Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

475 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      87
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
15 hours ago, AlexMaxim said:

Komšije, izvinjavam se na upisu, nisam toliko košarkaški stručan, ali ako je Dobrić dovoljno dobar Pešiću već nekoliko reprezentativnih akcija i dovoljno dobar da startuje  za reprezentaciju, zašto ga  šaljete u EC ili KLS ekipe?

Ovo ti je kao pitanje kako Željko nije izvukao još od Alekse. On i Kobra su tipovi igrača koji su idealni za reprezentativna angažovanja, jer tu njihov kvalitet uz nedostatak kvaliteta u nekim segmentima može da se dobro ishendla. Plus su ultramotivisani i pošteni igrači, pogotovo kad im nađeš ulogu.

Dobrić je došao u već popunjen roster, a teško da je lik koji tek tako može da se nametne, naročito uz minutažu "na kašičicu".

• Like 11
  • Thanks 1
Posted
12 minutes ago, DameTime said:

Ovo ti je kao pitanje kako Željko nije izvukao još od Alekse. On i Kobra su tipovi igrača koji su idealni za reprezentativna angažovanja, jer tu njihov kvalitet uz nedostatak kvaliteta u nekim segmentima može da se dobro ishendla. Plus su ultramotivisani i pošteni igrači, pogotovo kad im nađeš ulogu.

Dobrić je došao u već popunjen roster, a teško da je lik koji tek tako može da se nametne, naročito uz minutažu "na kašičicu".

Bilo je sezona kad je bio i prva opcija. Prosto za ovih 7-8 sezona u el je pokazao da nije taj kalibar. Bile su razne ekipe, razni treneri i uloge u timu, ali nije to to.

Reprezentacija je nešto drugo...

• Like 1
Posted

Janisova izajava dosta govori o Dobrićevoj situaciji.

“Vidite, Ognjen se pridružio timu u poslednjem trenutku, već smo imali popunjen sastav na krilnim pozicijama. Obavio sam razgovor sa njim pre nego što je potpisao, rekao sam mu – da smo znali da je slobodan ranije, drugačije bismo sastavili ekipu. Sada, zato što je dobar igrač, želeli smo ga, ali rekao sam mu da mora da razume da treba da bude strpljiv i da, kada god je potreban timu, bude spreman da pomogne. To on i radi, to radim ja s njim, kao i sa svim drugim igračima. Mnogo računamo na njega, ima durogočni ugovor, deo je ovog tima i uvek će biti naš deo. Dobar je igrač, dobra je osoba, računamo dosta na njega”, objašnjava Sferopulos.

• Like 6
Posted

Crvena Zvezda kažnjena sa 14000€ zbog bacanja predmeta na teren za vreme utakmice protiv Bajerna. Mislim da ni 6.5 miliona € neće biti dovoljno ako Zvezda nastavi da igra u EL.

Posted

Šta reći za Dobrića a da nismo već hiljadu puta još kad se pojavila informacija da se vraća. 

Nepotreban potpis, nit ima kvalitet za ozbiljniji doprinos u EL nit je bilo mjesta u ovom rosteru da i ono što zna da radi dođe do izražaja. Bacanje para kao da ne znamo šta ćemo sa njima, dok na nekim drugim pozicijama škripi, klasika.

• Like 16
Posted
8 hours ago, propolis said:

Propustio je zbog mehaničkih povreda koje mogu svima da se dese, nisu hronične. 

Ne slažem se, Nikoli Kaliniću mehanička povreda može da se desi, možda ako ga ubaciš u mehaničku drobilicu za kamen. Genetika i način treninga prave osnovnu razliku. To je i jedan od razloga zbog čega igrači sličnih kvaliteta ne koštaju isto. Bolomboj je ozbiljan atleta, kao i Petrušev, kao i  Kenan, ali nisu u onih 1% pravih stena koji bi uz malu doradu mogli biti MMA borci ili crossfiteri. Svakako da povreda može svakog da zadesi, ali kvota da će se povrediti Nedović i Boboua je mnogo manja od kvote na Kalinića i Tajrika Džonsa.

