Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

2 minutes ago, Volter said:

Realno, uz sve probleme koje smo imali, neke brljotine koje je ponovila uprava, loši nastupi u Evroligi, navijači su bili na nivou. Za prošlu sezonu se navijačima nema šta zameriti.

Ima, što su dolazili i nakon one sramote sa selidbom u Pionir.

Edited by Čvarkov
  • Like 2

18 minutes ago, Čvarkov said:

Razumem ja ljude koji ne veruju u taj famozni iskorak jer se neke stvari poklapaju sa prethodnim sezonama, ali ja ipak biram da ostanem pozitivan i da sačekam da vidim kako će se sezona odvijati baš zbog tog kvaliteta igrača koje imamo. I čekam Bokija. 🙂

Nema ovde mesta pozitivnom razmišljanju, sezona nam je propala.

• Like 2
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

2 minutes ago, Don Dusko said:

Znaci krenulo je polako smenjivanje Sfera?

Nisam ni ja bas zadovoljan kako rotira ali za smenu nisam.

Ma kakvi, ja sam tu jedan od rijetkih, za sad nemam podrsku, ali vidjecemo kasnije 😁😁.

Salu na stranu, stvarno mislim da su naredne 3 utakmice kljucne i ako ne budemo imali 2/3 da je vrijeme za neke drasticne poteze.

12 minutes ago, Sokmeniki said:

Kad je Dusko dosao i krenula serija pobjeda, na pocetku protiv Makabija i Virtusa nije bio pun Pionir, o Areni nismo ni razmisljali.

Treba uzeti u obzir da je tada bilo u toku SP u fudbalu na kojem je bio neuporedivo veći fokus javnosti i da je naša reprezentacija baš isti dan igrala protiv Brazila i Švajcarske. Utakmice protiv Makabija i Virtusa su se igrale u ranijim terminima zbog toga i posle tih utakmica je organizovano gledanje fudbala na video-bimu u hali.

• Like 1

Nije lako napraviti taj "iskorak" jer, dobrim delom zbog ustrojstva kluba, rezultati ne rastu linearno sa povećanjem uloženog novca. Mada, u kakvoj je državi, klub je još i odličan.

Sferosmenjivače puca PTSD od prethodnih sezona, pa upadaju u paniku i onda bi da urade sve isto što i tih prethodnih sezona, počevši od smene trenera. Sferopulosa treba pustiti da izgura ovo kako je krenuo, ne sveđa se ni meni dosta toga ali ništa se ne dobija tovarenjem dodatnog pritiska.

Ovaj tim je za neko od plej-in mesta, to će i da se izniveliše do kraja sezone, osim ako nas ne snađe neka katastrofa od serije povreda kao Efesa prošle godine. Znači samo opušteno i idemo u nove pobede i poraze, biće i jednog i drugog.

Edited by Smrtokapa
permutacije
  • Like 3
  • Thanks 1

Пошто свакако неће бити смењен пре Бајерна ,мислим да му је то прекретница.Будимо реални очекивали смо 7:5,не 5:7.Сачувана окосница,доведена појачања ,буџет појачан...Са поразом од Бајерна,губимо корак за топ 10 и ако дође до очекиваног пада тимова попут Париз,Бајерн,Жалгирис биће тешко их стићи,уз очекивано дизање Реала,Ефеса,Арманија.Мислим да нам овакав Виртус не лежи,очекујем пораз ту а ове године мислим да ни против Арманија са оваквом игром немамо шта да тражимо.

• Like 2

15 minutes ago, Don Dusko said:

Basket njuzovci pokrenuli tu temu imali video klip.

https://www.instagram.com/reel/DCumcnUsMJs/?igsh=MXdmdW5xZnc2dHRrdA==

Kenan ih poklopio u komentaru jebiga ne umem da dodam sliku a da bude prave veličine printskrin

On 11/23/2024 at 12:13 AM, Kooineeperk said:

Po tome sto je mekan i lakse izlazi na kraj sa uobicajenim profilom cetvorke nego sa uobicajenim profilom petice. Mada u modernoj kosarci vise nema tako izrazitih profila, ali shvatas poentu. Po cemu ti iznosis svoju tvrdnju?

Gde si krenuo na mene statistikom? 😄 znam da tu imas bolje alate od mene (podeli nesto sa Sinerdzija, sta si se stis'o), ali da probam...

0) pre svega, statisticki gledano, Petrusev jeste igrao neku svoju najbolju kosarku u periodu kad nije igrao Martin, to ne mogu da se ne slozim jer je cinjenica.

