Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Hmm šta znam....

Nemam nikakav problem sa tim da ne igramo lepo, da ne blistamo, da smo nezadovoljni igrom a da na semaforu uvek piše da smo postigli više, a primili manje poena od rivala, što se mene tiče neka svaki meč pobedimo 89-84, samo da pobedimo!

Idemo po taj prvi brejk u istoriji u Barselonu, uz nadam se MINIMUM jednog povratnika od ove četvorice povredjenih, a protiv Krke i Baskonije verujem da ćemo zapravo po prvi put od dolaska Brauna i konačnog oporavka Bolomboja imati zaista svih 16 igrača zdravih na parketu i treningu u potpunosti, pa da ćemo biti prvi put kompletni.

Just now, Miki28 Teoljub said:

Kako bi bilo dobro da u petak vece padne Barselona. Vrijeme je

kad pročitah ovo što si napisao pred glavom mi se pojavi scena kako Despot maši zicer za egal...

Zamišljam u petak uveče prelep meč gde Panter i Veseli sve one frižidere, sa poludistance, penala, distance zbirno itd sadaa promaše sve i to pred svojim navijačima, verujem da je ključ pobede u tome njih dvojica i Parker ako se zaustave, imamo šanse.

Neka Nunjez, Abrines i Brizuela nešto isporuče, ali svakako 3 igrača pa sve i da sva trojica odigraju meč života i svi ubace po 20 poena, nisu dovoljni za pobedu...

Sreća je da prvi put posle nekoliko godina nema Laprovitole, on nam je baš umeo bitni noćna mora, a kako smo tanki na bekovima, pre svega u defanzivi zbog povrede i Lazića i Dobrića čak, onda je svakako dobro da on ne igra.

Edited by Zvezdaš96

Nadati se nekom preokretu ali nisam optimista.Kodi individualno bolje ne može,ovo je njegova igra,Kenan isto,vrhunski šuter ali ne može sebi sam izgraditi poziciju,naročito kada je tvrdo i ozbiljna odbrana,teško može izaći iz onih blokova,Nedović toplo hladno,skroz nepouzdan kada se lomi,pravi primjer je ono bacanje elej apa Bolomboju.

Sinoć smo odbranu počeli igrati zahvaljujući Bolomboju koji je kod preuzimanja zaustavio Karlik Dzonsa,da je ovaj odustao od igre jedan na jedan i tu im se napad poremetio,prije toga su nam radili sta su htjeli,imam osjećaj da nam protivnici svaki put odigraju sta žele pa ako slučajno promaše mi se jedino tako odbranimo.

Ostaje nada da će Braun biti u dobrom stanju da će Teo podići formu i uz Dobrića da ćemo uspjeti napraviti neku igru,iskristalizovati 12 igrača i nekako prikriti ozbiljne nedostatke na 1-2.

Utisak u ova dva derbija mi je da je Partizan bolji kao tim i da igra smisleniju košarku. Ne leže nam. Ponavljam još jednom, kada vidim kako igramo, promenljivu formu igrača, ja sam prezadovoljan urađenim u prvom delu sezone. Nadam se da ćemo  u narednoj godini biti bolji.

• Like 17

Ja bih za početak bio zadovoljan jednom redemption partijom Filipa nakon šta nas je njegova nepromišljenost i mušićavost mogla koštati poraza. Shvaćam ja njegovu frustriranost ne sviranjem evidentnih faulova ali hijerarhijski se zna tko je tu da urgira i priča. Previše je nervozan u zadnje vreme a tako nam je bitan igrač. Barca je favorit i tu nemam dvojbe ali možda je kucnuo čas da se naplate neke nepravde od pre. Ali zato nam je Baskonija gostovanje po meri u ovom trenutku sezone. Tu se imamo itekako čemu nadati. A zatim sledi jedan dobar stretch mečeva u rasporedu gde bi se mogli malo pomaknuti lestvicom prema 4,5 poziciji. 

Edited by bodo
  • Like 9

Utisak je da Zvezda ima zaista širi i to poprilično širi roster i ove sezone, ali razlika izmedju ove i prošle sezone je što su i Zvezda i Partizan kvalitetnije ekipe, a za razliku od prošle sezone, najveći problem i mana Zvezde u odnosu na Partizan je što je fizički dosta impotentnija, odnosno Partizan je zapravo u odnosu na prošlu ekipu atletiski dosta čvršći i igraju zaista baš dobru i jaku odbranu.

