Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

413 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      327
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

2 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Poenta je da je Filipu petica primarna pozicija i da je na njoj najbolji uprkos tolikoj prici da je cetvorka. 

Ove sezone da, jer je do veceras iskljucivo centra igrao.

Gledano ukupnu karijeru, nije bas tako. Dokazano brojkama za onaj period u prethodnom mandatu kad je igrao fenomenalno.

Inace, niko ne prica da je Filip cetvorka (da budem precizan "iskljucivo cetvorka", pa ni "primarno cetvorka" ako to "primarno" definisemo kao 2/3 vremena na jednoj poziciji). On je 4/5 ili 5/4 kako hocete, svejedno je. I odlican je na obe pozicije.

Uostalom:

Potom, Petrušev je upitan na kojoj se poziciji bolje snalazi, četvorki ili petici, kao i gde će igrati kada se vrati Bolomboj.

- Danas sam već pomalo igrao na četvorci. Stvarno mi najviše odgovara kada igram i jedno i drugo. Kada igram na petici i na četvorci i kada koristim svoje prednosti na obe pozicije. Mislim da tada pružam i svoje najbolje partije.

I tu treba zavrsiti svaku diskusiju.

2 minutes ago, elmulinho said:

Usao u 4/4 kad smo se glupirali i izgubili taj period

Manje vise je meni +- kategorija totalno glupa individualno gledano, nego mi bas upade u oci -13 sa ovim rezultatom. 

• Like 1

3 minutes ago, Cavani said:

Igrao je i u 2/4 kada je promasivao suteve i gubio lopte a Bajern nas stizao.

-5 u drugoj i -8 u cetvrtoj

2 minutes ago, Igor_ said:

Manje vise je meni +- kategorija totalno glupa individualno gledano, nego mi bas upade u oci -13 sa ovim rezultatom. 

Svaka statistika je dobra ako umes da je koristis uz odgovarajuci kontekst. Npr isto kao sto je Gidra danas -13 kad smo dobili sa 24, tako je protiv Partizana bio +4 iako smo izgubili 12 (jedini bio u + tu utakmicu). Danas je trener video da je Dobric zapaljen, pa nije ni bilo potrebe za Gidraitisom

1 minute ago, elmulinho said:

Promašivao šuteve i gubio lopte... Da se čovek zapita koliko je bilo i jednih i drugih.

A u stvarnosti po jedan promašeni šut i izgubljena lopta.

• Ha-ha 1

Just now, TB Told said:

Promašivao šuteve i gubio lopte... Da se čovek zapita koliko je bilo i jednih i drugih.

A u stvarnosti po jedan promašeni šut i izgubljena lopta.

Ljudi imaju ozbiljnu potrebu da koriste recency bias za dokazivanje stvari. Tako mi drugari salju danas poruke "A NE VALJA NAM DOBRIC????" kad je ubacio dve trojke, jer sam rekao da je lose sto smo ga potpisali na vec popunjenu poziciju. Evo sada gledam, niko skoro ne prica nista o Daumovoj partiji, a covek imao 16/5/1, odigrao odlicno, ljudi za njega pisu "solidna partija", dok je Dobric Kninska Kobra izdominirao i pokazao kako se nad njim vrsio genocid od strane trenera do sada (ne sprdam se, direktan citat). A realnost je da je odigrao super partiju i da svako ko od njega ocekuje da on sada ove partije pretvori u svakodnevnicu nije gledao Dobrica 2022. 

• Like 1

8 minutes ago, elmulinho said:

Svaka statistika je dobra ako umes da je koristis uz odgovarajuci kontekst. Npr isto kao sto je Gidra danas -13 kad smo dobili sa 24, tako je protiv Partizana bio +4 iako smo izgubili 12 (jedini bio u + tu utakmicu). Danas je trener video da je Dobric zapaljen, pa nije ni bilo potrebe za Gidraitisom

Ima istine, ali je meni glupost zbog toga sto ovo nije 1 na 1 sport, mozda on odigra top odbranu a neko drugi ispada non stop i prima lake poene a njemu se pisu isto minusi.

Realnija mi je +- gledana sa petorkama. 

6 minutes ago, elmulinho said:

Danas je trener video da je Dobric zapaljen, pa nije ni bilo potrebe za Gidraitisom

Nisu oni danas, a i inače su retko, bili konkurencija jedan drugom, tj vrlo malo minuta dobijaju na trojci. Dobrić je bio starter na 2 u tu je proveo najviše minuta, dok je Rokas kao i obično delio minute na 3 i 4 i na njegovu minutažu je pre svega uticala minutaža i dobra igra Dauma.

2 minutes ago, TB Told said:

Nisu oni danas, a i inače su retko, bili konkurencija jedan drugom, tj vrlo malo minuta dobijaju na trojci. Dobrić je bio starter na 2 u tu je proveo najviše minuta, dok je Rokas kao i obično delio minute na 3 i 4 i na njegovu minutažu je pre svega uticala minutaža i dobra igra Dauma.

Gidra igra na 4 jer si pre dolaska Petruseva imao manjka visokih, a sada povredom Bolomboja isto. Isto tako je Dobric igrao na 2 danas zbog povrede Nedovica, ali isto tako, kada je Kenan usao umesto Kaline, Dobric se pomera na 3. Kada je Bolomboj zdrav i sada nemamo problem sa tim jednim visokim, bice direktna konkurencija jedan drugome na 3.

