KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni! - Page 893 - Košarka - VOX92 Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, alokin said:

Daj pojasni nešto više za nas koji nismo bili na utakmici.

Našao sam ovo na internetu....

20250314_084440.jpg

20250314_084143.jpg

• Like 2
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
Just now, JPM said:

Mogao je da doda. Naravno da je mogao. Ali neće jer hero ball. I onda se spetljao kao poslednji amater.

Apsolutno se ne slazem. Na 4.7 do kraja (ili koliko je bilo) gde je posed ostvaren posle skoka i svih 10 igraca je na nasoj polovini pokusaj dodavanja ne bi doneo nista bolje od ovoga.

Bio bi to eventualno neki sut sa 3/4 terena. Logicno je bilo da se odmah krene napred. Nisam gledao snimak, ovo je utisak sa utakmice.

Ako cemo se hvatati tog zadnjeg napada onda do qrca.

Gresio je Kalinic opet dosta, msm da izlazi iz svoje uloge u nedostatku dobrih kreatora i onda dolazi do gresaka.

• Like 5
Posted (edited)

Iskreno ovo je niđe veze. Stajao sam pored kopa, na metar od jednog od viđenijih vođa sa Severa, i nikakav problem nije bio. 

Niko nije pokušao bilo koga da ućutka.

Edited by Dzo23
Posted
3 minutes ago, Dzo23 said:

Iskreno ovo je niđe veze. Stajao sam pored kopa, na metar od jednog od viđenijih vođa sa Severa, i nikakav problem nije bio. 

Niko nije pokušao bilo koga da ućutka.

I ja sam bio na tribini sa koje su "skenirali" situaciju, preskakali na ostale tribine i ulazili u sukob sa ljudima koji skandiraju.

• Like 2
Posted
11 minutes ago, JPM said:

Sve ok, nije da me boli kurac za luzere koji za sramotne igre primaju milione.

Ušao si u fazu koja se u fenomenu navijanja  naziva cutting off reflected failure koji je suprotan fenomenu basking in reflected glory. Izučavao sam malo tu temu jer su mi šogor i vrlo dobar prijatelj psihoterapeuti a i psiholozi. Interesantne stvari sam saznao. 

• Like 1
Posted
20 minutes ago, alokin said:

Našao sam ovo na internetu....

20250314_084440.jpg

20250314_084143.jpg

Bio sam u cosku na nivou 200 do navijacke grupe, i tu nije bilo tenzija ili incidenata. Pratio sam reakcije tribine gde je navijacka grupa, cak su i odatle neki skandirali, neki sa osmehom potvrdno klimali glavom...

To za slanje lokacija je narocito interesantno sto su radili, jer je bukvalno cela Arena skandirala. Odakle da pocnu? 

Pumpalo se i posle, na tajmautu, sto verovatno prenos nije uhvatio...

Bravo Zvezdasi, jos jednom! 

• Like 7
Posted
Just now, bodo said:

Ušao si u fazu koja se u fenomenu navijanja  naziva cutting off reflected failure koji je suprotan fenomenu basking in reflected glory. Izučavao sam malo tu temu jer su mi šogor i vrlo dobar prijatelj psihoterapeuti a i psiholozi. Interesantne stvari sam saznao. 

E to me već zanima, psihologija je divna nauka. Pa pusti neki link na PP ako te ne mrzi.

Ja sam mislio da samo nemam vremena da se nerviram oko govnarčina, ali moguće je i da je ovo što ti kažeš, mada je verovatno oba 😄 

• Like 1
Posted
9 minutes ago, JPM said:

E to me već zanima, psihologija je divna nauka. Pa pusti neki link na PP ako te ne mrzi.

Ja sam mislio da samo nemam vremena da se nerviram oko govnarčina, ali moguće je i da je ovo što ti kažeš, mada je verovatno oba 😄 

Poslao sam ti na PP

Posted

Zašto svaki igrač izgleda sve gore kako vreme odmiče i lošije od objektivnih mogućnosti..

Dobrić, CMM, Kalina, Davidovac, Nedović, Gidraitis.. Osim Bolomboja koji igra svoje ko god je trener.

