Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      122
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      99
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

6 minutes ago, magiko said:

Neverovatno je da Mitrovic od Plavsica i Petruseva uzima EL minute gde se vidi da obojici treba vise minuta i da dobro koriste, a to koliko Luka amaterski izgleda je suvisno komentarisati, mislim da je i njega sramota

Istina je to sve ali siguran budi da mu je povreda  Bolomboja na pameti na 12,13,14 razlike. Samo još treba Petruseva nezgodno da doskoči. Neka igra taj Mitrović po par minuta od svakog.

Što naravno ne vazi kad je rezultat aktivan a tu rotaciju ćemo da vidimo u narednim mečevima. Zadnje dvije koje su bile egal, koliko je Mitrović igrao uopšte ? 

• Like 2

4 minutes ago, djenkoslav said:

Posle proslog meca bilo je price da je Sferopulos izgleda shvatio i da necemo vise gledati Mitrovica, kad ono... Kazem ja, slabo "uči" Sfero, ne bi me čudilo da Mitar krade minute od Motlija...

Sferopulos uci tokom utakmice i u drugom poluvremenu cesto rotacije budu smanjene i igraju najbolji. On se izgleda pred svaku utakmicu resetuje i veruje svim igracima podjednako. Ok, naravno da ne treba sad da jasemo 4-5 igraca svaku utakmicu dok ne riknu, ali mi imamo jos rezerve u Daumu i Gedraitisu koji su veceras odigrali 19 i 13 minuta. Ta dva momka uvek igraju sa velikom energijom, timski igraci, doprinos u oba smera, a i imaju kvalitet za EL. Mogli su se minuti Luke i Dede dati njima, bez obzira sto nisu 1/1 iste pozicije, jasno je da moze da se izrotira kako treba. 

• Like 2

Petorke sa Teom su baš nakaradne, jer on nema snage da bude plej, nego uvek igra sa Kodijem ili Jagom. Kad tu dodamo i jednu pravu dvojku, Kenan/Nedović, onda dobijemo neki Frankeštajn u kom nemamo trojku, nego pleja i dve dvojke (Teo i Neda/Kenan) od kojih je jedna skorer a druga kreator. To je jedna od stvari koje mi se koncepcijski ne dopadaju. 

• Like 6

11 minutes ago, СтелаРоса said:

Sferopulos uci tokom utakmice i u drugom poluvremenu cesto rotacije budu smanjene i igraju najbolji. On se izgleda pred svaku utakmicu resetuje i veruje svim igracima podjednako.

Istina, ali zato nam uvek posle inicijalne dobre energije udje "mrtav konj" petorka posle koje se protivnik vraća... a Sfero uči. 😅

• Like 2

Piše se pobeda koja je bila rutinska ali pre svega posledica nekvaliteta Albe koja je u ovom sastavu potpuno zalutala u EL. Odigrali smo prilično osrednje, ali opet taman koliko treba. Morao je Sfero malo da ubaci Mitrovića, protiv koga će ako ne protiv ovakve Albe kojoj su još falili neki visoki igrači. Onaj alley oop kad ga je izblokirao obruč je baš bila tužna situacija, čovek od 206 cm, a nije neki nepokretan trupac. Codi najbolji večeras, ostali po malo, Kalinić je malo ladio jaja u odbrani al ajde, ok da uzme polu slobodno veče, nabi indeks 20 na kraju. Daum je taman na minutaži kakvoj treba da bude, ima 18 mpg u EL i to je prava mera za njega. Joj samo kad bi Gidra proradio nekako, bori se čovek, lomi, ali šut je zaboravio negde daleko, ko zna gde. Teo ni blizu onog od prošle godine, bukvalno je ekipa njegov talac kad je u igri, protiv Albe može, već u Francuskoj teško, a kamoli protiv elitnih ekipa. 

• Like 2

5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Piše se pobeda koja je bila rutinska ali pre svega posledica nekvaliteta Albe koja je u ovom sastavu potpuno zalutala u EL. Odigrali smo prilično osrednje, ali opet taman koliko treba. Morao je Sfero malo da ubaci Mitrovića, protiv koga će ako ne protiv ovakve Albe kojoj su još falili neki visoki igrači. Onaj alley oop kad ga je izblokirao obruč je baš bila tužna situacija, čovek od 206 cm, a nije neki nepokretan trupac. Codi najbolji večeras, ostali po malo, Kalinić je malo ladio jaja u odbrani al ajde, ok da uzme polu slobodno veče, nabi indeks 20 na kraju. Daum je taman na minutaži kakvoj treba da bude, ima 18 mpg u EL i to je prava mera za njega. Joj samo kad bi Gidra proradio nekako, bori se čovek, lomi, ali šut je zaboravio negde daleko, ko zna gde. Teo ni blizu onog od prošle godine, bukvalno je ekipa njegov talac kad je u igri, protiv Albe može, već u Francuskoj teško, a kamoli protiv elitnih ekipa. 

Iskreno ocekivao sam i losije izdanje Albe,Hermanson podbacio a Olinde nikad bolji.

