Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

466 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      130
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      21
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted

Evo jedan precizan podatak, verujte meni, nikad ne lažem. Znate svi koliko prezirem laž, pre ću se na vatri peći nego laž reći. :smiley53: Tiče se naših napada posle TO, pogotovo onih koji su za poslednji napad u četvrtini. U 50% takvih situacija mi i ne šutnemo na koš, 45% su neki napadi da se naježiš, ide teški šut i naravno promašaj. U 5% situacija organizujemo nešto da valja, a samo 2% je uspešna realizacija. 

• Like 1
Posted

Covic moze da bude ponosan kako se lepo primio njegov modus operandi kod velikog broja navijaca, daj shilbovanje, daj smenu trenera cim krenu lose igre. Kao da nemamo uzorak od 10+ sezona za sta to na kraju bude dovoljno.

Ova ekipa je evidentno u krizi jos tamo negde od Monaka i ima milion i jednu manu ali isto tako u ovoj ekipi ima sasvim dovoljno i kvaliteta i narocito iskustva da se iscupaju iz ove krize i zavrse sezonu kako svi zelimo. Nije ni Sferopulos najbolji trener na svetu ali nije ni pocetnik pa najmanje sto je zasluzio kao trener koji nas je doveo do 16-12 je da ga pustimo da zajedno sa igracima nadje nacin da izadju iz krize.

Ne deluju igraci uopste kao da im nije stalo i verujem da ce protiv Armanija od prvog minuta da kidisu. 

A posebno mi je zanimljivo kako se Nedovic maze govnima zbog izvinjenja, a pre samo 3 dana je bilo skroz ok kad se Kodi izvinio i to posle utakmice u kojoj je ostavio ekipu na cedilu skoro celo drugo poluvreme.

Meni su i jedno i drugo izvinjenje dokaz da su obojica svesni da su zasrali ali da im je stalo da to prevazidju i mnogo mi se vise svidja takva reakcija nego izjave njihovog kolege iz bekovske linije "znate, ali mene udvajaju", koji se ocigledno ne sekira previse sto vec nedeljama ne moze vola u dupe da ubode.

Podrska momcima i Sferopulosu da se iscupaju iz ove krize i ubedjen sam da ce Armani prvi da plati ceh.

Napred Zvezda!

• Like 12
  • Thanks 3
Posted

Potpisujem sve što je napisao kolega DejanT iznad (valjda nije Dejan Tomašević majku mu...)

Samo bih i ja da dodam da nije trebalo da Nedović i Kodi pišu išta, ne zato što je nešto loše napisano već zato što treba da ih zabole za mišljenje navijača i da se ne opterećuju time nego da gledaju svoja posla.

Ima ko će da čita komentare na mrežama i forum (a to je stručni štab).

• Like 1
Posted
57 minutes ago, Smrtokapa said:

Potpisujem sve što je napisao kolega DejanT iznad (valjda nije Dejan Tomašević majku mu...)

Kolega, necemo da se vređamo🙂

• Love 1
  • Ha-ha 2
Posted
On 1/3/2025 at 4:36 PM, Milos 3.14 said:

Istorijska šansa za Zvezdu.

Bukvalno jedan dobar bek deli ekipu od legit F4 ekipe. 

I ovako imamo šansu sa svima, ali bi bilo šteta da se ova nezabeležena dubina na pozicijama 3-5, ovoliki broj pravih haslera i i BBIQ ne začini jednim Loni Volker tipom beka.

P.S. Da li sam jedini kog nervira svič odbrana pogotovo celu utakmicu?

On 12/24/2024 at 6:51 PM, Milos 3.14 said:

Ne mislim da su u kanalu, naprotiv.

Mislim samo da njihova izdanja previše zavise od mečaopva. 

Ekipe poput Partizana i Efesa koje imaju krupne bekove spolja i dobro brane reket njima ne leže, a ni Kenanu i Jagu

Znam da je većina pisala drugačije, ali prođi kroz moje postove, nema ih mnogo 1-2 mesečno.