Zašto imamo ekipu kao stvorenu za tranziciju (CMM, Jago, Gidra , Nedović, Petrušev..) i rani napad a trenera koji igra strogo kontrolisano..

Kad smo iz tajm auta izašli da smo dobili nešto..

Sumanute petorke tipa Jago, Kenan, Nedović, ili Teo u tim varijantama.

I ova konferencija mi je degutantna osim faktičkih grešaka, i da je bilo tako nismo te doveli i slupali tolike pare da opet ne bismo bili u 10.

Ovo je bila istorijska šansa da uđemo direktno u plej of i idemo na neki tim sa kojima objektivno može da se igra Bajern, Monako, Pariz..

Ovo je bilo sad pa ko zna kad, ne verujem da će Real i Barsa biti uskoro u sličnoj situaciji pogotovo istovremeno..

Ali dobro što reče Sfero nikad nismo bili tu šta i hoćemo koji k.

Ima da ćutimo dok nas k. eventualno da skandiramo Dubai..

• Like 7
Posted
2 minutes ago, bodo said:

Poslao sam ti na PP

Vidim, čitam i smejem se koliko je sve tačno. Inače sam gomilu puta probao da racionalizujem navijanje ali naravno to je nemoguće.

Ono što mogu i što pokušavam da uradim je da se svesno emocionalno distanciram od kluba jer ja prosto nisam prijatna osoba za okolinu kada gledam utakmicu plus postoji velika verovatnoća da nešto kažem uvredljivo supruzi kada me prekine tokom utakmice ili da buljim u utakmicu umesto da se našem detetu.

Zbog svega toga ja pokušavam da se sklonim od ovog kluba. Nekad mi ide, nekad ne.

Ovo što si mi poslao treba se pinuje na svaku od navijačkih tema ovde. A možeš komotno i da ga postuješ na ovu temu sad, mislim da će se svideti ljudima. 

Hvala bratac.

• Thanks 1
Posted
7 minutes ago, JPM said:

Vidim, čitam i smejem se koliko je sve tačno. Inače sam gomilu puta probao da racionalizujem navijanje ali naravno to je nemoguće.

Ono što mogu i što pokušavam da uradim je da se svesno emocionalno distanciram od kluba jer ja prosto nisam prijatna osoba za okolinu kada gledam utakmicu plus postoji velika verovatnoća da nešto kažem uvredljivo supruzi kada me prekine tokom utakmice ili da buljim u utakmicu umesto da se našem detetu.

Zbog svega toga ja pokušavam da se sklonim od ovog kluba. Nekad mi ide, nekad ne.

Ovo što si mi poslao treba se pinuje na svaku od navijačkih tema ovde. A možeš komotno i da ga postuješ na ovu temu sad, mislim da će se svideti ljudima. 

Hvala bratac.

Evo na tvoju sugestiju. 

Navijanje, ili fanovsko ponašanje, iz perspektive psihologije ima više dimenzija i objašnjava se kroz nekoliko ključnih teorijskih okvira. Evo nekoliko glavnih aspekata:

1. Socijalni identitet i pripadnost

Teorija socijalnog identiteta: Navijanje omogućava ljudima da se identificiraju s grupom, poput tima ili kluba. To jača osjećaj pripadnosti, što je temeljna ljudska potreba.

Us vs. Them dinamika: Navijači često doživljavaju svoj tim kao "nas", a protivnički tim kao "njih", što može povećati povezanost unutar grupe, ali i izazvati rivalstvo prema vanjskim grupama.

2. Kognitivno-emocionalni angažman

Emocionalno ulaganje: Pobjede i porazi tima često izazivaju snažne emocije (euforiju, tugu). Ove emocije proizlaze iz osjećaja da uspjeh ili neuspjeh tima odražavaju na osobni identitet.

Vicarious Achievement: Fenomen "življenja uspjeha kroz druge" često se javlja kod navijača koji doživljavaju pobjedu tima kao vlastiti uspjeh.

3. Kultura i tradicija

Obiteljski i kulturni utjecaji: Navijanje se često prenosi generacijama i može biti dio obiteljske tradicije ili kulturnog nasljeđa, što dodatno učvršćuje emocionalnu povezanost.

