ScepanScekicSto Posted yesterday at 09:50 AM Posted yesterday at 09:50 AM 2 utakmice vise kuci i 20% skuplje sezonske 😂😂 4
Eddard Posted yesterday at 09:52 AM Posted yesterday at 09:52 AM Tako je, ima se može se, časti Ćaci! 1 2
ScepanScekicSto Posted yesterday at 09:59 AM Posted yesterday at 09:59 AM (edited) Nadovezacu se na svoj post iz teme o El i siromastva trzista ja bi sad rizikovao.. aba sad postaje potpuno nebitna, ove tri godine bi probao da iskoristim da napravim neke igrace od Bosnjakovica eventualno Pokusevskog, i mozda neci jos koji projekaf. a okrenuo bi se trzistu Amerike... probao napraviti jebeni iskorak, neko out of box resenje a ne 10 istih igraca koji idu od kluba do kluba jebo ih Milutinov i Moneke edit: ovoj ekipi treba jedan ili 2 proverena igraca, ali licno bih voleo da ih trazimo van ovim standardnih imena Edited yesterday at 10:15 AM by ScepanScekicSto 6
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 10:15 AM Posted yesterday at 10:15 AM Bravo, Scepane, o tome piskaram vec godinama. Osluskivati sta se desava oko drafta, potegnuti neke veze i poznanstva i odmah uletati sa vrbovanjem i ponudom cim je jasno da ce igrac xy izvisiti za NBA angazman. Ako ti je neko na radaru, ne cekas da ostane bez svih opcija pa da tad pokusavas nesto. Zasto bi pustao da potpise reximo two-way ako mozes da prodas pricu, pa se mozda i ne odluci da na taj nacin 'ostane u NBA'. Ili generalno uletis sa ponudom dok je jos uvek otvoren status, pa mozda i zagrize ako ne zeli da se nateze i ceka u neizvesnosti, a ti si mu vec ponudio neki korektan novac koji moze da uzme, a da ga ne boli glava. Primera radi, do sad bih vec obavio x telefonskih razgovora tipa sa Gillespiem, cimao okolo i posredno preko nekih poznanika ili saradnika i slicno. Ozbiljno se posvetiti nedraftovanim klincima ili onima za koje izvesno i pored toga sto su draftovani da nece potpisati klasican ugovor i naci se u rosteru ekipe koja ih je izabrala i napadati i tu. Ne kosta nista da se proba, moze i nesto da bude proaktivno, a ne samo reaktivno. Vec svi znamo da kad najbogatiji ocerupaju sta valja u Evropi, ostali se zadovoljavaju mrvicama koje ostanu. Mora injekcija sveze krvi i kvaliteta van ovih jednih te istih trgovacko-menadzerskih kanala. 5
DameTime Posted yesterday at 10:22 AM Author Posted yesterday at 10:22 AM Ma otvaram šampanjac za licencu Spoiler
fillam Posted yesterday at 10:24 AM Posted yesterday at 10:24 AM Ono što meni ne ulazi u glavu je taj pojam 'bitnosti' lige u odnosu na to da'l ima prohodnost ka nečemu boljem i jačem. Zar nije dovoljno u sportu to što se takmičiš sa nekim da bi imao motiv da pobediš, pa bio to basket u kraju, ili pak regionalno/domaće takmičenje koje igraš cele godine. Taj 'sad ste nebitni, zvanično smo level iznad i bez vas' mindset mi je baš šugav i nema nikakve veze sa premisom sporta. 2 1
