Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

475 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      87
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

U poslednjih 8 minuta (3 minuta regularnog dela + 5 minuta produžetka) rezultat je bio 25:10 za PAO. Bezidejni i statični napadi koji otprilike služe samo da se potroši vreme su već apsolvirani, ali ovakav raspad odbrane, nepoštovanje osnovnih principa i bravure istaknutih pojedinaca su takođe za duboku analizu... Od poslednjih 13 poseda PAO je 11 završio poenima, u produžetku je "odbranjen" samo prvi posed tako što je Slukas ostao potpuno sam na trojci i promašio, nakon čega su realizovali narednih 7 sa sve laganih 8 poena na obruču Venjena fucking Gebrijela, po dva poklonjena bacanja Slukasu i Nanu, još 2 lagana poena na obruču potonjeg... Hrkljuš i porađanje poena iznenađujuće dobro podnosim, al' ovakvi defanzivni kolapsi me potpuno izbacuju iz takta i definitivno su nešto što najviše mrzim u košarci. 

• Like 22
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted
6 hours ago, MarioKempes said:

Obojica imaju ugovor za sledeću sezonu, a teško da će neko preuzeti te ugovore posle ovogodišnjih izdanja. Tako da...

Ugovor u kosarci vazi skoro kao semafor u gta.

Jedan od najsvezijih primera su ti komsije, koje su prosle godine otpustili ceo tim osim Balse.

Posted

Volimo mi Rokasa, voli i on nas. Lepo mu je u Bg, super je lik.  Ali, brate Gidro, daj da se druzimo za manje pare. Mnogo skupo naplacujes to.

A ono što sledi. Jbg, valjda pre mozemo da dobijemo u Minhenu i Parizu nego 3 puta Oly. A verujem da mozemo i jedno i drugo. Brljiva smo ekipa, mozemo mi to.

Posted
31 minutes ago, Dzonii said:

Jedan od najsvezijih primera su ti komsije, koje su prosle godine otpustili ceo tim osim Balse.

Nije ti bas najbolji primer Partizan jer su samo Panter, Ledej, Avramovic, Kaboklo i Jaramaz otišli, a da su imali važeći ugovor. A tu je svako imao interesovanje iz inostranstva sto za Rokasa za svoje godine i platu koju ima sigurno neće biti slučaj. Morali bi da raskinemo ugovor na našu štetu, sto bi nas debelo koštalo, da ne vidimo Rokasa ovde sledeće sezone. Ali moze da se napravi roster sa Rokasom. Dovedes prvu trojku i četvorku (ne sme se dozvoliti da Kalinić sa 34 godina igra svaku evroligasku utakmicu 30+ minuta) i ne koristiš opcije kod Brauna i Dauma. Onda su uz ta dva pojačanja Kalinić, Davidovac, Dobric i Rokas rotacija na 3 i 4. 

• Like 2
Posted

Ponosan na  momke, igraju ovih poslednjih par utakmica do poslednjeg atoma snage.

Veliko postovanje za  CMM koji je igrao na jednoj nozi nakon povrede, alal vera majstore

• Like 24
  • Love 2
Posted
1 hour ago, Dzonii said:

To, jednostavno, nije tačno.

Igrača pod ugovorom možeš da se rešiš na 3 načina:

1) da je to tražen igrač (poput tih Partizanovih koje pominješ), pa neki klub rado preuzme njega i ugovor

2) igrač pristane da ode negde za manju platu, a ti mu plaćaš razliku

3) igrač pristane da ode negde zarad svojih ličnih razloga i interesa i odrekne se potraživanja (ovo uglavnom rade mlađi igrači, da bi negde dobili veću šansu, ili veterani iz emotivnih razloga).

Rokasa i Dobrića ne vidim u prvoj i trećoj kategoriji, možda druga, eventualno.

Posted

Tesko cemo do F4.  🙂

Meni ovo i nije neki super rezultat, ako se ne uguramo u play-off. Bez obzira sto Drcela kaze da je 10. uspeh.

No zadovoljan sam kako se ekipa borila i skupila ovih zadnjih par utakmica. Svi timovi su igrali u playoff modu, zanimljiva EL ove sezone nema sta. Nedostajalo je zaista malo srece (u igri, a i oko zdravlja igraca), a realno i kvaliteta. 

