Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Hoće li Miloš Teodosić ostati u ekipi i naredne sezone?

“Šta god Miloš odluči, to će biti tako. Da li će odlučiti da dalje igra – to je samo na njemu. Nisam pričao sa njim na te teme, nažalost sad ima probleme sa povredama, sigurno da bi značilo da je igrao. Suvišno je trošiti reči koliko je veliki igrač i majstor igre. Način na koji on vidi stvari…“

I dalje je stav kluba da okupi najbolje srpske igrače.

“Mi bi voleli da u svojim redovima imamo najbolje srpske igrače. Radićemo sve na tome. To je prioritet, da li ćemo uspeti, ne znam. Ove godine smo uspeli da vratimo Kalinića, čije prisustvo je neprocenjivo. Znam koga bi voleli da dovedemo, videćemo.”

"Nije moje da se mešam u nečiji posao, ali posmatrajući ovako sa strane, tim je zreo za remont. Neki potpisi nisu delovali dobro 'na papiru' i ispostavilo se i na terenu. Sve i da osvoje ABA ligu, crveno-beli će završiti sezonu sa nerazigranim domaćim igračima", ocenio je Slobodan Klipa.

Posebnu pažnju posvetio je statusu srpskih košarkaša u timu, posebno Ognjenu Dobriću i Dejanu Davidovcu, koji, prema njegovom mišljenju, nisu dobili pravu šansu da doprinesu u kontinuitetu.

"Dobrić sa 31. godinom greje klupu i nema ulogu, dok Dejan Davidovac šansu dobija na 'slamčicu'. To su korisni igrači, imao sam priliku da radim sa njima. Ognjenu je potrebno samopouzdanje, imao je povrede, a ne može da ga stekne dok sedi na klupi. Davidovac je inteligentan košarkaš koji može sve. Kad treba asistencija, odbrana, skok ili nešto četvrto, tu je", zaključio je Klipa.

Sve što treba znati o KKCZ je stalo u ova dva odgovora generalnog direktora kluba i ovu spontanu izjavu Nebojše Čovića  Slobodana Klipe koju su naravno preneli svi portali. Kako će ovaj klub funkcionisati i kakve će rezultate imati kada se ne budu trošile desetine miliona evra, zaista nije teško pretpostaviti. 

• Like 24
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
9 minutes ago, Guru said:

Kako će ovaj klub funkcionisati i kakve će rezultate imati kada se ne budu trošile desetine miliona evra, zaista nije teško pretpostaviti. 

Sve 5 jedino što Ćokiju fali za ovu računicu je to što domaćih igrača više nema. Posebno iih neće biti kada dođe taj trenutak da ćup sa zlatom više nije na rapsoloaganju. I ovo sada što postoji je matoro (Filip excluded), svi su već prešli 30. Neki su u poslednjoj karijernoj sezoni, neki imaju još godinu dve. 

Može ćoravi da trubi do sutra kako hoće srpku osnovu, nje nema niti će je biti.

Sem ako nećemo da se borimo za pretposlednje mesto u FIBA LŠ sa petorkom Kostić - Đurišić - Voja Stojanović - Boriša - Plavšić. 

• Like 3
Posted

Posebno ova Klipina izjava je zaista dno dna.

S druge strane, malo je zbunjujuća situacija. Produžili su Janisa kome očito puca prsluk za Dobrića, a onda mu šalju otrovne strelice preko Klipe.

Vjerovatno će Grk biti pod pritiskom da se više oslanja na domaće, provjerene snage iduće sezone. Vrv će mu dovesti polomljenog Jovića...

Posted (edited)

Slobodan Klipa... Naježim se kad pročitam to ime. "Stručnjak" koji nije napravio niti jednog igrača niti je imao neke iole zapaženije rezultate. Obična kanturina od trenera koga je Čović gurao maksimalno. 

Pazi, Dobrić i Davidovac nisu dobili pravu šansu. Treba mu javiti da oni igraju evroligu već 7-8 godina, a da ih je on vodio u kls-u možda kad su imali 20-ak godina.

Edited by Dzo23
  • Ha-ha 1
Posted

Istine radi, Klipa je bio jedan od najuspešnijih trenera mlađih kategorija kod nas i napravio je dosta igrača. Nije se proslavio kao trener seniora, to stoji, kao i činjenica da nikad nije izašao izvan toplih Nebojšinih skuta.

• Like 5
Posted

Evo, meni nikako nije jasno kako se neki sportski novinar seti imena Slobodana Klipe i pozove ga na intervju da prokomentariše našu sezonu, a onda isto tako taj intervju razdeli svim sportskim portalima?!? 🤔🤔🤔

Kako se ne sete Saše Obradovića? Dejana Radonjića? Karija Pešića?

Očekujmo u narednim danima i intervju sa eminentnim stručnjakom Vladom Jovanovićem.

• Like 1
Posted

Ovo moze da bude pritisak na strukture odlucivanja. Uveren sam da kad bi Tomic dosao da bi mnogo toga bilo drugacije. 