ScepanScekicSto Posted yesterday at 10:26 AM Posted yesterday at 10:26 AM 58 minutes ago, fillam said: Ono što meni ne ulazi u glavu je taj pojam 'bitnosti' lige u odnosu na to da'l ima prohodnost ka nečemu boljem i jačem. Zar nije dovoljno u sportu to što se takmičiš sa nekim da bi imao motiv da pobediš, pa bio to basket u kraju, ili pak regionalno/domaće takmičenje koje igraš cele godine. Taj 'sad ste nebitni, zvanično smo level iznad i bez vas' mindset mi je baš šugav i nema nikakve veze sa premisom sporta. ako se odnosi na mene i moj komentar Isti je vezan da el sad ima 4 utakmice vise, i da ABA nece biti prioritet do play offa odnosno, imace se 30tak utakmica da se nekako dogura do prvih 8 a posle da se zapne
fillam Posted yesterday at 10:33 AM Posted yesterday at 10:33 AM 57 minutes ago, ScepanScekicSto said: ako se odnosi na mene i moj komentar Isti je vezan da el sad ima 4 utakmice vise, i da ABA nece biti prioritet do play offa odnosno, imace se 30tak utakmica da se nekako dogura do prvih 8 a posle da se zapne Ma to kako se raspoređuje roster i minutaža u toku sezone je druga stvar i nešto potpuno normalno u svim ligama. Tvoj upis mi je bio okidač sad, iako možda nisi mislio u tom kontekstu, al' generalno na forumu provejava taj stav kako ABA liga ima smisla samo ako donosi neki plasman u nešto dalje. Kao ljubitelju košarke, meni lično ta liga kao takmičenje ima svoju draž bez obzira na to da li donosi neko 'veće dobro' od titule prvaka. 1 1
СтелаРоса Posted yesterday at 10:37 AM Posted yesterday at 10:37 AM 1 hour ago, fillam said: Ono što meni ne ulazi u glavu je taj pojam 'bitnosti' lige u odnosu na to da'l ima prohodnost ka nečemu boljem i jačem. Zar nije dovoljno u sportu to što se takmičiš sa nekim da bi imao motiv da pobediš, pa bio to basket u kraju, ili pak regionalno/domaće takmičenje koje igraš cele godine. Taj 'sad ste nebitni, zvanično smo level iznad i bez vas' mindset mi je baš šugav i nema nikakve veze sa premisom sporta. Mi vec imamo nacionalno prvenstvo koja moze biti takmicenje gde se boris za prestiz, pa samim tim ne vidim zasto bi Zvezdin i Partizanov interes bio da pored toga igraju i Aba. Cini mi se da su Zvezda i Partizan jedini Evroligasi koji igraju dve lige tokom sezone. 1 2
TripleJ Posted yesterday at 10:47 AM Posted yesterday at 10:47 AM 1 hour ago, СтелаРоса said: Mi vec imamo nacionalno prvenstvo koja moze biti takmicenje gde se boris za prestiz, pa samim tim ne vidim zasto bi Zvezdin i Partizanov interes bio da pored toga igraju i Aba. Cini mi se da su Zvezda i Partizan jedini Evroligasi koji igraju dve lige tokom sezone. Kako nesto u sta se ukjlucis od polufinala mozes da zoves ligom ? 😄 1 2
fillam Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM (edited) 1 hour ago, СтелаРоса said: Mi vec imamo nacionalno prvenstvo koja moze biti takmicenje gde se boris za prestiz, pa samim tim ne vidim zasto bi Zvezdin i Partizanov interes bio da pored toga igraju i Aba. Cini mi se da su Zvezda i Partizan jedini Evroligasi koji igraju dve lige tokom sezone. A meni se čini da je samo ozbiljnom mentalnom gimnastikom moguće onu dvonedeljnu improvizaciju nazivati ligom i izvlačiti znakove jednakosti sa celosezonskim takmičenjima širom Evrope (uključujući ABA). KLS vs ABA je tema za sebe, ali eto, ja lično uvek naginjem ka kvalitetnijoj košarci gde postoji makar promil šanse da neko treći umeša prste i remeti večite. Edited yesterday at 10:55 AM by fillam 3 1