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted (edited)

Partizan Mozzart Bet je kažnjen sa 25.000 evra zbog ponašanja navijača, ubacivanja trvrdih predmeta na teren i uvredljivog skandiranja tokom meča sa Real Madridom, dok će Crvena zvezda morati da uplati 14.000 evra u kasu elitnog takmičenja zbog uvredljivog skandiranja i bacanja predmeta na teren u Minehnu.

Evroliga je objavila da će kaznu od 8.000 evra morati da plati i generalni direktor crveno-belih Nemanja Vasiljević, zbog nepoštovanja sudijske trojke na utakmici sa Bajernom.

1501127?ts=2025-04-16T21:28:37

Edited by Filbi
Posted (edited)

Prvi sam kritikovao potpis Dobrica jer mi je izgledao kao apsolutni visak u tom trenutku, ali u realnosti smo videli da Lazic gotovo da nije ni igrao, Teo je propustio dosta utakmica, Nedovic je propustio 10-ak, a Rokas/Kalina su neretko dobijali minute na 4. Tako da ako nam je neko ponudio pre pocetka sezone roster:
1: Kodi, Yago

2: Nedovic, Kenan

3: Kalina, Rokas

mislim da bi se lako slozili da nam ovde nedostaje minimum jedan, a vrlo verovatno i dva igraca. Tako da tesko da je Dobric bio visak, pre bih rekao da je Sfero birao pogresne momente kada ce ga koristiti, a i podbacio je Segi na individualnom planu, kao i vecina drugih igraca. 

Inace ne treba zaboraviti da mora da se igra i Aba liga paralaleno sa EL, a tu je Dobric dobio 15-ak minuta u proseku sa ucinkom od 8pp.

Edited by СтелаРоса
  • Like 2
Posted

Vi ste tim koji ima najvise izgubljenih utakmica u sezoni na jednu loptu sa sve tim Karlikom na pleju. I sad ja treba da mislim da mi te utakmice ne bi izgubili sa njim. Ne bih ga menjao za CMM. 

18 hours ago, Papanikolesku said:

Tako bi i Karlik Jones bio bolji fit umesto Mekintajera, na ovu ekipu, bez obzira na uzlaznu putanju forme u poslednjoj četvrtini sezone. On bi bio go to guy i lopta njemu u ruke bi verovatno donela više dobijenih je baš kulturna glava, pitak tip, ne možeš ga, kao najveći rival - mrzeti i pljuvati.  

Posted

Pticice iz Grcke mi kazu da bi Petrusev itekako bio pozeljan nazad jer Milutinovu istice ugovor i postoje neka verovanja da ce promeniti Atinsku stranu, sto je meni bas neverovatno, ali ako oni tamo tako kazu, valjda bolje znaju. I nema Barcokas nista protiv Petruseva (sto se ne bi moglo reci u obrnutom smeru), prosto je Barcokas takav da je impulsivan, energican, ima svoju viziju i kad neko iskace iz nje zna da bude neprijatan ali to je trenutno... 

Ako su lagali mene... 

• Like 1
  • Tuzno 2
  • WOW 1
Posted (edited)

Meni je cela prica sa Dobricem sasvim jasna i preocigledna.

Dobric nije los igrac. Bio. Do ove sezone, i bio je igrac koji moze da ima doprinosa u EL, u odredjenim ulogama. Mada nikad on meni nije bio cup of tea, cak i kad je bio MVP plejofa....
Ocigledno ga je onaj promasaj protiv Amerike razorio. Propao je, ne samo sa samopouzdanjem, nego pre svega fizicki.
Meni deluje da igra na silu kosarku sad. Kao ne zna sta ce, ali ono...
To se ocigledno odrazava i na fizicku spremu, koja mu je katastrofa.