Posted
3 hours ago, Guru said:

Sve što treba znati o KKCZ je stalo u ova dva odgovora generalnog direktora kluba i ovu spontanu izjavu Nebojše Čovića  Slobodana Klipe koju su naravno preneli svi portali. Kako će ovaj klub funkcionisati i kakve će rezultate imati kada se ne budu trošile desetine miliona evra, zaista nije teško pretpostaviti. 

Cuj jbt,sta igrac od 38 godina odluci na leto, tako ce biti :D da nema ovih maloumnika,trebalo bi ih izmisliti. Kako ce ovaj klub da ljuljne za koju godinu, sa setom i suzom u oku cemo se secati svih ovih poraza u produzecima.

• Like 1
Posted
1 hour ago, suptil said:

Ovo moze da bude pritisak na strukture odlucivanja. Uveren sam da kad bi Tomic dosao da bi mnogo toga bilo drugacije. 

Ne treba praviti nekog spasioca od Tomića, njemu je FČ3 igrao onako baš masno dok nam je bio trener.

• Like 4
Posted
16 minutes ago, Sector said:

Ne treba praviti nekog spasioca od Tomića, njemu je FČ3 igrao onako baš masno dok nam je bio trener.

Taj FC3  ruku na srce demolirao Buducnost ako se dobro secam. Bilo kakvu smislenu promenu u sportskom sektoru ja podrzavam. Sedlacek bi bio moj uzi izbor.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Sector said:

a kakva je to usporedba funkcije trenera i sportskog direktora. a nisi se možda zapitao da li je čovek u međuvremenu evoluirao ili donosiš sudove od nekome koji je vršio funkciju pre 6,7  godina. vrlo paušalna izjava ako mene pitaš. pa nije nekome bubreg izvadio da se toliko inkriminira.

Edited by bodo
Posted
1 hour ago, suptil said:

Taj FC3  ruku na srce demolirao Buducnost ako se dobro secam. Bilo kakvu smislenu promenu u sportskom sektoru ja podrzavam. Sedlacek bi bio moj uzi izbor.

Naravno da nije demolirao, odigrao je dobro finale i to je to. Za nagradu je dobio mesto drugog pleja u EL, gde ni loptu nije mogao da prenese bez blokova,  i mesto prvog pleja u ABA, gde je uspešno donosio pobede protivnicima.

• Like 2
Posted
10 hours ago, quentin said:

Ova EL sezona najbolje se može opisati kao "not great, not terrible". Nit smrdi, nit miriše. Ako sljedeća bude bolja (znači plej of), onda možemo reći da je dvogodišnji ciklus uspješan. Ako ostanemo na istom/slabijem plasmanu, to je neuspjeh.

Nemam pojma za Tomića. Ono što je imao Filipa Čovića u timu je baš mrlja preko koje se teško prelazi. Opet, ako budemo imali tu trogodišnju licencu za EL, valjda će biti malo lakše dovesti igrače.

Trebaće mlađe krvi u timu. Pretvaramo se u gerijatriju. 

Ko se još ovajdio od višegodišnjih ciklusa. 

Posted (edited)
5 hours ago, The_Big_S said:

Evo, meni nikako nije jasno kako se neki sportski novinar seti imena Slobodana Klipe i pozove ga na intervju da prokomentariše našu sezonu, a onda isto tako taj intervju razdeli svim sportskim portalima?!? 🤔🤔🤔

Kako se ne sete Saše Obradovića? Dejana Radonjića? Karija Pešića?

Očekujmo u narednim danima i intervju sa eminentnim stručnjakom Vladom Jovanovićem.

Intervju je dat za Informer. Tako da ti je jasno o kakvim se sportskim stručnjacima i novinarima radi. A i sam intervju je u tonu sa medijskim otpadom sa kojima je razgovarao. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted (edited)

U Evropskoj kosarci ne postoji nikakav sistem tako da je suludo pricati o nekom planu na dve, tri godine, kada ti odlazak jednog igraca remeti citavu koncepciju tima. A vrlo lako se moze desiti da najveci klubovi dodju i odvedu ti tog igraca jer im se moze.

Kakav sistem ima Hapoel Tel Aviv? Dosao gazda ove sezone pljusnuo milione, u pola sezone dovedose Itudisa i osvojise Evrokup. Kakav sistem je imao Zenit? Doveli Pascuala pljusnuli milione i odmah igrali top 8. Kakav sistem je Uniks imao kad su pljusnuli pare za Hezonju, Canaana, Lorenza...

Poenta je da niko ne zna sta ce biti sledece sezone a ne za dve tri godine. Zato non stop ponavljam da smo imali istorijsku priliku na 16-10 jer ko ti garantuje da ces sledece godine biti bolji.

Kvalitetnih igraca u Evropskoj kosarci sve manje, a pogotovo sledece sezone kad se ukljuce i Dubai i Hapoel i pokupuju sta valja, ko zna sta ce nama ostati.

Spanski klubovi nisu bili nikad slabiji nego ove sezone, Makabi je bio slab i to se moralo iskoristiti i onaj koji je znao taj je iskoristio.

Mi nismo iskoristili, ispustili smo veliku zalihu pobjeda i ko zna kada cemo biti opet u takvoj situaciji. 

Edited by Sokmeniki
  • Like 3