Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

meni je ono Žalgiris najomraženiji klub EL-e ali to nema nikakve veze za kurentnom politikom nego isključivo zbog sramnog ponašanja njihove reprezentacije kad smo uzeli zlato u Atini.

• Like 2

2 minutes ago, Taki said:

Partizan ih je rutinski dobio sve 4 utakmice prethodne dvije godine,naročito u gostima,tako da može se s njima i tamo..Nadam se da je Nedović 100% spreman i da će Jago biti u elementu.Od Kodija na ovom gostovanju ne očekujem puno.Mislim da i ovakvi ne bi trebali biti nešto inferiorni pos košem.Po meni dobija ekipa koja odigra bolju odbranu.

Oni se dobijaju sutem. Zalgiris mene podsjeca na Radonjinju Zvezdu, ako ti ubace 5+ trojki vjerovatno ces izgubiti ako te ne ide sut.

• Like 1

1 hour ago, berti said:

Utakmica za izbegavanje. Taj rivalitet između srpske i litvanske kosarke se nekako preneo na  utakmice Zvezde sa Zalgirisom. Tu se uplice i politika, tako da je sve vrlo mučno za gledanje.

Cini mi se da su tu oni veci katolici od Pape u odnosu na nas. Malo preterano jede meke kruske njihova navijacka grupa. A to sto nasi nisu hteli da drze zastavu je BAS DOKAZ neutralnog stava.

3 minutes ago, JPM said:

A to sto nasi nisu hteli da drze zastavu je BAS DOKAZ neutralnog stava.

Naravno, to kakva je njihova navijačka grupa je samo skretanje pažnje sa činjenica koje su izneli u ovom tekstu. 

8 minutes ago, JPM said:

Cini mi se da su tu oni veci katolici od Pape u odnosu na nas. Malo preterano jede meke kruske njihova navijacka grupa. A to sto nasi nisu hteli da drze zastavu je BAS DOKAZ neutralnog stava.

Onomad sam popio banovinu zbog ovih zelenih. Utisak da ima i gorih od nasih "najvernijih".

• Like 5
  • Ha-ha 1

Zalgiris je do bola tvrda i timski inteligentna ekipa.

Slusaju Trinkijerija koji je majstor, malo kubure sa talentom i nisu jos potpuno podelili uloge na 2 i 3, ali su i vise nego sposobni da svakoga upropaste odbranom i pametnom kontrolom tempa.

Za razliku od prosle godine mi smo dosta cvrsci, umesto Tea i Sabaza veceras ce igrati Kodi i Kenan, imamo Kalinu i Gidru koji su bolji igraci od njihovih opcija na 3/4, dok smo u reketu tanki ali nisu ni oni tu svemirski brod.

Razliku u tom segmentu snage i cvrstine smo pokazali i protiv Barse, pobegli su nam jos jednom sa lopate ali se videlo da mozemo u kost sa njima, nema razloga da to ne demonstriramo i protiv ovih.

Oni su, pak, izgubili Smitsa i Evansa sto je nenadoknadiv gubitak, Francisko i Manek(Smajli) su koretne zamene ali razlike izmedju tih parova su i na oko ocigledne.

Moze da se igra s njima, pre svega fizicki, u trcanju i u skoku.

Ono sto ce nam faliti je ta nasa odbrana od pika sa Bockom i to ce Talijan sigurno gledati da napada, bas cu da popizdim ako nas u nekoj sekvenci natrpa starac Danston ili bezvezni Smajli, da ne pominjem Birutisa cija svaka pogodjena pogacica boli kao primljeni gol.

Aj da se uzdamo u nasu kontrolu stete i da nece bas svaki put kaznjavati pomaganja, nesto uza postavljanja itd.

Nemaju rasnih sutera u ekipi, sto naravno ne znaci da Butkevicius ne moze da nam strpa 3 trojke za cetvrtinu, da ne pominjem laznog Gidraitisa koji sutira bolje od naseg duplo.

Tu samo Bog moze da nam pomogne i valjda ce veceras malo i nas da pogleda.

Nadam se da ce Kodi uci odlucno u mec, sigurno je mnogo paznje posveceno njemu tokom njihovog skautinga, za nas je vazno da bude sto agresivniji sa loptom, da uzima suteve koji mu se nude i da uvali to rame kako ume.

