Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

1 hour ago, Smrtokapa said:

Jeste, Teo je krenuo zajedno sa besnim navijačima i Jovom Bakićem da juri Sferopulosa po ulicama, ali je brzo odustao zbog manjka kondicije.

Eto, to je najbolji primer koliko je pusenje stetno i kako se ne isplati na duge staze.

• Thanks 1

16 minutes ago, NMX said:

Ako Žoc ne uspe da kompletno preseče našu spoljna/unutrašnja linija saradnju, ja ne znam kako će ova trojica da sačuvaju Džoela i Filipa plus Dedu gratis. Zapravo Balša i Tajrik. Poku ne može da čuva bilo koga od našeg dvojca

Pomaže sa Kodija,ne znam kakav mu je postotak kada ostane sam na šutu za tri,ja se ne sjećam da je neku pogodio,obično jedva do prvog obruča.Pogodi on one na isteku napada preko ruke jer tad puno ne razmišlja,mora šutnuti,a ove otvorene što bi trebao dati,ne znam da je neku pogodio. 

• Like 2

2 hours ago, DameTime said:

E ako navijači KKCZ imaju motiva da ganjaju Sferopulosa do svlačionice... Vi ste inače svake godine na F4 EL ako se ne varam, pa vas je u ovoj sezoni Sfero zajebo.

Upropasti nas,ne samo on nego igaci pojma nemaju.Ovo nista ne valja hocu pobedu protiv Buducnosti i Dubaija ne zanima me EL.🤣

4 minutes ago, Taki said:

Pomaže sa Kodija,ne znam kakav mu je postotak kada ostane sam na šutu za tri,ja se ne sjećam da je neku pogodio,obično jedva do prvog obruča.Pogodi on one na isteku napada preko ruke jer tad puno ne razmišlja,mora šutnuti,a ove otvorene što bi trebao dati,ne znam da je neku pogodio. 

black-guy-computing-math-problems-meme-2

Бранко Лазић као капитен није одиграо ни секунд од када је лајковао објаву Штимца после првог скандирања иако су већ неко време "сви сем Даума спремни". Звучи као податак за размишљање за оне који воле да верују у то да постоје закулисне радње. Да не буде ни на списку за Куп Радивоја Кораћа је у најмању руку некоректно.

• Ha-ha 1

11 hours ago, Cavani said:

Bolomboj je doneo pobedu, Petrusev, CMM su doneli pobedu, jos dosta igraca pa tek onda Nedovic.

Nedovic je dao poslednje poene, a pre toga je imao 1/6 iz igre, Sferopulos mu je dao svega 11 minuta jer nas je ubijao za to vreme, imao -1 index i -3 sa njim na terenu.

Ja sam lepo napisao u prethodnom postu da ima bar 5 ukupno zaslužnijih igrača od Nedovića za tu pobedu. Ali ponavljaš se, pa moram i ja - "game winner" =/= "most valuable player".

Doneo je npr. i Kenan pobedu u Vitoriji sa poslednja četiri poena nakon što je igrao odvratnu utakmicu pre toga. Dakle, nije bio najbolji na utakmici, ali je izmislio poene koji su rešili istu. Jedina razlika je što je Kenan mudonja a Neda luzer, pa se kod njega ne važi. :classic_biggrin:

11 hours ago, StiviKivi said:

Ne bre, za kvalitet diskusije si ti tu. Piši češće.

Evo ti lajk Stivi, ako ne dobacuješ dalje od srednjoškolskih onelinera, zamolio bih te da me zaobiđeš ubuduće.

1 hour ago, Manu said:

Izbor i Kenana i Jaga pre Browna najverovatnije znači da ćemo odustati od oprobanog recepta iz prethodnog derbija gde smo igrali u visokim petorkama i koristili bekove samo koliko smo morali. 

Nisam baš najsrećniji zbog toga, pogotovo što ovo verovatno vodi i ka petorkama sa 3 beka.

Oprobani recept bez Majka, Lundberga, Bonge i Dejvisa svakako pada u vodu.

• Like 6

4 hours ago, No name said:

Zvezda nema luksuz da Kennan kakav god da je trenutno bude van 12. To je još jedna aktobacija Janisa koji voli s vremena na vreme da eksperimentise. 

Pa znači ili se Sfero probudio juče ujutru i rekao sebi "hm, ajde da vidimo malo kako bi ekipa izgledala bez prvog beka" ili prosto odmara igrača od 33 godine koji je odigrao 4 utakmice u 7 dana nakon što je već pre toga igrao pojačane minute u odsustvu Nedovića?

