Jump to content

Recommended Posts

12 minutes ago, ScepanScekicSto said:

a dobro kad tako gledas... sve ok... lupio sam ti lajk, ali nasih 29% suta iz igre na polovini druge cetvrtine dosta toga govori, i o njihovoj odbrani, nasoj koncetraciji i sl.

masa nekih suteva koji su trebali uci nisu usli i to je to... posle su samo odrzavali, tukli smo se 3/4 al prosuli sve za 60 sekundi...

mi cemo za mesec dana isto pricati o tome da nam fale 2 pobede koje sigurno nisu Panata y atini... 

Ne znam jesam li bio dovoljno jasan - ni u jednom trenutku nisam očekivao pobedu, niti je to glavni razlog toga što sam besan i razočaran. Razočaran sam time što su od trećeg minuta pokazali ozbiljan nedostatak muda, pameti i skila. Što nikako nisam očekivao, ne vidim razlog za toliki strah i takvu igru koja je proizašla iz njega.

Recimo, Efes je odigrao bolje od PAO kada nas je dobio, manje vruć teren, sve su pogodili, zatvorili kako valja. Međutim i mi smo tu odigrali odličnu utakmicu, pobeđeni jesmo ali ne i poraženi. Večeras smo totalno poraženi, apsolutno i u svakom smislu. To je ono što je bilo nedopustivo a eto desilo se. 

Nema opravdanja

Edited by Dzep
  • Like 5

Jeste ovo razočaravajuće večeras, ali šira slika posle sklapanja kockica od 10. kola nije tako loša, 7-3. U gostima smo pobedili komšije, ali to se ovde ne računa i izgleda lakše nego Asvel i Milano, a svi znate da nije. Samo da Bonga bude spreman za ključno duplo kolo.

• Like 4

Na kraju pristojnih 12 razlike. Da smo bili malo pametniji na kraju (citaj Sterling) moglo je i biti jednocifreno. Ali to je taj nba mindset, covek ne razmislja da odigra duzi napad. Dade covek 20p, a jos ga i nisu htele trojke. Nas najbolji igrac. Sta reci za Duana? Bek koji masi 2 uzastopna bacanja! Ili Majk sa onim erbolom iz coska za nastavak serije.🤦 I umesto -6 ode na -12. Nema sta, nedostaje kapiten da udari 2-3 cuske pa da nas krene. Ovom njegovom zameniku slabo to ide.

Just now, ScepanScekicSto said:

Nisi ni ti mene razumeo, ne opravdavam manjak energije i volje, vec sam samo napisao da je tome izmedju ostalog doprineo uzasan procenat suta prvih 15 minuta utakmice...

Na kraju krajeva, zeljko lepo rece, dzaba plan kad nema energije

Naravno, to su jasne stvari, ali apsolutno neshvatljivo je zašto nema energije - nisu umorni, imali su slobodne dane, imaju više igrača na treningu, vratili su se neki, a ti izađeš kao da si direkt iz kafane došao??

Stvarno mislim da ovo večeras nije bilo do trenera, ma šta on rekao, ovo je bilo do samih igrača. Svako ko je ikad igrao kolektivni sport zna da se ovakve stvari dešavaju, samo što je razlika između ekipa tajming kada se dešavaju. Večeras nije smelo da se desi, ne zbog ishoda utakmice, već zbog nastavka sezone i ritma u kojem idemo dalje. 

Ovim smo sami sebe uterali u crnu rupu, živo me zanima kako će se izvući (nisu mi dali razlog da verujem da će se i izvući)

• Like 1

Malo je zeznuto pričati o energiji kad ti protivnik zvizne šamarčinu kojom te vrati na fabrička ti pokaže koliko je bolji od tebe. Nisu ovi igrači dovoljno iskusni ni sposobni da to okrenu u svoju korist. 

Stvarno ne verujem da postoji ekipa profesionalnih košarkaša koja na teren izađe sa mišlju e sad ćemo da izgledamo ko mrtva puvala.

• Like 3

Vrlo slaba energija. Zapravo, KKP je veceras bio podgrejan les. Sta su razlozi, ne znam, ali odtankovano gostovanje uglavnom. Ukoliko se uzme jedna od naredne dve, bice vrlo fino. Ne mogu dovoljno da se nacestitam majki kompletnoj tzv. upravi zbog guramo sa ovim sto imamo filosofije. Bezobrazno, nemoralno, neoprostivo prema hiljadama navijaca koje izuvaju suve pare za karte, sezonske ili kakve god.

• Like 5

Pokuševskom izgleda iskočilo rame. Odvezen je na snimanje. 

Karlik je u lošoj formi, nakon perioda gdje je bio sjajan. 

S obzirom da je najbitniji igrač, bez njegovog pravog doprinosa  teško to ide.

1 minute ago, SteveFrancis#3 said:

Vrlo slaba energija. Zapravo, KKP je veceras bio podgrejan les. Sta su razlozi, ne znam, ali odtankovano gostovanje uglavnom. Ukoliko se uzme jedna od naredne dve, bice vrlo fino. Ne mogu dovoljno da se nacestitam majki kompletnoj tzv. upravi zbog guramo sa ovim sto imamo filosofije. Bezobrazno, nemoralno, neoprostivo prema hiljadama navijaca koje izuvaju suve pare za karte, sezonske ili kakve god.

