Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

413 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      327
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

O kakvoj najvecoj bruci u poslednjih 10 godina pricate? Samo prosle sezone smo pukli 45 razlike od Efesa, da ne idem dalje unazad. 

Nekima smeta sto smo tako mlitavo delovali bas protiv Partizana, ali to je samo jedna lose odigrana utakmica.

• Like 8

5 minutes ago, TB Told said:

Kad napišeš nešto ovako i ostatak poruke činiš neozbiljnim.

Napisao je jedan forumas neki dan, osim Zeljka Obradovica ne postoji nijedan trener koji bira svih 12 igraca. Svakog trenera doceka par igraca koje nije birao, on treba da izabere koga hoce jos. Sfero je sigurno birao produzavanje Bolomboya, Yaga, Tea i Giedraitisa. Takodje je insistirao na Canaanu i CMMu, a nije se sigurno gadio na Kalinica i Petruseva, a evo ovde je bilo informacija da je i jako zalio Plavsica.

Tako da je on birao 9 igraca, sto ga cini trenerom sa odrijesenijim rukama u cijeloj ligi 

Njemu su samo nametnuti Davidovac, Mitrovic i Dobric, moze ih jednostavno klupirati, ali nece jer moraju svih 12 igraca igrati do kraja prve cetvrtine da se ne bi nekom zamjerio i zato je njegova odgovornost ako im daje minutazu, a da ih pritom nije zelio.

• Like 1

5 minutes ago, Cavani said:

O kakvoj najvecoj bruci u poslednjih 10 godina pricate? Samo prosle sezone smo pukli 45 razlike od Efesa, da ne idem dalje unazad. 

Nekima smeta sto smo tako mlitavo delovali bas protiv Partizana, ali to je samo jedna lose odigrana utakmica.

Au brate kud me toga podsjeti, ja sam jos pod utiskom derbija i nakon 7 dana pa sam zaboravio na taj debakl. Imao je Sferopulos finih brukanja u zadnjih godinu dana, bas lijepu zaostavstinu pravi, mislim da ni Vlada Jo ne bi takve uspjehe postigao.

Ajde malo da se prisjetimo svega ja sam zaboravio.

Znaci: 

- izgubio derbi kuci dvocifrenom razlikom prvi put jos od 2013-e godine

- izgubio najvecom razlikom u istoriji kluba u Evroligi

- imao najvise poraza na strani u istoriji kluba u Evroligi u jednoj sezoni

- nismo zabiljezili pobjedu u EL 2 mjeseca (od 11.01 do 22.03 smo bili bez pobjede u EL)

- drugi najgori omjer kod kuce od uvodjenja novog formata (gori je samo bio kad zbog korone nije bilo prisustva navijaca)

- najvise poraza u regularnom dijelu ABA lige od u zadnjih 5 godina (tu je bio i onaj sramni poraz od Buducnosti 84:62 nakon 8 vezanih pobjeda protiv iste ekipe)

- poraz od Splita nakon 12 godina

- poraz od Makabija kuci nakon 11 godina (imali smo 7 zaredom pobjeda)

- drugi najgori plasmani drugi najgori % pobjeda otkako se takmicimo u novom formatu (najgori bio u korona sezoni bez prisustva navijaca)

Mogao bih jos ovako, ali mislim da sam dokazao poentu, vidicemo da li ce Sferopulos nastaviti da obara rekorde i postavlja standarde.. 

• Like 1

Mene je ono školovanje KKCZ u derbiju pred 19k cigana tako utuklo da mi sada ponude: ova sezona premotana do kraja, mi  izduvali za plej in a Parizeri uzeli EL titulu...tačno bi pitao gde da potpišem.

Ne mogu više da gledam Tea iskreveljenog, Gidrine "zamalo" trojke, Lukine čelindže, Dedino preživanje eukaliptusa za 700k, Nedarinu kolekciju patika i Janisove ringišpil rotacije jednako kao i erte-esovu sablju, zaječarsku gitarijadu i kada neko vari.