Za dusebriznike sa drugog strana brada, bih okacio onaj video sa 6.75 gde se analizira gde su i sta su igraci Partizana iz prosle godine, kad vec nisu bili dobri....
A ako vec nisu gledali Dobrica vise od 3,4 puta ove godine, onda nisu ni videli koliko je igrac propao.
Lik se osukljao.
I ranije, kada je vazio za nekakvog dobrog defanzivca, sto je meni uvek bila prevara od narativa. On je pre mogao da cuva izmenahiznovane driblere i napadaca. Svako ko ima malo osecaj za progresivnu prednji u zadnju promenu, za promenu ritma, za hvatanje u raskorak, ga je radio kao vola... maltene uvek.
Problem je sto sad ne moze ni ove najizmehanizovanije da sacuva duze od 1.5s. Ispada ko iz voza na protivnicki polazak u dribling, i to onaj koji se radi kad se igraci zagrevaju u 2 kolone preed urakmicu. 
Preevidentno je da je on fizicki sada nije za EL. Kako je doslo do toga, ne znam... verovatno ta povreda + depresija->motivacija za trening, odsustvo fokusa zbog cele price. Ali lik je jednsotavno uzasan. U ovom momentu bi nam Lazarevic bio zlata vredan u odnosu na njega.
Sa druge strane, u napadu je apsolutno stetocina takodje. Jedva pogodi obod obruca kad ostane sam u korneru, kad nije sam i kad nije malo tezi sut, onda ne pogodi nii obruc.
Van toga, u kontrama ga nema, to mu je pre bilo najbolje oruzje. Moguce i da se skriva u istrcavanju istih + cinjenica da je fizicki propao za to. Do skoro su mu igraci davali loptu u toku napada, da je barem kao overi, krene na dribling iz spot up-a, utice na flow u napadu. Sad ga igraci izgleda izbegavaju, sasvim logicno. Ove sezone svaki njegov polazak u dribling je bio ili turnover ili ubijanje ostvarenog viska i momenta, jer se useprtlja, uspori, i na kraju jedva iskontrolise loptu a protivnicka odbrana se reset-uje. Preocigledno je da on pre svega ne moze da se sam navikne na ovaj nivo propadanja u brzini i motoricnosti. Lopta mu bezi iz kontrole, na najobicniji dribling. Bukvalno tucne loptu i ni sam ne zna da li moze da je uhvati pre protivnika. Niti zna koliko moze brzo da krene u dribling. Uzas.

Tako da ono...
Dobar je to momak, jako mi je krivo sto ovo pisem, ali brate nije ni za FMP, i to nema nikakve veze sa samopouzdanjem, nekakvim sikaniranjem itd. Lik je ove sezone u Zvezdi dobio mnogo mnogo vise minuta nego sto zasluzuje. I zaobidjite mie sa pricom "nije dobio priliku da pokaze koliko zasluzuje".
Pokazao je. Bukvalno ti je u svakoj utakmici bilo potrebno 10sec da vidis koliko se raspao. Pre svega fizicki i da neam sta da trazi na terenu.

Edited by BattleBender
  • Like 9
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Kooineeperk said:

Pticice iz Grcke mi kazu da bi Petrusev itekako bio pozeljan nazad jer Milutinovu istice ugovor i postoje neka verovanja da ce promeniti Atinsku stranu, sto je meni bas neverovatno, ali ako oni tamo tako kazu, valjda bolje znaju. I nema Barcokas nista protiv Petruseva (sto se ne bi moglo reci u obrnutom smeru), prosto je Barcokas takav da je impulsivan, energican, ima svoju viziju i kad neko iskace iz nje zna da bude neprijatan ali to je trenutno... 

Ako su lagali mene... 

