Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

7 minutes ago, DameTime said:

Zato što više ne može da pruži ekipi ono što je nekad mogao, a ne može ni da se pomiri s tim.

To je bar moja pretpostavka.

Da, po meni našao se u raskoraku između svojih realnih mogućnosti i vlastitih očekivanja i s obzirom da je on netko koji je dugo bio u centru pažnje sada gubi taj osjećaj samovrednosti i to deluje frustrirajuće na njega. 

• Like 3

Moje mišljenje je da bi Teodosić i u ovakvom stanju bio koristan za ekipu, da imamo autoritet na klupi koji će nakon prvog lošeg poteza da ga zalepi za klupu.

Protiv Bajerna i Fenera smo videli da može da bude i više nego koristan. Nažalost, problem je Janis, koji se mnogo pogubio sa rotacijama.

Ako uspe da spreči Teodosićevo divljanje i stavi Mitra van 12, možda i možemo nečemu da se nadamo.

Luka Mitrović. Ovo nije moja frustracija, ali taj čovek ne pravi više razliku ni u Aba ligi. Kapa dole za neke ranije partije, ali bukvalno ga smešnim prave svi centri u Evropi. Pa čak je i taj Davidovac juče pokazao da je u stanju da da veći doprinos od njega.

Čini mi se da odnosi u ekipi nisu na najboljem nivou, a kulminacija svega bi mogla da se dogodi ako izgubimo od Virtusa.

• Like 4

4 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Dal se mogao za te novce dovesti barem 1 ozbiljan igrac?

Za 800k od Jagove plate, eventualno obestecenje za njega Teovih 700-800k se mogao dovesti Carlik Jones i da ti ostane dosta love. Ne mora on, ali eto imalo je igraca.

• Like 4

1 hour ago, Sinnerman said:

Duško pravi kao i kod nas i u Baskoniji seriju 7:0, pa onda ide lagani pad na glavu, kad dosadi igračima da ih drka.

Sa nama skor 16-11, preuzeo na 1-6.

Sa Baskonijom skor 17-12, preuzeo na 1-4.

Ne znam koliki je to pad na glavu, samo znam da bi Vitrus preporodio kad bi preuzeo. Uostalom svakoj ekipi novi trener donese pocetni nalet kada preuzme u toku sezone.

Dobro, ima jedan trener koji nije ni to uspio, ali ne bih duzio.

• Like 2

35 minutes ago, DameTime said:

Zato što više ne može da pruži ekipi ono što je nekad mogao, a ne može ni da se pomiri s tim.

To je bar moja pretpostavka.

Inace nije takav bio u svom prajmu?! Svi smo zaboravili njegova napusavanja trenera,saigraca sa ciljem da ih trgne sto je i uspevao bezbroj puta. Jos bolji primjer su vec sad legendarne tehnicke Vujosevica kad skoro bez razloga ulazi u sukob sa sudijama samo da promjeni momentum. 

Ja bas od Tea,Kaline ili Laze i ocekujem da probaju razmrdati ekipu kad vide letargiju. 

Da su nam sinoc starter uspjeli dati vise od 5p vjerovatno bi i on manje igrao a i manje frustriran bio. 

Al ok svestan sam da sad nije popularno reci bilo sta pozitivno za Teodosica jer je on trenutno forumski neprijatelj broj 1 zato prastajte ako mozete.😃

• Like 2

5 minutes ago, Nini3112 said:

Izgleda da se Bolomboy vraca za Efes.

Meni su rekli da je Makabi cilj ali svakako da je tu za Barsu.

Potrebniji bi bio ha Efes ali samo nek se vrati u nekom od ta 2 meca

13 minutes ago, Borky said:

Inace nije takav bio u svom prajmu?! Svi smo zaboravili njegova napusavanja trenera,saigraca sa ciljem da ih trgne sto je i uspevao bezbroj puta. Jos bolji primjer su vec sad legendarne tehnicke Vujosevica kad skoro bez razloga ulazi u sukob sa sudijama samo da promjeni momentum. 

Ja bas od Tea,Kaline ili Laze i ocekujem da probaju razmrdati ekipu kad vide letargiju. 

