Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

480 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      114
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      91
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted
20 minutes ago, NMX said:

Ova uprava (fuuuuck) i ovaj trener imaju jeben zadatak u narednih mesec-dva. Da nađu načina da unesu novu krv u ovaj tim. Ne pričam samo o godinama (vratiću se na to) nego o volji, želji i drskom košarkaškom pristupu. Mi smo od početka sezone vrteli max broj obrtaja. Ovde čak delom mogu da se složim sa Goldijem. Da su one naše neverovatne pobede (do kupa), Fener, Barsa, Monako bile plod našeg max broja obrtaja i njihovog laganijeg ulaska u sezonu što je rezultovalo njihovim F4 a našim potopom u MinKenu. Ova ekipa drugačije i nije mogla da uđe u sezonu, već smo vrteli max broj obrtaja do februara, iscedili suvu drenovinu (da, sprdamo se ali ovo je Sfero de facto uradio). Iscedili iz igrača koji su, ne toliko godinama (to sve više postaje non-factor) već stažom i to stažom u glavi, bliže penziji nego šibanju za trofej. Neda, Kenan, Braun, Kalina, Dobrić, Deda, Rokas....to su igrači sa po 10-15 profi sezona iza sebe i solidnim zamorom materijala (i mentalno i fizički). 

Slažem se skoro u celosti, samo ne bih umanjivao te pobede (Monako i Barsa su u drugom delu sezone, Efes koga smo mogli da pobedimo je bio u najboljoj formi u EL), ali se potpuno slažem da je ovaj tim mogao da dobija utakmice samo na max broju obrtaja.

A za ovo boldovano postoji i jedan preduslov, a to su adekvatne predispozicije i adekvatna briga o sebi. Evo kad se na taj spisak dodaju i Teodosić, Lazić i Mitrović, to je 10 igrača sa 30+,  vrlo lako će se utvrditi da među njima postoji jedna grupa koja nije propustila ni jedan meč u EL zbog povrede i druga grupa koja je propustila bar 4-5 utakmica zbog sitnijih povreda, i to ne samo ove sezone.

• Like 2
Posted

Što se tiče Petruševa, tu smo između dve vatre, sa jedne strane jedan od retkih domaćih talentovanih igrača koji nam je dostupan, a sa druge strane njegova glava. 

Što se tiče plate, ako će se ostatak para koji bi ostao ako mu se ponudi manji ugovor iskoristiti pametno - naravno da treba pregovarati i ponuditi mu uslove na osnovu celog paketa koji donosi, a ako se neće iskoristiti pametno ili uopšte (što mislim da je kod nas slučaj) - nebitno je kolika mu je plata.

• Like 1
Posted

Čekajte ljudi, ako već xy godina stalno otpuštamo trenere u sred sezone očigledno da nije problem u njima nego u upravi. Slažem se da Sfero ima veliku krivicu ali uprava ima najveću. Iako sam prvi branio dolazak Dobrića ispostavilo se da je to pogrešan potez. Ako ga trener nije hteo zašto ga je uprava dovodila? Drugo ko je produžio Nedovića i zašto? Dečko od 10 utakmica odigra jednu kako valja, na 5 povređen a na ostalim je loš. Na stranu sve, dete našeg kluba itd itd ali to nas ne zanima nego samo rezultat. Katastrofalna odluka da se Yago produži... Mislim da sva energija koja je usmerena na smenu trenera treba da bude usmerena na smenu uprave. Sa ovakvom politikom vođenja kluba nema šta da se traži u Evropi a od ove godine i u aba ligi. 

• Like 3
Posted

I još nešto. Dosta se provlači kroz postove "imamo trogodišnju licencu, prvi put nema tolikog pritiska, po cenu rezultata sledeće sezone, napraviti totalni reset na svim poljima". I odmah da kažem, slažem se 100% sa ovim, ali bojim se ako se to nekim čudom dogodi, naši navijači će biti već nakon 10ak utakmica nestrpljivi i teraće se svi govnjivom motkom ako ne pođe sve po planu, a teško da će poći nakon toliko promena u timu.

• Like 5
Posted

Na kraju ispada da nam je sezona krenula nizbrdo posle davanja novog ugovora Janisu u sred sezone.

Ovo je bruka epskih razmera,ulupano je mnogo para u ovaj tim,na kraju smo dobili šaku u glavu.

Kompletan remont ekipe i ništa drugo.

Čestitke ekipi Spartaka na ulasku u finale,odigrali su dve odlične utakmice i zasluženo su nas zgazili.