Rituali: Pjevanje himni, nošenje klupskih boja, sudjelovanje u navijačkim koreografijama stvara osjećaj zajedništva i ritualne povezanosti.

4. Katarsis i emocionalna regulacija

Navijanje omogućuje ljudima da na siguran način izraze emocije poput ljutnje, sreće ili stresa. To može djelovati terapeutski, smanjujući stres i povećavajući emocionalnu stabilnost.

5. Tribalizam i rivalstvo

Evolucijska perspektiva: Ljudi su skloni stvaranju plemenskih identiteta, a navijačke skupine zadovoljavaju ovu potrebu za plemenskim ponašanjem kroz natjecanje i rivalstvo.

Ovo ponašanje može, međutim, eskalirati u ekstremne situacije, poput huliganizma, što je tema posebnog psihološkog proučavanja.

6. "Basking in Reflected Glory" (BIRG)

Navijači često povećavaju vlastiti status poistovjećujući se s pobjedničkim timom. Ovaj fenomen je suprotan "Cutting off Reflected Failure" (CORF), gdje se distanciraju od poraza tima.

7. Psihološka korist

Pozitivno utjecanje na mentalno zdravlje: Navijanje često pruža osjećaj radosti, uzbuđenja i smisla, osobito u vrijeme važnih natjecanja.

Stvaranje društvenih mreža: Kroz navijanje ljudi uspostavljaju nove odnose i šire svoje socijalne mreže.

Istraživanja pokazuju da umjereno navijačko ponašanje pozitivno utječe na psihološko blagostanje, dok ekstremni oblici (huliganizam, opsesivna privrženost) mogu biti povezani s negativnim posljedicama.

1. Emocionalna, a ne racionalna veza

Ljubav prema timu nije rezultat promišljenog zaključivanja ili logičke analize. Rijetko tko bira tim jer je "najbolji" ili ima najviše pobjeda; često je povezana s emocijama, tradicijom i osobnim iskustvima.

2. Simbolički značaj

Ljubav prema timu često nadilazi samu igru. Tim postaje simbol identiteta, zajednice ili vrijednosti koje osoba cijeni. Primjerice, navijanje za lokalni tim može odražavati pripadnost određenom mjestu ili kulturi.

3. Evolucijska perspektiva

Ljudi su biološki skloni stvaranju grupa i povezivanju s njima, čak i kada nema očitog "racionalnog" razloga. Timovi ispunjavaju tu potrebu za grupnom pripadnošću, slično kao obitelj ili prijatelji.

4. Kognitivna disonanca

Kada tim gubi, navijači često racionaliziraju te gubitke ("bili smo oštećeni", "samo smo imali loš dan") kako bi održali emocionalnu povezanost. To pokazuje da ljubav prema timu nije vođena logikom, već snažnom potrebom za vezom.

5. Sreća i zadovoljstvo

Iako iracionalna, ljubav prema timu donosi stvarne psihološke koristi. Uzbuđenje, radost i osjećaj zajedništva stvaraju emocionalno bogatstvo koje racionalna analiza ne može uvijek objasniti.

6. Tradicija i navike

Ljudi se često vežu uz tim zbog obiteljske tradicije, prijatelja ili lokalne zajednice. Ove veze rijetko proizlaze iz racionalnih odluka, već iz emocija i naučenog ponašanja.

Zaključak

Ljubav prema timu je iracionalna u smislu da nije utemeljena na logičkim ili praktičnim razlozima. Međutim, s psihološkog aspekta, ona zadovoljava duboke ljudske potrebe – za pripadnošću, identitetom i emocionalnom povezanošću. Stoga, iako nije "racionalna", itekako je smislen dio ljudskog života.

Da, postoji termin koji opisuje suprotan fenomen kada tvoj tim gubi, a ti osjećaš frustraciju ili sram. Taj koncept se često naziva "Vicarious Defeat" ili "Reflected Failure", ali u psihologiji sporta se češće koristi izraz:

Cutting Off Reflected Failure (CORF)

Ovaj fenomen opisuje situaciju u kojoj se navijači distanciraju od svog tima nakon poraza. Ljudi to čine kako bi zaštitili vlastiti ego i izbjegli negativne emocije povezane s neuspjehom tima. Na primjer:

Prestaju nositi klupske boje nakon loše sezone.

