Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

413 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      327
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

Obicno kad se udje u seriju usledi neki hladan tus, poraz. Lepo bi bilo da taj obrazac bude i na delu sledece nedelje po pitanju Milana. Usli u seriju ponadali se, mozda bodove vec upisali kad ono hladan tus i jos jedan brejk Zvezde. 

• Like 4

13 hours ago, Čočo said:

Pa kad je izgledao kao odran vuk. Nisam rekao da je smeće od igrača, prevara od igrača i novi Šabaz. Jedno je kritikovati igrača ako odigra loše(naročito nakon busanja u grudi pred derbi) a drugo je pljuvati i terati igrača jer je odigrao loše što se ovde nedelju dana provlačilo. 

Sve to mene podseća na ono kako tema generalno izgleda - ujutru hvali, uveče pljuj. Ili obrnuto, kako se kom igraču zalomi...

31 minutes ago, Clash said:

Da li ste primetili da na kraju utakmice igraci se okupe na centru, mahnu prema svim tribinama i krenu prema kopu a Kalina uvek dodatnim dugackim  pljeskom pozdravi sve tri strane i tek onda krene prema kopu.

Respect.

Da da, to je radio i prošli put kad je bio kod nas

9 minutes ago, suptil said:

Obicno kad se udje u seriju usledi neki hladan tus, poraz. Lepo bi bilo da taj obrazac bude i na delu sledece nedelje po pitanju Milana. Usli u seriju ponadali se, mozda bodove vec upisali kad ono hladan tus i jos jedan brejk Zvezde. 

Čini mi se da su oni prekinuli Duškov niz pobeda pa taman da im se revanširamo

• Like 1

- ispricana prica - Dobric na 2 nosi ofanzivne probleme ako se ocekuje ista vise od njega sem spot up-a, floater-a iz neke polukruzne kretnje kad je odbrana vec pomerena i neumornag trcanja u kontru ili kat. Defanzivno je i bio i uvek ce biti vise toreador nego neki lock down odbrambeni. Bolje juri kroz blokove nego kad je na lopti. Njegovi kosarkaski kvaliteti su.. umereni (ok, nije Lazic, ali nije ni predaleko). Ali ima ali! Prvo, mentalitet, glava. Pravi Karijev ker. Grize. Nikad necu zaboraviti njegovu reakciju na neko Lazino bacanje po loptu pre 10godina. Usvojio je tu paradigmu, upisano je duboko u njemu i kida - jer ne zna drugacija. Drugo, ima duzinu, ima atletiku, solidno je cvrst. Bas je jedna puzla, slagalica koja u losem kontekstu bude neupotrebljiva do stetna, a u dobrom moze da doprinese. Ovde je doneo puno toga - i u jurenju igraca, i u svicu, i guranju. Ofanzivno je isto radio sta moze i sta zna. Kalinic i igra kroz njega mnogo olaksava Dobricevo bivstvovanje na terenu, kao i Filip i Daum koji mogu napasti i unutra i spolja.

- Sfera je imao jasan plan - play big. Tome u prilog govore pokusaji da su Kalina i Gidra na 3, a da Filip ima prve minute u sezoni na 4. Dalje, koristio je pokretljivije 5ice. Ima smisla - Herbert igra sa 3 mala (pa to treba napasti), ima uvek opasne sutere na terenu koji potezu bez savesti (pa se od toga treba odbraniti), a ako poginemo od Bukera - neka. Jasno, Gidra je bas bio tanak i znano je da u drugoj postavi nemamo kreacije, pa nam je tu uleteo Misha i resio utakmicu jer nas je izvadio iz rupe (u poslednje vreme recept za pobede bez stresa je da prezivimo drugu cetvrtinu, pa meljemo u trecoj, Radonja vibe). Kako sezona odmice sve sam sigurniji da je Sferin game plan - prilagodi se i napadni tamo gde su tanki. Resio sam da zaboravim Partizan, deluje mi da je i tim. Samo Sfera da ga ne zaboravi.