• Like 2
Posted
1 hour ago, JPM said:

Ozbiljno razmislite da li hoćete zaista Petruševa sa ovakvim govorom tela na terenu, i sledeće godine u ekipi. OZ BI LJNO razmislite.

Ja ga ne bih otkupljivao.

✔️

Videcemo tog istog Petruseva kod Karija

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Čvarkov said:

I još nešto. Dosta se provlači kroz postove "imamo trogodišnju licencu, prvi put nema tolikog pritiska, po cenu rezultata sledeće sezone, napraviti totalni reset na svim poljima". I odmah da kažem, slažem se 100% sa ovim, ali bojim se ako se to nekim čudom dogodi, naši navijači će biti već nakon 10ak utakmica nestrpljivi i teraće se svi govnjivom motkom ako ne pođe sve po planu, a teško da će poći nakon toliko promena u timu.

Ja bih ovo isto pokusao, ali bojim se da za to nema sanse kako zbog nesposobnosti nase upravo, tako zbog stanja evorpske kosarke.

Ako neko bas odigra brutalnu sezonu, odma ce mu neko ponuditi jos vece pare i igrac ce otici iako je pod ugovorom, jer nazalost tako sve funkcionise u Evropskoj kosarci. Mozda dobijemo neku otkupninu ali sta ces sa tim, para i ovako i onako ima a mi ne znamo da ih trosimo.

Ili neki proigra, tipa Petrusev, i on hvala bogu ima NBA out klauzulu i opet ode tamo da se okusa. 

Mislim da se projekti mogu max. praviti na dve godine, gdje uradis reset ala Partizan ove sezone, i sada dopunis ekipu sa 2-3 igraca na pozicijama kojim skripi uz par otkaza i imas brutalnu ekipu za narednu sezonu.

To smo mogli biti i mi da je sve normalno, ali nazalost povredio se i Boki, ali da nije i tipa da je ostao Filip, mogao si da dopunis roster sa jednom kvalitetnom cetvorkom, pa da dodje i Nwora (neko sa visokim plafonom) na tri. I naravno morali su se pocistiti bekovi jer smo tu najtanji bili. Znaci rezervni plej sa iskustvom i kontrol igre ako vec CMM ostaje, ako se Neda produzava iz nekog razloga, Jaga i Kenan moraju biti bivsi, ne smeta tu ni Karter kao kombo, ali i u tom slucaju treba startna dvojka i to bi bila brutaliti ekipa,  koja bi izgledala ovako

CMM, Iskusni plej
Karter
Startna dvojka, Nedovic
Kalinic, Nwora
Startna 4, Davidovac
Filip
Boki, Iznudu

Jebo me svako ako ova ekipa ne bi bila za 50% bolja od ovosezonske.

• Like 3
Posted

Ma sta Petrusevu zamerati bilo sta, vukao je celu nasu centarsku liniju od kada je dosao, decko je premoren i iscedjen skroz...

Nije robot.

Da je Bolomboj bio tu cele sezone i Petrusev bi bio bolji u zavrsnici sezone.

Preteruje se malo zaista.

• Like 10
Posted
4 minutes ago, Čvarkov said:

Zato i postoji valjda uprava. Navijači mogu da rade šta hoće, ali uprava treba da bude ta koja zna šta hoće i ne podleže dnevnopolitičkom ulizivanju rulji već radi po pripremljenom planu i strategiji.

11 minutes ago, alokin said:

Čekajte ljudi, ako već xy godina stalno otpuštamo trenere u sred sezone očigledno da nije problem u njima nego u upravi. Slažem se da Sfero ima veliku krivicu ali uprava ima najveću. Iako sam prvi branio dolazak Dobrića ispostavilo se da je to pogrešan potez. Ako ga trener nije hteo zašto ga je uprava dovodila? Drugo ko je produžio Nedovića i zašto? Dečko od 10 utakmica odigra jednu kako valja, na 5 povređen a na ostalim je loš. Na stranu sve, dete našeg kluba itd itd ali to nas ne zanima nego samo rezultat. Katastrofalna odluka da se Yago produži... Mislim da sva energija koja je usmerena na smenu trenera treba da bude usmerena na smenu uprave. Sa ovakvom politikom vođenja kluba nema šta da se traži u Evropi a od ove godine i u aba ligi. 

Nedović čak nije ni toliko propuštao utakmice koliko je očajan. Defanzivna rupčaga koja jedino što zna je da napravi faul i to vrlo često pod košem za 2+1 jer je toliko slabašan da protivnik lako iznese na obruč loptu.

