Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Potrosila nam je ova sezona previse zivaca i jos vise para koje su u neku ruku opet nase. Vise mi je zao zivaca ali jos vise me tuga vata kad znam da se opet sprema novo lozenje i paljenje mase nekim novim pojacanjima koja ce posluziti isto kao i ova do sad, da se uzmu pare ispod stola i da ponovo ne opravdaju zbog cega su masno placeni. 

Posted
3 minutes ago, No name said:

Mnogo smo se razmazili, pa čim nije trofej odma teraj sve redom

Taj termin promene cele ekipe je odskora postao popularan, ne znam zašto. :smiley33:

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
7 minutes ago, TB Told said:

Pa i nemamo, ugovor sa EL je trogodišnji, ali budžet je pitanje kakav će biti u narednim sezonama.

Kakav god da bude budžet neophodno je da se napravi strategija, i to redom. Uprava koja obezbeđuje finansije, zatim sportski sektor koji pravi sportski plan, stil koji Zvezda želi i koji joj prija. Nakon toga se bira trener, pa zajedno sa njim igrači.

Ako kažemo da trenera imamo (kakav god da je, ako se reši da ga ne menjamo) onda neka sportski direktor zajedno s njim formira tim za stil kakav on planira i kakav ume da igra. I igrače koji mu i karaktetom odgovaraju. Nemoj da mu dovedeš nekoga samo zato što je domaći ili samo zato što je igrao centra u FMP-u. I tako redom...

A ako se desi da nestane para u nekom trenutku onda se tome i prilagodimo, nije prvi put.

• Like 1
Posted

I nema sad ovde sta mnogo ni da se prigovori Janisu (konkretno za ovu utakmicu, za sezonu ima itekako). Bukvalno krvavokolenase naprzio na max, a ovi glavni se nisu pojavili na utakmici. Bukvalno sraman nastup i Kodija i Petruseva.

Prvi je tezak koncepcijski promasaj. Plej bez ikakvog skila u napadu je plej kog samo Zvezda u 2025. godini moze da dovede i to kada ima neogranicen budzet. Da je Jago igrao svaku 25 minuta, imao bi slican ucinak, a ni on nije za Zvezdu. Paklen promasaj. Nista manje ni Kenan, s tim da je Kodi ipak bio neko oko koga se gradio tim. On decko nit ima sut, nit ima pas, nit ima ulaz. Tj ima sve to, ali jako sporadicno, gde moras da gledas u pasulj da vidis dal ce nekad nesto od toga da pokaze. Obicno je potpuno bezopasan igrac i bolno nekonstantan. 

Petrusev standardno choke. Odlican igrac kad se ne ocekuje od njega nista. Tada ce iz drugog plana da natrpa i to u prvom poluvremenu. Cim se stegne u drugom poluvremenu, standardno pravi glupe faulove, prima lake koseve, a u napadu za 15 minuta ubaci 4 poena. Nedopustivo je da se veceras nije pojavio i izdominirao Omica i Kamenjasa, nego prakticno dozvolio da odigra utakmicu u rangu Urosa Plavsica.

I trece i cetvrto - Kalinic i Teodosic su nas bas debelo prodali. 

Losa sezona. Osvajanje KLS bi me makar malo obradovalo, ali suma sumarum - da dovedemo 12 novih igraca na leto, ne bih se zalio. Bas smo izduvani balon, sa mnogo igraca kojima je prosao peak i koji su svakako u karijernom padu (sem Filipa).

• Like 15
  • Thanks 1
Posted

Buducnost zasluzeno.

Po meni idealna situacija da se istupi iz Aba lige sad kad smo dobili trogodisnju licencu, da se sunu sve pare u 8-9 kvalitetnih igraca da imamo roster od 13-14 igraca i usmerimo se samo na Evroligu a tako znacajno povecamo tamo sanse za plej ofom. Mada kad smo dogovorili Miljenovica jasno je da to nece biti slucaj, pride cemo opet morati bar 15-16 igraca posto nas ocekuju jos minimum 6 utakmica vise, a broj povreda raste iz godine u godinu ne samo kod nas nego u svakoj evroligaskoj ekipi. Nakon nekog duplog kola u El bilo je 32 povredjena igraca, a tih duplh kola ce biti jos 2 vise naredne sezone.

