Stefanpotgoat Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 25 minutes ago, MarioKempes said: Da l' te samo ja ne kapiram il' ima još neko? Otprilike "filozofija sa 10 stranaca je kobna za nas, zato predlažem Žalgirisovu - 6 stranaca, 6 domaćih, i nije me briga ko je koje nacionalnosti, jer ovo je Partizan, a ne reprezentacija Srbije..." Il' si ti jeo smešne pečurke, il' sam ja... Ili nas ložiš, ne mogu baš da provalim jer si nov na forumu😜 Ne znam šta ne kapiraš kad je sve lepo napisano. Domaćim igračima smatram sve koji su sa naših prostora – ne moraju biti Srbi. Želim da nam igraju 'domaći', ne zbog neke mržnje prema strancima i propagande koja se gura da smo mi neki KK Kamerun a zvezda stub srpstva, nego zato što mislim da igrači sa naših prostora mogu najbolje da razumeju veličinu kluba i uklope se. Edited 21 hours ago by Stefanpotgoat
Son_of_a_gun Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Imam osjećaj da smo na ovom forumu upali u dan mrmota i nikako da se iščupamo. Mislim, sve priče sam već čuo, razne argumente za i protiv, sve prijedloge moguće i nemoguće i opet se svako malo potegne iz naftalina neka tema prežvakana hiljadu puta i ispljunuta k’o zrno kiselog grožđa. #nhf 🤷♂️ 2
NMX Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 27 minutes ago, Son_of_a_gun said: Imam osjećaj da smo na ovom forumu upali u dan mrmota i nikako da se iščupamo. #nhf 🤷♂️ Uvek ste dobrodosli na nas topik da citate recepte za giros koji ce Sfero da pravi cim ga konacno oteramo 3
DameTime Posted 20 hours ago Author Posted 20 hours ago 12 minutes ago, NMX said: Uvek ste dobrodosli na nas topik da citate recepte za giros koji ce Sfero da pravi cim ga konacno oteramo Grobari ne ulaze na Zvezdin topik, ali se energija Zvezdinog topika prelila na grobarski 🤪 2
Son_of_a_gun Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 18 minutes ago, NMX said: Uvek ste dobrodosli na nas topik da citate recepte za giros koji ce Sfero da pravi cim ga konacno oteramo Evo ovaj vam toplo preporučujem, pravim ga i sam kući, oližu se prsti svaki put… https://www.coolinarika.com/recept/pileci-giros-a3e83bf0-6400-11eb-8328-0242ac120057 1
Don Dusko Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 3 minutes ago, Son_of_a_gun said: Evo ovaj vam toplo preporučujem, pravim ga i sam kući, oližu se prsti svaki put… https://www.coolinarika.com/recept/pileci-giros-a3e83bf0-6400-11eb-8328-0242ac120057 Prenecemo gosn Janisu.
DameTime Posted 20 hours ago Author Posted 20 hours ago Evo preporuke za grobare 🥹 Pečenjare u Čačku: Najlepše praseće i jagnjeće pečenje
Smrtokapa Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Samo je svinjski giros pravi giros i Janis kao majstor istog to zna. Piletina je više Željkov fah. 1 22
Wingwalker Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 2 minutes ago, Smrtokapa said: Samo je svinjski giros pravi giros i Janis kao majstor istog to zna. Piletina je više Željkov fah. auuu...hevi. veri hevi, lajk Džizus Lizard.
DameTime Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago 16 minutes ago, Smrtokapa said: Samo je svinjski giros pravi giros i Janis kao majstor istog to zna. Piletina je više Željkov fah. Svinjetina - spora, oldschool košarka Piletina - brza, moderna igra u tranziciji Pametnom dosta.