A zašto upravi? Misliš da je u njima problem? 

1 hour ago, TripleJ said:

Vratia se Iffe, nestali Carlick i Duane 🙂 Zasmrdelo na pocetak sezone.

Da ne mracimo, tekma u kojoj smo mogli mnogo da dobijemo pobedom, i skoro nista da izgubimo porazom. Naredne dve su najbitnije, jedna mora da legne.

Posle toga naravno kod kuce i Pariz i komsije. I onda krecemo od nule.

Pa nadam se da od onda krecemo od bar +1. Jer ako ne krecemo, vrlo verovatno ne moramo ni da idemo.

Zasluzena vaspitna Karliku i nada da ce Vanja biti tu za duplo kolo. Jedna se mora dobiti, za dve se moramo nadati.

• Like 1

Karlik loša forma a i bolje ga protivnici skautiraju. I Dvejnu tek predstoji pakao i bolje upoznavanje sa evropskom košarkom. :classic_biggrin: Inače, Karlik ako sebi ne napravi prostor retko kad preko ruke može pogoditi, što se tiče tog dela tu mi je Lunberg bolji.

Edited by Volter

6 minutes ago, wrach said:

Pa nadam se da od onda krecemo od bar +1. Jer ako ne krecemo, vrlo verovatno ne moramo ni da idemo.

Zasluzena vaspitna Karliku i nada da ce Vanja biti tu za duplo kolo. Jedna se mora dobiti, za dve se moramo nadati.

Sad smo na 9:11. Ako dobijemo jednu od dve u gostima bicemo na 10:12. Ako dobijemo obe kod kuce 12:12. Znaci krecemo od nule 🙂 To je bila moja racunica, negde si se zabrojao 🙂

Edited by TripleJ
  • Like 1
  • Ha-ha 1

14 minutes ago, Dzep said:

Naravno, to su jasne stvari, ali apsolutno neshvatljivo je zašto nema energije - nisu umorni, imali su slobodne dane, imaju više igrača na treningu, vratili su se neki, a ti izađeš kao da si direkt iz kafane došao??

12 minutes ago, DameTime said:

Stvarno ne verujem da postoji ekipa profesionalnih košarkaša koja na teren izađe sa mišlju e sad ćemo da izgledamo ko mrtva puvala.

Očigledno su i energija i famozna koncentracija količnik dešavanja na terenu, znači i mečapova, i šuta, samopouzdanja i, naravno, protivnika.

Nakon dobrog početka i 8:2 vezali smo nekoliko jako loših napada a PAO polako krckao i uveo sebe odličan ritam. Ušli smo sa energijom, a onda iz više parketnih razloga istu pogubili, meni se čini najviše iz tih prokletih skokova kojih smo imali duplo manje u 1/4. Utakmicu smo otvorili sa tri tranzicije iz kojih smo poentirali.

PAO je, kao što rekoh, vrlo vruć a večeras bio i ekstra motivisan, odigrali su plej of utakmicu do poslednja tri minuta kada beše valjda +21. Sigurno su nam dosta energije (kada nam je već centralna tema) njihovim kvalitetom i igrom oduzeli.

• Like 3

3 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Očigledno su i energija i famozna koncentracija količnik dešavanja na terenu, znači i mečapova, i šuta, samopouzdanja i, naravno, protivnika.

Nakon dobrog početka i 8:2 vezali smo nekoliko jako loših napada a PAO polako krckao i uveo sebe odličan ritam. Ušli smo sa energijom, a onda iz više parketnih razloga istu pogubili, meni se čini najviše iz tih prokletih skokova kojih smo imali duplo manje u 1/4. Utakmicu smo otvorili sa tri tranzicije iz kojih smo poentirali.

PAO je, kao što rekoh, vrlo vruć a večeras bio i ekstra motivisan, odigrali su plej of utakmicu do poslednja tri minuta kada beše valjda +21. Sigurno su nam dosta energije (kada nam je već centralna tema) njihovim kvalitetom i igrom oduzeli.

Egzekli, nemam šta da dodam.

Ne igra se 5 na 0, nego 5 na 5 protiv ekipe koja se isto tako priprema za tebe i pokušava da u meč uđe sa nekom dobrom energijom.

Tokom trece cetvrtine sam pokusavao da nadjem neku polupozitivu polusalu da vam napisem na lajv temi da vas malo ohrabrim. Ukapirao sam da biste samo mislili da vas trolujem, pa sam odustao.

Utakmicu sam ugasio i otisao na trening u trenutku kada sam bukvalno video kako Nan prevodi loptu, dolazi lagano, bez finte bez krosovera bez gradjenja lopte, do linije za 3 poena, odigrava lagani centralni pik sa Yurtsevenom, koji lagano, ponovo kao na treningu, polaze loptu u kos. Kad tako nesto vidis, jasno ti je koliko je sati.