Manje spominju svoje navijačke aktivnosti ili opravdavaju gubitke ("Nije to više ona momčad kao prije").

S druge strane, postoje navijači koji ostaju lojalni čak i u porazima, ali emocionalno proživljavaju neuspjehe kao osobne gubitke. To je intenzivniji oblik Vicarious Defeat i može dovesti do osjećaja tuge, frustracije ili čak ljutnje prema timu ili pojedinim igračima.

Primjer ponašanja:

Vicarious Defeat: Navijači se osjećaju potišteno, krive suce ili trenere, ulaze u dublje analize što je pošlo po zlu.

CORF: "Ne pratim ih više, samo razočaravaju." Ovo je psihološki obrambeni mehanizam kako bi smanjili povezanost s negativnim ishodom.

Oba fenomena pokazuju koliko snažno navijači doživljavaju sportske rezultate kroz prizmu vlastitog identiteta i emocionalne povezanosti.

• Like 8
  • Love 2
  • Thanks 1
Posted

Pumpanje jedino pozitivno od sinoć, ali svakako i važnije nego jebena košarkaška utakmica. Bravo Zvezdaši! Konačno.

Sfero opet izrotirao svu 12oricu što je jasan znak da tu nema nekog plana nego se davljenik hvata za slamku i jednostavno pokušava da nađe raspoloženog igrača. Ovog puta nismo imali prednost pod košem jer su, pošteno govoreći, Mirota i Leday razneli Bokija i Filipa i ovo malo jada od ostatka frontcourta našeg. Grešan sam bio prema Brownu, ortak ne zna i igrač je manje u napadu ali makar nije mlohava slina kao ćelavi reprezentativac. Odvratna partija Petruševa, jedna od onih kad sve njegove mane izađu na videlo, nažalost u zao čas po nas.

Bekovi su ovog puta bili podnošljivi, mislim na Nedovića i Canaana, ponešto su pogodili spolja, Nedović je dobro i distribuirao a čak se i vidno potrudio u odbrani tako da on svakako zaslužuje prelaznu ocenu ovoga puta. Canaan je jednostavno low IQ igrač, matori američki divljak koji će uzeti šut i kad treba i kad ne treba, nemam problem sa njim jer on možda i ubaci nešto za razliku od ovih nekih tremaroša, problem je što postiže poene na jako mali broj načina i što deluje da se za njega može nacrtati samo jedan tip akcije, e sad to je ili do njega ili do trenera, ja bih radije verovao treneru.

Preveliki je sad već uzorak da bismo od CMM očekivali bogznašta bolje, očito nije za klubove u kojima se igra pod velikim pritiskom. Tek sam donekle sigurniji kad on dribla loptu a ne Kalina koji deluje u svakom trenutku da bi mogao da se povredi pri driblingu. 

Na kraju, džaba ga tupimo kad je bela zastava dobio opet porciju minuta koju nikako ne zaslužuje, Yago nije bio nešto ali jeste uneo makar malo promene ritma, video da ga ne sluša šut pa otišao par puta na ulaz. Teodosić = poraz u EL, ne znam više da li smo dobili 2 ili 3 utakmice u EL kad je on imao neki protagonizam. Posebno kad na njega staviš velikog beka poput Bolmara. 

Zaslužena pobeda Milana, kad god je bilo povuci potegni mi smo imali promašena bacanja, svađu oko lopte, klizanja, cigle, odsustvo koordinacije uz neizbežne Shaqtin a fool momente u kojima je prednjačio Dobrić. 

Ne znam kako možemo da izbegnemo brutalan poraz u Pireju, nadam se samo da bar nećemo ugroziti prošlogodišnji rekord sa gostovanja Efesu.

• Like 8
Posted

Ova racionalizacija poraza koja je opisana u tekstu ("bili smo oštećeni", "samo smo imali loš dan") je povezana sa fenomenom lokusa kontrole, odnosno atribucije događaja različitim razlozima. Kod navijanja i sličnih situacija ljudi gledaju da atribucija uglavnom bude spoljašnja (situaciona - oštećeni smo na ovoj utakmici ili stabilna - mrze nas iz Evrolige), a ako je unutrašnja da bude isključivo situaciona (imali smo loš dan). 