Sport je to. I drugi se bore, i drugi ulazu...

Ako odrze ovu formu i pristup (uz ocekivane minute pomracenja) mislim da imamo sanse u Minhenu. 

• Like 1
Posted

Nedostatak dobrog defanzivca spolja je došao na naplatu na kraju sezone. Od bekova iole pristojnu odbranu mogu da odigraju Miler i donekle Kenan, a i oni su daleko od elite. Jago, Nedović i Dobrić su na EL nivou tragični na tom delu terena. Koliko je to loše svedoče i pokušaji Sferopulosa da kao primarnog defanzivca na pleja stavi Kalinića, Rokasa, a nekad i Davidovca!?, koji su svi do jednog više četvorke nego bekovi.

Pošto je Kenan dobio 5 faulova, a Miler igrao s jednom nogom - ostalo je da gledamo kako nas Nan u zadnjih 7-8min rastavlja na sitne komade i pravi zvezdu od ničim izazvanog Gebrijela. 

• Like 3
Posted

Nemamo tog igrača koji je u stanju izmisliti poene u gustim zavrsnicama. To nas kolje, i tu je Markoss u pravu skroz. 

Svakako ne mislim da zadnjih 5-6 minuta privatizuje (kao Karlik kod komsija) nego zadnja 2 minuta kad je stani pani da uzme loptu i napravi prednost. 

Da, Francisko mi prvi prolazi kroz glavu, al nije on jedini. Moramo naci takvog igrača. 

• Like 1
Posted

Slazem se da smo zasluzili vise od desetog mesta na osnovu svega pruzenog. Ali meni je ipak najbitniji utisak koji mi je ostao posle svega, a to je da apsolutno verujem da je ekipa sposobna i sa desetog mesta da udje u PO i tamo se posteno posiba sa Olimpijakosom. I to nije navijacko neracionalno razmisljanje, nego me je ekipa igrama, utakmicama i rezultatima ubedila u to. Mi se nismo pred kraj regularnog dela ugurali u PI kao deseti, mi smo to mesto odavno zasluzili i obezbedili borbom i pobedama protiv slicnih ili jacih od nas. Kada se vrati film i podsetimo se pobeda protiv Fenera, Barse, Monaka i Olija dva puta, derbija, rapsodije protiv Bajerna, pa i nekih teskih pobeda poput onih sa Baskonijom ili Virtusom... Jebote toliko dobrih momenata je bilo da ovo brljanje na samom kraju stvarno ne sme da pokvari utisak. Tri poslednja kola jesu tri bolna poraza, ali opet protiv ekipa koje su trenutno po formi i rezultatima u top 3-4 EL. 

• Like 1
Posted
9 hours ago, Borca said:

Ma razumem ja to sa strane igraca i zelje da pomogne saigracima, ali ne razumem nikako sa strane najodgovornijeg kada za 4 dana (ne 4 nedelje) imas "do or die" utakmicu u gostima.

I meni ovo nije bilo jasno ni opravdano. 

Pri tome vidlo se da CMM ima ograniceno kretanje.

Posted
51 minutes ago, FireKeeper said:

Tesko cemo do F4.  🙂

Meni ovo i nije neki super rezultat, ako se ne uguramo u play-off. Bez obzira sto Drcela kaze da je 10. uspeh.

No zadovoljan sam kako se ekipa borila i skupila ovih zadnjih par utakmica. Svi timovi su igrali u playoff modu, zanimljiva EL ove sezone nema sta. Nedostajalo je zaista malo srece (u igri, a i oko zdravlja igraca), a realno i kvaliteta. 

Sport je to. I drugi se bore, i drugi ulazu...

Ako odrze ovu formu i pristup (uz ocekivane minute pomracenja) mislim da imamo sanse u Minhenu. 