Davno beše priča sa pekarom. Ali otom potom kada se otvori tema za prelazni rok. Sad prvo da dovršimo sezonu saopštenja. 😁 Ide to vreme na žalost. Mnogo toga smo mogli ali nismo uspeli. Čestitam klubu i izvinjavam se kolegi na opasci.

Posted

Ako su lagali mene... 

Klasično, blagovremeno podizanje cene. Imaju top proizvod da prodaju (u garantnom roku i dug rok trajanja). U najboljem pakovanju, poželjan na svim meridijanima. 

Posted
9 minutes ago, božija noga said:

Davno beše priča sa pekarom. Ali otom potom kada se otvori tema za prelazni rok. Sad prvo da dovršimo sezonu saopštenja. 😁 Ide to vreme na žalost. Mnogo toga smo mogli ali nismo uspeli. Čestitam klubu i izvinjavam se kolegi na opasci.

Jok pekara, bio sam na girosu 😉

• Ha-ha 2
Posted

Sto se Petruseva tice, on ovakvu ulogu kakvu ima u Zvezdi koja mu jako prija nece imati nigde u Evropi. Formalno jeste clan Olija. Sta se desava ako saopsti Atinjanima da ne zeli da se vrati? Sto se tice Milutinov - Petrusev, Milutinov je mnogo stabilniji defanzivno, sto Petrusev nije. Kada bi Petrusev imao deo odbrambenog repertuara  Milutinova verovatno bi iso odmah u NBA. DA li Oli ima balans sa Petrusevim na 5 bez njegovog doprinosa u odbrani.  Navijacki pisem. 

Posted
34 minutes ago, suptil said:

Sto se Petruseva tice, on ovakvu ulogu kakvu ima u Zvezdi koja mu jako prija nece imati nigde u Evropi. Formalno jeste clan Olija. Sta se desava ako saopsti Atinjanima da ne zeli da se vrati? Sto se tice Milutinov - Petrusev, Milutinov je mnogo stabilniji defanzivno, sto Petrusev nije. Kada bi Petrusev imao deo odbrambenog repertuara  Milutinova verovatno bi iso odmah u NBA. DA li Oli ima balans sa Petrusevim na 5 bez njegovog doprinosa u odbrani.  Navijacki pisem. 

Sve apsolutno tacno. Zna i Petrusev da ne bi imao ovu ulogu i zato mu se ne vraca tamo. 

Olimpijakos ima jos vremena da vidi sta ce, sad treba da uzmu trofeje, imaju tri centra ali retko su ih imali zajedno - Milutinov nije mogao da pocne sezonu, Wright nije davao ono sto se ocekivalo (verovatno i zbog zdravlja, ne secam se). Vratio se Milutinov pa je Wright otisao na bolovanje. Samo sto se Wright vratio, Milutinov je opet out (valjda se uskoro vraca) a onda ispade i Fall iz ekipe i ne zna se jos kad ce nazad, produzio je bolovanje. Wright je odlicno igrao od dolaska prosle sezone u Oli ali ga je ove sezone problem sa zdravljem bas unazadio.

Ako se sada u ovom playoff-u pokaze da ne mogu da racunaju na Wright-a, i jos im Milutinov pobegne, pa cak i ako im ostane Fall koji se nece podmlatiti (najstariji je medju njima, imace 33-34 godine), eto kompletne reorganizacije centarske linije u kojoj mesto moze da nadje i Petrusev kao ozbiljna opcija. 

Ako im Wright da ono sto ocekuju i zadrze Milutinova, nema tu mesta za Petruseva ni na 5, ni na 4 zbog Vezenkova. Ne znam koji je status Petersa (do kad ima ugovor), i Pape (da li ce u neku penziju iako sa skoro 35godina igra super i kapiten je), ali cenim da su oni vise nego dovoljna zamena za Vezenkova, i da im je pozicija 4 time zacementirana.

Olimpijakos treba vise da se fokusira na backcourt pozicije. 