Barkley#34 Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Pilići obično trčkaraju bez reda i logike. Zvuči poznato. 1 4
Son_of_a_gun Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ja sam liberalan, volim piletinu ali ne sudim drugima da vole šta god hoće… 😁
Smrtokapa Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 38 minutes ago, DameTime said: Svinjetina - spora, oldschool košarka Piletina - brza, moderna igra u tranziciji Apropo ovoga, a i prethodne diskusije o Želimiru... Znate svi da anatomija svinje ne dozvoljava da ona podigne glavu i pogleda u nebo. U tom smislu, ukoliko bi Željko, hipotetički, otišao na kraju sezone i bio zamenjen nekom svinjom, smanjio bi se hajp navijača, ta sinergija koja postoji kada su Partizan i Željko zajedno, i ta mogućnost da se gleda u visine i mašta o desetoj Željkovoj evrotituli koju će on uzeti sa KKP i napraviti pun krug, kao u bajci. Ali da li bi to zaista uticalo na neku perspektivu kluba? Dolazak Željka je bio presudan za podizanje Partizana i njegovo ponovo igranje u EL, za tu relevantnost. Tu nema dileme. Ali klub je već podignut. Šta bi se desilo kada bi Željko bio zamenjen nekim, šta znam, Itudisom? Da ovde imamo "normalnu" državu ni Partizan ni Zvezda ne bi igrali EL, jer je finansiranje takve relevantnosti blizanaca, iz šire perspektive, neracionalno trošenje novca. Oba kluba su politički, hleba i igara projekti. U smislu mogućnosti da Partizan postane stalni član Evrolige, šanse za to su male, kao što vidimo iz tretmana KKP i KKCZ od strane EL. Bitniji im je jebeni Dubai. Ne vidim da je tretman Partizana bolji od tretmana Zvezde, iako Zvezda nema nikakvo ime koje je Željkovog kalibra. DameTime reče "zar mislite da će Ostoja moći da drži klub relevantnim ako Željka ne bude?" Pa možda neće, ali zašto su šanse Ostoje da uspe u tome manje od šansi svinjske glave (how appropriate) koja je na čelu Crvene Zvezde? Perspektiva ova dva kluba je ista. Iako mi Željka nemamo. Jedino ako kažete da bi odlazak Željka bio dobar šlagvort da onaj-čije-se-ime-ne-sme-izgovoriti ukine finansiranje KKP jer navija za Zvezdu (jebo mu ja pas mater). Mada mislim da je u hleba i igara strategiji taj potez sa guranjem dva kluba u EL (jer smo toliko moćni ekonomski i košarkaški tigar) već načinjen i da tu ne bi tek tako bilo povratka na staro gde možemo da imamo samo jedan relevantan klub. Ipak ne smemo da priznamo da smo sirotinja. Edited 18 hours ago by Smrtokapa typo 7
kendrick duckworth Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 12 minutes ago, Smrtokapa said: Dolazak Željka je bio presudan za podizanje Partizana i njegovo ponovo igranje u EL, za tu relevantnost. Tu nema dileme. Ali klub je već podignut. Šta bi se desilo kada bi Željko bio zamenjen nekim, šta znam, Itudisom? Ovde imam dva tipa odgovora: prvi je realan, drugi je hipotetički. Hipotetički, kada bi došao neki elitni trener poput Šarasa ili Itudisa, Partizan bi sigurno imao tu relevantnost koju donosi Željko, glede dolaska igrača, organizacije, nekog ugleda u EL, a imao bi i dosta sezonskih, možda ne na nivou prošle godine, ali svakako ne bi bilo nešto žestoko lošije. U realnosti, contrary to patkomersko-komšijski belief, sam Želimir je i razlog zašto je moguće imati elitnog trenera (njega), elitni staff (njegov), respektabilan budžet. I to ne kažem zato što pre njega to nije bilo moguće, već zato što je Želimir razlog zašto je to trenutno moguće. Partizan nije dobio novac zato što je Žvala rešio da balansira košarku na visokom nivou, već zato što je dolaskom Želimira veliki broj imućnih ljudi, neki bliski vlasti, neki kolaboranti, neki opozicionari, ušao u odbor i npr. platio Kepovih 2.7 miliona prošlo leto, uleteo po 100k svake godine, na osnovu Želimira si još neke sponzore vezao jer si dobio na relevantnosti. I takođe, na svom vrhuncu, što je za sada prošla sezona, Partizan nije Real, Fener, Efes, Barsa, Olympiakos ni PAO, nije ni Armani, a ni Monako, a to su ipak klubovi koji kaparišu Itudise, Šarase i slične. Pitanje je kakvu svinju bi post-Želimir Partizan mogao da stavi u svoj obor, verovatno ipak ranga ispod, ako pričamo o renomeu, relevantnosti i kvalitetu. I to samo po sebi vuče drugačije okolnosti koje bi taj trener dobio, a koje su sasvim sigurno nepovoljnije od ovoga što ima Želimir. 