TripleJ Posted Wednesday at 08:26 AM Posted Wednesday at 08:26 AM Moj osecaj je da ce 12 od 15 igraca koji su trenutno tu ostati. Iffe -> neki clutch igrac (ono sto je Iffe trebao da isporuci) Mike -> startna proverena cetvorka Balsa -> neki upgrade, igrac koji moze da pomogne daleko vise u EL (mozda upravo taj Dylan O)
VISOKOLETAC Posted Wednesday at 09:25 AM Posted Wednesday at 09:25 AM 52 minutes ago, dekifisher said: Bez Karlika i Sterlinga u KLS 😂 To je stara vest, a nova je da vam sutra sude Javor, Nedovic i Porobic.
ScepanScekicSto Posted Wednesday at 10:14 AM Posted Wednesday at 10:14 AM 1 hour ago, TripleJ said: Moj osecaj je da ce 12 od 15 igraca koji su trenutno tu ostati. Iffe -> neki clutch igrac (ono sto je Iffe trebao da isporuci) Mike -> startna proverena cetvorka Balsa -> neki upgrade, igrac koji moze da pomogne daleko vise u EL (mozda upravo taj Dylan O) paa pazi.. realno na ovaj broj utakmica ce trebati jedan igrac vise u smislu igrac koji doprinosi rekao sam.. izbor igraca sve govori Ife i Dejvis su bivsi neko od trojca Nilikina, Duejn, Mike ce otpasti sigurno... ko i koliko njih ne znam
Papanikolesku Posted Wednesday at 11:05 AM Posted Wednesday at 11:05 AM Ne mora da znači za tu trojicu, Dwiz ponovo dobija veću ulogu od završetka EL, a čuli smo i par uzajamno lepih reči na relaciji Želimir- on. Pritom deluje da priliku koristi. Frenki takođe šljaka dobre minute, za razliku od Ifea, meni je on okej za rotaciju na bekovskim pozicijama, uz nadu da može ostati zdrav u nekom pristojnom vremenskom intervalu. Majk je možda tu u najgorem položaju, ali ko zna, ako se Pokuševski pokaže kao upotrebljiv na petici, ali na višem nivou, ovaj može poslužiti kao druga opcija na četiri. Što je od starta trebao biti, da se Želimir nije glupirao. 2
Son_of_a_gun Posted Wednesday at 11:36 AM Posted Wednesday at 11:36 AM Neko sasvim lično razmišljanje je da su Ife, Davies i Mike pokojni, Wash je 50-50, Nilikina 70-30 da će ostati. Poku je u safe zoni jer domaći igrač. Balša out. Ostali bi trebalo da su tu i naredne sezone. 5
Jakob Aman Posted Wednesday at 11:54 AM Posted Wednesday at 11:54 AM Ne igra izgleda Mekisa Rajt prvu. To i poluprazno klizalište, kad ako ne sad.
Kooineeperk Posted Wednesday at 12:07 PM Posted Wednesday at 12:07 PM 11 minutes ago, Jakob Aman said: Ne igra izgleda Mekisa Rajt prvu. To i poluprazno klizalište, kad ako ne sad. Ovo smo vam mi odradili. Sorry. 1
Papanikolesku Posted Wednesday at 12:50 PM Posted Wednesday at 12:50 PM 55 minutes ago, Jakob Aman said: Ne igra izgleda Mekisa Rajt prvu. To i poluprazno klizalište, kad ako ne sad. Zašto poluprazno?
Alek The Great Posted Wednesday at 01:02 PM Posted Wednesday at 01:02 PM Dobili su samo jednu utakmicu kazne. Znaci bice ful kapacitet.
NMX Posted Wednesday at 01:05 PM Posted Wednesday at 01:05 PM 1 hour ago, Jakob Aman said: Ne igra izgleda Mekisa Rajt prvu. To i poluprazno klizalište, kad ako ne sad. Ako McKinley ne igra, ova dvojka od 2.2 u Mocartu je poklon vašeg sponzora 1
Tex_Willer Posted Wednesday at 01:23 PM Posted Wednesday at 01:23 PM Dvejn ima jak potencijal, ali on nije bek nego plej skorer( jak divljak), idealan za 15 min iza Karlika i mali deo min zajedno sa njim( zbog odbrane bolje sto manje zajedno da igraju takodje), ali i njemu u rukama lopta jeste potrebna. Nemoj da dozvolimo da ga 2026-te juri neki Hapoel, Dubai nakon sjajne sezone u nekom Parizu. Prva sezona van Amerike je uvek teska za igrace, pogotovo njemu u sistemu Zeljka. Brzina koju ima uz 203cm raspona su vrhunski, a godine mu samo u prilog idu i verujem da ce biti sve bolji i bolji. Osetkowski je novi mrtvi belac, ne mogu verovati da se juri takav igrač posle x neuspeha... 3
goofy Posted Wednesday at 01:47 PM Posted Wednesday at 01:47 PM Ali kakvo će klizalište biti na ovih +35. Ko preživi...