Odlična pobeda koja nam je baš trebala. Bajern nije ista ekipa u Minhenu i na strani. Odigrali smo jako čvrsto u startu na Edwardsu i Obstu i uveli NWB-a u brz problem sa ličnim greškama. Petrušev je bio maestralan i svojeručno nas uveo u komotniju igru. Rezervna petorka nije napravila štetu, šta više i tu se odmah videlo da smo na dobrom kursu. Lepo veče za Dobrića i Dauma. 

U Italiju treba ići po obe pobede jer ipak idemo ekipama iz donjeg doma u goste, ali ne praviti dramu ako se izgubi jer ipak je EL jako izjednačena ove godine i svi osim Albe imaju adekvatan kvalitet da nas dobiju. 

• Like 4

17 minutes ago, Chaos Is Me said:

Odlična pobeda koja nam je baš trebala. Bajern nije ista ekipa u Minhenu i na strani. Odigrali smo jako čvrsto u startu na Edwardsu i Obstu i uveli NWB-a u brz problem sa ličnim greškama. Petrušev je bio maestralan i svojeručno nas uveo u komotniju igru. Rezervna petorka nije napravila štetu, šta više i tu se odmah videlo da smo na dobrom kursu. Lepo veče za Dobrića i Dauma. 

U Italiju treba ići po obe pobede jer ipak idemo ekipama iz donjeg doma u goste, ali ne praviti dramu ako se izgubi jer ipak je EL jako izjednačena ove godine i svi osim Albe imaju adekvatan kvalitet da nas dobiju. 

Armani je nakon ocajnog pocetka na skoru 6-6 kao i mi, imaju seriju 5-1 uz samo onaj teski poraz od desetkovane Albe. Dizu se, ali slazem se da treba ici na 2/2 u Italiji.

Reakcija celog tima i Janisa je bila štogod. Najjača petorka, ispoštovani zapaljeni Filip, Šegi, Daum + Jago, Kalina više na postu i dosta kraćem i lakšem Bebu itd. Plus mini role Luke i Čika Miše. Teško da je moglo bolje. Atmosfera dosta življa nego na prošlom parastosu.

Teraj dalje, valja skinuti crnu italijansku turneju. 1/2 radi posao, 2/2 nas vraća gde su nas okrajcali. Ne sme nikad da se zaboravi da su ovom timu otete 2 čiste pobede. 

Edited by Molina23
  • Like 1

Mi ako u Italiji dobijemo prvu drugu idemo turistički. Šta nas briga, dobili smo jednu. Što da se cimamo i za drugu. Kao i u Francuskoj. Samo tako se može objasniti poraz od nesrećnog Asvela. Dakle ili 1/2 ili 0/2.

• Tuzno 2

Petrusev je najbolji srpsk igrac koji nije u NBA. Samo da se resi tog nekog iracionalnog straha i rezervisanog pristupa u odredjenim situacijama i bice najbolji C u Evropi.

Edited by Markoss
  • Thanks 1

4 hours ago, Cavani said:

Proslo kolo je bila samo losa utakmica, ovo kolo dobra. Liga je maraton, vraca nam se najznacajniji igrac. Ne treba padati i oprastati se od sezone, pljuvati i melodramiti.

Utakmica po utakmica.

Vraca se za jedno 4 nedelje, a pre toga je propustio jedno 5-6 nedelja. Tako da ce on vrlo "brzo" 

• Like 1

5 minutes ago, Markoss said:

Petrusev je najbolji srpsk igrac koji nije u NBA. Samo da se resi tog nekog iracionalnog straha i rezervisanog pristupa u odredjenim situacijama i bice najbolji C u Evropi.

Zadrzati njega na kraju sezone treba da bude prioritet broj jedan. Ako to uopste bude moguce posle ovih partija...

On 11/28/2024 at 1:36 PM, Kooineeperk said:

Kakav spot. Ovde su predvideli da Dobrića neće da stane večeras, tu se Neda povredio snimajući dok je radio zgibove a Mitar umorio i pokazao da će sa rukama na kolenima sačekivati u odbrani...

nemam sumnje u ovaj tim i da ulazimo u plej of ove sezone konacno...nije da sam imao i pre ove utakmice...i dalje stoji utisak da igramo dosta bolje nego sto tabela pokazuje...

rezervisti dosta mekani, kad udju znacajno opada intenzitet odbrane...

znacajno je produzena minutaza starterima u 1/4 onda je u 2/4 Sferopulos standardno zavrteo rotaciju na max...

Petrusev-Bolomboj duo me bas zanima kako ce funkcionisati, tj kako ce ih Sferopulos uklopiti...tu bas ima potencijala za velike stvari...

inace bas jako smara kukanje kako ovde tako i na tviteru posle pobeda Partizana, deluje mi kao da je pojedincima vaznije da Partizan izgubi nego da Zvezda pobedi...

Jeste ova startna petorka bila sa jednim ball handlerom i jeste blago rečeno upitno koliko to može da funkcioniše protiv ozbiljnijih odbrana (jer je Bajernova objektivno kriminalna), al' meni opet nekako toplo oko srca kada vidim ovaj pozicioni sajz od 1 do 5, podseća me na neka lepa vremena kada je Radonjić na tome insistirao... Kamo sreće da prilikom selekcije još uvek držimo slične kriterijume, eventualno da se napravi izuzetak za nekog igrača koji ofanzivno baš pravi razliku. 

• Like 1
  • Ha-ha 1