Samo penzionisanje Tea i Laze...Luka u FMP, Nedara u Huventud a Deda na vikendicu...zvuči kao  početak sezone za pamćenje.

Edited by Wingwalker
  • Like 8
  • Ha-ha 6

Тренер ако у овој утакмици не пусти Мекинтајера да води екипу против најбржег тима у Евролиги ком је на пролеће спаковао 20 поена и 15 асистенција са индексом 39 треба да буде упитан за који га је меч тачно довео кад му до сада не дозвољава/омогућава игру у транзицији и малтретира га унапред уписаним минутима током којих мора да статира у току Теодосићевог углавном срамотног перформанса када противници праве разлику и ломе утакмице.

Од пет победа две смо остварили без мађионичаревог дивљања, а у преостале три је имао свеукупно негативан +/- што можда не може да исприча целу причу, али даје солидну идеју о томе какав му је учинак на терену. Да нас части присуством не мора, а кредита за овакве партије не би смео да има јер у Звезди није (скоро) ништа урадио у поређењу са онима на које се осипа дрвље и камење, додуше вероватно и заслужено јер се појединци распадају и не делује као да их је срамота. Мекинтајер можда и не блиста и можда треба да напредује у појединим сегментима игре па му нећу тражити изговоре, али је тешко упирати прст у њега кад као плејмејкер од тренера не добија дозволу да диктира игру на начин на који то најбоље чини већ мора да упада у калуп који истиче све његове играчке мане.

Годинама кукамо како не можемо да се боримо са богаташима, али да ове сезоне тимови који су индивидуално значајно лошији и јефтинији од нас играју боље и имају боље скорове је недопустиво. Ако се то ускоро не промени, немам проблем да било који променљиви запослени у ростеру или стручном штабу добије педалу. Нећемо ваљда да подлегнемо култу личности као неки други евролигаши док нам сезоне и трофеји клизе из руку, а само зарад одржавања лажне слике о миру и процесу? Бољи смо и већи од тога.

6 hours ago, No name said:

Taj derbi je izgubio Sveropulos i niko više. Od same pripreme utakmice,  pre svega mentalne,  gde igrači nisu bili glavom prisutni na meču. Onda samo njegovo vodjenje utakmice, uključujući izmene koje je radio. Njegov poraz 1/1.

Sa druge strane treba arhivirati tu utakmicu  , ne mozemo se non stop vracati u nazad.   ...već sutra je nova utakmica, i izvući pouke.  Ovo je sport, ne možeš večito pobedjivati, svakoj seriji dodje kraj.Mi smo prošle godine usli u sezonu sa dva uzastopna poraza od njih pa je dosla serija pobeda .Vreme je za novi početak. 

Po meni je poraz protiv komšija naravno i Sferopulosov poraz, ali za razliku od ostalih utakmica koje smo tesno izgubili i gde je on primarno bio i ostao krivac kod ovog poraza su mi na prvom mestu svakako igrači. Koliko je tu nemoći pokazano, pa iz toga melanholije i loše igre... jeste i do trenera, ali taj poraz ide mnogo više na dušu igrača. U drugim utakmicama je bilo zalaganja, borbe, tesnog rezultata i gubili smo uz faktor Sferopulos pre svega zbog sudijskih grešaka, igračkih nesnalazenja, promašenih slobodnih bacanja, itd. Ali igračima se nije moglo baš toliko mnogo zameriti kao ovaj put. Jeste da je uvek neko bio ispodprosečan, ali bilo je saigrača koji su vadili ekipu i u celosti je to na nešto ipak ličilo. Ovo protiv KKP je bila slika i prilika raspuštene, razbijene čete.

O nesposobnoj upravi koja ne dovodi centra ili igrače na očigledno deficitarnim pozicijama već nekoliko sezona, o njima neću ovaj put. Ali, i njihovih ruku je maslo ovo što nam se dogadja svake sezone.