pendulum Posted Wednesday at 01:52 PM Posted Wednesday at 01:52 PM Aj da se i ja malo osvrnem na nas. Bila je svojevremeno dobra diskusija @Papanikolesku i @kendrick duckworth. Obojica su imali solidne argumente. Da se sad ne vraćam. Mrzelo me tad da se oglašavam. Mogu da kažem da sam malo bliže Kendrikovom stavu. Mislim da smo svi mi očekivali mnogo više od Željkovog povratka u KKP. Bili smo u fazonu - došao je Željko i to je to. Osvajamo sve. Niko se drugi ne pita. Ali očigledno se pitao. I sa druge strane je bila dobro uigrana mašinerija kao najveći konkurent u regionu, klub koji je godinama igrao EL i nije planirao da se tako lako odrekne svega. Da je bilo ko drugi bio u pitanju verujem da bi Željko osvojio trofeje čime bi se onda i svaka epizoda u Evropi više zamaskirala. Evo, kao i ove sezone, ako dođe trofej ABA nekako možeš ipak da proglasiš ovu godinu relativno uspešnom s obzirom na totalnu rekonstrukciju tima, dok je gubitak trofeja katastrofa. I ne slažem se ni sada, ni ranije sa onima koji pokušavaju da umanje važnost trofeja zbog neprohodnosti u EL. Za mene je uvek trofej u solidno jakoj konkurenciji bitan sam po sebi, nevezano za učešće u EL. Isto kao što će i osvajanje španske lige biti značajno nekoj Unikahi iako neće igrati EL. Kakva god da je ta ABA sa svim svojim manjkavostima, ove godine je imala (kvalitetom) 2 EL i 3 EK tima a sledeće će to biti 3+2. Ta činjenica osvajanje lige čini istorijski značajnim za svaki tim svakako. E sad, što se tiče Željka, ja sam već pisao da mislim da bi možda neki drugi trener, sa drugačije koncipiranim timom lakše osvojio ABA ligu ali bi imao manje šanse u EL koliko god to paradoksalno zvučalo. Ovogodšnji tim je neki kompromis između ta dva gledišta, rekao bih. Na primeru komšija sve ove godine smo videli šta znači jaka domaća osnova za završnicu lige, visoki IQ i svest o značaju domaćih trofeja za navijače i pogotovo za maskiranje lošijih rezultata u Evropi ali isto tako smo mogli da se uverimo da ih je ta filozofija limitirala za nešto ozbiljnije u EL. Željkov fokus prethodne dve godine je više bio na EL. On je jedan od retkih trenera koji nema problem da uspostavi autoritet i nad 12 stranaca ako treba jer mu je bitno samo da se uklope u filozofiju njegove igre. Problem je očigledno u njegovom perfekcionizmu koji kad sve "klikne" može da te dovede i do titule EL, ali zato kad ne štima ide vrlo često potop. Neko ko je "jednostavniji" trener bi možda uspeo da nas dogura do TOP8 / TOP10 ali verovatno ne bi imao šanse za prolaz u plejofu. Ja i dalje verujem da Željko ima to nešto da on bude taj missing piece of puzzle koji bi nas doveo do osvajanja EL. A čak i da ne bude, u ovim (nadamo se) poslednjim mesecima/godinama vladavine SNS-a on je svojim imenom i ugledom jedina brana KKP-u da ne bude 100% SNS jer AV ne sme direktno da ga skloni i nema mogućnost apsolutnog odlučivanja u klubu o svemu i svačemu. Zato se često i razvlači kampanja po provladinim tabloidima protiv Željka ne bi li se ovaj sam odlučio da izađe iz priče. Dakle, podrška Željku do kraja, bar dok ovi ne siđu sa vlasti. Posle možemo da pričamo o njegovom povlačenju ili premeštanju na neku drugu funkciju i uvođenje nekog drugog trenera u sistem. Ja iskreno verujem da KKP neće mnogo oštetiti u finansijskom smislu silazak SNS-a sa vlasti i da će ta tranzicija, kao i posle 5.10.2000. kod nas ići laganije. Imamo ljude poput Berića, Drobnjaka, Bodiroge...koji su osvedočeni protivnici ovog režima, a imaju menadžerske veštine da preuzmu upravljanje klubom. Masa sponzora će ostati tu i dalje jer znam da veliki broj njih ne miriše intimno ovaj režim i sarađuje sa istim "jer mora" (to je sad za drugu diskusiju, ali većina ljudi u biznisu je oportunistički nastrojeno i neće nikom da se zamera). Takođe i u samom klubu zaposleno je ili angažovano na ovaj ili onaj način dosta