Čuj Drčela šta kaže, klasična sns ćaci napredna njuška koja upravo kreće na skup janičara ,koga zabole sta kaze još jedno smeće na čelu kluba

• Pumpaj! 5
Posted

Vrlo su mi pomešani utisci o sezoni u Evroligi..no, nevezano za to - postoji li statistika koliko je naš KK dobio mečeva u produžecima u ovih 12-13 godina u EL? Odokativni utisak je da nam je procenat uspešnosti cirka 3%

• Like 1
Posted
54 minutes ago, MarioKempes said:

Nedostatak dobrog defanzivca spolja je došao na naplatu na kraju sezone. Od bekova iole pristojnu odbranu mogu da odigraju Miler i donekle Kenan, a i oni su daleko od elite. Jago, Nedović i Dobrić su na EL nivou tragični na tom delu terena. Koliko je to loše svedoče i pokušaji Sferopulosa da kao primarnog defanzivca na pleja stavi Kalinića, Rokasa, a nekad i Davidovca!?, koji su svi do jednog više četvorke nego bekovi.

Pošto je Kenan dobio 5 faulova, a Miler igrao s jednom nogom - ostalo je da gledamo kako nas Nan u zadnjih 7-8min rastavlja na sitne komade i pravi zvezdu od ničim izazvanog Gebrijela. 

Ne, Kenan je očajan defanzivac i igra ne može da se stavi ni u jedan kontekst defanzivca. Bezdušni prangijator za koga nikad ne znaš kad će da pogodi. Jedva čekam kraj sezone i da vidim leđa kako Kenanu tako i Nedoviću.

• Like 3
Posted

Napad nam je fino proradio od one utakmice u Pireju. Kao da smo pritisnuti nekim okolnostima počeli da igramo brže i sa više rizika. Bekovi su nam proradili i ušli u dobru formu. CMM igra odlično, Nedović i Kenan imaju dobrih utakmica. Jedino Dobrić ne može da ubode ništa. Mislim da je trenutno veći problem rotacija pod košem ali i tu situacija ide na bolje sa povratkom Luke i Dauma. Vidi se da Luka znači, definitivno ima smisla ba bude u timu i naredne sezone kao treći centar. Znamo svi njegove kvalitete i slabosti. 

Na kraju sezone smo stvarno pogubili utakmice u kojima smo igrali odličnu košarku. Prije svega mislim na Efes i Panatu. Za Realom nema smisla nešto žaliti, ne može da se dobije takva ekipa ako otvoriš utakmicu sa tipa 0-15 za tri poena. 

Sezona je na kraju pristojna, imali smo velikih pobjeda i dobrih perioda u sezoni. Stajali smo u jednom trenutku odlično na tabeli i top6 je izgledao blizu ali smo tada jednostavno pokazali neke mane i na kraju je ovaj plejin realnost. Mogla je biti i bolja pozicija ali to su već neke nijanse. 

• Like 3
Posted

Kada se sve sabere ostvaren je uspeh, ali umereni. Iza nas je ostao samo Armani koji je skuplji od nas i Partizan koji je u nasem rangu, timovi koji imaju velika trenerska imena koja su odavno premasila zenit i koji su realno podbacili sezonu. Prognoze su nas stavljale na 11. mesto, u medjuvremeu je dosao Petrusev, tako da je to otprilike to.

Da li je moglo bolje? Apsolutno.

Sezona se moze podeliti u dva dela, prvi do kupa gde su rezultati maestralni i koji smo zavrsili sa 16-10 uz igru koja je bila sve losija. Drugi posle kupa gde smo realno podbacili i ostvarili 2-6, uz 5 utakmica kuci od kojih smo 4 izgubili i pobedili samo nezainteresovani Virtus. Poslednja dva meca podigli smo malo igru i dali sve od sebe, ali rezultati nisu dosli. Najvise mi je zao Kaline, jer je ovo vrlo verovatno poslednja sezona njegovog prajma, pa je u toj meri mozda propusteno da ucini nesto veliko sa Zvezdom kao nosilac. Ona slika posle Efesa to najbolje odslikava.

Svakako jos nije gotovo, ali mislim da su nam minimalne sanse u potencijalnom duelu sa Olijem bez Petruseva i verovatno Bolomboja. Nebitno, idemo da se posibamo u Minhenu pa sta bude.