Ko ga je produžio? Pa Ćaciji u upravi, a trener je tu saučesnik. Dakle, i on mora da trpi kritike ako ćutke aminuje kriminalnu kadrovsku politiku. Nije ubogi siromah da mora da trpi to zbog dnevnice.

Yago je očajno iskorišten i svakako nije taj kvalitet. Ako je tačno da on ima još dve godine ugovor to je blagi užas. Ali nije samo on kriv kao što ni Giedraitis nije jedini krivac. Obojica su loše iskorišteni. Znaš kako se kaže, dobar trener nije onaj koji osvaja titule, već onaj koji od onoga što ima izvuče maksimum i na kraju godine svaki igrač bude malo bolji. Za trofeje treba i kvalitet igrača. E tu je najveći Janisov fejl. Ko je ove sezone bolji nego prošle?

Posted
Just now, Stefi88 said:

Ma sta Petrusevu zamerati bilo sta, vukao je celu nasu centarsku liniju od kada je dosao, decko je premoren i iscedjen skroz...

Nije robot.

Da je Bolomboj bio tu cele sezone i Petrusev bi bio bolji u zavrsnici sezone.

Preteruje se malo zaista.

Mašiš poentu. Ne zamera mu se (toliko) igra koliko ponašanje. Ponašanje mu je užasno, razmaženo derište. A Janis to gleda i trpi. Pa izveo bih ga sve i da centra igra Braun.

Posted

Mislim da je Filipovo ponašanje (delom) uslovljeno i ulogom koju je dobio a u kojoj se fakat ne snalazi baš najbolje. Dok je bio u paru sa Bokijem, mogli smo da ga ubacujemo nakon starta utakmice, microwave scoring sa centarske linije, nešto što malo koja (ako uopšte ijedna) ekipa u EL ima. I natrpa ili nazad na klupu i Boki osigurač nazad. 

Ulogom prvog centra i povećanom minutažom, on je nestao.

Što ne menja činjenicu da se mora ozbiljno raditi sa njim ako planira da ostane. I kluba radi i njega radi. 

• Like 8
Posted (edited)
6 minutes ago, Nellthe said:

CMM, Iskusni plej
Karter
Startna dvojka, Nedovic
Kalinic, Nwora
Startna 4, Davidovac
Filip
Boki, Iznudu

Ovo bi bilo skroz dobro. Taj iskusni plej komotno može biti Lo(renzo), ali na 2 i 4 moraju zverke.

EDIT: Zaboravio si Ojeleyea, cini mi se da je on potpisan. A Nwora jos nije.

Edited by JPM
Posted
1 minute ago, NMX said:

Mislim da je Filipovo ponašanje (delom) uslovljeno i ulogom koju je dobio a u kojoj se fakat ne snalazi baš najbolje. Dok je bio u paru sa Bokijem, mogli smo da ga ubacujemo nakon starta utakmice, microwave scoring sa centarske linije, nešto što malo koja (ako uopšte ijedna) ekipa u EL ima. I natrpa ili nazad na klupu i Boki osigurač nazad. 

Ulogom prvog centra i povećanom minutažom, on je nestao.

Što ne menja činjenicu da se mora ozbiljno raditi sa njim ako planira da ostane. I kluba radi i njega radi. 

Oguz Savas style

Posted (edited)

Nema poente menjati Drcelu, jer bi dosla neka ista teleca SNS glava, tako da to nam je sto nam je.

Za pocetak promeniti sportski sektor (Dozet i Bagzi), da tu dodju strucni kompetentni ljudi.

Pa onda razgovor sa trenerom i glavnim igracima, da se analizira neuspeh.

Videti sta dalje, ako treba menjati trenera, menjaj sad. 

Svakako su za debakl na kraju krivi i sam trener i ekipa.

Verujem da su prezasicenje i mentalni umor glavni uzrok ovakvog raspada.

Edited by NikolaTest
  • Like 1
Posted
14 minutes ago, JPM said:

Ovo bi bilo skroz dobro. Taj iskusni plej komotno može biti Lo(renzo), ali na 2 i 4 moraju zverke.

EDIT: Zaboravio si Ojeleyea, cini mi se da je on potpisan. A Nwora jos nije.

Ja sam vise pisao svenario da se radilo kako treba, u tom slucaju Ojeleyea bi bio i visak, ali dobro.

Ja sam misljenja da CMM i moze biti startni plej, ali da nam na bekupu treba neko sa kontrolom igre i iskustvom kad CMM upadne u crne minute i udje sam sebi u glavu da ga odmjeni ili eventualno izvuce utakmicu. Mislim da bi bio dovoljan i Lo.