Nedovoljno kreacije spolja kako za sebe tako i za druge .

Bukvalno imamo nula igrača koji su dobri napadači 1-1, teškoe 2024/5 igrati pobedničku košarku bez toga. 

Dok god je tako pitaćemo se što Teo, što Jago, a što ne Kenan .

Juče opet nismo dali koš 5-6 minuta u četvrtini , kao protiv Efesa, kao protiv Makabija.

To onda natera Sferopulosa da pravi neke čudne petorke koje bi trebalo da su napadčki potentnije, ali onda ništa ne možemo da odbranimo i tako u krug, tj.spiralu , vrtlog iz kog možeš da se iščupaš protiv Makabija ili Partizana, ali Efes te ukanali 20 razlike .

Kreće drugi deo sezone, mnogi veliki će dodati gas, svi su bolje skautovali ligu, biće teže iako je raspored bolji.

Nade ima, ali mislim da bi trebali da zovemo Miška i da mu lepo kažemo da hoćemo da sprcamo milion doloresa neto za 4 meseca igranja ( februar, mart, april, maj)

On 12/24/2024 at 5:18 PM, Milos 3.14 said:

Ne umiri magare do zelene jove

Ne mora Gudura , to bi bila premija, ali bi moglo da padne neko šilbovanje.

Daum ili Deda su čist višak. Mora jedan kombo umesto njega.

Jago, CMM

Kombo

Kenan , Neda

Kalina , Dobrić, Rokas

Braun, Deda/Daum

Bolomboj, Ćofi

Teo, Luka, Plavša i Laza pored Čove.

Bezveze je da suštinski dobru ekipu upropastimo jednim nedovođenjem pa makar masno platili za ovo pola godine. 

Recimo Braun je nepotrebno doveden , ali kad jeste onda se treba rešiti viška i dovesti ono što nas gura u top 6 i na ivicu F4

Nula kreacije na beku. Nula igre 1 na 1. Sfero je mađioničar šta je postigao sa ovom bekovskom linijom.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
2 hours ago, Smrtokapa said:

Samo bih i ja da dodam da nije trebalo da Nedović i Kodi pišu išta, ne zato što je nešto loše napisano već zato što treba da ih zabole za mišljenje navijača i da se ne opterećuju time nego da gledaju svoja posla.

Ima ko će da čita komentare na mrežama i forum (a to je stručni štab).

Nedovic upravo i radi to.sto si napisao."Zabole ga za misljenje navijaca,ne opterecuje se time,i gleda svoja posla".Efekat je vidljiv.

• Like 3
Posted

Максимална подршка Јанису. 16 победа се нису оствариле саме од себе, куп није освојен сам од себе. Прошле године се 3 трофеја са франкенштајн ростером нису освојила сама од себе. 11 победа у последњих 12 дербија (доста њих су били и на једну лопту) се нису оствариле саме од себе.
Да човек узме евролигу, и даље би се нашли поједини који би написали "зализана превара", отказ Јанису у било које доба године (у шоку сам да постоје људи који то пишу у марту месецу док смо 6. на табели Евролиге) итд.

Срам вас било све!

Видимо се у арени у четвртак, од мене и брата најјача подршка!

• Like 13
  • Love 1
Posted

Iz ove perspektive i uz naknadnu pamet, ako vec nije bilo kompletnog beka na trzistu, mogli smo bar posegnuti za igracem tipa Nilikina, Herison ili tako nesto.

Dakle Holins tip igraca, 2/3 al da ima rucerde i da ne glumi da zna da igra odbranu vec da kroz blokove prolazi kao voda.

Jos kad ne bi bio pero u odbrani centra nakon svica - premija.

Jeste da bismo imali par pobeda manje na konto Kenanovog ludila i da bismo bili jos odbranjiviji ali bismo zato mogli da sastavljamo atletski potentne petorke u konituitetu, a i postedeli bi sebe gledanja Dobrica na dvojci sto nije mala stvar.

