Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

445 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      35
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      348
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      89
    • Niko!
      179

Recommended Posts

28 minutes ago, Plant said:

Protiv Pariza mogu da se skrate ruke ... puna hala, pritisak, ocekivanja ...

Zato samo riljaj u odbrani i ostalo ce samo doci

Zato umesto standardnih uzdaha, hvatanja za glavu ili zvizduka pri seriji protivnika mora da grmi pesma od zagrevanja, a protivnik kad ima loptu da ne cuje svoje misli od buke. Razmazili smo se kao publika u poslednjih par godina i cim krene lose cela hala se prepadne vise nego igraci i okrene atmosferu protiv svog tima. Sad smo u odlicnom momentu, momci daju sve od sebe i najmanje sto mozemo je da im pruzimo potpunu podrsku ceo mec.

• Like 22
  • Love 1
  • Thanks 4

Ljudi neverovatno da smo postali defetisti na nivou propale rok zvezde koja se skida sa kokaina pa joj je dopamin u minusu.

Apsolutno nema razloga za brigu,vucemno, frustracije kojih ne mozemo da se resimo.

Ovde se pisalo Davidovac malim slovom.Protiv barse postao heroj kao sto je bio mnogo puta do sada.

Kenan pic... ne sme da sutne na kos,on nam donese pobedu.

Tea oterati kao kera,Teo dobio 5 od 8 derbija u nizu prosle godine i ima vise kosarke u levoj ruci nego ceo tim sa trenerom a pritom je ganfer.

Kad smo vec kod trenera,imao 8-0 sad 9-1.Pozitivan skor u EL pored 11 gostovanja,povrede,dolasci igraca,pretrpan roster...Covek ne moze bolje od ovoga da ocekuje.

I da Nedovic,ne bi dobili Pariz bez njega,a ne biu ni Baskoniju.Daje ono sto se ocekuje od njega  bice nam koristan jos siguran sam.

Svakako bice pobeda i poraza ali ajde da uzivamo malo u onome sto je realnost,a to je da smo po kvalitetu sigrno blizu sigurnog PO.

• Like 6

Ove visoke petorke koje smo imali protiv Barce i Baskonije su defanzivni buldožeri. Ultra visoku i snaznu ekipu Barce su izbezumili.

Što više toga u nastavku takmičenja. Defanziva trofeje osvaja.

Edit: Mekintajer ce do kraja sezone biti naš 3. plej. Samo da se Teodosic malo vrati u kakav-takav ritam. Jago ga je vec preskočio.

Edited by Medranotzz
  • Like 4
  • Ha-ha 3

10 hours ago, bodo said:

https://www.euroleaguebasketball.net/en/euroleague/standings/ nismo još 5.ali ćemo biti u slučaju pobede nad Parizom. 

Mi smo vec 5, samo sto se to na tabeli ne vidi jer Pariz i Fener nisu odigrali svoju utakmicu. I jedna i druga ekipa imaju 11-7 i obe imaju losiju kos razliku od nas. Koja god da izgubi ide na 11-8 i sa losijom kos razlikom je od nas, sto znaci da smo ispred nje na tabeli. E sad to se ne vidi na tabeli, ali mi smo ipak trenutno 5. Veliki propust je EL napravila sa odlaganjem te utakmice, ali necu ulaziti u detalje, samo cu reci opasan presedan, plus komplikacija na tabeli. Sto se tice Bolomboja, pre nekoh mesec dana sam vec pisao zasto mislim da je u Top3 El centara, ali i zasto mislim da je najuniverzalniji centar u El. Covek bukvalno radi sve, pa cak i pogadja za 3 poena. I taj sut uopste nije za podcenjivanje.

Mi sa Bolombojem imamo 6-2 skor, uz poraz od Barse, koji je posledica direktnog krsenja pravila od strane sudijske trojke, plus Bolomboj protiv Efesa prvi put nakon povrede. Apsolutno sam siguran da bismo sa njim od pocetka, kao pobede imali najmanje i utakmice protiv Pao, Zalgirisa i Asvela, a mozda i jos koju.