- o Filipu necu mnogo, nema potrebe. Samo jos jednom da istaknem koliko fizika znaci u kosarci (umece, snalazljivost i sl. da ostavim na stranu). Covek i trci i skace i konstantno igra iznad obruca. Sto se tice vecite dileme da li je on 5 ili 4 - slicno kao i Dobric - pitanje je konteksta (ili kako bese ona otrcanja fraza Dzejlena Rouz - pozicije postoje da bi neznalice lakse pratile kosarku). Svakako ima problem na 4 sa close out-om, ili na 5 sa krupnim centima i gradjenjem skoka, npr... Ali u Sferinom sistemu moze doprineti sa obe pozicije jer kao krupna 4orka moze preuzeti centra ili kao laka 5ica upotrebljiv je u svichu. Ofanzivno - mora biti konstantno parnter u piku. Frka je sto je u tome i Dzoel najbolji, a i Mitar. Bice izazov Sferi uklapanje Filipa na 4, a trebaju nam njegovi minuti tu. Plavsic kao strvina specijalac igra zavisno od match up-a, Deda za Ledeja i Partizan, i naravno Daum ima stalnih 20min kao neko ko siri, a bome pokazuje i vise od toga + Gidra i Kalina kao zakrpe... Na kraju respektabilna linija visokih razlicitih profila. Naravno, propatismo jer nismo imali Filipa i Dzoela ni jednu utakmicu zajedno (pa se lanac ishrane pomera u napred, sto je krs), a Mitar je dodatno fizicki propao (zato i lepljenje od strane obruca i tanko samopouzdanje). Sad - da nas je previse - jeste. Da je moglo ekonomicnije - moglo je. Da je moralo brze ovo sastaviti - moralo je. Ali kako ja dodjoh do ovde, a krenuh od 'o Filipu necu'...

Ostajem pri tome da nam treba jos jedna pobeda u ovom mini ciklusu i da ju je realnije traziti u Bolonji (ali ne ide nam u prilog sto oni prvu igraju sa fucking Albom). Mada, nije na odmet reci da nam obe ekipe ne leze. Fizikalniji su od nas na 4-3, imaju centre rudare koji mogu naneti stetu iz srca reketa. Odnosno, mislim da ih moramo nadigrati spolja. Neno, Niko i Kozer, odnosno Pajola, Morgan, Heket i Kordinije - moraji biti nadigrani. Trebace nam doprinos spolja od sva tri midget sutera, kao i da Kodi odigra momacku partiju.

• Like 29
  • Thanks 1

1 hour ago, Сандро Лаки Ђентиле said:

Објављено је то чим је дошао, постоји клаузула.

Sa pravne strane gledano ne postoji, niti kod takvih pozajmica postoje takvi dodaci u ugovoru izmedju dva kluba.

Najverovatnije su pri dogovaranju pozajmice grci usmeno trazili da ne igra protiv njih a nasa uprava to prihvatila.

U smislu dobrih odnosa dva kluba da ne kazem prijateljskih (sto ja nikada necu prihvatiti jer su protiv nas uvek igrali punom snagom i kada im nije trebalo a nama bila neophodna pobeda) verovatno ce im zelja biti ispunjena.

• Like 2

4 minutes ago, nunilo said:

Sa pravne strane gledano ne postoji, niti kod takvih pozajmica postoje takvi dodaci u ugovoru izmedju dva kluba.

Najverovatnije su pri dogovaranju pozajmice grci usmeno trazili da ne igra protiv njih a nasa uprava to prihvatila.

U smislu dobrih odnosa dva kluba da ne kazem prijateljskih (sto ja nikada necu prihvatiti jer su protiv nas uvek igrali punom snagom i kada im nije trebalo a nama bila neophodna pobeda) verovatno ce im zelja biti ispunjena.

