Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, NMX said:

Srpsko novinarstvo u svojem punom sjaju. Dno dna. 

Mozzart napisao ovo - Nije bilo grešaka samo na štetu Zvezde, sudije su propustile i neke situacije kada je trebalo nešto da sviraju u korist Efesa, ali je tih grešaka značajno manje.

Warnick je u članku naveo 4-5 grešaka na štetu Zvezde i isto toliko na štetu Efesa. Naravno, mediji su izrezali i prenijeli pola članka i mrtvo-hladno napisali ovo gore kvotano što je bezobrazna laž.

Druga stvar, ovo je sadržaj koji je iza paywalla kao i svaka Warnickova kolumna. Da sam basketnews ozbiljno bih se pozabavio s time što mediji ovdje uredno prepisuju i prenose kao da se radi o običnoj vijesti ili članku. 

• Like 6
  • Ha-ha 1
Posted

Ljudi možemo da racionalizujemo koliko hoćemo, ali sport nije stvar racija nego emocije. Bar kod nas u Evropi, NBA je nešto drugo. 

Efes na jednu loptu, u produžetku, gde promašiš šut za pobedu nije problem. Imali su centra kog nismo mogli da čuvamo i koga su oni pametno koristili, kako za akcije, tako i za odbranu reketa, a u produžetku se Francuz direktno izborio za par poena pa i za onu trojku Larkina posle njegovog ofanzivnog skoka. Protiv Olya smo parirali, ovde nismo uspeli, da se Bobua nije povredio ne bi došlo ni do produžetka realno.

Zna se koje su utakmice bile set-meč lopte za nas. I nijednu nismo zakucali.

Znam da boli kad vidiš da Real ili Efes prave serije, da su cele sezone bili negde dole i onda te dobiju kući kad su u plej of modu. 

Po parama smo tu negde gde bi trebalo, možda poziciju ili dve dole, ali nije još ni gotovo. Znam na šta smo svi računali. Na halu, navijanje i želju igrača da dokažu da mogu iako nisu u Realu ili Panati.. Nisu isporučili do kraja. Ima veze sa povredama sigurno, ima veze i sa trenerom ali prosto tako je. Realno smo prvo nadmašili sebe a onda debelo podbacili. I sad nema toga šta bi prihvatili na početku sezone, niko više ne može da se vrati na to.

Ono što je dobro je da smo nepredvidljivi (u ovom trenutku to je dobro), što znači ako nam je dan možemo dobiti u gostima bilo koga. Isto i izgubiti od skoro bilo koga kući. 

Nadam se naravno više Parizu nego bilo kome drugom, pošto bez centara sa njima su nam najveće šanse. 

Iz ove sezone neću prežaliti poraze od Žalgirisa, zbog totalne antipatije i načina na koji smo izgubili obe tekme. 

Kodi, super, hvala ti za poslednje dve tekme, ali nije on plej koji nam treba. Tu vrstu straha kod igrača nisam odavno video. On prevede loptu doda je i ide u ćošak iz koga nikad nije pogodio. Posle svih njegovih hero trojki mi smo gubili utakmice na kraju.

Posted

Tompkins danas protiv Unikahe 22+9, na poslednjih 6 utakmica ubacuje skoro 19 poena prosecno. Procenti kroz sezonu odlicni - 58% za 2, 42% za 3.

Ima jos kosarke u njemu, tacno ispade steta sto nije ostao... Verujem da bi nam dao vise od Brauna, pa verovatno i od Dauma.

• Like 1
Posted
23 minutes ago, fradler said:

Tompkins danas protiv Unikahe 22+9, na poslednjih 6 utakmica ubacuje skoro 19 poena prosecno. Procenti kroz sezonu odlicni - 58% za 2, 42% za 3.

Ima jos kosarke u njemu, tacno ispade steta sto nije ostao... Verujem da bi nam dao vise od Brauna, pa verovatno i od Dauma.

Moguce da mu savrseno odgovara igranje jednom nedeljno, pitanje je kakav bi bio u ovom nasem ritmu.

• Like 8
Posted
21 minutes ago, fradler said:

Pitanje je na šta bi to ličilo na nivou EL, ipak sada igra prilično rekreativan basket u poslednjeplasiranom timu lige, jednu utakmicu nedeljno. Godine, stanje i istorija povreda su bili preveliki rizik za nas, tako da podržavam što nismo nastavili. Neka uživa u Korunji, gotivan lik.