СтелаРоса Posted yesterday at 10:56 AM Posted yesterday at 10:56 AM Valjda je ideja da se od sledece sezone igra ozbiljnije sa vise utakmica. KLS je zbog Aba i nehumanog rasporeda svedena na nekoliko utakmica (ako pricamo iz ugla vecitih). To nije normalno i ne treba tako da bude, pogotovo ne u zemlji koja se toliko hvali kosarkom i koja je aktuelni vicesampion sveta. Evroliga vec godinama nije turnir takmicenje, nego prava liga, najveca u Evropi sa 20 timova i garanovanih 38 utakmica. U takvim okolnostima pored sopstvenog nacionalnog prvenstva igrati jos jednu ligu je ludost. I da se razumemo, ja nikada nisam bio protivnik Aba lige, ali jer je ta liga do sada imala svoj smisao. Takodje, smatram da bi idealna varijanta bila da ne postoje odvojena nacionalna prvenstva nego jedno jedino koje ce biti upravo Aba. Dakle, pobednik regionalnog takmicenja je automatski i sampion svoje drzave. Ne znam da li je tako nesto uopste moguce napraviti, verovatno ne. 2
MarioKempes Posted yesterday at 11:05 AM Posted yesterday at 11:05 AM 2 hours ago, ScepanScekicSto said: https://www.instagram.com/p/DKO9cPfoVmm/?igsh=Mzd4cXNwb2NpaGxq Idemoo trogodisnja Ti si glavni cilj za ovu sezonu ostvario, čestitam🙂🙌 1
Coz29 Posted yesterday at 11:09 AM Posted yesterday at 11:09 AM Ne zanima me ko će igrati u timu, hoće li da pravi igace od ovih mladjih ili da bude 20 crnaca, ili 5 nba igraca, ko će biti kapiten a ko plej, kao navijač hoću borbu do zadnjeg atoma snage. Imaju 3 godine, dobru osnovu za sledeću sezonu, uz borbu i predan rad imamo cemu da se nadamo. 1
jedibojan Posted yesterday at 11:44 AM Posted yesterday at 11:44 AM 1 hour ago, Jonas Lunden said: NWG u Zalgirisu! Nista jbg, pakuj tog Maledona
aleksandar2806 Posted yesterday at 11:49 AM Posted yesterday at 11:49 AM 3 hours ago, SteveFrancis#3 said: Bravo, Scepane, o tome piskaram vec godinama. Osluskivati sta se desava oko drafta, potegnuti neke veze i poznanstva i odmah uletati sa vrbovanjem i ponudom cim je jasno da ce igrac xy izvisiti za NBA angazman. Ako ti je neko na radaru, ne cekas da ostane bez svih opcija pa da tad pokusavas nesto. Zasto bi pustao da potpise reximo two-way ako mozes da prodas pricu, pa se mozda i ne odluci da na taj nacin 'ostane u NBA'. Ili generalno uletis sa ponudom dok je jos uvek otvoren status, pa mozda i zagrize ako ne zeli da se nateze i ceka u neizvesnosti, a ti si mu vec ponudio neki korektan novac koji moze da uzme, a da ga ne boli glava. Primera radi, do sad bih vec obavio x telefonskih razgovora tipa sa Gillespiem, cimao okolo i posredno preko nekih poznanika ili saradnika i slicno. Ozbiljno se posvetiti nedraftovanim klincima ili onima za koje izvesno i pored toga sto su draftovani da nece potpisati klasican ugovor i naci se u rosteru ekipe koja ih je izabrala i napadati i tu. Ne kosta nista da se proba, moze i nesto da bude proaktivno, a ne samo reaktivno. Vec svi znamo da kad najbogatiji ocerupaju sta valja u Evropi, ostali se zadovoljavaju mrvicama koje ostanu. Mora injekcija sveze krvi i kvaliteta van ovih jednih te istih trgovacko-menadzerskih kanala. Morace opet Jokica da cimaju da im preporuci nekog igraca,koji vise nema mesta u nba,kao sto je bio slucaj sa Pj Dozierom.