Sto se tice Pariza, mislim da se najmanje 10 njihovih igraca jos nije srelo sa atmosferom kakva ce biti u petak u Areni. 

• Like 8

2 hours ago, MGinobili20 said:

Много сам зготивио овог брата. 

Mozemo kritikovati nas klub za dosta stvari, ali izgleda da se bas dosta vodi racuna o karakteru igraca. Ja se ne secam kada smo poslednji put doveli problematicnog stranca. Svi se vec godinama odlicno uklapaju u tim i brzo prirastaju srcu navijaca. Na terenu i van njega profesionalni, bez incidenata.

• Like 12
  • Thanks 1

On 12/3/2024 at 2:42 PM, kokodakalo said:

Ono sto je Bolomboj pruzao pocetkom ove sezone je bilo ne samo Top 5, vec Top 3 nivo EL centara. A sto se tice univerzalnosti je bio Top 1 EL centar. Sta pod tim podrazumevam. Ne vidim da ijedan centar u EL, sem njega, bar na tom nivou moze pouzdano da sutira za tri ili sa poludistance, da igra ledjima 1 na 1, na napada iz pika. Dakle vrlo zahvalan i za ciscenje reketa, tj izvlacenje protivnickih centara iz njega i na taj nacin oslobadjanja istog za nase bekove, ali isto tako i sposoban da poentira u reketu iz akcija u kojoj se isti cisti za njega. Lesor, Milutinov, Tavares nemaju sut za tri i samim tim nemaju taj doprinos igri. Isto tako Bolomboj je sposoban da se bori i pod protivnickim kosem za skokove, ne kao navedena trojica ali na sasvim zadovoljavajucem nivou. U odbrani Bolomboj moze sve. Moze da pruzima bekove, krila sve iz pika. Odlican kao pretnja za blokadu i samim tim tera protivnicke bekove iz reketa ili ih barem tera na teze suteve od onih u kojim su lagodni. Sjajan zastitnik reketa i sjajan skakac u odbrani. Dovoljno masivan i snazan da moze da se rve sa svima, jedini nedodtatak mu je visina, tj. to sto je u odnosu na neke centre nizi, pa moze da ima odredjenih problema u odbrani takvih igraca.  Svi ostali, pa i gore navedeni ne mogu da urade sve od navedenog, Tavares je pritom i sporiji od Bolomboja, ali dobrim delom to nadoknadjuje krakatoscu.

Sve u svemu. Po meni ono sto je Bolomboj pokazao u prve 4 El utakmice ove sezone je bilo Top 3 el, sto se tice centara. Sve ovo naravne imajuci u vidu i proslu sezonu pa i njegov doprinos u istoj, jer uvek neki centar moze da bljesne u 3 ili 4 utakmice pa da ga nigde nema. Kod Bolomboja to nije bio slucaj, vec je bila ocita nadogradnja. Mislim da od MVP Bobija nismo imali takvog centra i plasim se da ce opet proci godine dok ne budemo imali istog, kada Bolomboj ode za nadam se neke 3 godine.

Kada se Bolomboj vrati, uz Petruseva i jednog iz dvojca Mitrovic, Plavsic, mislim da cemo imati najjacy centarsku liniju u celoj EL. Ne vidim da trenutno ni Real ni Pao imaju tako snazan dvojac, kao sto ce biti Boki i Filip, pod uslovom da Boki bude na nivou sa pocetka sezone. Ne razumem se u povrede, ali ako ga ista fizicki nece limitirati mislim da on to moze jer kosakraski iq mu nije mogao nestati.

Evo sta napisah za Bolomboja pre povratka na teren. Napisah da moze da preuzima sve iz pika u odbrani, ali mi se cini da sam tu malkice pogresio. Ono sto je covek pokazao u poslednje dve utakmice je cini mi se i za nivo iznad onog sto je pruzao  u preuzimanju pre povrede. Rekao bih da je gotovo obesmislio protivnicku pik igru i da je bekovima protivnika lakse da probaju da probiju nase bekove nego da traze pik kako bi ostali sami sa Bolombojem.