• Like 5
Posted
On 4/5/2025 at 6:44 PM, Čočo said:

Apropo Petruševa i Kalinića na kraju meča kako su bili slomljeni, ima snimak gde i Rokas stoji punih očiju suza. Možda ne može da pogodi kad treba, da pogodi trojku, bacanje, ulaz ali momku se borba, htenje i zalaganje nikad ne može dovesti u pitanje. I na kraju i bude nagrađen za takav pristup kao protiv Olimpijakosa. Dobili smo najbitniju utakmicu do sada u sezoni. Da njega nije bilo sad bismo ruka pod ruku sa komšijama. Zato, nemoj Rokija neko da mi dirao. 🤐👊

On je placen million evra po sezoni, i ako cemo biti zadovoljni da jednom u 10 utakmica natrpa nekog onda smo mi u gadnom problemu, ne ulazim u to kako je on koriscen verovatno ima i do trenera. Te fore suze, plakanje i patetika me ne zanima jedino merilo treba da bude teren. Tako da mi je nejasno kako smo mi kao navijaci tako snizili ocekivanja od stranaca koji su masno placen za svoj posao a doprinose na svakoj sestoj utakmici. Nije ni cudo sto nas godinama jasu likovi poput Mitrovica, Nedovica, Dobrica, Davidovca koji se slepaju samo na racun zvezdine dece i nekih starih zasluga

• Like 6
Posted
13 hours ago, MarioKempes said:

Pitanje je na šta bi to ličilo na nivou EL, ipak sada igra prilično rekreativan basket u poslednjeplasiranom timu lige, jednu utakmicu nedeljno. Godine, stanje i istorija povreda su bili preveliki rizik za nas, tako da podržavam što nismo nastavili. Neka uživa u Korunji, gotivan lik.

Naravno da ga nije trebalo zadržati ali da sam znao da su alternative Daum i JB 3, tačno bih ga ostavio.

• Like 2
Posted
21 minutes ago, Mile1 said:

Kukala nam majka ako je Mitrovic pojacanje

Ajde istrpecemo ga jos 2 meseca, ne verujem da ce on ostati u Zvezdi.

Posted

U ovakvoj situaciji, svakako jeste. Ponekad imam utisak da ljudi ne shvataju sa kakvom rotacijom visokih igraca igramo poslednjih par nedelja. Podvig je ovo sto smo odigrali protiv Reala i Efesa sa Filipom i Braunom kao centrima. 

• Like 15
  • Thanks 1
Posted (edited)
29 minutes ago, feanorlfc said:

U ovakvoj situaciji, svakako jeste. Ponekad imam utisak da ljudi ne shvataju sa kakvom rotacijom visokih igraca igramo poslednjih par nedelja. Podvig je ovo sto smo odigrali protiv Reala i Efesa sa Filipom i Braunom kao centrima. 

Slažem se da nam treba pomoć. Ali se isto tako plašim jer Janis ne zna da se snalazi kad ima sve igrače na raspolaganju. Gubi se u rotacijama i često smo viđali na šta nam liči igra gde se besumično izrotira svih 12 igrača za poluvreme( između ostalog i svi igrači u reketu). Podvig u poslednje dve utakmice i jeste produkt skraćene rotacije jer nismo ni imali koga drugog na tim pozicijama pa je postojala bar neka konstanta i svako je znao šta treba i može da radi. 

Edited by Čočo
Posted

Inače, mislim da mediji malo frljaju sa vijestima da će njih dvojica pojačati roster.

Mitar i Daum su pred Efes viđeni da treniraju odvojeno od tima. Nema šanse da, posebno Daum, poslije možda par zajedničkih treninga dobije bilo kakvu ulogu. 

• Like 1
Posted

Mitrović nam je u ovom trenutku potrebniji od Dauma, on ipak ima tu neku dimenziju u napadu koju ovako nemamo, može nešto da kreira i da se preko igre kroz njega razbiju ti napadački čepovi u koje povremeno upadamo + može da reši neke situacije na postu za razliku od Browna. Na PF imamo ipak pomalo povampirenog Dedu + Kalina i Gidra dosta provode vremena na PF tako da smo tu poziciju tu i tamo zakrpili nekako. Da ne kažem da, čak i da prođemo play in, u PO nas najverovatnije čeka Olimpijakos, a mi bez Petruševa.

• Like 8
Posted
13 minutes ago, quentin said:

Inače, mislim da mediji malo frljaju sa vijestima da će njih dvojica pojačati roster.

Mitar i Daum su pred Efes viđeni da treniraju odvojeno od tima. Nema šanse da, posebno Daum, poslije možda par zajedničkih treninga dobije bilo kakvu ulogu. 

Dobro do 15 Aprila ima jos 8 dana...

Mozda budu spremni za neke minute.

Posted
10 minutes ago, Stefi88 said:

Dobro do 15 Aprila ima jos 8 dana...

Mozda budu spremni za neke minute.

Sa nasim medicinskim timom je to nemoguce. Imam utisak da je Daum povredjen vec 5 meseci koliko ga nema. Svakako pored odlazaka 60% ekipe treba najuriti i ceo medicinski tim. Kakva gomila idiota na jednom mestu

Posted (edited)
On 4/5/2025 at 12:38 AM, kendrick duckworth said:

Gde je @Brat od Korneta

Ima li živih opklada?