Prava stvar za hrkljus igru koju Sfero u drugom delu sezone pokusava da nametne, mada to i jeste nacin kako treba da igramo protiv boljih i talentovanijih od sebe jer u toj kosarci imamo sta da trazimo.

Da ne pominjem sto bismo na taj nacin mogli da se identifikujemo kao defanzivno orjentisana ekipa.

Ovako smo u krizi identiteta, na mahove peglamo odbranu, na mahove hocemo da utakmice resimo paljbom, a u sustini nemamo alata ni za jedno ni za drugo do kraja.

Bekovi i krila; em od Kenana i Nedovica pravimo nesto sto nisu gurajuci ih zajedno u petorke, em od Dobrica pravimo to isto pomerajuci ga sa 3 na 2.

Da ne pominjem sto smo kao i u proslom mandatu polomili Kalinu sredinom sezone, dajuci mu da igra i kreira besomucno i kad treba i kad ne treba, na to je nedavno postao i primarni defanzivac na protivnikovim najboljim bekovima (u 34. godini!!!) pa je sad docekao da slepci polivaju kofe svacega po njemu.

Ima kod njega materijala za kritiku onoliko, i nije njega lako voleti, ali on je nas najznacajniji igrac u ovom veku i ne mora valjda da mu prodje karijera i da se vratimo u dane sirotinje da bismo to shvatili.

Za mene je to, uz ogromno nepoverenje u Gidru a na konto niskih petorki i Dobrica, Janisov najveci neuspeh medju igrackim kadrom ove sezone, tu je moralo malo pametnije.

Sta je tu je, on (Janko) takav kakav je i sa timom takvim kakav jeste radi rezultatski odlican posao, izvestan 50% plus ucinak u EL regularnom delu i vec jedan trofej na kontu.

Bukvalno par pobeda vise i prvo mesto u ABA su ga delile od ocene 10/10 u mojoj svesci, al aj, da sacekamo kraj epizode u EL pa cemo suditi.

Iako selekcija sa nekoliko rupa, ovo jeste iskorak u sklapanju rostera u odnosu na neke prethodne sezone, za to je zasluzan Grk ali i uprava koja mu je omogucila da neke igrace zadrzi sto recimo Dejo nikada nije imao kao opciju.

Kao i kolega mu prekoputa, ima dovoljno srece i iskustva da ne mora da radi u sirotinjskim uslovima, bas nikada.

Na leto ocekujem da dodatno procisti roster i dodatno nas ojaca spolja, da nas jos vise atletski unapredi i spremi za igru koju je uvek forsirao - fizicki jako i disciplinovano, sa posebnim kvalitetom na centarskim pozicijama.

U cetvrtak dobijamo Armani i rezultatska kriza prestaje - za onu koja se tice igre, videcemo.

• Like 12
Posted

Od kadrovske politike u buducnosti ocekujem samo da se igraci od 30+  vise ne potpisuju na visegodisnje ugovore i da se generalno podmladi ekipa. 

I nema potrebe vise juriti samo domace, preskupo nas kosta osvojen kup nakon koga smo godinama izduvani ko balon.

• Like 9
Posted
13 hours ago, JPM said:

Uopste nema veze da li je birao ili ne i koga je birao. Bukvalno svi igraju ispod svog nivoa. Bukvalno svi. Ne postoje akcije, uigrane. Ono kad gledas nekog kako tecno izvede neki napad pa makar i promasili sut, nebitno. Kod nas toga nema. Kod nas ima tapkanja lopte i uvaljivanja krompira, ili tapkanje lopte i zaletanje na trojicu, ili tapkanje lopte pa neki bezvezni sut.

Akcije ne postoje. Kao da nikad trening nisu imali zajedno. Mi imamo neke igrace koji nisu nivo evrolige. Ali nasi igraci, svi odreda, igraju gore od svog nivoa, a to je do trenera. 