Postoji izreka u narodu "sto budala plati, Bog ne krati", i moze se iskoristiti u ovoj situaciji.

Sta stavis u ugovor to mora da se postuje. Nema nista usmeno. Ako ima ta stavka u ugovoru Filip ne moze da igra, ako nema, onda moze. I nema ljutnje ni sa jedne strane.

Ovo je i na fudbalskoj utakmici u prenosu pominjao Ranko Stojic, ali to nema veze sa istinom, nikakav dzentlmenski dogovor i slicno. Stutgart nije stavio stavku o neigranju Silasa jer nije mislio da cemo igrati sa njima. To je to.

Filip deluje kao da su ga u Oliju držali u kavezu (što i nije daleko od istine), kada mu se otvore vrata, to ovako izgleda. Razmahao se, vidi se da je gladan igre, poena i pobeda, a poseduje ogroman kvalitet da sve to sprovede u delo. Stvarno je milina i zadovoljstvo gledati ga u klubu za koji navijaš.

• Like 9

6 minutes ago, Čvarkov said:

Filip deluje kao da su ga u Oliju držali u kavezu (što i nije daleko od istine), kada mu se otvore vrata, to ovako izgleda. Razmahao se, vidi se da je gladan igre, poena i pobeda, a poseduje ogroman kvalitet da sve to sprovede u delo. Stvarno je milina i zadovoljstvo gledati ga u klubu za koji navijaš.

Samo da se po treći put ne zajebe sa izborom ekipe za sledeću sezonu, mislim da bi onda stvarno sahranio sebi karijeru.

• Like 1

12 minutes ago, Čvarkov said:

Ocigledno je decko koji ima bas pobednicki mentalitet. Nece uopste da pravi kompromise. Mogao je da pika basket u Pireju svaku trecu utakmicu za iste pare, a on hoce minute, da bude vidjen, da znaju ljudi sta ume i sta moze.

TO je vise nego pohvalna osobina. Otisao bi on i odavde u neki Zadar na pola sezone, ali da igra. Covek jednostavno prica na terenu. Dubok naklon za to.

Primetio bih i koja je pozitiva Daum i koliko mu znaci podrska koju prima a li i pruza ostalima.

Filip je u el ubedljivo najbolji visoki igrac u igri licem prema kosu, pokretljiv je bas a imam utisak da komotno moze sa trojke iz dva koraka da zakuca. Rekao bih da je trenutno u top 3 centra lige, i sad jako smesno deluju oni upisi da nam ne treba ako ce na pozajmicu da dodje.

Meni je mnogo logicnije kad se Bolomboj vrati da Petrusev startuje utakmice, dosta dobro izgledaju on i Daum kad su zajedno na terenu, takodje su obojica pretnja u sutu i kad protivnici krenu da se fokusiraju na zatvaranje toga bice dosta prostora za Kodijeve prodore. Sa druge strane Bolomboj bi nam doneo preko potrebnu defanzivu rezervistima koji su svi talentovani napadaci ali ne mogu da odbrane nista. U zavrsnicama meceva svakako ocekujem petorku sa Petrusevim i Bolombojem zajedno na parketu.

U narednom periodu dva najbitnija meca su Armani i Efes, obe gostujemo kod ekipa sa kojima cemo da se koljemo za poziciju do kraja sezone i tu bi pobeda bukvalno vredela kao dve. 

@Guru Nisi mi odgovorio na pitanje koje sam postavio tebi bez trunke malicioznosti.

Naime, objavio si podatke o broju izostanaka Nedovica i okarakterisao ih kao sasvim zadovoljavajuce to jest da Neda nije staklen.

Ja sam te pitao kakva je situacija sa ostalim nasim igracima, koliko su propustili utakmica a da to nije odlukom trenera i koji su razlozi?

Ako imas statistiku, naravno.