Son_of_a_gun Posted yesterday at 12:05 PM Posted yesterday at 12:05 PM Bukvalno napravilo klub prije godinu dana i danas dobilo petogodišnju licencu. Toliko gospodo o istoriji, veličini, uticaju na takmičenje, marketingu, navijačkoj bazi i bla bla sličnim tricama. Dabogda sve propalo. 13 1
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 12:32 PM Posted yesterday at 12:32 PM Uz sve to, taj klub igra Jadransku i Evroligu, a dolazi iz Emirata. Azijski tim igra evropska takmicenja. Sasvim legit. 3
Son_of_a_gun Posted yesterday at 12:36 PM Posted yesterday at 12:36 PM Jbg tu je Izrael već povukao nogu, sve posle toga je besmisleno pričati. 1
realno *w Posted yesterday at 12:58 PM Posted yesterday at 12:58 PM 2 hours ago, СтелаРоса said: Mi vec imamo nacionalno prvenstvo koja moze biti takmicenje gde se boris za prestiz, pa samim tim ne vidim zasto bi Zvezdin i Partizanov interes bio da pored toga igraju i Aba. Cini mi se da su Zvezda i Partizan jedini Evroligasi koji igraju dve lige tokom sezone. KLS koji večiti kreću od polufinala, nije liga. 3 hours ago, ScepanScekicSto said: .. aba sad postaje potpuno nebitna Prvo ovo, ABA nebitna: ne slažem se, igraš tu ligu, boriš se cele godine, tužan je klub kojem je jedini cilj da se obezbedi EL. Za šta smo igrali recimo tokom sankcija? A ginulo se tada u derbijima. Ako ti nije taj trofej cilj, nego je jedina poenta da se igral EL i svakih par godina bude tip u top8, onda nek se gasimo. 3 hours ago, ScepanScekicSto said: ove tri godine bi probao da iskoristim da napravim neke igrace od Bosnjakovica eventualno Pokusevskog, i mozda neci jos koji projekaf. a okrenuo bi se trzistu Amerike... probao napraviti jebeni iskorak, neko out of box resenje a ne 10 istih igraca koji idu od kluba do kluba jebo ih Milutinov i Moneke Prvo, Milutinov nikako ne može pod "jebo ih...". Naš bivši igrač, domaći, u odličnim godinama. Vrhunska meta. Moneke, da, slažemo se. Kad nismo to uradili kad je trebalo, svakako da i sada ne treba plaćati ne znam koje pare. Poku već dobija lepu šansu i napreduje. Iako imamo licencu, pritisak u EL će biti još veći. Verovatno ostaje isti format, znači 2 ekipe više, koje bore za ovih 10 mesta, za koje je inače bila ludnica. I to ne bilo kakve ekipe, nego ovi sa ozbiljnim budžetima. Nema tu previše prostora za ne znam kakve eksperimente. Uglavnom, slažem se da bar jedno ime treba da bude iz ovog opusa koji si opisao. Ali tu se priča završava. 2
MC Thunder 2 Posted yesterday at 01:03 PM Posted yesterday at 01:03 PM Koliko znam, zadnjih godina se u G Ligi (i tim ostalim nižim USA ligama) znatno povecalo placanje igracima, pa im me gori toliko da predju baru.
MarioKempes Posted yesterday at 01:07 PM Posted yesterday at 01:07 PM (edited) 54 minutes ago, realno *w said: KLS koji večiti kreću od polufinala, nije liga. Prvo ovo, ABA nebitna: ne slažem se, igraš tu ligu, boriš se cele godine, tužan je klub kojem je jedini cilj da se obezbedi EL. Za šta smo igrali recimo tokom sankcija? A ginulo se tada u derbijima. Ne treba da kreću od polufinala, nego da je igraju cele sezone, za mene je u tome poenta. Partizanu i Zvezdi u ovim okolnostima ABA postaje teret i, po mom mišljenju, treba da istupe. Ligu ili igraš max motivisano (kao što i sam kažeš) ili je i ne igraš. Igrati 40 utakmica rekreativno je bzv, a igrati ih jako i motivisano - nemoguće pored ove EL. Ostali klubovi iz ABA (i srpski i svi drugi) da se dogovore da li im ta liga treba pored nacionalnih prvenstava, pa ako im treba - nastave da je igraju u nekom formatu koji im jr prihvatljiv. Edited yesterday at 01:08 PM by MarioKempes
realno *w Posted yesterday at 01:11 PM Posted yesterday at 01:11 PM I da, generalno ne verujem nešto posebno u te neke višegodišnje cikluse, kada je klupska košarka u pitanju. Ok repka, pa ti znaš da te naredne 3-4 godine čekaju ti isti igrači, samo da su zdravi. Ovako maltene max ugovor dvogodišnji i ti treba da se praviše neke dugoročne planove, ode ti 2 igrača iz postave, posebno ako je plej u pitanju i toliko o tome što kao "gradio". Savršen primer naša 23/24 sezona. Ostalo 10 igrača, ali si ostao bez osovine plej-centar, ne pogodiš zamene i ćao si. Džaba svi koji su ostali i koji su tu dve ili tri godine. 1
Recommended Posts