Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Da, ali ako udjemo u neki plej in jedva i jedva u plej of ili kao za dlaku ne odemo u plej of, to opet nece biti uspesna sezona ako ovakva ekipa, ovako kvalitetan tim kakav nismo imali do sada na kraju sezone ne podigne nijedan pehar, a Partizan ne udje u top 10 ili top 8, a pokupi nam sve trofeje, ipak se sport i igra zbog trofeja, pehara, da budeš u nečemu najbolji, tako da potrebno nam je da napadnemo apsolutno sva takmićenja u kojima učestvujemo.

A što se tiče plej ofa, slažem se da iako nekome ne izgleda kao da je mnogo bitno jesmo li 8.mesto ili 11.mesto, to je dobar i marketing, jer pošto već imamo novca, ako postanemo standardni učesnik plej ofa recimo vežemo 2 sezone u plej ofu, plej in, ili daj Bože final 4 i neki igrači koje preko leta želimo dovesti će možda radije pristati da za isti novac pre dodju u Zvezdu koja je medju 8 najboljih ekipa Evrope, nego da dodje za isti novac u neku ekipu bez velikih takmičarskih ambicija.

Da dodam samo vezano za raspored...

Mi od 3. januara pa sve do marta izlazimo iz Beograda svega 3 puta. I to u komšiluk do Bara i Laktaša, te u EL do Berlina. U tom periodu imamo 15 mečeva u oba takmičenja (ne računam kup), od toga 10 domaćinstava i 5 gostujućih, od čega kao što rekoh, svega 3 van BG. U Evroligi imamo 6 mečeva vezanih u Beogradu.

U principu, neka prethodna iskustva nam govore da ne trebamo da letimo sa "dobrim rasporedima", niti da unapred upisujemo neke pobede i serije, ali je činjenica da imamo 2 meseca raspored za poželeti, u oba takmičenja.

Ne dolaze nam doduše naivne ekipe u Arenu u tom periodu (redom Pariz, Fener, Monako, Asvel, Žalgiris), ali osim što naivnih ekipa u EL više i nema, upravo takav raspored koji daje privilegiju necimanja sa putovanjima i više vremena za oporavak i pripremu, može da bude lepa prednost za pobede nad potencijalnim konkurentima.

Vratio se BoLomBoj, ogromna stvar za nas, Braun će uskoro da debituje, tako da mogu samo da poručim...

"Ide zima....". 

• Like 28

11 minutes ago, Djirona said:

Da dodam samo vezano za raspored...

Mi od 3. januara pa sve do marta izlazimo iz Beograda svega 3 puta. I to u komšiluk do Bara i Laktaša, te u EL do Berlina. U tom periodu imamo 15 mečeva u oba takmičenja (ne računam kup), od toga 10 domaćinstava i 5 gostujućih, od čega kao što rekoh, svega 3 van BG. U Evroligi imamo 6 mečeva vezanih u Beogradu.

U principu, neka prethodna iskustva nam govore da ne trebamo da letimo sa "dobrim rasporedima", niti da unapred upisujemo neke pobede i serije, ali je činjenica da imamo 2 meseca raspored za poželeti, u oba takmičenja.

Ne dolaze nam doduše naivne ekipe u Arenu u tom periodu (redom Pariz, Fener, Monako, Asvel, Žalgiris), ali osim što naivnih ekipa u EL više i nema, upravo takav raspored koji daje privilegiju necimanja sa putovanjima i više vremena za oporavak i pripremu, može da bude lepa prednost za pobede nad potencijalnim konkurentima.

Vratio se BoLomBoj, ogromna stvar za nas, Braun će uskoro da debituje, tako da mogu samo da poručim...

"Ide zima....". 

Tako je, a najbitnije je što mi imamo i prilično staru i rovitu ekipu i što imamo povrede, a upravo od tog prvog duela u Beogradu sa Parizom, a možda i meča u gostima protiv Baskonije koja je definitivno slabija ekipa nego prošle sezone i u lošijoj formi ćemo možda biti i konačno skroz kompletni sa Dobrićem, Braunom, Lazićem zbog odbrane za neke ekipe...

Mogli bismo stići Radonjića sa 7 pobeda u nizu u Evroligi, ili ga možda i nadmašiti, iako je teško to učiniti on je imao koliko se sećam SVE POBEDE u Evroligi, bez poraza je završio u aba ligi ligaški deo sezone i imao 7-0 seriju a 8-2 posle, dakle malo slabije od Duška Ivanovića, samo nisam uveren da ova ekipa može toliko u kontinuitetu pobedjivati, s obzirom da je rekord Sferopulosa serija 3-0 u evroligi od kako je došao.