31 minutes ago, Smrtokapa said: Oba kluba su politički, hleba i igara projekti. U smislu mogućnosti da Partizan postane stalni član Evrolige, šanse za to su male, kao što vidimo iz tretmana KKP i KKCZ od strane EL. Bitniji im je jebeni Dubai. Ne vidim da je tretman Partizana bolji od tretmana Zvezde, iako Zvezda nema nikakvo ime koje je Željkovog kalibra. Za neke komšije might be a bitter pill to swallow, ali upravo je Želimir razlog zašto ova dva kluba danas imaju poziciju u EL koju imaju. Ne nužno zbog njegovog lobiranja za dva kluba, već zbog efekta vuče koji su Željko i Partizan imali na Zvezdu. Koliko god Partizan i Željko imali bajkoviti san o la decimi, toliko i Zvezda ima šta da brani, ima svoju motivaciju i želju za višim nivoom koji je Želimir doneo. I od samog početka priča Želimira, ali i Srbije an ženeral jeste dva predstavnika u EL, koliko god se međusobno pljuvali i ne voleli. 38 minutes ago, Smrtokapa said: DameTime reče "zar mislite da će Ostoja moći da drži klub relevantnim ako Željka ne bude?" Pa možda neće, ali zašto su šanse Ostoje da uspe u tome manje od šansi svinjske glave (how appropriate) koja je na čelu Crvene Zvezde? Perspektiva ova dva kluba je ista. Iako mi Željka nemamo. Niste imali Željka, ali jeste Sašu Obradovića i Deju Radonjića, pa se češće vraćalo u Pionir usred sezone nego što se igrala kompetitivna košarka krajem takmičenja. Vaša pozicija danas je direktno uzrokovana dolaskom Željka Obradovića, i svega što se nakon toga dešavalo u Partizanu. 46 minutes ago, Smrtokapa said: Jedino ako kažete da bi odlazak Željka bio dobar šlagvort da onaj-čije-se-ime-ne-sme-izgovoriti ukine finansiranje KKP jer navija za Zvezdu (jebo mu ja pas mater). Mada mislim da je u hleba i igara strategiji taj potez sa guranjem dva kluba u EL (jer smo toliko moćni ekonomski i košarkaški tigar) već načinjen i da tu ne bi tek tako bilo povratka na staro gde možemo da imamo samo jedan relevantan klub. Ipak ne smemo da priznamo da smo sirotinja. NeAndrej je ovo iz prvog dela rečenice već sproveo jednom pre 10 godina, kada je jedan drugi legendarni trener Partizana bio na izlaznim vratima. Ali meni je jasno da je više od toga, sa Željkom u Partizanu imaš figuru koja je: 1. bolesni Partizanovac, ostvaren u svakom smislu i u službi Partizana 2. uživa status near-božanstva od strane navijača, kreirajući simbiozu koja ovaj klub štiti od bilo čega što NeAndrej i njegovi mogu, iz bilo kojeg motiva, makar samo povika na tribinama 3. mobiliše sponzorski & imućni pool, bilo kroz sheer narativ, bilo kroz individualnu ljubav prema njemu i Partizanu 4. i dalje go-to osoba za bilo šta u Evropskoj košarci ----------------------------------------------------------------------------------------- Dolazak Željka je stvorio svojevrsni bubble u kojem se trenutno nalazimo, iz kojeg ćemo izaći sa mnogo dobrih stvari kada se završi. Već danas Partizan je u mnogo boljoj poziciji nego što je ikada mogao da zamisli, ali i dalje je to na svežim, tankim nožicama, i dalje je Želimir mnogo više potreban nama (a i našoj košarci) nego obrnuto. Navijači Partizana su brzo zaboravili šta smo dopustili našem fudbalskom klubu da se dogodi, i to je u pitanju sport gde možeš da se povadiš uz par dobrih sezona. I tu je došao legendarni lik koji je mobilisao navijače u trenutku, pa je sve usrao hvaleći Hulju po skakaonicama. Nije tako davno bilo ni kada je Ostoja radio nešto slično i kada smo se fejspalmovali svako malo, sa Želimirom je ipak sporedan lik koji mora sa mnogo više takta i zadrške da se ponaša. Čak je dospeo i na listu izdajnika iz njihovih redova zbog takve uloge. Da li nekome ko želi dobro Partizanu treba više od toga? 1 2