Takodje, Mislim da bi mi i CMM-a dodatno otukljucali kada bi malo uveli atletike i trcanja u ekipu, sa tipa Nworom, pa i Iznuduom i nekom haubicom na dvojici gdje bi on mogao trcati i ne bi se od njega uopste trazilo da gleda na kos, pa bi vjerovatnoi on sam bio opusteniji i pronalazio lakse rijesenja jer fokus ne bi bio na njemu.

Posted

Mislim da nikako nije problem uloga prvog centra za Petruševa. Sjetimo se utakmice protiv Monaka u gostima, kući Efes, Bajern u gostima. Sve utakmice u kojima je Petrušev dominirao. Problem je što to on trenutno očigledno ne može da bude pravi lider ekipe, nije konstantan, ležeran je. Prosto je razmažen lik a toleriše mu se, jer je odličan igrač i potencijal. Volio bih da ga gledam ali bojim se ako ostane da neće tu biti nekih promjena, biće da mi njemu ugađamo a da nas on čašćava prisustvom. 

Posted

Simptomaticno je da i Dobric i Filip mnogo bolje izgledaju kod Karija nego kod Sfera. Jeste Nedovic u reprezentaciji na onim pripremnim los bio, ali da je ostao ceo period, izgledao bi i on bolje sigurno. Jeste drugacije takmicenje i sve sto ide uz to, ali da kod Sfera ne funkcionisu je fakat.

Sfero da ima malo obraza, otisao bi odmah. Korektan je covek, zalosno je sto ce morati da bude najuren i ostace gorak utisak.

Posted

Procitao sam postove od @Chaos Is Me i @forumko topic (valjda) i mislim da su potpuno u pravu.

Nama Kalina jeste najbitniji igrac tima a to ne bi (smelo) trebalo da bude tako, treba nam neki floor general, CMM to nije niti ce i biti.

Neka kicma ekipe je trebalo da bude CMM - Kalina - Bolomboy.

Kalina jeste vukao prvi deo sezone odlicno.

Sta znam uvek sam za Kalinu ali ipak sa nekom drugacijom ulogom sa sto manje kreacija i da radi ono sto najbolje zna.

Najveci fail:

Necu biti bas mnogo pametan ako kazem da smo skoro svi ocekivali pred sezonu mnogo poena od sg pozicije a to se nije desilo. Imamo dva igraca na toj poziciji koji su vrlo nekonstantni i nista mnogo nismo dobili od te pozicije a u defanzivu necu ni da ulazim.

Sto se tice Janisa bas ne znam sta je pametno ciniti, ako ce da ga teraju nek' ga teraju odma' (a i to izishuje dodatna placanja i nije bas lako odluciti se) ili neka ga ne diraju do kraja ugovora.

Ne volim njegov pristup kosarci a ponuda i nije bog zna kakva, teska prica.

• Like 3
Posted
On 6/13/2025 at 5:24 PM, Zvezdaš96 said:

Ja sam skoro pa siguran da ćemo osvojiti KLS.

Skoro pa da bih kuću stavio na našu titulu, 2-0 dobijamo finale protiv Partizana(FMP-a)

Ode kuca brale. 😂

• Ha-ha 4
Posted

A kako se taj Petrusev ponasao kod Karija i kod Duska Ivanovica? Da li je smio pokazivati ovakvu malokrvnost, nonsalanciju, pogotovo u napadu.

Juce je imao priliku da zakuca jedno 3-4 puta, umjesto toga on baca neke horoge, floutere, poluhoroge...

Da li je tako bilo i kod Duska ili je isao na zakucavanje preko Koumadjea, preko Ponsa iz Asvela...?

Momku treba autoritet, neko ko ce non stop da ga spusta na zemlju da mu ne dozvoljava da poleti.

Izjava Duska Ivanovica nakon pobjede protiv Monaka, 92:68

"Petrusev je veceras napravio dobru statistiku, ali je igrao lose. I on mora da igra puno bolje".

• Like 10
Posted

Petrusev je imao bubice i ranije ali nikad ovoliko nije bio nervozan. Ne mislim da mu nije stalo, naprotiv. Vukao je on veci deo sezone i podizao lestvicu ovom timu. 

Treba mu cvrsca ruka i bas je prototip igraca kome trener-ortak nikako ne odgovara.

Setimo se pocetka kod Duska i posle par utakmica redovno pitanje na kzs je bila njegova partija i Duskovi komentari gde sasvim smireno kaze da mora jos da radi, kako dodje tako i ode, da nije jedini igrac u timu i sl.