Veoma zanimljiva ce biti za videti njegova odbrana TJ Shortsa.

Plasim se da je mali ipak prebrz. Imam osecaj da cemo tu videti novi Sferov specijal. Za sad nam je Sfero priredio dva doktorska rada. I dalje se secam proslogodisnjeg derbija, prvog njegovog pred nasom publikom u kojoj je prosto razbio na sastavne elemente Zelimira, koji 35 minuta nije mogao da nadje resenje na postavljenu odbranu. Pik smo branili rotacijama, tako sto su plejevi bezali sa centra na krilo, a krilo je preuzimalo protivnickog centra. Gidra je bio osovina takve Sferove odbrane.

Drugi doktorski rad je bila utrakmica sa Barsom. Utakmica za udzbenike na trenerskoj akademiji. Sama ideja da se gotovo cela utakmica igra bez bekova je bila potpuno iznenadjenje.

Nekako imam utisak da ce Pariz, svog svoje specificne igre biti Sferov treci doktorski rad.

• Like 2

15 minutes ago, СтелаРоса said:

Jbg nije ni on bio nedisciplinovan, samo nije na terenu doneo ono sto smo ocekivali. 

46 minutes ago, СтелаРоса said:

Mozemo kritikovati nas klub za dosta stvari, ali izgleda da se bas dosta vodi racuna o karakteru igraca. Ja se ne secam kada smo poslednji put doveli problematicnog stranca. Svi se vec godinama odlicno uklapaju u tim i brzo prirastaju srcu navijaca. Na terenu i van njega profesionalni, bez incidenata.

Mislio sam na ovaj deo. Brzo smo zaboravili sa kakvom je kurcoboljom izlazio na parket. Imali smo igrače koju su bili u teškom kanalu pa su pokušavali kroz odbranu, energijom i borbom da povrate samopouzdanje, ali ja se ne sećam da se neko ponašao na terenu kao Shabazz, bezvoljno i nezainteresovano, kao da ga biju da igra. U svakom slučaju, slažem se da su očekivanja bila velika pa zato je i razočaranje ogromno. Ali da ne nastavljamo offtopic, može moderacija da prebaci na "bivši igrači".

• Thanks 1

Ma kakav Pariz, ocekujem njihov pad nešto poput Zalgirisa da skliznu na sredinu tabele i borbu od 8-10 mesta. Oni su sada na poziciji br 4, a samo jednu pobedu imaju više od Milana koji je na poziciji 12...

Svakako da se ovakve projekcije prave na osnovu dosadašnjih rezultata , I nista vise od toga.  Sve je podložno promenama, oscilacijama ekipa. 

Treba očekivati Real,Barsu,Efes,Milano da se dignu na tabeli da maksimalno udju naostreni u drugi deo Eurolige.  

Никад у животу не бих могао навијати за Жалгирис и њиховог слаткоречивог фолиранта тренера, међутим с обзиром на то да су нам услед последњих резултата амбиције скочиле тако да више гледамо ка обезбеђивању топ6 (топ4...) позиције него топ10, скоро да би ми пријало да добију Реал у следећем колу и мало га зауставе у овом продору ка врху. Јесте да би тако остали и у нашој близини да нам прете, али става сам да и у случају да не завршимо тако високо како сањамо, изнад њих ћемо сигурно бити.

Наравно да најпре наши момци треба да оправдају своја и наша очекивања посебно на домаћем терену, али полако улазимо у период сезоне кад је немогуће не обраћати пажњу на учинке тимова који би у теорији требали да нам буду највећа конкуренција за коначни пласман.