• Like 4

Misljenja sam da cemo dobiti Bajern.Jedna od odlika luzerskog mentaliteta jeste reakcija tek kada se dupetom dotakne dno.A mi smo u derbiju probili to dno.Sada,kada je nastupila apatija medju navijacima,kada su ljudi zgadjeni pristupom i motivacijom u toj utakmici,ali i nekim ranijim (ABA,Asvel),stradace ni kriv ni duzan Bajern.

9 minutes ago, liv7 said:

Misljenja sam da cemo dobiti Bajern.Jedna od odlika luzerskog mentaliteta jeste reakcija tek kada se dupetom dotakne dno.A mi smo u derbiju probili to dno.Sada,kada je nastupila apatija medju navijacima,kada su ljudi zgadjeni pristupom i motivacijom u toj utakmici,ali i nekim ranijim (ABA,Asvel),stradace ni kriv ni duzan Bajern.

Fun fact - u gostima smo pobijedili Fenerbahce koji ima 2 poraza i prvi na tabeli, Pariz koji su nazvani levacima a imaju 7-8 pobjeda, Monako koji ima kvalitetniju ekipu (makar po mom misljenju) od nas i igrali na loptu sa svima osim Real i Partizan, nekoliko pokradenih sudijskih odluka i mi smo dotakli dupetom dno? Interesantno. Svaka ekipa je do sada imala i mnogo vise utakmica dje su bili raspad sistema, izgubili jesmo utakmicu koju smo trebali da dobijemo,al isto tako smo dobili neke koje smontrebali da izgubimo. Partizan jebpo meni neuigrana kvalitetna ekipa i pitanje je bilo kad ce da odcepe, ne vidim toliku potrebu za epskom dramom i pravljenje toliko uzasne situacije jer po meni zaista nije. 

• Like 2
  • Thanks 1

@Cavani Pazi, cisto tehnicki gledano, ovo jeste bila samo jedna lose odigrana utakmica.

Ali mislim da cemo svi da se slozimo da u bilo kom sportu bilo gde ljudi posebno ostro gledaju na mlohavost u derbi utakmicama, tako da je potpuno normalno da je reakcija takva.

Trebace neko vreme da se to sve zaboravi. J

Ja vecerasnju utakmicu gledam kao na samo jos jednu utakmicu, i pobeda nace ni najmanje maskirati smrad posle derbija. To ce morati da poprave na samom derbiju.

35 minutes ago, liv7 said:

Sva sreca da nije naletela neka Krka u ABA posle derbija, jadnici bi ni krivi ni duzni pukli 70 razlike.

Salim se. Slazem se sa tobom. 

• Like 1

19 minutes ago, Steve Gerrard said:

Fun fact - u gostima smo pobijedili Fenerbahce koji ima 2 poraza i prvi na tabeli, Pariz koji su nazvani levacima a imaju 7-8 pobjeda, Monako koji ima kvalitetniju ekipu (makar po mom misljenju) od nas i igrali na loptu sa svima osim Real i Partizan, nekoliko pokradenih sudijskih odluka i mi smo dotakli dupetom dno? Interesantno. Svaka ekipa je do sada imala i mnogo vise utakmica dje su bili raspad sistema, izgubili jesmo utakmicu koju smo trebali da dobijemo,al isto tako smo dobili neke koje smontrebali da izgubimo. Partizan jebpo meni neuigrana kvalitetna ekipa i pitanje je bilo kad ce da odcepe, ne vidim toliku potrebu za epskom dramom i pravljenje toliko uzasne situacije jer po meni zaista nije. 

