce neko da kaze ali oni su placeni toliko i toliko, da super ali su i oni od krvi i mesa i naravno da mnogo utice na njih pogotovu u ovom vremenu gde je praticno nemoguce da izbegnes komentare tvitove i ostalo. Toliko je stranaca proslo kroz nas klub ovih godina i na prste jedne ruke mozes da nabrojis one koji su opravdali ocekivanja, jeste bas je slucajnost sto se svako raspadne kod nas.

• Like 11
Posted
10 minutes ago, Creed Bratton said:

Ne znam padne li nekom na pamet da postoji mozda neki drugi razlog sto uvek pucamo pod pritiskom? Radonjine ekipe su gubile sve vazne evropske utakmice, Duskova ekipa je izgubila od svih slabijih rivala u kljucnom delu sezone, evo i sa Janisom isto. Svim ovim ekipama je zajednicko to sto krenu da ciglare u  bitnim mecevima. Mi smo cak i u jedinoj sezoni kad smo igrali top 8 izgubili utakmicu za prolazak dalje pa su nam se poklopili rezultati. Pritisak koji navijaci Crvene zvezde namecu igracima ja mislim da nije vidjen u sportu. Janis pokusava da objasni to ali mislim da ne nemoguce promeniti svest navijacu Crvene zvezda na bar malo realnosti. Sad ce neko da kaze ali oni su placeni toliko i toliko, da super ali su i oni od krvi i mesa i naravno da mnogo utice na njih pogotovu u ovom vremenu gde je praticno nemoguce da izbegnes komentare tvitove i ostalo. Toliko je stranaca proslo kroz nas klub ovih godina i na prste jedne ruke mozes da nabrojis one koji su opravdali ocekivanja, jeste bas je slucajnost sto se svako raspadne kod nas.

I onda se još na tviteru frapiraju i pljuju Guduru što je produžio sa Fenerom, pa nije ni on lud

• Like 1
Posted

Nemam zamerke za zalaganje i pristup  protiv Efesa i Reala, ali imam (i to velike) za Žalgiris i Armani. 

Jeste, nekad te neće šut, nekad se promaši za pobedu, sve ok. Ali iz tih utakmica, ne možeš imati 0/4 kod kuće i da se pozivaš na projekcije zadovoljstva s početka sezone.

Mi smo mogli npr sa 18-8 doći do 18-16 i šta, sve bi bilo u redu, jer bismo potpisali play in u septembru. 

Kao što rekoh, nisam nezadovoljan sezonom, što zbog dosta dobrih utakmica koje smo imali, a na utisak ima uticaj i pozicija komšija na tabeli, jelte. 

I 17. mesto je ok, ako su oni 18. xD

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Razumem i stranu koja smatra da je Kodi trebalo da ide odmah na ulaz i drugu stranu koja smatra da je trebalo da sačeka da ne ostane vreme za napad Efesa, ali mi je žao Jaga koji je bio sam, nakon one trojke na kraju prvog poluvremena i ulaza na kraju regularnog dela, nekako bi bilo pravedno da je dobio loptu i pokušao baš on, kako se odvijala utakmica, 100% sam siguran da bi mu ušla lopta.

• Like 11
Posted

Nepravedno se opet Deda stavlja u isti koš sa ostalim domaćim igračima u ovoj završnici sezone. Može neko da ga mrzi i da misli da je lelemud, statistika me ne zanima, mada mislim da ni tu ne bi loše prošao jer ne maši bacanja i pogađa češće od ostalih kada je sam, borio se ispod koša kao lav u ovom periodu kada smo osakaćeni povredama visokih igrača i bio je tik iza Kaline i Petruševa što se tiče domaćih igrača.

• Like 37
Posted
1 hour ago, borisbakic said:

Ali zato Zvezda ima bolju Evroligasku sezonu nego ikad. Možda još ode dalje ali već je uspjeh. Navijas za tim kojem imaš precetanog trenera na profilnu sliku. Ne možeš da se radujes uspjehu svoga tima(ako je tvoj) jer je tvoj ego veći od toga. Bitnije ti je da si ti upravu nego da je Zvezda u plej in. Ne radujes se,mučis se da bi pokazao da si upravu. 

4 trofeja od 4 moguća domaca.

Demoliranje partizana i najboljeg trenera evrope ikada.