@bodo

• Like 1
Posted

Fala bogu, kod Srba je taj element oštećeni smo od sudija večno prisutan.

Defaultan što bi rekli Ameri. To se uopšte ne postavlja kao pitanje. Kako kod navijača, igrača pa i ponekog trenera koji nume prosto da čestita protivniku nego nadrkano skrštenih ruku odgovara novinarima. Ne mislim tu ni na koga konkretno iako je svima jedna faca pred očima trenutno.

Posted
20 minutes ago, Chaos Is Me said:

Pumpanje jedino pozitivno od sinoć, ali svakako i važnije nego jebena košarkaška utakmica. Bravo Zvezdaši! Konačno.

Sfero opet izrotirao svu 12oricu što je jasan znak da tu nema nekog plana nego se davljenik hvata za slamku i jednostavno pokušava da nađe raspoloženog igrača. Ovog puta nismo imali prednost pod košem jer su, pošteno govoreći, Mirota i Leday razneli Bokija i Filipa i ovo malo jada od ostatka frontcourta našeg. Grešan sam bio prema Brownu, ortak ne zna i igrač je manje u napadu ali makar nije mlohava slina kao ćelavi reprezentativac. Odvratna partija Petruševa, jedna od onih kad sve njegove mane izađu na videlo, nažalost u zao čas po nas.

Bekovi su ovog puta bili podnošljivi, mislim na Nedovića i Canaana, ponešto su pogodili spolja, Nedović je dobro i distribuirao a čak se i vidno potrudio u odbrani tako da on svakako zaslužuje prelaznu ocenu ovoga puta. Canaan je jednostavno low IQ igrač, matori američki divljak koji će uzeti šut i kad treba i kad ne treba, nemam problem sa njim jer on možda i ubaci nešto za razliku od ovih nekih tremaroša, problem je što postiže poene na jako mali broj načina i što deluje da se za njega može nacrtati samo jedan tip akcije, e sad to je ili do njega ili do trenera, ja bih radije verovao treneru.

Preveliki je sad već uzorak da bismo od CMM očekivali bogznašta bolje, očito nije za klubove u kojima se igra pod velikim pritiskom. Tek sam donekle sigurniji kad on dribla loptu a ne Kalina koji deluje u svakom trenutku da bi mogao da se povredi pri driblingu. 

Na kraju, džaba ga tupimo kad je bela zastava dobio opet porciju minuta koju nikako ne zaslužuje, Yago nije bio nešto ali jeste uneo makar malo promene ritma, video da ga ne sluša šut pa otišao par puta na ulaz. Teodosić = poraz u EL, ne znam više da li smo dobili 2 ili 3 utakmice u EL kad je on imao neki protagonizam. Posebno kad na njega staviš velikog beka poput Bolmara. 

Zaslužena pobeda Milana, kad god je bilo povuci potegni mi smo imali promašena bacanja, svađu oko lopte, klizanja, cigle, odsustvo koordinacije uz neizbežne Shaqtin a fool momente u kojima je prednjačio Dobrić. 

Ne znam kako možemo da izbegnemo brutalan poraz u Pireju, nadam se samo da bar nećemo ugroziti prošlogodišnji rekord sa gostovanja Efesu.

Da te priupitam nesto kad si mi vec na oku, svakako nemam snage da gledam utakmicu ponovo;

Ima li kakvog racionalnog obrazlozenja sto copavog Mirotica nismo napali niti jedan jedini put od kako je dobio 4. faul?

Prosto ne mogu da verujem da smo punih nekoliko minuta gurali Filipa u cosak (a cuvao ga Mirotic) i forsirali 2na2 sa Milosem i Bockom.

Dali smo bonus vreme za odmor coveku koji jedva stoji, a koji je dao sve kljucne poene na drugoj strani, i to u momentima kad cuva naseg najboljeg poentera unutra.

Sve ostalo na stranu, meni je to totalno neshvatljiv potez.