Sta je tu je, plej in, kup, izgubili Aba bez Kalinica, Bolomboja i Davidovca za sta ne mogu da krivim trenera (koji svakako ima svoje greske sto je u neku ruku i razumljivo), ako se osvoji i kls ne vidim ovu sezonu bas toliko katastrofalnom kao sto je neki ptedstavljaju, svakako nije ni neka odlicna ali da je tolka katastrofa bas i ne vidim. Reset svakako neminovan sve i da smo osvojili Aba. Kapiram da ce ostati 4 ili 5 igraca.

• Like 3
Posted

Mekano razmaženo derište maši flouter/pogačicu, onda naravno pogledom traži sudije i širi ručice dok Tanasković uveliko trči kontru... Njega kupi Kenan od 180 cm i uspeva koliko toliko da ga uspori da ovaj mora da fintira šut, nakon čega ide na polaganje koje Derište ne uspeva da izblokira jer kasni taman za onoliko koliko je proveo u plakanju kod sudija pod protivničkim košem. Polufinale plej-ofa, majstorica... Drugi mandat kod nas i drugi put ne osvajamo titulu u ABA. 

• Like 39
  • Tuzno 1
Posted
2 minutes ago, MarioKempes said:

Kakav god da bude budžet neophodno je da se napravi strategija, i to redom. Uprava koja obezbeđuje finansije, zatim sportski sektor koji pravi sportski plan, stil koji Zvezda želi i koji joj prija. Nakon toga se bira trener, pa zajedno sa njim igrači.

Ako kažemo da trenera imamo (kakav god da je, ako se reši da ga ne menjamo) onda neka sportski direktor zajedno s njim formira tim za stil kakav on planira i kakav ume da igra. I igrače koji mu i karaktetom odgovaraju. Nemoj da mu dovedeš nekoga samo zato što je domaći ili samo zato što je igrao centra u FMP-u. I tako redom...

A ako se desi da nestane para u nekom trenutku onda se tome i prilagodimo, nije prvi put.

Sa ovim se slažem, samo sam reagovao na to da treba da imamo neki trogodišnji ciklus. U EL to niko ne radi, jer nema smisla, većina ugovora su dvogodišnji, liga nije razvojna. Ono gde si potpuno u pravu je da se mora početi sa smislenom selekcijom i to od oslonaca tima.

Najbolji primer je Petrušev, ako on ostaje 2. i 3. centar moraju biti dobri defanzivci i tu nema mesta ni za Mekkormaka ni za Mitrovića, tako da se prvo mora rešiti pitanje da li Petrušev ostaje, a ne da se prvo dovode 2. i 3. igrač za te pozcije. Isto važi i za ostale pozicije u timu.

Posted
11 minutes ago, Nenadd said:

Ako nista drugo bar nismo bili bezvoljni. Jednostavno, u ovom nasem i njihovom sastavu oni su bolja ekipa.

Ne leze nam, jaci su od nas, imaju bolje sutere i plus domaci teren i sve sto ide uz to.

Zasluzan prolaz Buducnosti, nece ni Partizanu biti lako sa njima.

Mi da se resetujemo, Janko da probere sta valja pa polako u sklapanje tima za sledecu sezonu.

Pretpostavljam da je Janko zapravo Janis, i da mu na taj način tepaš, pa bih te samo  jedno pitao...

Da li bi zaista dao opet ključeve selekcije tima čovjeku koji je za ovu sezonu selektovao spoljnu liniju u sastavu (Jago, Teo, Nedovic, Kenan)? Ovo je bukvalno za oduzimanje licence ako mene pitaš. 