Plej in(prvi put i za sad,možda ode i dalje)

I ti učiš nekog,i ti objašnjavas ljudima nešto.

Imas dobar nick 😄

• Like 1
Posted
22 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Imas dobar nick 😄

Veliki borac,uvijek 120 odsto na terenu.

A i ove što im je plej in evrolige malo,da podsjetim na vrijeme kad nam je 12ti igrač komsija bio kapiten i kad smo u zadnje kolo aba lige opstanak izborili. Ako su tada uopšte pratili i bili rodjeni.

• Like 1
  • Love 1
Posted

Jbg braćo korak po korak, ove sezone pozitivan skor i plej in a uz malo sreće i plej of, sledeće sezone nadograditi roster (rešiti se štetočina) pa da ganjamo direktan plej of. 

Posted
1 hour ago, MarioKempes said:

Ugovor za sledeću god imaju Miler, Jago, Kenan i Dobrić. Ističe Teodosiću i Nedoviću, a vrv ne ostaje ni Lazić. Taman se uklapa u tvoju projekciju da se umesto njih trojice dovedu baš plej, strelac i defanzivac:)

Jesi siguran da Kenan ima ugovor za sledecu sezonu?

Ja sve nesto imam da je potpisan na jednu ili 1+1

Posted
15 minutes ago, borisbakic said:

Veliki borac,uvijek 120 odsto na terenu.

A i ove što im je plej in evrolige malo,da podsjetim na vrijeme kad nam je 12ti igrač komsija bio kapiten i kad smo u zadnje kolo aba lige opstanak izborili. Ako su tada uopšte pratili i bili rodjeni.

Eh, da ti se pulen nije povredio pred Turk Telekom 15ak godina ranije, 'apsio bi onog ludog Demond Malea koji nam ne bi spakovao 7 trojki u Pioniru, a mi bi slavili prolaz u četvrtfinale Evrokupa.

A danas, plej-in Evrolige... malo nam. 

• Like 2
  • Love 1
Posted (edited)
1 hour ago, Nenadd said:

Jesi siguran da Kenan ima ugovor za sledecu sezonu?

Ja sve nesto imam da je potpisan na jednu ili 1+1

Nisam siguran ni za jednog igrača, ali je klub 19.06.2024. na svom sajtu objavio da je Ajzea Kenan potpisao dvogodišnji ugovor sa Zvezdom, pa računam da je to valjda to. Postoji i dalje ta stranica na sajtu kluba, proverio sam sad.

Trebalo bi da +1 na kraju ove sezone imaju Mitrović, Daum i Braun, a ugovor ističe Teodosiću i Nedoviću. Svi ostali su pod ugovorom i za sledeću, osim Petruševa, koji je na pozajmici do kraja ove.

Edited by MarioKempes
  • Thanks 1
Posted

https://www.mozzartsport.com/košarka/vesti/svi-moguci-scenariji-crvene-zvezde/509108?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR42Wz-g9dNdmrw3YjsvGBnTqy0WfuPYR-CdEFM_foYw21GVx7KzplB15ZEOxA_aem_2D2zEpEw5nsN0NtS3WRjmQ 

Evo za ljubitelje kalkulacija, glava me je zabolela od mozganja 🙂

Elem, ako nista, Virtusova pobeda nam je skinula pritisak sa ledja ( da se nije desila, apsolutno sam uveren da bismo i u Atini izgubili ) i ovako rastereceni mozda imamo sanse protiv PAO. U svakom slucaju se treba posibati s njima, bili deseti ili sedmi ako dobijemo. Dokazali smo par puta da za nas nema nepobedive ekipe u gostima, sve se crta za Cinderella scenario tu 😄

• Like 1
Posted (edited)

Apropo Petruševa i Kalinića na kraju meča kako su bili slomljeni, ima snimak gde i Rokas stoji punih očiju suza. Možda ne može da pogodi kad treba, da pogodi trojku, bacanje, ulaz ali momku se borba, htenje i zalaganje nikad ne može dovesti u pitanje. I na kraju i bude nagrađen za takav pristup kao protiv Olimpijakosa. Dobili smo najbitniju utakmicu do sada u sezoni. Da njega nije bilo sad bismo ruka pod ruku sa komšijama. Zato, nemoj Rokija neko da mi dirao. 🤐👊

Edited by Čočo
  • Like 17