I zar je neko zaista poverovao u priču da Kenan "nije igrao sinoć jer neće igrati ni na kupu"? Koja je tačno logika tu, nećemo moći da ga iskoristimo na kupu pa nek spoji malo raspusta, umesto da rastereti one koji će igrati i kup? :classic_biggrin:

• Like 2

18 minutes ago, aleksa7 said:

Бранко Лазић као капитен није одиграо ни секунд од када је лајковао објаву Штимца после првог скандирања иако су већ неко време "сви сем Даума спремни". Звучи као податак за размишљање за оне који воле да верују у то да постоје закулисне радње. Да не буде ни на списку за Куп Радивоја Кораћа је у најмању руку некоректно.

Ovo si dobro primetio, baš čudno da je Kostić u sastavu za kup umesto njega. Lazekaći je očito gotov i verovatno igra poslednju sezonu ali ipak je kapiten i decenijski vojnik kluba, nekako je prirodno da on bude taj koji će da diže novi trofej.

• Like 7

Jedini strah imam od Janisa i njegovog pomračenja, čuvenih rotacija u prvoj četvrtini, igranja sa tri niska tipa Yago,Teo, Nedovic + deda , Mitar....

Ako se ne uozbiljmo i vratimo na fabrička podešavanja neko će to uraditi umesto nas.

Neka u sredu filozofira do mile volje, borac ćemo nekako rešiti, ali u finalu mora da se skrati rotacija do povuku nosioci, da se zapne da se to uzme. 

Pod kosem smo jači, Petrusev I Bolomboj su prevaga + deda kao ispomoc...

Ključno će biti na 1 i 2 gde su oni najaci.

Ovde CMM 30 min i Yago 10....na dva Cannan 25 - Nedovic 15....i da se pomolimo bogu da neko od njih dvojice ustane iz kreveta kako treba. Samo uz borbu, duge napade, bez trke sa njima,  jaku odbranu baš kao i u prošlom derbiju mi dobijamo. Ovo pišem pod pretpostavkom da bude sve kako se očekuje i finale sa njima.

4 minutes ago, Born Ready said:

Pa znači ili se Sfero probudio juče ujutru i rekao sebi "hm, ajde da vidimo malo kako bi ekipa izgledala bez prvog beka" ili prosto odmara igrača od 33 godine koji je odigrao 4 utakmice u 7 dana nakon što je već pre toga igrao pojačane minute u odsustvu Nedovića?

I zar je neko zaista poverovao u priču da Kenan "nije igrao sinoć jer neće igrati ni na kupu"? Koja je tačno logika tu, nećemo moći da ga iskoristimo na kupu pa nek spoji malo raspusta, umesto da rastereti one koji će igrati i kup? :classic_biggrin:

Stvarno nisam razumeo odluku da derbi Aba lige igraš bez startnog beka. Pa nije naspram nas bio split ili neko sličan. Zadnju utakmicu u aba ligi u Laktasima Cannan je igrao 13 min.....u zadnje tri utakmice u EL prosečno 17 min.....Ovo nije ekstremno opterećenje gde treba infuzija. Riljaju momci po 30 + min pa im ništa ne fali. Nama je sinoć bio potreban cannan kakav god da je ipak je prva opcija napadacka sa spoljne pozicije. Nista ne bi falilo da je igrao 10 -15 min umesto Teodosica....

Vrlo verovatno je hteo da ga skloni Cannana sa kupa, da aktivira penzionera koji je zadnji meč igrao 23 januara, pa kad je video da je vrag odneo šalu ide priča posle meča kako još nije doneo odluku,  već će to danas. I danas cannan u protokolu što je i jedina razumljiva odluka. 

• Like 2

1 hour ago, K.Dot said:

Šta mislite, je l’ Sfero svesno krije napadačke setove i akcije za kraj sezone kad se bude odlučivalo ili je to više wishful thinking? Čak i za laika je očigledno da nam napad štuca ali ne može svaka ekipa da ima iso ubice koji će da probijaju konstantno prvu liniju odbrane. Jbg, trener si, prilagodi se igračima, postavi sistem koji će da maksimizuje prednosti igrača a sakrije njihove nedostatke. Težak hrkljuš igramo, da ne navijam za kkcz verovatno ne bih pogledao ni 10% utakmica. 