Da su nam sinoc starter uspjeli dati vise od 5p vjerovatno bi i on manje igrao a i manje frustriran bio. 

Al ok svestan sam da sad nije popularno reci bilo sta pozitivno za Teodosica jer je on trenutno forumski neprijatelj broj 1 zato prastajte ako mozete.😃

Pa to 1 mjesto je promenjivo. Teo, DeDa, Luka i Sfero se mijenjaju sa povremenim ulazom Nede😀

• Ha-ha 1

13 minutes ago, Borky said:

Ja Tea jako volim i cenim. Međutim, čuveni TO protiv npr. Brazila i ovo ponašanje u KKCZ nikako nisu isto ponašanje. 

• Like 7
  • Tuzno 1

6 hours ago, TB Told said:

Dobar deo navijača je usvojio Čovićeve populističke metode kao ispravne. Šilbovanje i smena trenera do decembra su za neke način na koji treba da se radi.

U stvarnosti to su metode kojima se krivica svali na igrača ili trenera, dok se ne postavlja pitanje o promašenom konceptu. 

Upravo ovo je suština svega.

Sferopulosove rotacije su katastrofalne i očigledno je da nema kontrolu nad ekipom (Teom). Ipak, meni je neverovatno da poverujem da čovek koji je vodio ekipe na F4 EL ne vidi da npr. petorke sa Teom, Jagom i Kenanom na terenu ne bi mogle da odbrane ni vox92 petorku, kao i da baš slučajno igra sa tri beka isključivo kad je Teo na terenu. Očigledno je da mu se moraju naći minuti, kad je već ostao u ekipi i tu u suštini počinju i završavaju se svi naši problemi sa klubom - u upravi ili u odnosu između uprave i trenera.

Sferopulos je košarkaški trener koji nije imao posao cca 2 godine. On od tog posla, kao i 99% foruma, živi i prehranjuje svoju porodicu. Zbog toga su meni lično smešne priče "prihvatio je da bude pijun" ili "mogao je da da otkaz kad su mu se mešali u ekipu" itd. Svako ko na poslu ima šefa iznad sebe tom logikom pristaje da bude pijun (što u principu i jeste tačno). Čoveku je ponuđeno lupam 600k eura godišnje da vodi EL klub kome pritom budžet raste i ima ambicije da napadne viši plasman u tom takmičenju, pretpostavljam i uz uslov da se prihvate određene "filozofije" i "projekti" kluba. U njegovoj tadašnjoj situaciji, koliko vas bi ovde odbilo to? Ili koliko vas bi dalo otkaz na prvu neku stvar ili igrača koji mu je nametnut? Verujem vrlo mali broj ljudi, ostali bi prihvatili ono što im dolazi kao direktiva iznad njih i probali da odrade najbolji posao u skladu sa tim, jer su na kraju krajeva samo zaposleni u klubu/firmi. Čovek je grk i profesionalac, nije ni na koji način emotivno vezan za Zvezdu kao mi i smešno je od njega očekivati takve stvari, on radi svoj posao u skladu sa uslovima koji su mu postavljeni. To što će na kraju ceh za loše rezultate platiti upravo on je druga strana priče i razlog zašto nijedan ozbiljan evropski trener sa više opcija neće nikada ni pomisliti da dođe u KKCZ.

Suma sumarum, ne vidim kako veći problem za navijače KKCZ može predstavljati pitanje "zašto je Sferopulos dozvolio da mu se nešto nameće?", a ne npr "šta ćemo da radimo sa upravom koja se meša u posao svakom treneru i koja ih po tim kriterijumima i bira?".

Ja Sferopulosa ne pokušavam da opravdam za loše odluke, ali zar nije naš problem dosta dublji od toga? Šta tačno mislite da će se desiti njegovom smenom, doći će novi trener koji će raditi u istim uslovima, ne gledamo li taj scenario već iz godine u godinu? Postoji li sada na tržištu trener čije ime i autoritet garantuje da će imati potpunu slobodu u radu?

Dok god se neko ne pozabavi bitnijim temama i rešavanjem onoga što je zapravo trulo u klubu, treneri poslušnici će se vrteti kao na traci, a mi ćemo nastaviti da doživljavamo dan mrmota iz sezone u sezonu. 