Možda je on i uvidio šta je napravio pa je bilo kasno, al mene ni najmanje nije ubjedio da treba da ostane i da opet selektuje ekipu kad vidim koga je sve dovodio, kako je uklapao te igrače u tim, i koliko je zapravo iz njih izvlačio. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Buducnost je inace simpaticna EC ekipa, nema tu jednog igraca kog bi volela da vidim u Zvezdi sledece sezone.

Tome u prilog najvise govori vecerasnja utakmica Jaga. Prvi njegov dobar mec, ako se ne varam, posle dugo vremena.

Obzirom da je ABA liga zavrsena za nas, da napisem neko svoje vidjenje.

Ipak je previse poraza bilo u njoj od Dubaija, Spartaka, Zadra (valjda) itd, sto je mene konkretno, na nivou pobednickog mentaliteta ekipe zabrinulo.

Zato I ne treba da cude oni porazi u juroligu, kada smo bili kompletni I apsolutni favoriti, a lomila se sezona.

Nakon tog perioda, smo imali par vrhunskih utakmica, a opet je nedostajalo nesto malo u svakoj od njih, osim protiv Olija.

I to "malo" ove sezone, za mene je bio zdrav Bolomboj.

Jedan od igraca koji je mene licno najvise razocarao, je Daum. Od njega sam bas ocekivala dosta. Cini mi se da cak ni Guru sa foruma nije bio razocaran njegovim potpisom.

U ovom plejofu, najvise me je razocarao Filip. On ocigledno vec ima u glavi neki NBA. Zaista deluje da nema strpljenja za neku vecu karijeru. Volela bih da gresim, najvise zbog njega naravno.

Od pozitivnih stvari, pohvalila bih jako Brauna i smatram da treba da ostane i sledece sezone bez razmisljanja. Od njega bolju backup 4ku, garantovano necemo naci.

Trenera, naravno ne bih dirala. Deluje da mu je prosla sezona bila uspesnija, a zapravo nije. Zbog Zeljka i raspada Partizana je bilo tako. Ali i on se ipak malo presao u proceni i samom odnosu prema igracima. Verujem da sledece sezone moze biti samo bolji.

Ono sto me najvise sekira, je baza domacih i stranih igraca, koji za godinu dana mogu biti samo gori (veci deo niih).

Verujem da mozemo da uzmemo KLS, mada ce tu biti vrlo upitna zelja pojedinih igraca.

Sve u svemu, moramo jednostavno imati izvanredan prelazni rok, jer ce ostati dosta igraca iz ove ekipe, obzirom na vec postojece ugovore.

• Like 10
Posted (edited)

Potajno sam se nadao da ćemo ovo izgubiti jer mi se ne gleda još jedna serija sa Partizanom u ABA. Muka mi je od naše košarke i ove lige.

Nadam se da je gotovo sa ovim smećem od takmičenja.

Edited by Bad
  • Like 4
  • Ha-ha 4
  • Pumpaj! 1
Posted

Nama je selekcija tima bila takva da je Bolomboj krpio mnogo toga sto nam fali. Njegovo prisustvo u reketu i preuzimanja su sakrivala dosta nasih nedostataka. Od kada njega nema mi smo skroz druga ekipa. Petrusev je doneo neke druge stvari na poziciji 5, ali je dodatno doprineo generalnoj mekoci ekipe sto je verovatno poslednje sto nam je trebalo. Ne znam da li imamo jednu dobru defanzivnu utakmicu od kako se Bolomboj drugi put povredio. Prinudjeni smo bili da krenemo da igramo na kos vise, a s obzirom na suterska izdanja, promasena bacanja i sve ostalo sto su nam priredjivali nasi glavni napadaci nije moglo vise od ovoga. Verovatno nam je pik bio ona utakmica sa Efesom, tada se poslednji put igralo na max obrtaja, i na krilima toga jos Pao i Bajern, ali posle toga jednostavno ni fizicki ni psihicki nismo na potrebnom nivou i nedostaci su morali doci do izrazaja. A nedostaci su takvi da nas EC igraci razvaljuju i spolja i u reketu na sve nacine. Jos prvi put kada se Bolomboj povredio smo morali traziti slican profil igraca da dovedemo. Naravno da ne bi nasli nekoga ko bi imao takav doprinos, ali barem da se uklapa koncepcijski u ono sto pokusavamo da igramo.