ljudi koji nisu "ćaciji" i kapiram da bi i sutra nakon promena bili tu. Što se tiče samog tima...ono što sam ja pokupio od informacija... Dejvis i Ife su najplaćeniji u timu. Prvi oko 1,5m, drugi 1,2m. Na Ifeu je lično Savić insistirao duže vreme. Sad smo došli do toga da pokušavaju da ga se otarase, ali ako ne uspeju, eto njega i sledeće sezone tu jer nema nameru da raskine ugovor na svoju štetu. Sa Lučićem je bilo nekog kontakta ali on nije bio raspoložen da dođe, pogotovo ne za Vanjinu platu (to je neki gornji limit za domaće). Za Lovernja ne znam koliko se ozbiljno razmatrao ali sam čuo da traži nešto u rangu ovoga što je imao Ife ove sezone, čisto da imate sliku. Sa Bongom možda bude problem jer navodno ima izlaznu klauzulu od 300k i lako može neko da pokupi. Sterling je valjda isto to imao u ugovoru ali je to prevaziđeno potpisivanjem novog. Pokušaćemo malo da sredimo stanje sa mlađim kategorijama imajući u vidu ovu novu NIL politiku. Ulagalo se dosta para a nismo nešto mnogo dobili od toga. Trebalo bi da se nešto preokrene sa Tepićem. 12
Marvin Posted Wednesday at 02:08 PM Posted Wednesday at 02:08 PM Duejn je u 5 kola (15.-19.) krajem prosle i pocetkom ove godine imao u EL u proseku 22 minuta i postizao 17 poena (tom periodu u ABA skoro 19p u proseku). Onda vec protiv PAO dobija minutazu na kasicicu i onda nastupa misteriozna bolest. Posle toga u EL je sve do kraja sezone samo 2 puta imao preko 15 minuta ali je bio dosta los. Ali se ja opet pitam da li je to njega tj bolesti ili je samo Zeljko izgubio poverenje u njega, i ako da zasto? Videli smo da mu IQ nije jaca strana, ali toliko puta nam je trebalo da neko samo postigne kos kako zna i ume, tu je Dvejn bogotac. Mozda je i njemu potrebna velika minutaza da se ubaci u ritam, ne znam. 2
Kooineeperk Posted Wednesday at 02:11 PM Posted Wednesday at 02:11 PM 21 minutes ago, goofy said: Ali kakvo će klizalište biti na ovih +35. Ko preživi... Kad smo mi igrali tih dana je bila max temp 25 i 28. Na toj drugoj utakmici je takodje bilo klizanja iako je bilo poluprazno. Za cetvrtak kazu 33 i puna hala. Srecno i da se niko ne povredi samo.
Barkley#34 Posted Wednesday at 02:43 PM Posted Wednesday at 02:43 PM 50 minutes ago, pendulum said: Dejvis i Ife su najplaćeniji u timu. Prvi oko 1,5m, drugi 1,2m. Strašno.
ScepanScekicSto Posted Wednesday at 03:16 PM Posted Wednesday at 03:16 PM Racunajuci da idu, to otvara lep prostor u budzetu... 1
Papanikolesku Posted Wednesday at 03:28 PM Posted Wednesday at 03:28 PM (edited) @pendulum Ja u principu razumem i prihvatam zašto su ljudi osetljivi na Želimira, jasno je šta on znači Partizanu, ali i evropskoj košarci, uticaj koji nosi sa sobom, poštovanje, ogromnu navijačku bazu koja ga gleda kao u Boga, možda i neke povlastice, status, finansijsku stabilnost i rast kluba u globalu, a sve na konto svog imena. Meni u celoj priči smeta to što je kreiran svojevrsni oreol, gde je on totalno oslobođen svake odgovornosti za rezultate, aboliran od odluka koje donosi, tvrdoglavo i glavom kroz zid jer; Želimir. Stalno se provlači neka priča o ciklusima, kockicama koje on treba da složi, samo što se to ne dešava, i iste stvari se ponavljaju konstantno, kao dan mrmota. Elem, prihvatio sam da će to tako biti kod većine partizanovaca dokle god je on trener, i da će biti trener dokle god on to bude želeo nevezano za (ne)uspeh na terenu. Ja ću i dalje po svom, kritika, nezadovoljstvo kad mislim, ali kapiram da 9/10 forumaša ne želi to da čuje/čita, pa ću gledati da držim jezik za zubima malo više 😐 Edited Wednesday at 03:29 PM by Papanikolesku 3
MC Thunder 2 Posted Wednesday at 03:45 PM Posted Wednesday at 03:45 PM 3 hours ago, Jakob Aman said: Ne igra izgleda Mekisa Rajt prvu. To i poluprazno klizalište, kad ako ne sad. Nije valjda da nam trebaju olaksavajuce okolnosti za EC tim, za koji se danima spremamo?