Medjutim raduje me da kod kuće Zvezda igra veoma dobro, rutinski smo i ubedljivo pobedili Makabi, Baskoniju, Olimpijakos, Bajern i Albu bez muke, do poslednjih sekunda bili u igri protiv jedne Barselone i Panatinaikosa i samo ubedljiv poraz nazalost od Partizana, ali posle tog derbija mi u Evroligi igramo opet solidno i imamo 3 pobede u nizu u Areni, a ukupno imamo 4-2 skor u Evroligi, nakon poraza od Partizana, a 3 pobede u Evroligi u poslednja 4 kola, dakle u dobrom smo posebno kod kuće momentumu, jer mesec dana okruglo nemamo poraz kod kuće u Evroligi.

• Like 1

Malo offtopic, jeste gledali Kesića? Prvo na Sportklubu Kida Show gde je pričao i o kosarci i EL, situaciji u društvu i ovde, ali večerašnja emisija je bila zanimljiva baš za sve Zvezdaše, čak i grobare, pričao je i pustio snimak o situaciji sa meča Zvezda- Olimpijakos izmedju ostalog, mislim da definitivno navijačkim grupama posebno zvezdinim, ali i Partizanovoj grupi neće biti prijatno to da pogledaju..

Ko ima EON neka vrati obavezno i pogleda, a i zaključak na kraju mu je baš kao da sam ja rekao odnosno pisao ovde, ogradio se čak posle da hvala Bogu nismo svi kao "Delije Sever", sluge trenutne vlasti, ali nismo ni svi navijačka grupa Grobari, pošto su im saoštenja potpuno identična 😄

Nešto mi govori iskreno da će "Delije Sever" u svega malo više od nedelju dana već sutra da izdaju i rekordno svoje treće saopštenje kako bi zaplašili i njega posle ovog dela iz emisije 24 minuta 😄

Edited by Zvezdaš96
  • Like 2

3 hours ago, MarioKempes said:

Sve ok, ne bih ni ja dalje, pošto pišemo o sasvim različitim stvarima.

Samo pitanje, je l' ostaješ pri tome da je CSKA bio prvak Evrope 4 puta ili prihvataš da je to bio 8 puta?

Naravno da prihvatam 8x, nije Biblija pocela sa Evroligom, nego je kosarkaski zivot postojao i pre toga. Mada, nisam ni ja toliko bitan oko toga da li nesto prihvatam ili ne.

• Like 1

Neki ovde pričaju o ABA ligi kao o drugorazrednom takmičenju, nevažnom za nas ako ne vodi u EL.

Ne bih se složio. Na stranu to što ni KLS ne vodi u EL. 

Nama je ABA mnogo bitna zbog kvaliteta takmičenja i kao takva idealna za pripremu za EL mečeve. Pogledajte Zvezdu u fudbalu. Pokosi ovde po 5-6:0 i onda ne mogu da trče u evropi ni 60 minuta. 

Nije isto kad gostuješ Crnokosi i Splitu, a videli smo to i ove sezone. Liga je taman dovoljno jaka da drži takmičarski ritam a opet ne ni prejaka kao ACB liga da se izlomimo. Tako da mislim da nam donosi samo plus. Sad već ima 5 ekipa koje su dosta dobre i iako smo mi i grobari favoriti nikome nije unapred upisana pobeda. 

Šteta što imamo kvazi patriote na severu pa ne možemo da iskoristimo pun potencijal lige dovođenjem boljih igrača..

I nadam se da će nešto slično, nekada biti moguće u fudbalu. Ako ne može sa Hrvatima i ostalom "braćom" onda sa Rumunima, Bugarima i Mađarima.. ali da ne idem u off topic..

Mislim da je težnja da osvojimo svako takmičenje u kojem učestujemo normalna. Negde je realna (domaća) negde baš i nije, ali poenta je da uvek ide da se dobije, videli smo da i u EL možemo bukvalno sa svima da igramo. 

Zbog specifičnosti situacije baš bi nam trebao top 8 ili 4 u EL ali to ne znači da nećemo da pucamo na sve domaće trofeje. Kao što ni domaći trofeji nisu dovoljni ako nemamo ambicije bar za doigravanje u EL.