Magia Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Dosta je lako odgovoriti na pitanje da li bi Zeljko trebalo da ostane u KKP sto duze ako bi samo primenili osnove logike- Hipoteza 1: Komsije ne zele nasem klubu dobro (cast izuzecima, ali to je i normalno u sportskom rivalstvu) Hipoteza 2: Komsije konstantno napadaju Zeljka i bili bi jako zadovoljni/srecni ukoliko bi on otisao. Zakljucak se izvodi sam. Nazalost verujem da je NeAndrej zapamtio Zeljkove izjave oko studenata gde je bio jedna od prvih javnih licnosti iz sveta sporta koja otvoreno staje na njihovu stranu. Samim tim verujem da su sanse izuzetno male da ce on biti trener KKP i naredne godine 😞
Smrtokapa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago @kendrick duckworth Dobar post, samo ću se osvrnuti na ovo: 12 minutes ago, kendrick duckworth said: NeAndrej je ovo iz prvog dela rečenice već sproveo jednom pre 10 godina, kada je jedan drugi legendarni trener Partizana bio na izlaznim vratima. Postoji jedna značajna okolnost koja se razlikuje od situacije pre deset godina. Tada se mesto u Evroligi obezbeđivalo titulom u ABA ligi. Sada imamo situaciju da je titula u ABA irelevantna. Sportski uspesi imaju minimalnu ulogu u tome koji će klub igrati Evroligu. Pre deset godina je imalo smisla forsirati "jedan od dva" kluba na uštrb drugog, iz perspektive populističke vlasti. Može biti samo jedan, pa hajde da to budu malo ovi, a ne oni drugi. Sada to nema smisla. Iz populističke perspektive, sada ima rezona da se nastavi upumpavanje novca u oba kluba, da se plaća učešće u Evroligi i za jedne i za druge, čak i u toj meri da se rezultati održavaju makar na sadašnjem nivou, sve dok ima državnih para za bacanje. Iz perspektive Neandreja, sada kada se već uletelo u ovu priču i navijači sa obe strane brda se "navikli na bolje", mislim da nema logike vraćati se na prethodne pozicije i bilo kome uskraćivati skupa zabava. Sve dok jednom cela stvar ne pukne i ne odemo dođavola i mi i vi.
kendrick duckworth Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 42 minutes ago, Smrtokapa said: Postoji jedna značajna okolnost koja se razlikuje od situacije pre deset godina. Tada se mesto u Evroligi obezbeđivalo titulom u ABA ligi. Sada imamo situaciju da je titula u ABA irelevantna. Sportski uspesi imaju minimalnu ulogu u tome koji će klub igrati Evroligu. Pre deset godina je imalo smisla forsirati "jedan od dva" kluba na uštrb drugog, iz perspektive populističke vlasti. I tada i sada je osnovni uslov bila nekakva finansijska, tržišna relevantnost, ali i sama Evroliga je sada značajno drugačiji produkt. Pre neko veče sam gledao 2015-16 sezonu, igrali su Karšijaka, Sasari, Cedevita, Limož, Strazbur, Bamberg i Zielona Gora. 7 klubova koji danas ne da ne mogu da priđu EL, nego su trenutno van iste Dubai, koji ima mnogo smisla za akcionare i samu ligu u potrazi za novim tržištem i parama, Hapoel sa milijarderom, košarkaškim fanom, Valensija iz već poznatog tržišta sa novom, velelepnom halom i parama, Ruski klubovi zbog rata, pa i jedna od najlepših priča, istorijski EL klub Unikaha. Meni ima smisla da klub koji, recimo, ima prosečnog trenera, ispodprosečan kvalitet i pripada donjem domu finansija bude vrlo ugrožen. A to mi je daleko realniji scenario od samo promene na klupi i nastavljanja gde se sada Partizan nalazi. Da ne budem doomer i najavljujem Neandrejevske osvete, nego da približim nekom realnijem umerenijem