Uzasno je kad se udje u derbi nezainteresovano,spustenih gaca.(Ne)kvalitet Partizana nema nikakve veze sa bednim pristupom u toj utakmici.Uzasno je za mentalitet ekipe je kad nisi u stanju da dobijes ni jednu neizvesnu zavrsnicu.Kao da u tenisu ne mozes da osvojis nijednu brejk loptu,ili u fudbalu da uvek gubis posle produzetaka ili penala.O selekciji,i tome na sta nam lici centarska linija posle povrede Bolomboja,sa i ne govorim.Ipak,i pored svega toga verujem u pobedu nad Bajernom.Ali,nisam optimista po pitanju onoga sto sledi kasnije.

Edited by liv7
  • Love 1

2 minutes ago, liv7 said:

Kao da u tenisu ne mozes da osvojis nijednu brejk loptu

Vise kao da ne umes da dobijes ni jedan taj brejk, pa se na 6-6 unapred predas. 🙂

Opet se slazem.

• Like 1

Znači, Deda ustane ujutru, siđe po paklu cigareta i orbit, zapali jednu uz kafu i bogatiji je danas za 1900 eura. 

Komšije, sa kog mosta da skačem? Tvrđavskog, onog kod Delte, starog železnickog...

• Like 1

4 minutes ago, berti said:

Komšije, sa kog mosta da skačem?

Sto komsije? Boli njih kurac. To mi mozemo kolektivno.

Evo ja imam predlog. Tvrdjava je u Nisu pored reke, a tu je i splav. Zavezes se nekom omcom za splav i odes na tvrdjavu. Onda skocis pa ako se ne ubijes od pada, omca te povuce u reku i taman je tu jedan mali brzak, garantovano si gotov.

2 minutes ago, JPM said:

Sto komsije? Boli njih kurac. To mi mozemo kolektivno.

Evo ja imam predlog. Tvrdjava je u Nisu pored reke, a tu je i splav. Zavezes se nekom omcom za splav i odes na tvrdjavu. Onda skocis pa ako se ne ubijes od pada, omca te povuce u reku i taman je tu jedan mali brzak, garantovano si gotov.

Mislio sam na komšije, nas Nišlije

1 minute ago, berti said:

Mislio sam na komšije, nas Nišlije

Onda kazi kad ti odgovara da zavrsimo to.

Inace, fun fact, na kakve sam ja Delije, prave Zvezdase naisao juce sasvim slucajno u kafani. Au... respekt svima i oci koje svetle na pomen Zvezde. Slavili ljudi pobedu protiv Svaba. Ali nema pevanje uvredljivih pesama Partizanu, nista slicno, samo ljubav prema Zvezdi. Volem.

Edited by JPM
  • Like 2

11 minutes ago, berti said:

Znači, Deda ustane ujutru, siđe po paklu cigareta i orbit, zapali jednu uz kafu i bogatiji je danas za 1900 eura. 

Komšije, sa kog mosta da skačem? Tvrđavskog, onog kod Delte, starog železnickog...

U Nisavu ces pre da izlomis noge nego da se udavis skacuci sa mosta.

:classic_biggrin:

• Love 1
  • Ha-ha 3

3 minutes ago, pavlaka said:

Za mene kumasin.. salonac. Od 1.1m

Taj kumasin je legitiman EL igrac za sve EL klubove, za razliku od ove dvojice koji bi mogli da budu u neki EC klub, eventualno Albu ili Asfel.

• Like 4

2 minutes ago, Dzonii said:

Taj kumasin je legitiman EL igrac za sve EL klubove, za razliku od ove dvojice koji bi mogli da budu u neki EC klub, eventualno Albu ili Asfel.

Jeste. Za klubove za donji deo tabele, kao sto je bio glavni u onom slabasnom pao... a za klub koji ima velike ambicije takav igrac nije.. za nas su igraci sa mudima tipa kalina..

• Like 2

Deda se ne sekira pred Bajern i ne planira da skače sa mosta.

Deda siđe do trafike, kupi cigarete i orbit, onda lagano ispušta oblake dima uz kaficu opušteno čekajući utakmicu.

Budite kao Deda.

• Love 3
  • Ha-ha 1