fedor Posted Wednesday at 03:59 PM Posted Wednesday at 03:59 PM 2 hours ago, pendulum said: Dejvis i Ife su najplaćeniji u timu. Prvi oko 1,5m, drugi 1,2m. Na Ifeu je lično Savić insistirao duže vreme. Sad smo došli do toga da pokušavaju da ga se otarase, ali ako ne uspeju, eto njega i sledeće sezone tu jer nema nameru da raskine ugovor na svoju štetu. Sa Lučićem je bilo nekog kontakta ali on nije bio raspoložen da dođe, pogotovo ne za Vanjinu platu (to je neki gornji limit za domaće). Odlican post generalno! Jedna samo stvari, Zeljko Obradovic je rekao da Vanja Marinkovic ima najveci ugovor u Partizanu i da je njegova odluka da niko ne sme da ima vise od njega. Opet da se ogradim ne znam tacne iznose ugovora nasih igraca, ali znam da su to reci Zeljka Obradovica. 1
MilošVB Posted Wednesday at 04:18 PM Posted Wednesday at 04:18 PM (edited) 19 minutes ago, fedor said: Odlican post generalno! Jedna samo stvari, Zeljko Obradovic je rekao da Vanja Marinkovic ima najveci ugovor u Partizanu i da je njegova odluka da niko ne sme da ima vise od njega. Opet da se ogradim ne znam tacne iznose ugovora nasih igraca, ali znam da su to reci Zeljka Obradovica. Mislio je na domaće igrače (mislim da je upotrebio reč "naši", pa su ljudi protumačili da je vezano za igrače KKP). Edited Wednesday at 04:19 PM by MilošVB
Papanikolesku Posted Wednesday at 04:19 PM Posted Wednesday at 04:19 PM 16 minutes ago, fedor said: Odlican post generalno! Jedna samo stvari, Zeljko Obradovic je rekao da Vanja Marinkovic ima najveci ugovor u Partizanu i da je njegova odluka da niko ne sme da ima vise od njega. Opet da se ogradim ne znam tacne iznose ugovora nasih igraca, ali znam da su to reci Zeljka Obradovica. Rekao je da mu je Vanja kapiten, imaće tu i tu platu, i da ne može da dođe neko ko nije na tom nivou na kom je Vanja, i da traži veće pare. Sasvim sigurno da nije u tri najplaćenija igrača u ekipi, a verujem da ima oko 800k/900k/ 1M. Inače, ako je tačno da Bonga ima izlaznu klauzulu za 300k, to je doslovno katastrofa, i nadam se da se koliko juče radi na tome da se ugovor revidira i ona ukloni. 1
Tex_Willer Posted Wednesday at 04:20 PM Posted Wednesday at 04:20 PM 19 minutes ago, fedor said: Odlican post generalno! Jedna samo stvari, Zeljko Obradovic je rekao da Vanja Marinkovic ima najveci ugovor u Partizanu i da je njegova odluka da niko ne sme da ima vise od njega. Opet da se ogradim ne znam tacne iznose ugovora nasih igraca, ali znam da su to reci Zeljka Obradovica. Željko je pricao da je Vanja odbio jace ponude da se vrati.
Alek The Great Posted Wednesday at 05:07 PM Posted Wednesday at 05:07 PM 1 hour ago, fedor said: Odlican post generalno! Jedna samo stvari, Zeljko Obradovic je rekao da Vanja Marinkovic ima najveci ugovor u Partizanu i da je njegova odluka da niko ne sme da ima vise od njega. Opet da se ogradim ne znam tacne iznose ugovora nasih igraca, ali znam da su to reci Zeljka Obradovica. Vanja je u nekom podkastu izjavio da je imao jacu ponudu Baskonije da ostane, ali da se vratio zbog Zeljka i Partizana. Tesko je poverovati da ima najjaci ugovor jer bi to znacilo da ima izmedju 1,5 i 2m po sezoni. Da li stvarno mislis da bi Baskonija ponudila te novce Vanji? Oni su brdo novca ispucali na Hauarda i Sedekerskisa. Ja sam misljenja da ima oko milke.
Recommended Posts