9 hours ago, djenkoslav said:

Mogli su ga tada opomenuti zvanicno, ja nisam video da jesu.

Najčistije moguće isključenje, sasvim opravdano, prvo je Filip poentirao i gurnuo loptu i dobio zvaničnu opomenu od sudije, čak je i Janisu sugerisano da ga smiri. Sledeći napad je zakucao i opet gurnuo loptu i naravno da odmah sledi isključenje, tako da tu nema dileme.

• Like 1

13 minutes ago, Volter said:

Utisak u ova dva derbija mi je da je Partizan bolji kao tim i da igra smisleniju košarku. Ne leže nam. 

To je i moj utisak. Malo su se obrnule uloge u odnosu na prethodni Partizanov roster.

Svakako ste sinoć bili koncentrisaniji u ključnim trenucima i zasluženo pobedili. Izrudario je tu mnogo Kalinić, baš je pravio problem odbrani Partizana. A i u odbrani je bio dobar.

3 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Utisak je da Zvezda ima zaista širi i to poprilično širi roster i ove sezone, ali razlika izmedju ove i prošle sezone je što su i Zvezda i Partizan kvalitetnije ekipe, a za razliku od prošle sezone, najveći problem i mana Zvezde u odnosu na Partizan je što je fizički dosta impotentnija, odnosno Partizan je zapravo u odnosu na prošlu ekipu atletiski dosta čvršći i igraju zaista baš dobru i jaku odbranu.

Naravno da imate širi roster kad stalno dovodite igrače, a ovde ih se priziva još :classic_biggrin:

Sa ostatkom posta se baš i ne slažem. I u prvom Željkovom mandatu je bila priča kako su atletičnija ekipa, pa ste ih redovno pobeđivali, bez većih problema. Razlika između tog i ovog rostera nije u atleticizmu, već u sposobnosti i želji da igraju odbranu. Pa zapravo uspeju da eksploatišu tu prednost u fizikalijama.

6 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Partizan ima drastično bolji tim nego prošle sezone, gde su bili mekani na bekovima, sada su fantastični. Da su zadržali Ledeja na četvorci bili bi legit kandidat za F4. Mislim, kao i ti, da su fizički dominantni u odnosu na nas, ali da se to može iznivelisati ako se ključne utakmice budu igrale bez eksperimentisanja.

Kako su organizovali napade u prvom poluvremenu, mislio sam da će nas zgaziti. Posle su pali, da li zbog umora...verovatno. Bonga im je u kanalu, mnogo je pao u odnosu na prvi deo sezone.

Generalno gledano, na duže staze igrati sa skraćenom rotacijom je loše i iscrpljujuće, ali nije mi delovalo da im je preterano smetalo sinoć. Često se u takvim situacijama "zbiju redovi" i igrači odigraju jedan za drugog i za "palu braću". Na uzorku od jedne ili par utakmica, vrlo često je dobro kad je rotacija mala.

Kada sam napisao širi roster, nisam mislio u broju igrača, pošto imamo isti broj, već sam mislio širina u smislu igrača koji dobijaju minutažu i koji mogu da iskoče iz drugog plana i naprave nešto veliko, kako u derbiju, tako i na nekim evroligaškim recimo mečevima.

To se prvenstveno odnosi na igrače koji su neretko ili bili van 12, ili jedva ušli u 12 pa presedili ceo meč na klupi poput Davidovca, Dobrića, Giedraitisa.

Što se atletizicma tiče, nije sve ni u tome, već i u načinu igre i kvalitetu, mada generalno Zvezda je bila lošija ekipa od Partizana čak i kada smo imali Vildozu i Kampaca, jer upravo tada nije imala taj širi roster kvalitativno, već samo kvantitativno, dok je ovo sezone prvi put drugačije, da i pre starta sezone i na papiru Zvezda ima i kvalitativno širi roster.

Mislim da treba počinjati sa Petruševim na klupi, kao rezerva Bolomboju, pa u toku meča ih ostavljati zajedno u nekim periodima, kada trener proceni da nam najviše odgovara. 

Meni se ne sviđa, za sada, kako izgledaju zajedno na parketu, a tek mi nije ok kad obojica izađu. 

25 minuta Bolomboj, 15 Petrušev - na 5.

I 10ak min Filip na 4.

• Like 24