Posted
11 minutes ago, TB Told said:

Čović je takmičarski april u EL sanjao otkako je otišao Radonjić i on postao jedini koji odlučuje, samo što ga nikad nije doživeo, a četvrto mesto u ABA je upravo posledica njegove zaostavštine i politike kupujmo domaće.

Sanjao ne sanjao, on je doveo i držao tog Radonjića a njegova zaostavština su 24 trofeja.

• Like 6
  • Ha-ha 1
Posted

Najjace mi je ovo da su domaci igraci krivi za ovu luzersku kupusarsku ekipu.

Jeste i Papapetru je kriv za Panatinu ne osvojenu el a tek Laranzakis kod Olimpijakosa a naravno Mahmatoglu je najzasluzniji za Fenerovu titulu tom logikom.

Bezvezna ekipa sa bezveznim prodavacem girosa koji nema nikakvu trenersku filozofiju ili je ja bar nisam prepoznao. Nema ono sto se kaze neki trenerski pecat. Sve je onako stihiski i kao valjda ce nesto da se desi.

Meni je ovo najbezveznija ekipa u istoriji Zvezde,bez ikakvog smisla a to sam pisao i kad smo u jednom trenutku bili i 5 u el.

Po meni nisu problem Davidovac,Teo,Mitar,Dobric jer svaki klub ima par takvih igraca koji ne trebaju puno da igraju al su tu jer osjecaju klub,drze svlacionicu itd al je problem ako se od njih ocekuje da nadomjeste glavne igrace od kojih su svi cisti promasaj sto je statisticki nevjerovatno. Mozemo pricati o njihovim platama kolike su i da li zbog njih ne mozemo dovesti bolje igrace ali stvarno nema smisla da se na njih svaljuje sve i da se preko njih pravdaju igraci koji su dovedeni i placeni da daju koseve,dodavaju,skacu..

• Like 8
Posted

Nesto je trulo kod nas. Nadam se da cemo tokom letasaznati i sta je bio problem ove godine. Sezona je losa. Brat kaze ako osvojimo kls... Pa necemo ga osvojiti.... Slobodno kazi sranje sezona nece ti pasti kruna sa glave.

Posted

Ne treba dirati Janisa. Treba imati neki kontinuitet sa trenerima..Tu je dve sezone, ova naredna će biti treća što je sasvim u redu. Prošle godine uzeo je sve trofeje, napravio rekorde koji nam znače poput uzastopnih pobeda nad najvećim rivalom, ove godine ima priliku za 2/3 trofeja što nije ni malo loše.

Nije samo trener dovodio igrače,  tu je I sportski sektor koji itekako ima udela u promašaja sa nekim igračima. Nije da je ovo samo Janisova krivica.

Podrška igračima,  da se skupe i da uzmemo trofej šampiona Srbije 10 u nizu. 

• Like 7
Posted

Dve najveće zamerke Dušku Ivanoviću:

1. Bez razloga pustio muda i rekao da svi znaju da smo bolji od Partizana i da ćemo osvojiti titulu. 

2. Od Mekintajera učinio da liči da je s 30 godina postao EL igrač i uvalio kurčinu ovom našem sportskom sektoru. 

Hladna osveta za onaj otkaz. 

• Like 3
  • Ha-ha 5
Posted
1 minute ago, Borky said:

Najjace mi je ovo da su domaci igraci krivi za ovu luzersku kupusarsku ekipu.

