Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      122
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      99
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

Na žalost, nisam u mogućnosti da gledam našu igru na ovom turniru, ali čitajući šta se piše rekao bih da se opet posle početnog entuzijazma otišlo u drugu krajnost (well duh!) Pripremni su mečevi, fale bitni igrači, a opet nema zamerki o kojima se piše a da se već nije znalo da su te tačke problematične. Daum kritičan u odbrani, Jago skraćen, Luka i Deda nisu naročito napredovali, Ilić ne radi poso... Šta je ovde iznenađenje?

Što se selekcije generalno tiče, imam utisak da Tečović jednostavno voli oprobane opcije, pa makar i znao da su loše to mu je komfornije nego da se pravimo pametni sa Smartovima itd. To mu je valjda profesionalna deformacija iz udbaškog posla. Otuda i ovo rezonovanje "oćemo Petruševa, ako njega nema nećemo nikog drugog".

U svakom slučaju kao i prošle sezone mnogo toga će zavisiti od zdravlja glavnih igrača. Biće izjednačeno takmičenje i postoji taj faktor sreće i nasumičnosti zbog koga može da se desi da opušteno upadnemo u plej-in, ili da se oprostimo već par meseci pre kraja.

Edited by Smrtokapa
autokorektuje ko blesav
  • Like 3

Domaća osnova - dve reči koje će me proganjati dok sam živ

Tešim se kako nije loše da malo splasne hajp, ali stvarno je teško pronaći bilo kakav optimizam posle viđenog. Ako se po jutru dan poznaje, još jedna neprijatna sezona u evroligi nas čeka, sa standardno mučnim koktelom atletske inferiornosti, defanzivne nemoći, kamenjarenja spolja i ulepšavanja večeri navijačima Žalgirisa, Pariza, Albe, Asvela... 

• Like 11

Iskreno Kalina vise zasluzuje da ladi jaja cele pripreme nego Teo. Tesko mi je da poverujem da bilo ko misli da ce ovako da izgleda kad krenu takmicarske utakmice, jos se bacaju neke cifre kao da nam je svaki igrac opravdao platu pa smo preplatili Kalinica. Imamo i trener i uprava i mi da razmisljamo o mnogo vecim problemima od toga kakav mu je govor tela i koliko ce nam para uzeti.

• Like 4

5 minutes ago, Sinnerman said:

Sve se crta da Sfero popije nogobulj pre Nove godine, a da na njegovo mesto dođe mister Itudis.

Mislis da ce jos dugo treneri dolaziti u Zvezdu pod ovakvim uslovima za rad?

• Like 8

Ne znam sto ljudi mrace nakon ovakvog turnira. Igramo bez bitnih igraca, ovo ce sa Bolombojom biti mnogo bolje. Ono o cemu sam pisao vec, iz aviona se vidi da fali cetvorka, ne moras biti strucnjak da kazes to, a evo nekih mojih utisaka sa ovog turnira:

&CMM je zver kako trci kad ima otvoren parket, ono nisam dugo video, e sad sts ce biti kljuc njegovih dobrih partija da pronadje "svog novog Monekea", dzaba da si ti dobar prodor igrac i dominantan ako ti skupljaju reket zbog cinjenice da tvoji spolja nista ne ubadaju (Cska je to radio njemu). 

-Kenan me pozitivno iznenadio sto je dosta cesto na liniji dodavanja u odbrani, takodje ono sto sam znao iz Uniksa al nismo vidjali toliko cesto u Oly-u, ume da napadne kos i iz driblinga i to sa puno osecaja i levom i desnom. 

-Janis pravi par specijaliteta u napadu, ko je pazljivo gledao mogao je da vidi neke, pored vec poznatih uz auta, dosta puta smo igrali akciju u kojoj posle dva bloka sa obe strane dva sutera trce oko blokova i otvaraju se na obe strane (Kenan je pogodio svoju trojku nakon te akcije danas ja mislim).

-Dobric drzi dobru formu, sazreo je i igra mnogo pametnije, ako bude drzao slican nivo bice bitan faktor, odbrana mnogo bolja ili sa mnogo vise zelje nego pre dve sezone. 

Bukvalno nam fali pokretna cetvorka za najkompletniju ekipu u poslednjih xy godina. 

• Like 4

4 minutes ago, Sinnerman said:

Ne vidim zašto ne bi? Ko ne bi voleo da sam može da bira Dedu, Mitra, Lazića, Nedovića, Dobrića, Ilića...

Ovaj put sam bio ozbiljan, ali ok, vidim da se razumemo, pa moze i ovako, kroz sprdnju.