M'jok, ko je pratio njegovu trenersku karijeru lako moze da vidi da je njemu odbrana u fokusu a njegove ekipe nikada nisu igrale leprsavu ofanzivnu kosarku, vecinom je to muka.

Moje misljenje da ce sezona u el svesti na to koliko cemo biti u stanju da riljamo odbranu al' da se nadamo da mozda i nisam u pravu.

32 minutes ago, aleksa7 said:

Umesto koga da bude na spisku, Kostica? Tek to bi bilo bezveze.

Lazic nek uleti sa tribina i podigne trofej ako ga uzmemo, ali zavrsio je on sa kosarkom, greota da bilo kome uzima mesto.

Mene je strah od naše nekreative i veoma lošeg ofanzivnog 1 na 1 potencijala naših bekova. Samo potpuno zdrav i nepreplašen Nedović može sebi da izgradi poziciju.

Sinoć su nas očas posla zatvarali u odbrani. 

Kodi je strašno nekreativan igrač, i njegova jedina šansa je da probija prvu liniju protivnika i tako pokušava da napravi višak. Pik skoro uopšte ne igra, previše drži loptu, veoma retko čita kretanja svojih igrača. On u svojoj glavi nije plejmejker. O Yagu tek da ne pričamo, mada on ima veća muda značajno od Kodija. Ali nema kreacije, nema košarkaškog vica. U prevodu, lako nas čitaju. Defanzivno možemo da napravimo petorku koja je fenomenalna, ali mnogo pati napad. Onda kad eksperimentišeš sa Yagom i Nedom u petorci, ruši se defanziva. Ili sa Teom, nema odbrane.

Opet smo traljavo sklopljen roster sa previše očiglednih mana, plus oni koji bi trebalo da riljaju i daju neki X factor doprinos, Dobrić, Giedraitis i Deda, svi u slaboj formi.

Bezveze mi je da pričam o protivnicima loše, da se ne shvati pogrešno, ali Budućnost zaista nije tim koji bi trebalo da predstavlja ovoliku muku nama. Gledao sam ih u Evrokupu. Gledao par utakmica i u ABA. Jeste da su bili motivisaniji sinoć, ali opet, to je Evrokup tim. To je tim od 4-5 miliona ukupno, možda. Nije smelo ovo da se desi.

Već 4 velika kiksa ove godine, oba poraza od Dubaia, poraz od smešnog Splita i ovo sinoć. Mnogo je.

40 minutes ago, aleksa7 said:

Aj uozbilji se. Lazić je honorary member ove sezone, nema on šta da traži u ozbiljnoj košarci već dve-tri sezone. Boli Sferopulosa cvetko za srpsku politiku.

• Like 1

7 minutes ago, fradler said:

Lazic nek uleti sa tribina i podigne trofej ako ga uzmemo, ali zavrsio je on sa kosarkom, greota da bilo kome uzima mesto.

Može i ako ne uzmemo, nije da već nismo otimali...

• Like 2
  • Ha-ha 2

Nije tu stvar umesto koga bi Lazić bio, već što možeš 14 igrača da registruješ i povedeš za Kup (koliko su i komšije recimo), dok smo mi 12. Nije mi baš najjasnije zašto je Lazić izostavljen, barem je moglo u Nišu da se bira ko će u 12...

• Like 4

23 minutes ago, fradler said:

Umesto koga da bude na spisku, Kostica? Tek to bi bilo bezveze.

Ограничења везана за списак за куп се тичу само броја странаца који су регистровани. Домаћих је могло бити и више од осам што се може видети на примеру Партизана који је набацао неку децу да може да маше листом и прича како брине о будућности српске кошарке иако ће укупно имати пет минута ти клинци, ако и толико.

26 minutes ago, JPM said:

Boli Sferopulosa cvetko za srpsku politiku.

Сферопулос би се о томе питао колико и ти и ја, кад би се потегла таква тема. Да за такмичење на ком нема лимита за број домаћих играча не пријавимо капитена је све сем чисто.

Aleksa, ograničenje broja domaćih igrača ne postoji nigde, gde si to video?

Postoji broj igrača koji se registruju za takmičenje i broj stranaca, jel tako?

12 igrača, od toga 4 stranca. Mora i Kole da dobije nekad šansu. Kup je najbolja prilika za to. Osim toga, Kostić igra u srpskoj ligi, Lazić je van takmičarskog ritma.

• Like 1