Ako neki igraci igraju na losijem nivou dobar deo sezone, to moze da znaci i da je to njihov trenutno realni nivo.

To pogotovo vazi za veterane kojima smo puni za koje je i logicno da padaju kako sezona odmice, nadovezu se i povrede. Pogledaj npr na sta je Kalina licio na kraju prosle sezone.

Ne moze novi trener da dodje i kaze Nedovicu od sada ides samo na ulaze i da sve bude u redu, kada to vise nije to.

Od mladjih tu je samo Yago koji je i realno granicni EL nivo i Filip koji kida, kada je zdrav. 

• Like 7
Posted

Ja mislim da su oni svi debelo svjesni da su svi ispod svog nivoa, nemaju samopouzdanje.

Na stafu je da probudi inat u njima, da se trgnu. 
Kada vidim bacanje za svakom loptom meni je to dovoljno, pa makar i izgubili.

Samo neka daju sve od sebe bez nekih izvinjenja i slicno.

Gini majstore za svaku loptu, uostalom ozbiljno ste placeni, ispostujte one koji imaju samo troskovnu stranu( lova, zivci, vrijeme).

• Like 1
Posted (edited)

Možda nekima suludo zvuči, ali ja bih zadržao Kenana za sledeću sezonu, barem kao drugog šutera. Nemanju bih pustio, Kenana zadržao jer koliko god da je loš, ove sezone je bolji od Nedovica barem za nijansu, sto procenti i govore. Generalno je igrac koga nosi atmosfera i za kog sam siguran da pogadja 70% kada je sam. Činjenica je da imamo jednu akciju za njega i da je to pročitano, ali on po meni nije promašaj kao sto neki ljudi misle. Sportski pozdrav. 

Edited by Lukica
  • Like 1
Posted
28 minutes ago, Lukica said:

Možda nekima suludo zvuči, ali ja bih zadržao Kenana za sledeću sezonu, barem kao drugog šutera.

+ jako bitan faktor je da nijednu utakmicu u EL nije propustio ove sezone. Nisam siguran za Aba ligu, ali ni tu se ne secam da je propustio nijednu (sem vs Buducnosti, kada je iz nepoznatog razloga bio van 12). Takodje, njegove brojke u EL ove godine su slicne onima u dosadasnjoj karijeri (oko 10 poena uz skoro 40% za 3 za nesto preko 20 min na terenu) + je par meceva bukvalno sam resio (Virtus, Monako pa i Baskoniju sa onim clucth sutem) tako da on isporucuje ono sto radi i inace. Problem je sto su (neopravdano) bila mnogo veca ocekivanja iz nekog razlika - da ce sa 35 god da igra znatno bolje nego do sada....

• Love 1
Posted
15 minutes ago, m0k1 said:

+ jako bitan faktor je da nijednu utakmicu u EL nije propustio ove sezone. Nisam siguran za Aba ligu, ali ni tu se ne secam da je propustio nijednu (sem vs Buducnosti, kada je iz nepoznatog razloga bio van 12). Takodje, njegove brojke u EL ove godine su slicne onima u dosadasnjoj karijeri (oko 10 poena uz skoro 40% za 3 za nesto preko 20 min na terenu) + je par meceva bukvalno sam resio (Virtus, Monako pa i Baskoniju sa onim clucth sutem) tako da on isporucuje ono sto radi i inace. Problem je sto su (neopravdano) bila mnogo veca ocekivanja iz nekog razlika - da ce sa 35 god da igra znatno bolje nego do sada....

nemam šta da dodam, sve si rekao. Nadovezao bih se samo da bi uz pleja koji je dobar kreator (sto ruku na srce CMM nije) bio još ubitačniji i bolji i imao više šuteva po utakmici, a faktor da nije propustio niti jednu utakmicu u el, svakako nije za zanemarivanje 

Posted

Kenan u napadu igra očekivano,ali odbranu ispod svih očekivanja,a to je mislim jer ga zaboli da se previše cima,došao se ovdje malo opustiti poslije Barcokasa.Igrač koji je u Olimpijakosu često čuvao najbolje protivničke bekove da onako ispada,a tek onakve faulove da prav..