Pitam zato sto mislim da to sto je Neda propustio toliko i toliko utakmica mozda nije mnogo u apsolutnim brojkama, ali mislim da ostali propustaju daleko manje, tako da je po meni Neda ipak staklen u poredjenju sa drugim profesionalnim igracima.

On svako malo ima neki udarac koji je primio, istegnuce...pitaj boga sta. I tako na svakih 4-5 utakmica propusti jednu, ponekad dve. Kazem, mozda to statisticki nije puno, ali hajde da vidimo koliko utakmica drugi propustaju, jer etiketu staklenog nije dobio u poredjenju sa mnom, vec sa profesionalcima koji moraju da vode racuna o svom telu, jer od njega zive.

9 minutes ago, JPM said:

Primetio bih i koja je pozitiva Daum i koliko mu znaci podrska koju prima a li i pruza ostalima.

Slažem se. Vidi se da se brzo uklopio u tim, baš kao i Gidra. Bori se i bodri saigrače. Još jednom da kažem, mene je iznenadila njegova čvrstina i mogućnost pod jakim kontaktom da poentira. Svi su očekivali pa i ja da više bude van linije za 3 i šutira.

• Like 1

12 hours ago, Markoss said:

Petrusev je najbolji srpsk igrac koji nije u NBA. Samo da se resi tog nekog iracionalnog straha i rezervisanog pristupa u odredjenim situacijama i bice najbolji C u Evropi.

Vidim da ovo često provlačiš,ali ja se ne slažem da je Filip strašljiv..možda je bio nekad,ali nije više.

Najveća i najpozitivnija promena kod njega je upravo na ovom planu,a koren promene su dva fantastično odigrana turnira sa reprezentacijom dva prethodna leta. Posebno sam bio impresioniran sa koliko je kuražnosti i hrabrosti odigrao protiv Amera u Parizu na Olimpijskim igrama. Uopšte nije bio impresioniran Embidom,Adebajom i Dejvisom. Ni uplašen..muški se šibao sa njima i igrao bez respekta.

Tako da mislim da konstatacija više ne (po)stoji.

• Like 2

Evroliga je ove sezone takmičenje sa dosta pariteta. Ja i daljem mislim da će ovi najkvalitetniji isplivati na vrh na kraju ali veoma je zanimljivo. To što je recimo Pariz prvi a Virtus sedamnaesti ništa ne znači još uvek. Šta više, Virtus ima veći individualni kvalitet od Pariza. Ne treba potcenjivati nikog. Jedino je Alba zalutala jer nemaju kvalitet, imaju mnogo problema sa povredama a generalno su mekani i ne mogu da ispeglaju nedostatak tehničkog kvaliteta fizikalijama. Sve ostale ekipe su tu negde i razlika u kvalitetu je mnogo manja nego nekada između npr šampiona EL i sedamnaestog Virtusa. 

• Like 8

2 hours ago, nunilo said:

Moram da priupitam, ne nužno samo tebe, već generalno navijače Zvezde; pošto vidim da vlada neki animozitet prema Olimpijakosu iz, za mene lično totalno pogrešnih razloga; ne prihvataš ih kao prijateljski klub jer su igrali punom snagom protiv vas kad vam je trebalo, a njima nije!? Wtf? 

Pa imati prijateljske odnose sa nekim ne znači da treba da te pušta da pobediš da bi se ti plasirao dalje. Po toj logici, onda i oni da očekuju od vas da ih pustite recimo u potencijalnom PO duelu, jer jebi ga, oni imaju veće šanse da uzmu EL nego vi, a i da im vratite uslugu, što da ne? 