• Like 7
Posted
22 minutes ago, DameTime said:

Ova racionalizacija poraza koja je opisana u tekstu ("bili smo oštećeni", "samo smo imali loš dan") je povezana sa fenomenom lokusa kontrole, odnosno atribucije događaja različitim razlozima. Kod navijanja i sličnih situacija ljudi gledaju da atribucija uglavnom bude spoljašnja (situaciona - oštećeni smo na ovoj utakmici ili stabilna - mrze nas iz Evrolige), a ako je unutrašnja da bude isključivo situaciona (imali smo loš dan). 

@bodo

Gde spadamo mi sto mislimo da nemamo srece zbog povrede Bolomboja i vidimo uzrok poraza u toj situaciji? 😄

Posted
2 minutes ago, Nenadd said:

Da te priupitam nesto kad si mi vec na oku, svakako nemam snage da gledam utakmicu ponovo;

Ima li kakvog racionalnog obrazlozenja sto copavog Mirotica nismo napali niti jedan jedini put od kako je dobio 4. faul?

Prosto ne mogu da verujem da smo punih nekoliko minuta gurali Filipa u cosak (a cuvao ga Mirotic) i forsirali 2na2 sa Milosem i Bockom.

Dali smo bonus vreme za odmor coveku koji jedva stoji, a koji je dao sve kljucne poene na drugoj strani, i to u momentima kad cuva naseg najboljeg poentera unutra.

Ovo si odlično primetio. I meni je isto palo na pamet, kada je dobio 4-i faul, koji je i bio malo diskutabilan, jer se Jago nabio u njega telom u prodoru, ali je ipak faul. Bilo bi im mnogo teže bez Mirotića, koji je igrao pola poslednje četvrtine sa 4 faula. 

• Like 1
Posted

Nemamo mi bez razloga isti broj pobeda kuci i na strani. Pravo navijanje svoden na minimum, bitno je da prodju politicke ili koje vec parole. I tu je zapravo nebitna tema jer nekad cemo da se slozimo i nekad ne, jedina stvar koja spaja svakoga u areni je ljubav prema Zvezdi. I tako cemo da se svadjamo sta smemo i sta ne smemo da kazemo i naravno da onda dodje do grca kad je navijanje u pitanju. Od tima ko ima najvecu prednost domaceg terena do situacije da nam je svejedno gde igramo.

Posted
4 minutes ago, Nenadd said:

Napao ga Kalinić jednom nakon ofanzivnog skoka. Mirotić batalio i ruku da digne, ali se Kalinari usrao Mirotinog pravoslavnog pogleda i fulao obruč sa 8 milimetara rastojanja. Scena je bila za shaqtin a fool.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
Just now, forumko topic said:

Ovo si odlično primetio. I meni je isto palo na pamet, kada je dobio 4-i faul, koji je i bio malo diskutabilan, jer se Jago nabio u njega telom u prodoru, ali je ipak faul. Bilo bi im mnogo teže bez Mirotića, koji je igrao pola poslednje četvrtine sa 4 faula. 

Meni je zapalo za oko da je Mirotic odigrao u par navrata odlicnu odbranu na Filipu. Nesto prilikom prijema lopte, nesto prilikom borbe za poziciju. Svakako Filip ni ofanzivno nije bio na svom nivou.

Posted
9 minutes ago, Nenadd said:

Dobro primećeno. Nemam objašnjenja ni za to kao ni za mnogo drugih odluka. Petrušev je bio vidno van ritma, pokušao je u par navrata baš i da forsira ali nije prolazilo ni protiv Carusa, kamoli ozbiljnijih igrača. 

Posted

Petrušev je lik koji je non stop u komunikaciji sa sudijama i čak i kada to nije neprijatna komunikacija, odvlači mu fokus od utakmice. Konstantno gestikulira i bukvalno je sve vreme nervozan i stalno traži neki poseban tretman od sudija, a nemali broj puta ume potpuno idiotski da se zaleti na koš.

Ne mora to Janis da radi ali neko mora da priča sa njim. Nije on baš toliko ime da bi mu se to tolerisalo. Možda bude nekad. Ali svakako ni jedan trener ne voli da igrač to radi, jer je to jasan znak da mu igrač nije mentalno fokusiran na svoj posao.