• Like 1
Posted
7 hours ago, Lukica said:

Možda nekima suludo zvuči, ali ja bih zadržao Kenana za sledeću sezonu, barem kao drugog šutera.

Pa i nemamo preterano mnogo izbora. On ima ugovor na jos godinu dana a nikome nece pasti na pamet da ga ovoliko placa kao mi. Jedino sto je kiselo-slatko resenje je da ne budemo u evroligi pa on sam ode sporazumno.

10 hours ago, Cavani said:

Od kadrovske politike u buducnosti ocekujem samo da se igraci od 30+  vise ne potpisuju na visegodisnje ugovore i da se generalno podmladi ekipa. 

I nema potrebe vise juriti samo domace, preskupo nas kosta osvojen kup nakon koga smo godinama izduvani ko balon.

✔️

• Like 1
Posted

Uvijek i zauvijek - kamenjar na beku koji je stabilan u odbrani >>> rasan strelac koji je rupa u odbrani.

Tako bih u po dana, u po noći uzeo Holinsa prije Kenana ili Berona, bez razmišljanja.

Mi smo pravili odlične rezultate u EL, prije svega čvrstom odbranom na bekovskim pozicijama sa Jovketom, Lazom, Djenkom, Dangom...Nema mjesta tu midjetima i mekušcima koji ne igraju odbranu. Jedini izuzetak je bio Markus, al on je stvarno imao magiju u rukama. I njega smo mogli da krijemo u odbrani.

Zašto se odustalo od te ideologije koju je Radonja implementirao, i koja nam je davala rezultate, nemam pojma. Mi samo odbranom možemo biti konkurentni u EL. Na koš više teško jer će uvijek biti bar 7-8 timova sa većim budzetom i ofanzivno potentnijim ekipama, s kojima jako teško možeš da se nosiš.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Što se tiče EL nismo se ni sa Radonjom naigrali plej ofa.

Mislim odbrana ne može bez napada i obrnuto, košarka je ipak igra u kojoj se lopta ubacuje kroz obruč. Ne valja kad imaš ovoliko defanzivnih rupa na bekovskim pozicijama ali ništa se ne bismo proslavili da imamo gomilu Holinsa.

• Like 4
Posted
19 minutes ago, Sector said:

Što se tiče EL nismo se ni sa Radonjom naigrali plej ofa.

Mislim odbrana ne može bez napada i obrnuto, košarka je ipak igra u kojoj se lopta ubacuje kroz obruč. Ne valja kad imaš ovoliko defanzivnih rupa na bekovskim pozicijama ali ništa se ne bismo proslavili da imamo gomilu Holinsa.

Neuporedive stvari, ponajvise zbog budzeta. Radonjine ekipe nisu prelazile 7-8 miliona. Prosto ne moze da se poredi.

33 minutes ago, Dzo23 said:

Zašto se odustalo od te ideologije koju je Radonja implementirao

Sam si odgovorio. Zato sto je to Radonjiceva ideologija.

Problem koji imaju "mali" klubovi na top nivou, poput nas, je sto i kada imaju novac oni ne mogu da privuku top igrace, jer ti igraci uvek mogu da odu u poznatije i ambicioznije klubove, da igraju sa boljim saigracima za iste pare.

Tako da si ti u nekom Limbu, kao si u boljoj situaciji, ali opet dovodis skartove, samo za vece pare. Dovodis igrace na zalasku karijere koji su bili odlicni i imali odlicne CV-eve ali dodju kod tebe da unovce jos jedan ugovor pre penzije.