• Like 1
Posted

Mislim da je posle ove sezone prilično izvesno da Petrušev može na 4 samo u nekim kratkotrajnim specijalima, inače se sasvim profilisao kao petica, odakle daje najveći doprinos.

U prilog tome i tužnih 28% za tri.

• Like 8
  • Thanks 1
Posted

Sve apsolutno tacno. Zna i Petrusev da ne bi imao ovu ulogu i zato mu se ne vraca tamo. 

Olimpijakos ima jos vremena da vidi sta ce, sad treba da uzmu trofeje, imaju tri centra ali retko su ih imali zajedno - Milutinov nije mogao da pocne sezonu, Wright nije davao ono sto se ocekivalo (verovatno i zbog zdravlja, ne secam se). Vratio se Milutinov pa je Wright otisao na bolovanje. Samo sto se Wright vratio, Milutinov je opet out (valjda se uskoro vraca) a onda ispade i Fall iz ekipe i ne zna se jos kad ce nazad, produzio je bolovanje. Wright je odlicno igrao od dolaska prosle sezone u Oli ali ga je ove sezone problem sa zdravljem bas unazadio.

Ako se sada u ovom playoff-u pokaze da ne mogu da racunaju na Wright-a, i jos im Milutinov pobegne, pa cak i ako im ostane Fall koji se nece podmlatiti (najstariji je medju njima, imace 33-34 godine), eto kompletne reorganizacije centarske linije u kojoj mesto moze da nadje i Petrusev kao ozbiljna opcija. 

Ako im Wright da ono sto ocekuju i zadrze Milutinova, nema tu mesta za Petruseva ni na 5, ni na 4 zbog Vezenkova. Ne znam koji je status Petersa (do kad ima ugovor), i Pape (da li ce u neku penziju iako sa skoro 35godina igra super i kapiten je), ali cenim da su oni vise nego dovoljna zamena za Vezenkova, i da im je pozicija 4 time zacementirana.

Olimpijakos treba vise da se fokusira na backcourt pozicije. 

Olimpijakos ima i Nejtana Mensu od visokih ali će ga škartirati vrv.

Posted
43 minutes ago, božija noga said:

Olimpijakos ima i Nejtana Mensu od visokih ali će ga škartirati vrv.

Da, jbt, zaboravio sam na njega, to je bila zakrpa za povredjene, a - verovali ili ne - gora od mnogih nasih 🙂 ni u grckom prvenstvu nije mogao da se nametne. 

Imaju i nekog grckog klinca, 19god, na kraju je on igrao prvenstvo i bolje se pokazao. 

• Thanks 1
Posted (edited)

Mislim da su nas bekovi najvise kostali ove sezone u EL i nadam se da ni Kenan, ni Nedovic nece ostati sledece godine.

Sve drugo bih mogao da podnesem, ali da ponovo imamo kvazi sutere kojima se ruka svaku drugu utakmicu zaledi, i koji su u odbrani bukvalno cunjevi - ne mogu. Bukvalno je gledanje u pasulj kad je koji raspolozen i kad koji nece ujebati ekipu laganim stavom (Nedovic) ili nekim glupim odlukama (Kenan). Bravo za procente, verujem da to statisticki i nije tako lose, ali po eye testu - obojica su potpuno nesigurni igraci kad se lomi i vrlo cesce ce da povuku ekipu na drugu stranu. Bilo je partija i gde su izdominirali, ali neozbiljno je da imamo dva beka koja su toliko nekonstanta da stvarno ne mozes da se pouzdas ni u jednog. 

Ok, treba nam i bolji bekap na PG i startna PF, ali bih preziveo i dogodine da gledam Jaga, Brauna i Dauma, ako je to cena da na bekovima zaista imamo igrace sa mozgom i mudima. Jedan pametan, drugi suter. Ne mora nista vise.

Edited by Markoss
  • Like 7