Ovakvu domacu osnovu (talenta bez/krvava kolena) ne bi ni gospodin dejan radonjic prihvatio na pola sezone! Sa ovakvim budzetom je nedopustivo da u timu imas davidovca mitrovica ilica lazica... Kakav iskorak ocekuju ovi iz uprave sto se tice el? Ja se nadam da je ovo poslednja sezona vladavine covica!

• Like 5

3 minutes ago, Webad said:

Ovakvu domacu osnovu (talenta bez/krvava kolena) ne bi ni gospodin dejan radonjic prihvatio na pola sezone! Sa ovakvim budzetom je nedopustivo da u timu imas davidovca mitrovica ilica lazica... Kakav iskorak ocekuju ovi iz uprave sto se tice el? Ja se nadam da je ovo poslednja sezona vladavine covica!

Zar nije Radonjić vratio Mitrovića u Zvezdu?

• Ha-ha 1

Polako jbt , danasnja utakmica i ovako nije nikakav pokazatelj, cak je bila i potpuno nepotebna. 
To se videlo i najbolje kod Kaline i Kenana koji su bili u economi modu. 
Isti problemi bi bili sve i da smo osvojili turnir.

CMM pokusava da se nametne za lidera, videcemo kako ce to da izgleda kada dodju i Neda i Teo. To je ono sto je najbitnije.

Protiv Dubaia ocekujem Kalinu i Gedru na 4, i sekundazu Dauma.

• Like 6

Ne znam sta ste ocekivali od pripremnog turnira gde nam nisu igrala 4 bitna igraca 

Ono sto smo videli jeste da igramo vise na ulaz i unutrasnju igru nego ispucavanja spolja.Odbrana skripi, neki igracu su jos uvek neuigrani.

Pozitivne stvari, Plavis u napadu, CMM koji je pokazao da moze da bude vodja na terenu+jak kao bik.

Kenan sasvim korektan, kako u napadu sa onim ulazima tako i u odbrani sa dugim rukama gde uvek moze da iscupa neku loptu.

Dobric u formi, sto raduje, izgleda kao znatno bolji igrac nego kada je odlazio.

Kalinic odigrao turnir na pola gasa, verovatno i u dogovoru sa trenerom.

Iz aviona se vidi da nedostaje 4.Daum je igrac za 10ak minuta u EL, tako da ce to morati da krpi Kalina a i Gidra verovatno.

Sve u svemu cini se da je realnost ovog tima izmedju od 9-12 pozicije

• Like 1

Evroliga se ne igra sa bilo kakvim ambicijama bez normalne cetvorke u timu.

Ovde su ljudi dovoljno kosarkaski pismeni da znaju sta znaci normalna cetvorka i da "krpljenje" te pozicije sa nekim igracima koji kao mogu i na 4 ne moze da rezultira bilo sta dobro.

Nisu potrebni bilo kakvi pripremni mecevi da se gledaju da se to zakljuci.

Ovaj tim je sastavljen sa jedinom ambicijom da se brane osvojeni trofeji iz prethodne sezone a u EL kako sreca posluzi.

• Like 1

18 minutes ago, Webad said:

Sa ovakvim budzetom je nedopustivo da u timu imas davidovca mitrovica ilica lazica...

Mitrovic ce izgleda biti 3. centar ukoliko Plavsic nastavi ovako, Davidovac, Ilic, Lazic i Kostic nece biti u 12 a umesto njih ce upasti Teodosic, Nedovic, Giedraitis i Bolomboj. Uvek i sve zavisi od nosioca igre i tih 7-8-9 igraca koji ce najvise igrati a ne od 13. 14. 15. i 16. igraca. Sa ovakvim budzetom i trebamo da imamo njih jer mogu da igraju Aba ligu svi nabrojani i da povremeno odmaramo neke nosioce. Jedino moze da se prica o startnoj cetvorki a uskoro ce se videti jel mozemo ovako ili ne. Na 4 ce jedan od Kalinic/Giedraitis i Daum. Sacekao bih par prvih evroligaskih utakmica pa donosio sud i tad mozemo jel nesto nedopustivo ili ne.

• Like 2

Ako Mitrovic, Lazic, Dobric, Davidovac, ne budu nosioci vec igraci uloge, ja nemam problem da ih gledam u ekipi. Nisu oni sad neki nemaci pojma, samo nisu dovoljan kvalitet da nose evroligasku ekipu.

Ako smo sad pogodili sa strancima, nece ovi nasi da stete, mogu samo da daju dodatan impuls.

Ali ovo oko startne cetvorke mi je cista tragedija. Imas sve uslove i ti se zaletis za Petruseva kao da je Karl Malone licno. Za tu glupost nemam objasnjenje. Sad vidim da ljudi hejtuju Dauma, valjda frustrirani ocekuju previse od njega.

• Like 4