1) Martin nije igrao od 14. (pre toga se povredio, na treningu) do 24. kola (ukljucujuci i to kolo, vratio se za 25. kolo). Dakle 11 utakmica.

2) to sto se Martin povredio i upraznilo se mesto na 5, apsolutno ne znaci da je Petrusev igrao na 5 te Martinove minute. Igrao jeste i na 5 sigurno, videli smo golim okom, ali je isto tako igrao i Luka, a igrali su i Kuzmic kao i Raduljica cak (odigrao lik 3 utakmice te sezone od kojih je jedna bila bas kao zamena za Martina odmah po povredi, kad je odigrao 4 i po minuta). A naravno, igrao je Petrusev i svoje minute na 4. Uz to, u kontekst cele price treba staviti i Bentila pa i Ilica.

• Luka je pre Martinove povrede igrao 10 od 13 utakmica (dakle nije svaki put bio u sastavu) i kad je igrao to je u proseku bilo 17min (ako to normalizujemo na svih 13 utakmica to je 13.1min po utakmici). U periodu kad je Martin bio povredjen, Luka je odigrao svaku utakmicu u proseku sa po 19.6min (dakle povecala mu se i minutaza i utakmice koje igra).
  • Kuzmic je pre Martinove povrede igrao sporadicno 7/13 utakmica sa 8.2min (normalizovano na 13 utakmica to je 4.4min po utakmici), a tokom Martinove povrede 8/11 utakmica sa 9.2 minuta (normalizovano na svih 11 to je 6.7min po utakmici) - dakle i on je profitirao, a Kuzmic je cita petica.
  • Pomenuti Raduljica je u jednoj utakmici (Armani) pokrio 4.5 min. Ovo mozemo i da zanemarimo.
  • Petrusev je igrao sve utakmice, pre povrede Martina je imao 18.7min (6.53ppg) posle povrede Martina je imao 25.2min (15.8ppg).
  • Bentil je igrao taj period sve osim 2 utakmice ali sa nesto manjom minutazom (18.2min umesto 23.8min pre toga), a Ilic je dobio sansu na svega 5 utakmica (oko 10min) (i jos 2 utakmice posle toga).
  • Martin je pre povrede igrao prosecno 16min - i to su centarski minuti koje je trebalo nadoknaditi (176minuta).

2) Deo tih minuta je uzeo Luka (sto povecanjem minutaze sto uopste igranjem), dosta manje Kuzmic, pa onda jednom Raduljica. Neki deo uzeo je i Petrusev. Ali ne sve. Lukin doprinos (inkrement igranja na centru) je (19.6-13.1)*11= 6.5min * 11 utakmica = 71.5min. Kuzmicev doprinos (inkrement) (6.7min-4.4min)*8=2.3min*8=18.4min. Samo njih dvojica i Raduljica su dakle pokrili 95min od ovih 176min koje je propustio Martin. Vecinski deo (pojedinacno gledano) uzeo je Petrusev, oko 81min ili nesto vise od 7min po utakmici.

Otprilike je toliko i porasla njegova minutaza...

E sad, da li mozemo bas sve te minute smatrati "centarskim" minutima?

3) Da bi smatrali te minute koje je uzeo Petrusev "centarskim" minutima, moramo da pogledamo jos siri kontekst, da li su to zaista bili centarski minuti (nesto jesu, kada Petrusev igra u paru sa nekom cetvorkom - Bentil eventualno Ilic) ili su bile small-ball varijante (pa i ovo jesu, i to se moze pogledati u odnosu na to s kim je igrao u paru, da li se i trojka povlacila na poziciju 4 - na primer Stefan Lazarevic, ili su pak te Petrusevove minute na 4 pokrili Ilic i Bentil). O ovome mozemo sada da diskutujemo, ali je cinjenica da je od tih 11 utakmica, na svega 5 igrao Ilic (koji je cetvorka), da Bentilovi minuti nisu porasli (sto bi bilo ocekivano jer je premisa da Petrusev sada igra 5) nego su bas suprotno - smanjeni minuti i cak je dve utakmice izostao. Lazarevic je u svih 11 bio u ekipi sa 19.1min, a pre povrede na 9 od 13 utakmica sa nesto manjom minutazom (18.7min), a posle Martinove povrede je nastavio da igra ali sa manjom minutazom (16.7min). Ovakva analiza bi bila zanimljiva ali nemam pristup nekim sistemima koji mogu da pokazu koje petorke su kada igrale i koliko - a bas bih voleo da vidim to. Mozda nisam u pravu, ali po ovome sto se vidi iz "obicne" statistike, mislim da itekako ima elemenata da jesam.