11 hours ago, kokodakalo said:

Mi smo vec 5, samo sto se to na tabeli ne vidi jer Pariz i Fener nisu odigrali svoju utakmicu. I jedna i druga ekipa imaju 11-7 i obe imaju losiju kos razliku od nas. Koja god da izgubi ide na 11-8 i sa losijom kos razlikom je od nas, sto znaci da smo ispred nje na tabeli. E sad to se ne vidi na tabeli, ali mi smo ipak trenutno 5. Veliki propust je EL napravila sa odlaganjem te utakmice, ali necu ulaziti u detalje, samo cu reci opasan presedan, plus komplikacija na tabeli. Sto se tice Bolomboja, pre nekoh mesec dana sam vec pisao zasto mislim da je u Top3 El centara, ali i zasto mislim da je najuniverzalniji centar u El. Covek bukvalno radi sve, pa cak i pogadja za 3 poena. I taj sut uopste nije za podcenjivanje.

Mi sa Bolombojem imamo 6-2 skor, uz poraz od Barse, koji je posledica direktnog krsenja pravila od strane sudijske trojke, plus Bolomboj protiv Efesa prvi put nakon povrede. Apsolutno sam siguran da bismo sa njim od pocetka, kao pobede imali najmanje i utakmice protiv Pao, Zalgirisa i Asvela, a mozda i jos koju.

Sto se tice Pariza, mislim da se najmanje 10 njihovih igraca jos nije srelo sa atmosferom kakva ce biti u petak u Areni. 

Problem je sta se ta utakmice igra tek u martu. I stoji to to šta kažeš tko god izgubi je iza nas ali tablica će biti potpuna tek u martu kad se ta utakmica bude odigrala. A trenutno stanje je takvo da oni imaju bolji omjer procentualno sa 11:7 od nas 11:8,i zato su ispred nas  jer se ekipe rangiraju prema omjeru pobeda i poraza gde se računa postotak pobeda a tu su oni ispred sa 61,1% naspram naših 57,9%.eventualni njihov poraz od nas oni su na 57,9% a mi sa 12:8 na 60%.a Fener koji će skoro sigurno dobiti Albu doma biti na 63,2%sa 12:7 i opet ispred nas na tablici u slučaju naše pobede i njihove. Znači dok tablica ne bude potpuna tako je. A zatim se gleda i tiebreaker. 

Edited by bodo
  • Like 1

17 hours ago, Čočo said:

Bolomboj uživa u Beogradu sa suprugom i sinom. Sin se skroz adaptirao. Mnogo mu se sviđa Beograd. Mali Bolomkid je krenuo i srpski da priča. Tako da najbitnija stvar je na našoj strani. Mislim da ako bude bilo para neće biti pitanja cifre za njegov ostanak. A on ako pita porodicu mislim da će odgovor biti isti. Ostanak u Beogradu. Bolomboj i sam oseća da je ovde voljen, da mu je karijera životna i da smo mu mi dali priliku za to da bude od trećeg centra Olimpijakosa, najbolji centar Evrolige. Uz sve to kulturan je i porodičan momak kome, deluje mi porodica na prvom mestu pa sve ostalo. Ja mislim da će on kod nas završiti karijeru i ući u legendu našeg kluba. Što i zaslužuje stavom, pristupom i igrama! ❤️

I ja tako mislim, ali ista priča je bila sa Lesorom i Partizanom. Loženje na max, žena i dete mu još dolaze na utakmice komšija... Baš se iskreno vidi da su zavoleli Partizan i Beograd, bez foliranja... ali kad stigne masna ponuda, svi se zamisle... Bez obzira na sve, na kraju svi igraju za pare... Lesor je otišao u PAO za parama, iako mu je srce ostalo u Beogradu... 

Ne kažem da će to biti slučaj sa našim Bokijem, ali ako dobije veliku ponudu i višegodišnji ugovor od nekoga... Videćemo... Sve pod uslovom da mi igramo EL i dalje, što će se verovatno desiti ako bude ovakav budžet ili veći, ali sa nama se nikad ne zna...

• Like 2

Analiza Parizovog uspeha i igre kroz prizmu pečata koji je ostavio bivši trener, te načina na koji taj tim napada i koji je zadržao kontinuitet šema i kretnji i nakon odlaska Tuomasa Iisala:

Da ih nadrtrčimo i nadskačemo, da se pobijemo na domaćem terenu... Pobediće naša čista energija, ako je bude. A nema razloga da je ne bude.

Edited by Nek grmi jako