Jeste i Papapetru je kriv za Panatinu ne osvojenu el a tek Laranzakis kod Olimpijakosa a naravno Mahmatoglu je najzasluzniji za Fenerovu titulu tom logikom.

Bezvezna ekipa sa bezveznim prodavacem girosa koji nema nikakvu trenersku filozofiju ili je ja bar nisam prepoznao. Nema ono sto se kaze neki trenerski pecat. Sve je onako stihiski i kao valjda ce nesto da se desi.

Meni je ovo najbezveznija ekipa u istoriji Zvezde,bez ikakvog smisla a to sam pisao i kad smo u jednom trenutku bili i 5 u el.

Po meni nisu problem Davidovac,Teo,Mitar,Dobric jer svaki klub ima par takvih igraca koji ne trebaju puno da igraju al su tu jer osjecaju klub,drze svlacionicu itd al je problem ako se od njih ocekuje da nadomjeste glavne igrace od kojih su svi cisti promasaj sto je statisticki nevjerovatno. Mozemo pricati o njihovim platama kolike su i da li zbog njih ne mozemo dovesti bolje igrace ali stvarno nema smisla da se na njih svaljuje sve i da se preko njih pravdaju igraci koji su dovedeni i placeni da daju koseve,dodavaju,skacu..

Uspeo si da nabrojiš po jednog u sva tri tima, dok si kod nas uspeo da izostaviš Lazića. Pa kad se na to doda da i dva nosioca (Petrušev i Nedović) su mekani igrači i slabi defanzivci, dođemo do toga da smo imali 7 mlitavih igrača, bez atletike u odbrani, ali eto ni za šta oni nisu krivi, trebalo je da imamo još nekog takvog.

8 minutes ago, mister-no said:

Sanjao ne sanjao, on je doveo i držao tog Radonjića a njegova zaostavština su 24 trofeja.

Ćovićeva zaostavština nakon prvog odlaska Radonjića je rekreativno igranje u EL, uspešno valjanje u domaćem blatu i to što deo navijača misli da su "šilbovanje" "kupujmo domaće" i promena trenera u novembru/decembru genijalni potezi.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, mister-no said:

@TB Told evo nema šilbovanja i promene trenera, uživaj u desetom  četvrtom mestu , ne znam što si nezadovoljan.

Svakako sam manje nezadovoljan od tebe koji već mesecima teraš Sferopulosa i zališ za vremenima kad se u aprilu nisi nervirao zaslugom dr. Čovića.

Posted

Petrušev stalno pominje kako želi u NBA, a čovek ne može da izdominira nad ovom centarskom linijom kluba iz Podgorice.

Nismo ovo mogli da dobijemo bez Kalinića. Prosto nismo, iako večerašnja igra Budućnosti ništa posebno, ali su CMM i Petrušev ostavili m*da kod kuće.

Iskreno, prioritet mi je bila Evroliga, biće i sledeće sezone. Nije mi poraz previše teško pao, koliko pomenuta malokrvnost pojedinih košarkaša. Svaka čast Džonu Braunu, bukvalno je poginuo u poslednjih nekoliko mečeva. Nemam šta da zamerim ni Jagu večeras, koji možda nema taj kvalitet, ali ako nam on bolje izgleda od Kodija u plej ofu, pa kako onda da pobedimo?

Dobrić je mislim odigrao meč bez promašaja, i generalno su i on i Gidra odsustvom Kalinića malo proradili, ali kasno Marko na Kosovo stiže.

Kao jedan od glavnih problema, pored nekonstantnosti pojedinih košarkaša, mislim da je to što za ovaj stil igre koji forsira Sfero, prosto moramo da imamo bolje defanzivce na niskim pozicijama. Mi imamo jednog, za celu sezonu, i to je CMM kome se očigledno ne igra od kako se završila Evroliga.

Nek ide na moju dušu ako nije zalepio povredu, ali koliko sam video onu da nazovem glad, kurčevitost u poslednjim mečevima Evrolige, toliko sam video boli kitu u plej-ofu Aba.