Da poJentiram: Nesumnjivo je da je Filip igrao super taj period, nesumnjivo je da je igrao i 30% vise minuta u tom periodu, nesumnjivo je da su neke Martinove minute pokrpili ostali centri (Luka, Kuzmic, pa i Raduljica jednom) jer su vise igrali nego pre toga a nesumnjivo je da je i Filip menjao Martina i na 5 u "normalnim" petorkama (kad imamo pravu 4 na poziciji 4) ali i kao small-ball varijanta (jer Bentil i Ilic to ocito nisu) mozda u kombinaciji sa Lazarevicem (jer on imao upadljivo vecu minutazu tokom tog perioda).

Pa sad, da li kad cetvorka igra centra u small-ball-u to racunamo kao da je igrao centra, odnosno da je centar? Not in my book. Kalinic i Gidra nisu cetvorke, ali sticajem okolnosti igraju to dosta minuta (jer imamo Dauma i Davidovca na 4 a Petrusev igra sada uglavnom na 5 jer nema ko). I ne bih ih nazvao cetvorkama.

P.S. baciti neki stats kao sto je ppg, a ne staviti ga u kontekst minutaze, od tebe nisam ocekivao. Obojica znamo da se u kosarku razumes bolje od toga... Manjkavo je to kad se pokaze 7.95ppg<15.67ppg a ne kaze se da to nije za isti broj minuta vec je minutaza otisla sa 18.7 na 25.2min po utakmici. OK napredak je, ali i zahvaljujuci povecanoj minutazi.

Otkrio sam malu gresku u racunu kod Kuzmica (racunao sam mu doprinos kao da je igrao svih 11 utakmica a igrao je 8). Ali ne menja sustinu i konacni zbir u nekoj velikoj meri. Obelezio sam crvenim.

Poenta ostaje - Petrusev je u tom periodu pokrio svega 7 min po utakmici na centru dok su ostali centri pokrili 9min (od 16min koliko je nedostajalo odsustvom Martina), barem prema raspodeli minutaze igraca pre i tokom tog perioda. Govoriti da je tada igrao centra (u smislu da je iskljucivo igrao centra) ne odgovara istini - igrao je eventualno 7 od svojih 25min. Osim ako neko moze da mi prikaze advanced statse tih utakmica gde se vidi koliko minuta s kim u paru je igrao Petrusev. Ti statsi postoje, ali ja ih nemam.

@Guru ? Ti verovatno imas pristup podacima o petorkama na terenu i ucinku. Nemam problem da pokazes da nisam u pravu, naravno, pomocu podataka.

• Thanks 1

1 hour ago, СтелаРоса said:

Jebote kakav sastav, imam osecaj kao da je ovo bilo pre 5, a ne pre 2 godine. U medjuvremenu smo postali pijani milioneri koji ne prihvataju nista manje od dva ozbiljna EL igraca po poziciji. Moglo bi se stvarno postaviti pitanje zbog cega igracima koji imaju ocigledne nedostatke ne mozemo iste da sakrijemo na terenu. Ima sigurno do trenera, a ima i do nas navijaca koji stvaramo nenormalan pritisak i ne prastamo greske. Primer je Plavsic koji ima predispozicije da postane dobar centar, ali ko ce sad njega da trpi, daj Motlija.

Plavšića možemo da istrpimo i sačekamo ali ne možemo u EL da istršimo i njega i Muku. U stvari možemo, ali onda se ne treba čuditi solidnom 16-tom mestu.

• Like 1

12 minutes ago, pachupa said:

Пошто свакако неће бити смењен пре Бајерна ,мислим да му је то прекретница.Будимо реални очекивали смо 7:5,не 5:7.Сачувана окосница,доведена појачања ,буџет појачан...Са поразом од Бајерна,губимо корак за топ 10 и ако дође до очекиваног пада тимова попут Париз,Бајерн,Жалгирис биће тешко их стићи,уз очекивано дизање Реала,Ефеса,Арманија.Мислим да нам овакав Виртус не лежи,очекујем пораз ту а ове године мислим да ни против Арманија са оваквом игром немамо шта да тражимо.

Ti nam vec upisao poraz sa Bayernom?