scenariju. I ono najbitnije, realnije mi je da klub, na čijem čelu je Marli, koji nema Želimira Obradovića i njegove abolitičare u simbiozi, upadne u neke loše hodnike već viđenih scenarija - iako to ne mora nužno da znači instant šut kartu iz EL. 51 minutes ago, Smrtokapa said: Iz perspektive Neandreja, sada kada se već uletelo u ovu priču i navijači sa obe strane brda se "navikli na bolje", mislim da nema logike vraćati se na prethodne pozicije i bilo kome uskraćivati skupa zabava. Sve dok jednom cela stvar ne pukne i ne odemo dođavola i mi i vi. Hm, mislim da na ovu temu moramo dosta da odzumiramo i uključimo razne filtere za neki pošteniji sud. Evropska košarka je i dalje organizam u kojem vladaju preživljavački finansijski interesi, organizam u kojem lobiji, uticaji i potraga za kešom kroji okolnosti, ali isto tako imamo i nikad veći broj cash-ready klubova kada je EL u pitanju. Isto tako, imamo i činjenicu da se nije Neandrej probudio jedan dan i rekao - pljusnite lovu, već se u skladu sa karakteristikama pomenutog organizma, negde oslobodilo, poguralo, pojačalo - negde i prepoznao neki potencijal vredan trošenja novca - a Željko je tu ipak izuzetno važan faktor. Moj otac, žustri mrzitelj režima (i Zvezde, ali to nije važno u ovom trenutku 😄) je skoro izneo zanimljivu tezu - a tiče se toga da po prirodi stvari sve što ovaj režim radi, sve gde upliće prste ili koristi za bilo kakvu (samo)promociju opravdano pljujemo i ograđujemo se. Ali negde, nekad, se interesi tog režima, Srbije i poštenog naroda u nekom Venovom dijagramu preklapaju, i mislim da je to slučaj u našoj košarci. Jednostavno ima smisla iz mnogo razloga, a ponajviše zbog tajminga - gurati ovu priču, iako sa tri strane može da se optužuje zbog čega se to radi. Tako recimo imaš Anđusa i lojaliste koji kažu da je Vučić doveo Željka i dao mu novac (i lično i klubu), imaš Goldberga i slične koji sve to predstavljaju kao populističku, prljavu radnju za obmanu naroda, imaš treće koji upiru prstom u jedan od dva kluba. Ne mislim da će odlazak Željka Obradovića odmah izbaciti Partizan iz neke relevantnosti, ali sam sasvim siguran da će biti daleko podložniji ne samo padu na tom polju, već egzistencijalno ugroženiji, zavisniji od čistog faktora da li vlast želi da daje novac ili ne. Pošto danas Partizan može za sebe da kaže da sve i da se iseku sve grane finansiranja od strane države, može da računa na 10ak miliona koje ceo ovaj paket kreiran sa Želimirom trenutno ima. Ne znači da će ga odmah izgubiti ako on ode, ali istorija, politika i neke skoriji talasi u državi mi ipak govore da će to mnogo, mnogo teže postojati. Koliko god se mi busali o vernosti, porodici, tradiciji i avangardom, ipak su kvalitet, narativ, pa trenutno i Želimir, razlog zašto imamo ono što imamo. 1
Kosta Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Pisao sam vec o tome na pocetku sezone. Vi ste usli u prvu godinu novog ciklusa. Sa 14(!) novih igraca. Da se vidi ko odgovara Partizanu, pa u soft rebuild sljedece sezone. Taj koji je u tim okolnostima ocekivao neki veliki rezultat je ili pomalo udaren ili nema veze sa kosarkom. Or both. U charshiji se isto govorilo o smanjenim ocekivanjima, a ovdje na forumu je bio rollercoaster sa ocekivanjima. Na 2-8 je bila pljuvacina, onda totalni preokret pa sad opet pljuvanje tri mjeseca prije kraja sezone. Nekima ocito ne odgovara sto je Zeljko danas veci od Partizana. Ono sto ja, kao vid kritike Zeljka, cujem od grobarskih drugara je da je osvojio 'premalo trofeja' i da bojkotira KLS jer mu tim cine stranci. Legitimne kritike. Ali nikako kritike da se da sut karta najvecem treneru Europe. 1
Jakob Aman Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne znam stvarno odakle bilo kome ideja da će Željko bez obzira na rezultat otići na kraju sezone...