Hoćemo kontinuitet, oke, neka ostane Sfero.

I da, ne smatram da je Nedović glavni problem ovog tima. Liči mi da nas je dosta sjebalo to što smo zamolili Tea da odigra još jednu sezonu.

Jebiga, glava gore.

Posted (edited)
12 minutes ago, TB Told said:

Svakako sam manje nezadovoljan od tebe koji već mesecima teraš Sferopulosa i zališ za vremenima kad se u aprilu nisi nervirao zaslugom dr. Čovića.

Vidi Čovića volim manje od Sferopulosa ali slep kod očiju nisam. Ja uživam u EL više od decenije zaslugom dr Čovića. 

Aj laku noć sad moram da spavam a želim i tebi lep san, zdravo razmišljamo napokon a i konačno bez šilbovanja, bez smene trenera, deseto i četvrto mesto u džepu, ma milina..

Edited by mister-no
  • Ha-ha 2
Posted

Mekintajer, Jago, Teodosic, Nedovic, Kenan, Lazic, Giedraitis, Daum i Mitrovic - ovo je sve prezrelo za rastanak i plaketicu, cirka 7 miliona evra bacenih u bunar.

Nemoguca je misija da ih se u potpunosti ratosiljamo, ali sve preko dvojice sa tog spiska u rosteru 25/26 bice jak signal za novu muku od sezone.

• Like 5
Posted
43 minutes ago, Markoss said:

I nema sad ovde sta mnogo ni da se prigovori Janisu (konkretno za ovu utakmicu...

Ooooo itekako ima.

Covek trazi timeout na -1 i loptu za nas na nekih 0:42 do kraja. I bira da je izvodi sa nase polovine. Zasto jbt? Pa, bice nam mozda jasno nesto kanije. Spoiler: jer mu jebena ekipa ne zna da izvede aut sa strane na polovini protivnika i krene u napad. Eto zato. Njegova odgovornost i greska sto nismo igrali "2 za 1".

Polovinu smo presli tek za 7 sekundi, pri tom nikakve posebne postavke napada nije bilo. Urucenje za Nedu, pa za Kenana koji dribla sebi u nogu 27 sekundi do kraja. Dakle Buducnost moze da drzi loptu do kraja i uputi daleki sut u poslednjoj sekundi i to je to, bez obzira pogodili ili ne. Moras da pravis faul. 

Igramo presing, zatvaramo bekove, ok to deluje, ide pas ka Kamenjasu (koji je na 65% sa slobodnih), prima je 20sekundi do kraja i ne pravi se faul na njemu! Nego tek 12 sekundi pre kraja na Wright-u. Pa jbt. Sta li im je Sfero pricao u time-out-u, da mi je znati. 

Wright srecom pogadja samo jedno bacanje.

Imas 12 sekundi za poslednji napad, na -2 si. Timeout trazis, crtas, pricas... na izvodjenju panika, Buducnost lepo preuzima, cini se da je planiran pas ka Kenanu a on se nije oslobodio, izvodis nekako pre nego sto je sudija krenuo da pokazuje 5. sekundu. Napad bez mozga. Nismo imali nikakav back up plan ako nema lopte za Kenana. Petrusev se dize na neki sut za 3p citavih 8 sekundi do kraja! Sta koji kurac?! U poslednjem momentu vidi Dobrica i srecom ide pas ka njemu i on ga daje. 

Na sta je ono licilo? Ni na KLS a kamoli na EL tim. Ako ces na sigurniju varijantu, ides da probas neki 2+1 da izvuces, ako hoces da rizikujes i zavrsavas gradis poziciju za sut za 3p u poslednjim sekundama. 12 sekundi je i vise nego dosta...

A onda odbrana u poslednjih 7 sekundi... opet imas time-out, priliku da kazes sta treba da se radi. Kao da im je rekao da puste sut, da ne prave faul, ni na sta drugo nije licilo. 

• Like 9
  • Thanks 1