Nismo atraktivni. Da bismo postali, moramo da postanemo klub koji u kontinuitetu ima velike budzete ali i postize plej of mesto. Samo tako cemo postati atraktivni za najbolje igrace u prajm godinama na evropskom trzistu.

• Thanks 1
Posted
44 minutes ago, Dzo23 said:

Uvijek i zauvijek - kamenjar na beku koji je stabilan u odbrani >>> rasan strelac koji je rupa u odbrani.

Tako bih u po dana, u po noći uzeo Holinsa prije Kenana ili Berona, bez razmišljanja.

Mi smo pravili odlične rezultate u EL, prije svega čvrstom odbranom na bekovskim pozicijama sa Jovketom, Lazom, Djenkom, Dangom...Nema mjesta tu midjetima i mekušcima koji ne igraju odbranu. Jedini izuzetak je bio Markus, al on je stvarno imao magiju u rukama. I njega smo mogli da krijemo u odbrani.

Zašto se odustalo od te ideologije koju je Radonja implementirao, i koja nam je davala rezultate, nemam pojma. Mi samo odbranom možemo biti konkurentni u EL. Na koš više teško jer će uvijek biti bar 7-8 timova sa većim budzetom i ofanzivno potentnijim ekipama, s kojima jako teško možeš da se nosiš.

Antonius Cleveland bi legao za oba vecita na beku, plus nije totalni kamenjar niti je na ti sa loptom i organizacijom, a u odbrani je demon sa 2ukr i blokadom u proseku, uz sjajnu energiju.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, JPM said:

Neuporedive stvari, ponajvise zbog budzeta. Radonjine ekipe nisu prelazile 7-8 miliona. Prosto ne moze da se poredi.

Nije u tome poenta već osvrt na pomenutog Hollinsa. Naravno da sa igračima njegovog kalibra kao nosiocima ne bismo ništa uradili u EL.

• Like 1
Posted

Na stranu i igraci, i trener i selekcija i forma sve.

Ekipa je imala 16-10 i relativno "laganu" utakmicu kod kuce, gdje da su pobjedili nista se ovo ne bi pisalo.

Na stranu to govorim, mogu misliti kako je momcima jer nevjerujem da iko sabotira svlacionicu ili da ikoga boli kurac za rezultate i uspjeh ove godine. Jako su blizu (ili bili) istorijskom uspjehu od top 6 i direktnog plasmana u top 8, sto budimo realni za nas i nasu istoriju je stvarno uspjeh.

I nije odjednom, ali sve stane, gubis kuci od Zalgirisa, Raspad protiv Bajerna, gubis od Cedevite, nista ti ne ide, bekovi u kanalu, Kalinic u kanalu, odbrana puca, frustracije rastu.

I sad pred Milan je bukvalno biti ili ne biti, vjerujem da je pritisak ogroman, jer bi sada mogao da se desi i istorjiski neuspjeh.

Tako da, ja sam isto frustriran, lupam gluposti necu vise gledati, ko ih jebe bla bla, ali mislim da svi pretjerujemo. Treba dati punu podrsku ekipi i treneru da se nekako izbore sa ovom krizom i uspiju da povrate formu. Ako sad vrate formu sve pada u zaborav i hvatmo zalet za sam finis sezone.

Bice vremena za pljuvanje i tjeranje sviju ako se desi potpuni kolaps ili neuspjeh i tad treba realno sviju otjerati.

• Like 12
Posted

@Nellthe Ja se skoro skroz slazem sa tvojim upisom ali opet moram da pitam, ovog puta tebe. Zasto se uporno kritika poistovecuje sa "pljuvanjem"? Ne samo ti i ovo nije odgovor tebi vec si me podstakao na isti.

Pljuvanje je neargumentovano i preterano vredjanje igraca, neretko na privatnom planu. 

Kritika je argumentovano negativno pisanje o igri i iskljucivo desavanju na terenu.

Za pljuvanje NIKAD nije vreme, za kritiku je UVEK vreme.

• Like 1