Ima telo da otkine obruc na ulazu, ne mora svake nedelje al ove bi bas voleo da to i uradi koji put.

Razigravanja se ne bojim, to ce biti nuspojava ukoliko prethodno uradi na nivou.

Takodje, sad imamo ozbiljan arsenal na 2, jedan moze da izmisli poene 1v1 i dobro je sto smo ga odmorili ovih dana, drugi je haubica koja u svakom trenutku moze da proradi.

Sfero ce nastaviti da poziva napade za Kenana koji oduzimaju mnogo mentalne energije protivniku u odbrani, cak i kada ovaj ne dobije pravu poziciju za sut.

Jos ako bude kaznio pokoji njihov propust u odbrani ili spakuje nesto preko ruke - puna kapa.

Sve u svemu, bice nervozno i tvrdo ko i uvek ali, bez obzira na sve, mi smo bolja ekipa nego prosle godine, bolji smo i od ovog Zalgirisa i nema razloga da ne verujemo u brejk.

Srecno momci!

• Like 8

5 minutes ago, berti said:

Onomad sam popio banovinu zbog ovih zelenih. Utisak da ima i gorih od nasih "najvernijih".

Licemerno je to sve. Ako se kaze nema mesanja politike i sporta, onda nema i tacka. Sve bi to trebalo da se surovo kaznjava. Ali dobro, ovo sto je dejm hintovala je sustina. Nece klub da se obraca nego se obracaju preko navijacke grupe. Odvratno. Lepo si napisao, utakmica za izbegavanje.

• Like 1

2 hours ago, bodo said:

meni je ono Žalgiris najomraženiji klub EL-e ali to nema nikakve veze za kurentnom politikom nego isključivo zbog sramnog ponašanja njihove reprezentacije kad smo uzeli zlato u Atini.

Veruj mi da smo mi i racionalni sa animozitetom koji se ovde povremeno spomene jer mislim i da je subjektivne prirode shodno empiriji sa njima na klubskom ili reprezentatinom levelu. Politike bez.

Iz mog iskustva, in vivo, nemaju oči da nas vide i pregore kada se spomene naša reprezentacija i pre te Atine. 

Upoznao sam tri litvanska mlada trenera, jedan je sin nekog "...itisa" reprezentativca. Na tom  kampu smo se par dana i nešto družili dok nije u razgovoru iskočilo ime Bora Stanković....Isuse kakva transformacija. Iako ga ne pamte a bili su i klinci kada smo uzeli to zlato, očigledno se kod njih generacijski u toj sferi prenosi neko anatemisanje srpske košarke. " Bora je mason evropske košarke...dve decenije ste imali sudije u šaci...zar niste? Ajde reci da nije bilo tako. Tri zlata ste uzeli na lepe oči. Divac je mafijaš...".

Ja reč nisam rekao i samo sam se bez naglih pokreta udaljio lagano unatraške.

Edited by Wingwalker
  • Like 4

3 minutes ago, Wingwalker said:

Veruj mi da smo mi i racionalni sa animozitetom koji imamo ka njima jer mislim i da je subjektivne prirode shodno empiriji sa njima na klubskom ili reprezentatinom levelu. Politike bez.

Oni nemaju oči da nas vide kada im se spomene naša reprezentacija i pre te Atine. 

Upoznao sam tri litvanska mlada trenera na jednom int kampu i par dana se i družili dok nije iskočilo ime Bora Stanković....Isuse kakva transformacija...iako ga ne pamte a bili su i klinci kada smo uzeli to zlato, očigledno se kod njih generacijski u toj sferi prenosi čista mržnja ka srpskoj košarci. " Bora je mason evropske košarke...dve decenije smo imali sudije u šaci...Divac mafijaš...". Ja reč nisam rekao i samo sam se bez naglih pokreta udaljio lagano  unatraške.

nisam upoznat sa njima kao nacijom osim što tu i tamo imam goste iz Baltičkih zemalja. međutim meni je ono ponašenje njihove reprezentacije tada  bilo baš sramotno i neprihvatljivo kao u to vreme aktivnom sportašu. a taj stav ne bih ni danas menjao kad više nisam aktivan toliko u sportu nego isključivo da gledam laičkim očima.