Ali aj, mozda mogu sad nesto da napisem kao ohrabrenje. Gledajte ovu sezonu kao prvu u novom ciklusu. Videce se ko moze, ko ne moze, onda ide doselekcija, pa na leto bice bolje, valjda. TO je i cilj.

Verujte mi, poznate su mi ovakve sezone, sa nekoliko bljeskova ali suma sumarum kurcinela. Moj klub je imao mnogo ovakvih sezona.

• Like 2
  • Ha-ha 1

Vanja koji ima specifičan problem sa ahilovom tetivom sigurno neće moći da pomogne u duplom kolu sledeće nedelje, valjda će Bonga biti spreman.

Gledajući striktno pet pozicija, imamo verovatno najtanju poziciju 4 u Evroligi uz Albu, ovako astručan ne mogu da smislim šta ćemo sa Nedeliocem naroda i Zakarijem u Milanu moći, ali kako vreme odmiče postaje jasno da imamo jedan ogroman problem gde smo verovatno u onoj odličnoj seriji uspeli maksimalno da ga prikrijemo.

Mike je simpatična glavica i uvek gotivim taj momenat poverenja gde igrač može da da i više od svojih objektivnih kvaliteta ali ova situacija baš frustrira. Pisao sam par puta od početka sezone da sam dobio baš sve što sam želeo od ovogodišnje ekipe, za sledeću ako može bez očitih kratera i/ili eksperimenata u rosteru.

• Like 2

3 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Žao mi je, ali čak i da je sve to tačno, nije prihvatljivo da ti apsolutno ne odgovoriš. Grant se diže sa poludistance kao duh non stop, Nun razigran, Juancho hvata sve, skok ne možemo da uhvatimo, ne možemo u odbrani al smo zato i beskorisni u napadu, a imamo širu rotaciju. U drugom ne možemo da rešimo Jurtsevena a nastavljamo sa festivalima gluposti.

Ne ne ne, nema opravdanja. Stvarno sam optimista i dok se igra uvek verujem ali mi ne daju za pravo da na pravom vrućem gostovanju išta mogu uraditi. Nemaju ni iskustva ni kvaliteta da pod takvim pritiskom kontinuirano igraju dobro. Ajde samo da pogledamo - ko je večeras odigrao makar pristojno? Dejvis Sterling Ife, sve same iskusne EL kuke, i tako će verovatno biti i na ostalim vrelim gostovanjima (ne smem ni da pomislim šta će nam Oli uraditi...) ali potrebno je mnogo više od toga, a male su šanse da mi to 'više' pronađemo.

26 minutes ago, Dzep said:

nije prihvatljivo da ti apsolutno ne odgovoriš.

U ovome je cela suština. 

Nan, koji je uz Granta odigrao surovu partiju i najbolji je igrač na terenu, dva puta NE DA lagane poene. Prvi put je bilo prilično prljavo ali svejedno, ide u kost i ne uzmiče. 

Mi na to odgovaramo tako što maltene nudimo piće Jurtsevenu u reketu, primera radi. Idi, bre.

Uopšte nije u pitanju ono što se nabacuje ovde da smo nezadovoljni zbog poraza, jer smo se precenili. Ne, Partizan ne sme da izgleda ovako beskrvno.

Ne-do-pu-sti-vo!

• Thanks 2

Gledao sam samo drugo poluvreme. Ne znam koliko je loš morao da bude Carlik da ga Željko ne bi ubacio ni sekund u drugom i to u situaciji gde PAO ima dva krštena beka koja treba maksimalno trošiti. Ostajete sa tačno nula pobeda u EL u utakmicama u kojima Carlik nije na visokom nivou.

6 minutes ago, pachupa said:

Od preostalih 14 tekmi, 9 mora da se dobije za top 10 minimum, sa 10/14 to je već osigurano.

Asvel (A), Olimpia (A), Virtus (A), Monaco (A), Olympiacos (A), Barcelona (A), Bayern (A), Žalgiris (A)

Paris (H), komšije (H), Baskonia (H), Efes (H), Alba (H), Real (H)

Poslednjih 5 utakmica: Efes (H), Alba (H), Bayern (A), Žalgiris (A), Real (H)

Kući verujem da možemo tući svih pet, zapravo morali bismo prve četiri pod obavezno, dakle moramo nekako izbunariti četiri pobede u gostima pa da u poslednjem kolu išamaramo kralja za 18:16. 

Jeste da smo u lošoj poziciji pa pokušavamo da nađemo za šta da se uhvatimo. Međutim, nije mi baš jasno to jurenje bar desetog mesta.

Šta tačno znači biti deseti? Kao, sezona nije baš sasvim krš jer smo iza sebe ostavili "čak" osam timova i ušli u doigravanje? A doigravanje je peglaj dve na strani da bi uopšte ušao u 1/4f. Šanse fantastične.

Kapiram, i to je bolje nego biti 11. ili 12. ali realno je penis na biciklu i laganje sebe.

• Like 2
  • Thanks 1