Sfero voli da igra petorku Teo, Jago, Kenan, Daum, Mitrovic. Ja mislim da kad bi pravili najmekšu petorku cele EL, ostala bi ta petorica, mozda bi eventualno Dauma zamenili. Elem, ajde necu previse da kudim... Bio pristojan mec, nismo dozvolili triler zavrsnicu sto je uvek pohvalno pa makar i protiv Albe, treba da naucimo da privodimo meceve kraju pre poslednja 3 minuta. Raduje partija CMM ostali su svi imali svoje momente.

Bas se trudim da razumem al mi nikako ne ide, da li je stvarno neko rekao Janisu da Mitrovic i Davidovac moraju da igraju, o cemu se radi i zasto iskusni evroligaski trener ne vidi ono sto vide i najveci kosarkaski laici. Fizicki me boli svaki minut koji Davidovac uzme Daumu. Ja stvarno nemam nista protiv njih doneli su nam dosta trofeja i radosti, ali ako ne mozes da napravis nikakvu razliku protiv evrokup ekipe kojoj ne igra pola tima jednostavno nemas sta da trazis na parketu u evroligi.

Rokas i Daum su igraci rutine koji mogu uvek da doprinose samo im je potrebno naci pravu ulogu. Daum je na par utakmica pokazao da moze da bude ozbiljan x faktor ali dzabe kad redovno biva zaboravljen na klupi cak i kad dobro otvori utakmicu. Roki je dokazani el igrac i imati njega kao 7og ili 8og igraca u rotaciji je premija, ali je kod njega problem sto mu je samopouzdanje u minusu jer u napadu nema apsolutno nikakvu ulogu eventualno neki sut dobije ako mu se zalomi pri kraju napada. 

Mislim da ce se vecina navijaca sloziti sa mnom kad kazem da me aba liga do plej ofa apsolutno ne zanima ove sezone, bili drugi ili osmi mi ne pravi nikakvu razliku pa eto nek tamo ispunjava minutazu ko mora.

Izvinjavam se sto mracim posle pobede ali se stvarno vidi da ekipi malo fali da napadne neki ozbiljan rezultat. Moja napacena ciganska dusa posle dosta teskih godina u el nije spremna za jos jedno razocaranje. 

Ono što je promenio Sfero(tj vratio oproban recept)utakmicu/poslednju čet mu je zatvorio Kodi, i to je 4 pobeda na taj način....Jago neka igra ako mu je veče,ali poslednjih 5min ne sme biti na terenu.

Odlicno, zvezdasko vece.

Rutinirano, CMM izgleda ko onaj stari i nadam se da ce nastaviti ovako, Filip je najbolji centar ekipe i sa jednom nogom, Kalina i Gudra su najbolja rotacija u EL.

Bonne nuit 💤😴

Najbitnije je da tim pokazuje da ne zavisi više od Teodosića. Mislim da je on ostao da odigra ovu sezonu, jer se nije znalo kako će to izgledati, kao što prošle nije bilo nikakve organizacije bez njega. 

Ok je da bude tu, uz tim i igra povremeno, deli savete. Vidi se da prija i Mekintajeru što je tu, ali nema potrebe da ga Sferopulos forsira preko mere više. 

CMM, uz sve mane, mora da bude alfa i omega, pa kako nam bude. Tako smo se kladili i guramo do kraja. 

• Like 3

23 minutes ago, Creed Bratton said:

Bas se trudim da razumem al mi nikako ne ide, da li je stvarno neko rekao Janisu da Mitrovic i Davidovac moraju da igraju, o cemu se radi i zasto iskusni evroligaski trener ne vidi ono sto vide i najveci kosarkaski laici.

Ali kosarkasi laici ne mogu da vide stvari iznutra, a iskusan evroligaski trener sigurno da ima razlog sta i kako radi. Iskusan evroligaski trener se bavi svojim poslom 24 sata i sve sto radi ima neki smisao, sto ne mora nuzno da znaci da ce biti u pravu sa svojim idejama i potezima, al svakako mislim da je bezveze napisati da najveci kosarkaski laici nesto vide a evroligski trener ne.

Moje laicko misljenje spolja je da su Davidovac i Mitrovic igrali zato sto su pred nama 4 utakmice u 8 dana i zato sto ce potrosnja biti dosta velika, duplo kolo jos oba gostovanja. Po meni nikakve logike nema da je izraubovao bilo kog igraca veceras 30+ minuta a Kodiju je dao toliko kapiram zato sto je igrao dobro pa da mu dodatno bustuje samopouzdanje koje mu je evidentno bilo potrebno jer nam je u par najznacajnijih igraca od cije ce forme u velikoj meri zavisiti nas ulazak u top10 a ne od Dauma ili Giedraitisa za koje se prizeljkivala veca minutaza. Ova utakmica je posluzila da se nosioci dodatno uigraju i da se raspodeli minutaza tako da se raspodeli energija za izazovno duplo kolo i 2 gostovanja, tako barem ja vidim situaciju. 

• Like 1