@ Pariz

Baskonija

@ Fener

Barsa

@ Real

@ Zalgiris

Panata

Alba

@ Monako

@ Asvel

Partizan

Bayern

Da se ne zajebavamo, ovdje je odlicno ako budemo imali  6:6 posle meca sa Bayernom. Okej izgubili smo neke sto smo mogli ocekivati pobjede ali i pobijedili Fener, Monako gdje smo ocekivali poraze.

Onako izgubiti protiv Barse i Zalgirisa. 

• Like 3

37 minutes ago, Don Dusko said:

Sferopulosa vade "samo" prošlogodišnji rezultati protiv komšija. Sve ostalo je jako tanko do nikakvo.

Ja sam i za smenu i nisam.

Nisam, zato što ne verujem da bismo doveli nekog boljeg. Kad bi Duško čekao iza ćoška, do ručka bih bio Plavšić u prajmu i napisao sličan tekst kao kad su za Ivanovića pripremili konopče xD

• Like 2

16 minutes ago, Kooineeperk said:

Otkrio sam malu gresku u racunu kod Kuzmica (racunao sam mu doprinos kao da je igrao svih 11 utakmica a igrao je 8). Ali ne menja sustinu i konacni zbir u nekoj velikoj meri. Obelezio sam crvenim.

Poenta ostaje - Petrusev je u tom periodu pokrio svega 7 min po utakmici na centru dok su ostali centri pokrili 9min (od 16min koliko je nedostajalo odsustvom Martina), barem prema raspodeli minutaze igraca pre i tokom tog perioda. Govoriti da je tada igrao centra (u smislu da je iskljucivo igrao centra) ne odgovara istini - igrao je eventualno 7 od svojih 25min. Osim ako neko moze da mi prikaze advanced statse tih utakmica gde se vidi koliko minuta s kim u paru je igrao Petrusev. Ti statsi postoje, ali ja ih nemam.

@Guru ? Ti verovatno imas pristup podacima o petorkama na terenu i ucinku. Nemam problem da pokazes da nisam u pravu, naravno, pomocu podataka.

Prevelike su vam poruke u raspravi, pa nisam citao da budem iskren, al reci koji podaci ti trebaju za petorke?

10 minutes ago, Kooineeperk said:

Ti si toliko zakomplikovao nešto što je krajnje jednostavno i onda naravno došao do pogrešnog zaključka... Utakmica traje 40 minuta (osim protiv Barse, kada je trajala 45 :classic_sleep:), neko u svakom trenutku meča igra na poziciji 5, Mitrović je u tom periodu imao 19.5 mpg, Kuzmić 6.5 mpg (nije igrao sve utakmice) i Raduljica je odigrao 4 minuta na jednom meču... Ko je igrao ostatak vremena na 5 i koliko je to minuta? 

3 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

@ Pariz

Baskonija

@ Fener

Barsa

@ Real

@ Zalgiris

Panata

Alba

@ Monako

@ Asvel

Partizan

Bayern

Da se ne zajebavamo, ovdje je odlicno ako budemo imali  6:6 posle meca sa Bayernom. Okej izgubili smo neke sto smo mogli ocekivati pobjede ali i pobijedili Fener, Monako gdje smo ocekivali poraze.

Onako izgubiti protiv Barse i Zalgirisa. 

Ovo i jeste problem sa te dve utakmice (Barsa i Zalgiris). Izgubili smo ih direktno zbog sudijskih "gresaka", ali ljudi su vec to zaboravili i krecu da krive trenera zbog 5-6. Cinjenica je da nam pise Barselona na dresu, bili bismo najmanje 7-4.

• Like 2

3 minutes ago, elmulinho said:

Ovo i jeste problem sa te dve utakmice (Barsa i Zalgiris). Izgubili smo ih direktno zbog sudijskih "gresaka", ali ljudi su vec to zaboravili i krecu da krive trenera zbog 5-6. Cinjenica je da nam pise Barselona na dresu, bili bismo najmanje 7-4.

Nećemo sad ko papagaji ponavljati Barselona pa Barselona.  Videli smo sve sta je bilo. Takodje imali smo dva zicera u vidu asvela kome smo išli u dobrom raspoloženja posle pobede na Monakom, I KKP koji nam je došao posle 6 vezanih poraza, sa novim timom i veoma lošim rezultatom u El  ....

Odigralo se katastrofalno .

Sa te dve pobede bili bi na 7 -4 pri vrhu. 

Poništene dve pobede protiv Fenera i monaka.