Meni je i logično da nas ne vole košarkaški, baš kao što mi ne volimo Špance. Dosta smo im trauma naneli, baš kao i nama Španci, pa kao što mi preko svake mere pljujemo Bartomeua i španske košarkaške birokrate, tako su i oni Boru koji nam de facto jeste davao povlašćen status u vreme svoje vladavine u FIBI. Što se tiče anti-ruskog sentimenta Litvanaca i percipiranje nas kao ruskih dupelizaca, ne vidim da je ta percepcija pogrešna. 

• Like 6
  • Ha-ha 2

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

ne vidim da je ta percepcija pogrešna. 

Pogresna je. Znam gomilu Zvezdasa koji nisu proruski orjentisani. Medju njima sam i ja. Necu ovde da izbacujem svoje stavove jer nije tema ali to sto su oni napisali je odvratna generalizacija.

Politika kluba je mozda trenutno proruska iz ko zna kojih sve motiva, pojedine znamo, neke verovatno i ne, ali oznacavati celu zvezdasku javnost kao Putinove dupelisce je odvratno, netacno i nema nikakve veze sa sportom. 

Valjda smo svi na ovom forumu saglasni po pitanju toga koliko je generalizovanje opasno i nekorektno.

Jedino sto mogu da im uzmem kao olaksavajucu okolnost je to da je to ipak navijacka grupa, ili u prevogu, instruisani tupavi sipkasi koji rade po nalogu.

• Thanks 1

Ne mogu oni nas toliko da mrze koliko Jago može da im strpa trojki sa devet metara.

Kodi bi mogao večeras, ako smo pametni da ubrzamo igru, da pokaže nešto iz raskošnog asortimana  prošle sezone jer bez Tea moš da blenemo u postavljenu odbranu. Nedara je po difoltu najtanji upravo protiv žilavih timova koji nedostatak klase kompenzuju haslom a trebalo bi da smo za ovaj njihov roster dovoljno zaebani ako Gidra, Kalina i Filip spoje u istoj petorci 25mpg. Samo da nas od sobajle ne ubiju pikom i tako napune penalima pa krenemo prerano da se krpimo Lukom, Daumom i Pradjedom.

Edited by Wingwalker

Nebitno je kakvi smo navijači ti ili ja ili neki drugi običan simpatizer, politika kluba je proruska, najglasniji i najvidljiviji navijači su srborusi i antievropljani i tim se ponose. Takođe, ne pričamo ovde o tome šta o nama misle pripadnici litvanske intelektualne elite nego obično pučanstvo.

• Like 9

1 minute ago, Chaos Is Me said:

Nebitno je kakvi smo navijači ti ili ja ili neki drugi običan simpatizer, politika kluba je proruska, najglasniji i najvidljiviji navijači su srborusi i antievropljani i tim se ponose. Takođe, ne pričamo ovde o tome šta o nama misle pripadnici litvanske intelektualne elite nego obično pučanstvo.

Sa ovime se slazem 100% i to me uzasno nervira. Jer neko mene stavlja u kos sa ljudima kojima orah ne bih uzeo iz ruku. Mrzim kada me neko vidi kao deo krda a ovo je jedan jasan primer toga.

9 minutes ago, fradler said:

Jedan throwback na doktorsku partiju Djeda, pre skoro 7 godina, kada je bio tri puta bolji igrac nego danas.

Uf al sam se uplasio kad sam video celu i bradu. Zbog kvaliteta snimka pomislio da je to Fica a ne Pero.

• Ha-ha 1

4 minutes ago, Čočo said:

Mirišem jednu partiju ala Daum večeras! 🔥💪

Mogli bi Luka i Gidra da nas pocaste nekom partijom. Za prvog je ovo lep suparnik a drugi valjda ima motivaciju protiv njih (mada se prosle godine usrao tamo). 

Ako se Kenan i Nedovic pridruze sa nekim ucinkom imamo se cemu nadati. 

Cmm i Kalina treba da vrte pik, i izvlace preuzimanja. 

• Like 1

Волим Гидру и боли ме што ово пишем, али он се ионако крије већи део ове сезоне до сада, па не би било много другачије него иначе.

Волео бих да ме демантује, засада, што каже један мој пријатељ, затвара кошаркашке школе по Литванији, свака тројка се слави као гол.