Posted
10 hours ago, Dzo23 said:

Puna podrška za Rokasa. Ok, ispao je tragičar ali to se dešava. Možda će ispasti da branim neodbranjivo ali mislim da nije uopste bila tako laka pozicija kod tog zicera. Trebali smo ranije da zatvorimo utakmicu. 

Mogu misliti koliko će sad idiota da mu zatrpaju inbox, i to mahom onih koji loptu nisu uzeli u ruke. 🤦

Ja mu uopste ne zameram taj zicer, ako se moze nazvati zicerom, hvatati loptu u letu nakon airball-a saigraca i u okretu se orijentisati i pogoditi za par desetinki kos, ni blizu lagano... Ali 2 promasena bacanja u produzetku na +2 za nas, i to nije prvi put da tako usere u bitnim trenucima, a kao suter je neki, to je vec ozbiljan fail...

• Like 5
Posted

Imamo tacno 0 igraca koji mogu da napadnu 1 na 1 i dovedu sebe u dobru poziciju, zato cemo uvek patiti u ovakvim zavrsnicama. 

Svejedno, toliko detalja je nesrecno otislo u njihovu korist... Teska trojka Nana, dva pogodjena suta Ernangomeza na isteku napada, delic malog prsta Petruseva kojim kaci izgubljenu loptu Panate i daje im novi posed, Kaliniceva poklonjena bacanja Slukasu, Rokasova trojka koja je izasla iz obruca, Mekintajerov promasaj za pobedu, Rokasov poluzicer popravni... 

Falio je samo prstohvat proklete srece.

• Like 12
Posted (edited)
23 minutes ago, fradler said:

Imamo tacno 0 igraca koji mogu da napadnu 1 na 1 i dovedu sebe u dobru poziciju, zato cemo uvek patiti u ovakvim zavrsnicama. 

Svejedno, toliko detalja je nesrecno otislo u njihovu korist... Teska trojka Nana, dva pogodjena suta Ernangomeza na isteku napada, delic malog prsta Petruseva kojim kaci izgubljenu loptu Panate i daje im novi posed, Kaliniceva poklonjena bacanja Slukasu, Rokasova trojka koja je izasla iz obruca, Mekintajerov promasaj za pobedu, Rokasov poluzicer popravni... 

Falio je samo prstohvat proklete srece.

Kalinic koji dira loptu koja ide u aut, iz auta oni postizu trojku...

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/svi-evroligini-uslovi-za-vecite-po-5000000-za-licencu-ali-i-jos-500000-depozita-za-kazne-i-sudije/509701

Edited by Stefi88
  • Like 1
Posted (edited)

Nisam gledao sinoc utakmicu, bio sam na slavi, pa sam pratio samo rezultat preko sofe i zanima me par stvari.

Kako je trener uspio da prospe +8 u zadnje 2 minute?

Kako vi ovde vecina govorite da smo se borili, da nemate sta zamjeriti nikome na zalaganju u borbi, a primili smo 96 poena za 40 minuta i 15 u produzetku? Pa kakva je to onda borba i zalaganje?

Eto samo me to zanima, a o ovom na klupi koji je opet uspio nemoguce cu kasnije, ima bas dosta materijala.

Edited by Sokmeniki
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Btw, svaki igrac u rosteru (osim Lazica koji nije ni igrao) imao je odlicne sekvence i vazne role u nekim pobedama, osim Dobrica.

Stvarno fascinantan nivo beskorisnosti, onaj promasaj protiv Amera ga je vratio na fabricka podesavanja...

• Like 4
Posted
8 minutes ago, Sokmeniki said:

Nisam gledao sinoc utakmicu, bio sam na slavi, pa sam pratio samo rezultat preko sofe i zanima me par stvari.

Kako je trener uspio da prospe +8 u zadnje 2 minute?

Kako vi ovde vecina govorite da smo se borili, da nemate sta zamjeriti nikome na zalaganju u borbi, a primili smo 96 poena za 40 minuta i 15 u produzetku? Pa kakva je to onda borba i zalaganje?

Eto samo me to zanima, a o ovom na klupi koji je opet uspio nemoguce cu kasnije, ima bas dosta materijala.

A sta mislis da pogledas snimak...

• Thanks 1