Jutric, kafica, cigarica, nocas 2. dabl dabl Korneta u nedelju dana + Zvezda u plej inu. Sta covek vise da pozeli od zivota.

Spoiler

Sto se tice opklada nudio jos dok nismo ni sastavili tim da ce biti minimum plej ina, niko se nije javio. Posle mi sugerisali da se ne kladim i to mi malo ubilo motivaciju za pisanjem. Moram da konstatujem da je kvalitet ovog topika znacajno opao od pre 2-3 godine. Morao bih da citiram @Chaos Is Me od pre par meseci koji je prilicno precizno opisao situaciju: "Upravo je na delu ono što sam pisao za KKCZ temu, ogroman % sadržaja je neko bajanje, loš humor i nekakve gluposti, o košarci malo ili ni malo."

Nekad si mogao da pocitas uz pomenutog Chaosa i Gurua i njih par koji povremeno i dalje napisu dobre ili zanimljive kosarkaske upise i od Madafake, Princetona, Medobrunda, Del Piera i drugih, bilo je i vise humora ali i vise ljudi koji su zracili pozitivnoscu ili duhovitoscu poput Uinija, Kankunena i drugih i to u sezonama gde smo imali manje pobeda nego sad. Hemija medju forumasima je bila neuporedivo bolja. Danas se svodi uglavnom na ovo o cemu je Chaos napisao, nazalost. Predlagao sam kosarkaski topik kao probni balon i da ostane ovaj topik ovakav kakav jeste i da se napravi jos jedan koji bi moglo da izgura 10, 15 ljudi za pocetak i da motivisemo stare clanove ali i privucemo nove dobre jer na zalivanje kvaliteta moze samo vremenom da se uveca kvalitet, kao kada zalivas cvece i ono buja. Kada "zalivas" smece ono se siri i onda nastane nesto poput deponije gde ponekad neko umanji to i odnese neko neku kesu smeca nekim kosarkaskim upisom ili duhovitim ili zanimljivim komentarom ali to ne menja da to ostaje ovo o cemu pisem sa tendecijom da onog iznad ima sve manje i manje a bajanja i neargumentovanih gluposti sve vise i vise.

Za kraj citirao bih jednog vaseg navijaca cije sam pesme ranije dosta slusao: "Ruzno lepom sudi a glupost se kao mudrost nudi."

Edited by Brat od Korneta
  • Like 1
Posted
18 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mitrović nam je u ovom trenutku potrebniji od Dauma, on ipak ima tu neku dimenziju u napadu koju ovako nemamo, može nešto da kreira i da se preko igre kroz njega razbiju ti napadački čepovi u koje povremeno upadamo + može da reši neke situacije na postu za razliku od Browna. Na PF imamo ipak pomalo povampirenog Dedu + Kalina i Gidra dosta provode vremena na PF tako da smo tu poziciju tu i tamo zakrpili nekako. Da ne kažem da, čak i da prođemo play in, u PO nas najverovatnije čeka Olimpijakos, a mi bez Petruševa.

Uz duzno postovanje kolega, ali ja mislim skroz suprotno. Mislim da nam je Daumov sut mnogo potrebniji nego bilo sto Mitar donosi. Cak ako je spreman Dauma bih odma protiv Panate probao na 5, posto ce njima verovatno Mitoglu igrati peticu solidno minuta. Pored ovoga iako nije sjajan u odbrani definitivno je upotrebljiviji od Mitrovica. 

Posted

Za Bolomboja je receno 3-6 nedelja, 15 aprila ce biti pet nedelja od povrede, a nema ni naznaka kad bi mogao da se vrati. 

2 minutes ago, Creed Bratton said:

Uz duzno postovanje kolega, ali ja mislim skroz suprotno. Mislim da nam je Daumov sut mnogo potrebniji nego bilo sto Mitar donosi. Cak ako je spreman Dauma bih odma protiv Panate probao na 5, posto ce njima verovatno Mitoglu igrati peticu solidno minuta. Pored ovoga iako nije sjajan u odbrani definitivno je upotrebljiviji od Mitrovica. 

Daumov sut i sirenje terena smo videli samo u teoriji, u praksi je to 30 posto za 3.

• Like 3
Posted (edited)
11 minutes ago, Cavani said:

Daumov sut i sirenje terena smo videli samo u teoriji, u praksi je to 30 posto za 3.

Bolje i to nego da je totalni duduk kao JB3.

Kad mislim duduk mislin na osecaj suta. JB3 bas gusi spejsing. Iako on bas voli da pripaljuje svoju poludistancu.

Edited by Don Dusko
  • Like 1
  • Tuzno 1
Posted
27 minutes ago, Don Dusko said:

Bolje i to nego da je totalni duduk kao JB3.

Kad mislim duduk mislin na osecaj suta. JB3 bas gusi spejsing. Iako on bas voli da pripaljuje svoju poludistancu.

Koga bi pre zadrzao Dauma ili JB3?