• Like 22
  • Thanks 2

Kad se Bolomboj vrati izgubicemo Petruseva u mnogim stvarima koji se gotovo sigurno pomera na cetvorku. Sve to kako bi se za svakog nasla minutaza i da neko slucajno ne bi ispao iz rotacije. ioanis sfairopoulos da je nekim slucajem rodjen ovde, bio bi neki martinovic ili toma mona u sferi kojom bi se bavio. Toliko o njegovom integritetu. 

Kada milos teodosic ode iz kluba za nekih 3,4 sezone, slavicu taj dan.

Iako su veoma razliciti i Teodosic i Jago imaju jednu zajednicku osobinu.Temperament,karakter,i igracke karakteristike  im ne dozvoljavaju da budu igraci uloge.Ili ce biti starteri sa velikom minutazom i slobodom u igri,ili su slabo korisni,a vrlo cesto i stetni.Problem je sto u ovoj ekipi ne mogu da imaju glavne uloge.Jedan ima manjak kvaliteta,a drugi visak godina.Uz sve to igraju na istoj poziciji.

Mi nemamo ni jedan jedini dokaz toga sto se pise o Teodosicu. On je takva licnost da uz njega idu konfliktne situacije, ali u realnosti toga nema i redom treneri i saigraci o njemu pricaju samo pozitivno. Ne kazem da pretpostavke o tome da on sefuje treneru, odredjuje koliko ce igrati i kako ce nam izgledati napadi nisu tacne, ali su i dalje samo pretpostavke. Medjutim, to obicno tako biva sa veteranima, jer ih navijaci gledaju kao istrosene igrace koji sebi nece da priznaju da je dosta, onda samo cekaju losiji period da ih predstave vecim problemom nego sto jesu. Zanimljivo bi bilo da smo navijaci Reala, siguran sam da bi se na isti nacin pricalo o Ljulju koji je Teodosicevo godiste, igra 16 minuta u proseku i sutira 16/61 za 3 u Evroligi. Utakmica protiv Bajerna je primer kako Teodosic moze biti upotrebljiv. Na toj utakmici nije ulazio u igru 13 minuta tokom kojih smo vodili i igrali dobro, a kada nas je protivnik malo provalio i uhvatio prikljucak poslali smo ga na parket da im svojom ludoscu/genijalnoscu pocepa redove i vrati utakmicu u nase ruke. Posle 6 minuta je vracen na klupu i vise nije ulazio do kraja. Ali kada cela ekipa nije na nivou kao juce, Sferopulos trazi spas upravo u Teodosicu davajuci mi pojacanu minutazu, a to se uglavnom pokazuje kao kontraproduktivno. Ne mozemo u 2024. godini ocekivati Teodosica na visokom nivou 20 minuta.

• Like 16
  • Thanks 1

Postoji još jedna jednostavna stvar: ako je CMM na nivou, potreba za Teodosićem je nepostojeća. Nažalost, i Codi je juče napravio nekoliko grešaka za redom i direktno otvorio 2 kontre Milanu, posle je utakmica otišla downhill i Sfero verovatno nije više hteo ni da troši Codija. Opet se vraćamo na po meni veoma nesrećne rotacije: ako već Teo mora na parket, upari ga za CMM i Dobrićem/Gidrom/Kalinom na SF. Nemoj sa Yagom i Canaanom/Nedovićem.

Teodosiću se ne može zameriti zalaganje, on se zaista trudi i ova nervoza je posledica frustracije, međutim jednostavno je fizički nemoćan, spor je, rasklimatan, prava olinjala veterančina. Veterani rapidno propadaju i nije on prvi primer da je već prošle sezone izgledao značajno bolje a sada baš užasno.

• Like 17

IMG-20241205-170311.jpg 

Tim sa kojim smo igrali najlepsu kosarku godinama unazad

Ovo je roster i minutaza za razbucavanje Oly u sred Atine

+ Kuzmic, Dzoni Ivanovic i povredjeni Martin

Jbt koliko smo za ove dve godine postali alavi i jos gori u hiperdovodjenju svega i svacega 

• Like 1