Em što to apsolutno nije sportski, nije gospodski, a i izuzetno je nepravedno prema recimo nekoj drugoj ekipi koju niko ne pušta da pobedi, jer nema "bratski" tim, a takmiči se isto koliko i vi. Jel to neki sindrom FMPa u ligi, pa ste navikli na neke sigurne pobede kada (za)treba, pa sad to treba da se prenese/očekuje i u EL? Pritom prijateljski ste klub zbog navijača, kakve veze ima vlasnik Olimpijakosa sa Čovićem/Drčelićem? Kakve veze ima Barcokas sa tim? Vezenkov, Furnije, igrači? Šta treba, da im se suflira da igraju u leru jer su navijači ortodox? Nije li to i poniženje za klub ranga KKCZ da ih neko pušta da pobede?

Ovaj momenat kod vas baš ne razumem, okej je biti kivan na svoje navijače što kad gostuje Pirej, navija se pola pola, ali ovo.. Van svake pameti. 

Nemojte se ponižavati ovim izjavama. 

Inače cigani, čestitam na demoliranju Bajerna, za mene ste top 8 tim po kvalitetu; povratkom Džoela mislim da plasman u top 10 ekipa nije upitan. 

30 minutes ago, Nini3112 said:

Kad bi nekako skinuli Milano kao sto su oni nama skratili seriju

Nije nemoguće samo je pitanje koja će se Zvezda pojaviti na terenu. Ova protiv Bayerna ili ona iz derbija. Svakako nismo bez izgleda ali sa nama je naprosto tako. 

• Like 1

12 minutes ago, Papanikolesku said:

Moram da priupitam, ne nužno samo tebe, već generalno navijače Zvezde; pošto vidim da vlada neki animozitet prema Olimpijakosu iz, za mene lično totalno pogrešnih razloga; ne prihvataš ih kao prijateljski klub jer su igrali punom snagom protiv vas kad vam je trebalo, a njima nije!? Wtf? 

Pa imati prijateljske odnose sa nekim ne znači da treba da te pušta da pobediš da bi se ti plasirao dalje. Po toj logici, onda i oni da očekuju od vas da ih pustite recimo u potencijalnom PO duelu, jer jebi ga, oni imaju veće šanse da uzmu EL nego vi, a i da im vratite uslugu, što da ne? 

Em što to apsolutno nije sportski, nije gospodski, a i izuzetno je nepravedno prema recimo nekoj drugoj ekipi koju niko ne pušta da pobedi, jer nema "bratski" tim, a takmiči se isto koliko i vi. Jel to neki sindrom FMPa u ligi, pa ste navikli na neke sigurne pobede kada (za)treba, pa sad to treba da se prenese/očekuje i u EL? Pritom prijateljski ste klub zbog navijača, kakve veze ima vlasnik Olimpijakosa sa Čovićem/Drčelićem? Kakve veze ima Barcokas sa tim? Vezenkov, Furnije, igrači? Šta treba, da im se suflira da igraju u leru jer su navijači ortodox? Nije li to i poniženje za klub ranga KKCZ da ih neko pušta da pobede?

Ovaj momenat kod vas baš ne razumem, okej je biti kivan na svoje navijače što kad gostuje Pirej, navija se pola pola, ali ovo.. Van svake pameti. 

Nemojte se ponižavati ovim izjavama. 

Inače cigani, čestitam na demoliranju Bajerna, za mene ste top 8 tim po kvalitetu; povratkom Džoela mislim da plasman u top 10 ekipa nije upitan. 

Dovoljan razlog za animozitet prema Olimpijakosu je suđenje koje oni imaju, i sam si pisao o tome, takođe je i zajedničko navijanje u toku utakmice debilno. Grci to ne rade nego samo smanje zviždanje i pre i posle utakmice bude tih zajedničkih pesama. Bukvalno je najgora utakmica u sezoni kad se igra protiv njih. Eto možemo navesti i slučaj Petrušev gde su odbili da ga odmah puste na pozajmicu jer će kao igrati a  veći deo utakmica je presedeo na klupi. Sve u svemu gadan klub.

Ova pisanja o puštanju su besmislena, to se slažem.

Edited by Урош19
  • Like 3