Pre početka svi smo bilo zadovoljni ovim sastavom. Naširoko se pričalo još Petrusev i to je to. Sad se sve raspalo posle povrede Bolomboja...

Ja ne mogu da verujem da faking luka mitrovic posle X sezona u EL , I dalje izgleda kao da je pao sa marsa, da i dalje ne može skok da uhvati i da se ponaša kao da se prvi put susreo sa loptom. 

Ajde ovaj plavsic , on je tu prvi put, nije opravdanje za osnovno ne znanje, on je i projektovan kao treća opcija, ali da mi posle bolomboja nemamo apsolutno nikakav doprinos od ove dvojice. 

Pa za šta dobijate pare? 

Evo vukao je Petrusev zadnju utakmicu, a gde je ispomoc? Kakvu je pomoć dobio od ove dvojici i Dauma? Sramota JEDAN SKOK SU IMALI ona dvojica..

Mi imamo dobar tim...Cody, Cannan, Nedovic, Kalinic, Gidraitis, Petrusev...odlični igrači, iskusni, sa X utakmica iza sebe.

Moje mišljenje je da je trener najveći problem trenutno, ovim ne govorim o smeni, nego o trenutnom stanju tima.

Motivacija tima je na jako niskom nivou. 

Ono što treba da radi to je da prestane sa suludim rotacijama po unapred ustaljenom šablonu bez ikakvog osećaja za trenutnim stanjem na terenu.

Non stop rotira, pa se po unapred zna da će svih 12 igraca igrati u prvoj četvrtini. Spaja ne spojivo, igracima mesa pozicije, I sve to dovodi do konfuzije.

Mora da se zna startna petorka, da se iskristališu nosioci,  da se istim poveća minutaza,  a rezervistima smanji. Nece nista biti ako nekad igramo sa 10 igraca, a da dva ne udju u igru. 

Ponavljam , zvezda ima dobar tim, u koji je mnogo uloženo, gde igraci igraju za ozbiljnu lovu. Zvezda je zadržala koga je htela,  i dovela odlicne igrace poput Petruseva,Kalinica,CMM,Cannana, Sa pravom se očekuje dobar rezultat...da li su kadri da to i ostvari videćemo.

• Like 3

1 hour ago, Bejn said:

Plavšića možemo da istrpimo i sačekamo ali ne možemo u EL da istršimo i njega i Muku. U stvari možemo, ali onda se ne treba čuditi solidnom 16-tom mestu.

Ne mozemo da ga cekamo, i trpimo.

Ako su nam ambicije minimum top 10, prostora za Plavsica u timu jednostavno nema.Decko u ovom trenutku nije za EL, a sistem je takav da ti ne daje vreme da cekas nekoga ako zelis rezultat.

S druge strane ako cemo da razigravamo za 18-15 mesta, mozemo i sa njima dvojicom, pa da Plavsu i cekamo do svoje tridesete.

• Like 1

Dakle, ako razumem lepo, tim se krivi zbog dva jedina kiksa u 11 meceva? Pa dobro, realni su navijaci Zvezde, zele samo da se zavrsi sezona u Evroligi bez ijednog kiksa. 

I da, ponavljacu Barselona i Zalgiris, jer bi svi bili srecni sezonom da se te dve utakmice nisu tako odigrale. Cuj imali smo zicere, ko da smo mi GSW u Evroligi, pa mozemo bez ijednog kiksa. Naravno da cemo izgubiti tekme koje treba da dobijemo. Pa druze, taj Partizan posle 7 poraza samo gleda kako nekoga da pobedi, motivisaniji nego ikada, samo zeli bilo sta da uradi da bi prekinuo niz. Ne, najbolje da ce sada zbog 7 poraza zavrsiti sezonu 2-32.

• Like 2

Pocelo je tradicionalno godisnje "samo jedan kiks". Nama treba vise iznenadjenja od kikseva da bismo bar zavrsili u prvih 10, da ne pricam za nesto vise. Od ovih brojenja kikseva i kako je to samo par utakmica mi cemo opet biti na 16. mestu.

• Like 2

Just now, Boaće said:

Pocelo je tradicionalno godisnje "samo jedan kiks". Nama treba vise iznenadjenja od kikseva da bismo bar zavrsili u prvih 10, da ne pricam za nesto vise. Od ovih brojenja kikseva i kako je to samo par utakmica mi cemo opet biti na 16. mestu.

Tako je, za sada smo 3-2 u iznenadjenja-kiksevi.

• Like 1