Nakon neke losije partije, klupe je sugerisao novinarima zasto je izostalo pitanje za njega. 

Bilo je pljuvacine i ovde kako ga unistava i ne da mu da dostigne vrh. 

Mislim da sam vec pisao ali i Teu  je napravljena samo medvedja usluga sa Sferom i taj ortak odnos. Onakva nervoza, pickaranje sa sudijama i ponasanje kod trenera sa autoritetom ne bi se dogodila. 

Kod mnogih igraca je bilo nervoze na max i ne mogu reci da im nije stalo.

Ostanak Sfera moze samo na kratko baciti probleme pod tepih a onda od novembra ponovo glavobolje.

I da je moguce stvarno bih pogledao neki Sferom trening jer bas mi nista nije jasno. Neretko kao da ih prvi put vidi. Imao sam utisak tokom sezone da smo u pripremnom procesu. 

• Like 3
Posted

U Filipovu odbranu cinjenica da smo postali toliko predvidivi i laki za citanje da se Spartak adaptirao rutinski, a da ne pisem o EL timovima i njihovoj pripremi. 

Imamo CMMa i JB zajedno na terenu, i uz njih beka Kenan/Neda koji  ne mogu da se upisu u strelce, naravno da ce i Filip da se ugasi i raspadne jer igra protiv velike pomoci cele odbrane. 

A sve se svelo gurni Filipu dole  jer drugo resenje nemamo,  a komopozicija tima je sve ono sto centru ne odgovara. 

A sto se ponasanja tice...jezivo je. 

Jos jezivije je to sto Janis ni jednom nije skrenuo paznju na isto... ni njemu a Teodosica, Kalinu , Nedu da ne pominjem.... ponasamo se kao banda.

Posted
7 minutes ago, berti said:

Simptomaticno je da i Dobric i Filip mnogo bolje izgledaju kod Karija nego kod Sfera. Jeste Nedovic u reprezentaciji na onim pripremnim los bio, ali da je ostao ceo period, izgledao bi i on bolje sigurno. Jeste drugacije takmicenje i sve sto ide uz to, ali da kod Sfera ne funkcionisu je fakat.

Sfero da ima malo obraza, otisao bi odmah. Korektan je covek, zalosno je sto ce morati da bude najuren i ostace gorak utisak.

Vec sam pisao i to malo deluje cudno ali Nedovic je najbolje partije pruzao kod Duska

Povreda Vildoze i njegova uloga one tri nedelje su nesto najlepse sto je odigrao.

E tada smo igrali najlepsu mogucu kosarku

• Like 5
Posted
6 minutes ago, Sokmeniki said:

A kako se taj Petrusev ponasao kod Karija i kod Duska Ivanovica? Da li je smio pokazivati ovakvu malokrvnost, nonsalanciju, pogotovo u napadu.

Juce je imao priliku da zakuca jedno 3-4 puta, umjesto toga on baca neke horoge, floutere, poluhoroge...

Da li je tako bilo i kod Duska ili je isao na zakucavanje preko Koumadjea, preko Ponsa iz Asvela...?

Momku treba autoritet, neko ko ce non stop da ga spusta na zemlju da mu ne dozvoljava da poleti.

Izjava Duska Ivanovica nakon pobjede protiv Monaka, 92:68

"Petrusev je veceras napravio dobru statistiku, ali je igrao lose. I on mora da igra puno bolje".

On je i kod Duska imao defanzivne propuste koje ima i dan danas, znaci za pune dve godine nije nista napredovao u tom segmentu. Ledej ga je celu tu sezonu trpao u derbijima. Jos je dopustio i da ga razni indijanci udaraju i provociraju a da im nije posteno ni odgovorio na terenu. Sav je nekako bez zara. 

2 minutes ago, srlepajce said:

Vec sam pisao i to malo deluje cudno ali Nedovic je najbolje partije pruzao kod Duska

Povreda Vildoze i njegova uloga one tri nedelje su nesto najlepse sto je odigrao.

E tada smo igrali najlepsu mogucu kosarku

To bese sada vec pre tri godine. Nedovic je od tada imao jos jedno deset povreda, usao u veteranske godine i prosto ne moze vise da bude na tom nivou. Znam da je popularno reci kako Zvezdina deca dodju ovde po poslednji ugovor, ali on je dosao kod nas u sasvim dobrom trenutku i nakon dobre sezone u Pao, samo sto je i tada bilo jasno da je potpis od tri godine ludost s obzirom na njegovu istoriju povreda. Mislim da to sto on iz sezone u sezonu izgleda sve losije nam toliko veze sa tim ko mu je trener. 

• Like 1