DameTime Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago 12 hours ago, Smrtokapa said: Apropo ovoga, a i prethodne diskusije o Želimiru... Znate svi da anatomija svinje ne dozvoljava da ona podigne glavu i pogleda u nebo. U tom smislu, ukoliko bi Željko, hipotetički, otišao na kraju sezone i bio zamenjen nekom svinjom, smanjio bi se hajp navijača, ta sinergija koja postoji kada su Partizan i Željko zajedno, i ta mogućnost da se gleda u visine i mašta o desetoj Željkovoj evrotituli koju će on uzeti sa KKP i napraviti pun krug, kao u bajci. Ali da li bi to zaista uticalo na neku perspektivu kluba? Dolazak Željka je bio presudan za podizanje Partizana i njegovo ponovo igranje u EL, za tu relevantnost. Tu nema dileme. Ali klub je već podignut. Šta bi se desilo kada bi Željko bio zamenjen nekim, šta znam, Itudisom? Poenta i jeste u tome da Želimir donosi najviše mogućnosti. Kad imaš takvog čoveka u svojim redovima, koji je voljan da ostane i radi, daćeš mu otkaz samo ako si dovoljno neznalica da nemaš pojam o tome koliko donosi klubu. To je i razlog što su ga u upravi podržali nakon prošlogodišnjeg fijaska - nisu toliko glupi. Mučno mi je da čitam kako su logističke i organizacione stvari samo "sporedna stvar" u odnosu na teren, a zapravo su podjednako važne, jer ne možeš biti neko i nešto u Evroligi (kao klub) ako imaš lošu reputaciju i održavanje koje je na staklenim nogama. Jebote, Nikola Kalinić je pričao o tome, kako je uradio isto što i u Feneru, podigao klub na jedan viši nivo. Nakon jednog katastrofalnog poraza od 30 razlike (gle čuda) tamo, on je časno ponudio ostavku, koja je, naravno, odbijena. Zato što su znali šta im on donosi. Ne možeš da budeš outsider i konstantni underdog, ali da ujedno beležiš izvanredne rezultate i ideš na F4. EL je liga bogataša, gde se na F4 uglavnom smenjuju ekipe sa najvećim budžetima, dok outsideri sa manje para retko kad zabeleže takve rezultate. Btw, bilo bi lepo da Paris bude jedna od takvih priča. Zbog toga me nerviraju navijači (oba blizanca doduše), jer nimalo ne verujem u priču "mi smo samo želeli da uđemo u PO/plejin". Zato što onda apetiti porastu, pa se zaboravi šta se pisalo i bude "a što ste samo sedmo ili osmoplasirani, eto sad smo ispali u prvom kolu PO". 12 hours ago, Smrtokapa said: Da ovde imamo "normalnu" državu ni Partizan ni Zvezda ne bi igrali EL, jer je finansiranje takve relevantnosti blizanaca, iz šire perspektive, neracionalno trošenje novca. Oba kluba su politički, hleba i igara projekti. Dobro, ovo si već uzeo od Goldberga, svi znamo da je tačno, samo povremeno žmurimo na to jer ne ispunjavamo onaj apsolutistički moralni imperativ. 12 hours ago, Smrtokapa said: U smislu mogućnosti da Partizan postane stalni član Evrolige, šanse za to su male, kao što vidimo iz tretmana KKP i KKCZ od strane EL. Bitniji im je jebeni Dubai. Ne vidim da je tretman Partizana bolji od tretmana Zvezde, iako Zvezda nema nikakvo ime koje je Željkovog kalibra. DameTime reče "zar mislite da će Ostoja moći da drži klub relevantnim ako Željka ne bude?" Pa možda neće, ali zašto su šanse Ostoje da uspe u tome manje od šansi svinjske glave (how appropriate) koja je na čelu Crvene Zvezde? Perspektiva ova dva kluba je ista. Iako mi Željka nemamo. Dokle god je Željko tu, perspektiva Partizana je ipak bolja od perspektive Zvezde, a i perspektiva Zvezde je bolja nego što je bila dok on nije došao. Bez njega, da, to se svodi na borbu svinjskih glava™, u kojoj Ostoyah svakako nema osetnu prednost. Zato mi je uvek smešno kako navijači KKCZ pljuju Željka i označavaju ga kao najveće zlo srpske košarke i(li) porede sa Čovićem, a lobirao je za vas više nego svinjska glava™ na čelu kluba ili vaš rođeni trener. Konstantno ponavlja da oba srpska kluba treba da budu stalni članovi EL. Da ne pričam o budžetu koji je uleteo i kod vas, zahvaljujući njegovom dolasku, pa ste mogli da u svojim redovima imate khm Campazza khm, sad CMM-a itd. Prvi trener koji je uveo KKCZ u doigravanje je Željko Obradović 😛 Okej, sad vas malo zajebavam, kudos to Sfero. 12 hours ago, Smrtokapa said: Jedino ako kažete da bi odlazak Željka bio dobar šlagvort da onaj-čije-se-ime-ne-sme-izgovoriti ukine finansiranje KKP jer navija za Zvezdu (jebo mu ja pas mater). Mada mislim da je u hleba i igara strategiji taj potez sa guranjem dva kluba u EL (jer smo toliko moćni ekonomski i košarkaški tigar) već načinjen i da tu ne bi tek tako bilo povratka na staro gde možemo da imamo samo jedan relevantan klub. Ipak ne smemo da priznamo da smo sirotinja. Ima tu još jedna stvar, nenadležni je imao (i imaće još) prilike da čuje pumpanje kod navijača oba kluba. A znamo koliko je sujetan lik, tako da se to može odraziti na oba kluba, sad nevezano za Želimira. U toj situaciji je dobro što Partizan ima malo više samostalnih finansija. 1
Dzo23 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Sigurno Obradović ostaje. Izjavio je da vjeruje u ovaj tim, i mislim da će uz par promjena pokušati unaprediti ekipu kako bi ušao u play off sledece sezone. Takodje sam siguran da kad Želimir ode da će ga zamjeniti Saša Đorđević.
SteveFrancis#3 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Neka ostane, nemam nista protiv. Ali hajde da se konacno povade glave iz guzica i prestane se sa cekanjem da nam neko ponudi igraca, ostave se izgovori tipa siromasno je trziste i prekine vise sa svesnim ulazenjem u hendikep nedovrsavanjem rostera. Ako je u stanju da svede na minimum, ako ne i da sasvim ukloni ove neshvatljive protekcije i uzimanja na zub, dovodjenje igraca sa vec jasnim i gotovim setom kvaliteta i mana, pa onda trazenjem od njih da budu nesto sto nikad nisu bili i ne mogu biti, neka ostane. U suprotnom, ne znam cemu nastavljanje sa istim, vec toliko puta empirijski potvrdjeno neuspesnim receptom. 1
Papanikolesku Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jebi ga Frensis, mnogo tražiš od trenera košarkaškog kluba. 1
Wingwalker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 16 hours ago, Magia said: Dosta je lako odgovoriti na pitanje da li bi Zeljko trebalo da ostane u KKP sto duze ako bi samo primenili osnove logike: Hipoteza 2: Komsije konstantno napadaju Zeljka i bili bi jako zadovoljni/srecni ukoliko bi on otisao. Zakljucak se izvodi sam. Prvi deo tačan...većina cigana napada Željka po difoltu jer je trener Partizana. Ali semenkari ga ipak ne cene prvenstveno zbog karaktera ali vam ga zajedno sa Janisom zasigurno ne bi menjali za Trinkija, Itudisa...pa ni Jasikevičiusa. U iščekivanju nekog novog projekta sone strane plota...mi za sada zamerke nemamo. Teraj tako. Edited 18 minutes ago by Wingwalker 1
MC Thunder 2 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jebi ga. Sustina Dana Mrmota o kojem je @Son_of_a_gun pisao se svodi na to da najbolji evropski trener ikada vec neko vreme ne radi najbolji-trener-ikada-stvari kada su sklapanje, vodjenje, tempiranje, kocka-u-krug, tretman individualaca u pitanju. Kad na to zasto dobijemo zato, izaci cemo iz Dana M. Drugim recima, necemo izaci 😆 1
Recommended Posts