kojihit Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 46 minutes ago, DameTime said: Možda da ipak uzmemo u obzir prosek godina naših zvanica? Ne računam Želimira 😁 Dobro, imaš pravo (as per usual). Nista onda ćemo mi sa Želimirom do Bank-a.posle da ga okadimo, jes da smo matore za Želimira ali napraviće exeption za nas 😁 1
SuperTraktorko Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 29 minutes ago, Barkley#34 said: Zalazim u teren koji ne poznajem a javiće se i neki poznavalac radnog prava, ali košarka je posao kao i drugi, sa nekim specifičnostima (kao što postoje specifičnosti za poslove vozača, pilota, vojnika...), a odnos poslodavca i zaposlenog je uređen radnim i srodnim propisima a sve preko toga (gledanje da li je neko popio pivo kod drugara) je daleko van tog okvira. Poenta je bas u tome sto za neke branse postoje posebna pravila. Eto te finansije koje sam spomenuo (uzimam njih za primer jer ih najbplje znam) imaju i pravilo da ti se celokupna elektronska komunikacija sa poslovnog mejla skladišti i prati. I ti to znas kada potpisujes radni ugovor. Mozes da kazes "e pa ja to necu" ali onda dolazis do problema da je to industry-wide pravilo. Ili ces pristati ili neces biti u toj industriji. Sponzorstva recimo imaju pravila da moras da se ponasas na odredjen nacin. Ako se ponasas na nacin da naneses stetu kompaniji/proizvodu (a to moze da bude napio sam se i to je izaslo u novinama) koji te sponzorise, odgovaraces za nastalu stetu. Juzna Koreja recimo je notorna po tome. 1
SuperTraktorko Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago E da, izvinjavam se svim ucesnicima topica a narocito navijacima Partizana, necu vise smarati i komentarisati oko incidenta jer to stvarno vise nije kosarka. I ovo sto sam preterao, preterao sam jer sam prenerazen da su Karlik, Bonga i Braun bili ucesnici, da nisam video snimak ne bih poverovao. Jedino bih manje ocekivao od Marinkovica i Nilikine. Nazalost, spadam u tu grupu ljudi kome je kako su Partizan i Zvezda ispali iz evrolige domaca sezona zavrsena, i zao mi je sto nije duze trajala za oba tima. Sta se desi u Abi i KLS, nebitno mi je potpuno. Naposletku, ovaj sastav i koncept Partizanovog rostera mi se svidjao od starta, jer sam ocekivao ratnicku i atletsku skupinu sa pristojnim upsideom. Ona je to nekada bila a ponekad ne, ali koja mislim da je mogla jos da kaze sta da je bilo malo vise srece. Krivo mi je i sto je Dejvis propao kao zeton, bas sam ga gotivio u Zalgiris danima a ne razumem ni kako se Ife skamenio toliko, njega sam se vazda pribojavao kada je stajao protiv Zvezde. Ako nista drugo, Partizan je glavnr vedete na vreme sacuvao i zaključio nove ugovore/ekstenzije mada nazalost je sada Karlikova buducnost upitna. 2
DameTime Posted 12 hours ago Author Posted 12 hours ago 7 hours ago, SuperTraktorko said: E da, izvinjavam se svim ucesnicima topica a narocito navijacima Partizana, necu vise smarati i komentarisati oko incidenta jer to stvarno vise nije kosarka. Kakav suptilan način da se kaže kako je na temi više navijača KKCZ nego KKP, God bless 😁 Ne smaraš brate (kaži), kulturni komentari, sve 5. 1
realno *w Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 16 hours ago, Kooineeperk said: Kad vec generalizujes hajde i ja malo da generalizujem. Odgovor na tvoje pitanje je "Apsolutno da, ako ce od toga da zavisi kako cu ja obavljam svoj posao u radno vreme". Znaci ne u svim slucajevima (da ipak ne generalizujem toliko). Da li ti kao doktor mozes da izadjes u grad i ostanes do kasno i onda pregledas pacijente sutradan ujutru? Da ne pominjemo zadrzavanje do 5 ujutru, eventualno konzumiranje alkohola i zamisli jos hirurg si i imas operacije da odradis u svojoj smeni. Ljudi su gubili licence zbog toga i unistavali svoje karijere. A da ne pominjemo i to sto za odredjene profesije moras da imas uzornu istoriju, odnosno da nisi krivicno gonjen, osudjivan... Hajde da ne relativizujemo i generalizujemo. Meni nije normalno, samim tim nije mi prihvatljivo, da profesionalni kosarkas u sred sezone, i tu u verovatno najbitnijem njenom delu, izlazi u grad do 5 ujutru pa makar imao sutradan i slobodan dan. Ako se ne slazes sa time - onda jednostavno necemo se sloziti i to je to 🙂 Iskomplikovali ste, a stvar je vrlo jasna. Ako dobiju slobodan dan sutradan, mogu da izađu naravno. Takvih prilika je verovatno jednocifren broj puta u sezoni.
MC Thunder 2 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) Verujem da je sloboda kretanja u down tajmu neogranciena, a na ucesnicima je da imaju savest o tome sta i gde rade. Naprave bilo kakav prestup, stetu ugledu kluba (kao sada), sleduje kazna od kluba. E sad, ne verujem da ce ta kazna biti veca od simbolicne jer su u pitanju 3 najvaznija igraca koja se zele zadrzati sledece sezone. Ne potcenjujte Ostojin tepih (figurativni, ne onaj na glavi). Edited 10 hours ago by MC Thunder 2
Kooineeperk Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, realno *w said: Iskomplikovali ste, a stvar je vrlo jasna. Ako dobiju slobodan dan sutradan, mogu da izađu naravno. Takvih prilika je verovatno jednocifren broj puta u sezoni. U principu slazem se da ne bi bio veci problem da se izadje do kasno ako sutradan nema obaveza. S tim da nismo jednoznacno utvrdili da su imali slobodan dan, da li SK laze ili ne, o treningu u ponedeljak, znaju u Partizanu i oko Partizana. Anyway: 6
Alek The Great Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago BN objavio da su ona cetvorica kod nas sa +1 Duan, Bonga, Mike i Rambo. Ono sto mi se svidja je sto u koloni "interested" nema nijednog imena - znaci kriju se karte. Ali u "rumored to leave" je Bonga. Nadam se da je +1 opcija kluba. Sto se tice popune ima tu finih resenja u EL. Od zanimljivih EL igraca ugovor istice Gabrielu, Ibaki, Milutinovu, NWG-u, Metu, Andersonu, Riveru, Monekeu, Bryant-u, Sengeliji, Bookeru, Lucicu, Maledonu, Dzofriju, TJ-u, Jantunenu... Za mnoge se vec suska da su kaparisani. Realno, ako se oslobodimo Lundberga NWG je idealna zamena. Umesto Duana i ne mora niko, neka Sterling igra primarno dvojku i Bosnjak dobije vise minuta. Cetvorka nam je moranje bilo da Mike ostaje ili ide - bilo ko od gore pomenutih je ok opcija. Umesto Ramba i Koprive se nadam Bookeru i Milutinovu. Dzofri moze doci kao 4a opcija da zavrsi karijeru u svetom dresu. Sa aspekta finansija ja to vidim ovako: Lundberg+Duan+Mike+Kopriva+Rambo≈4,5m NWG+cetvorka+Milutinov+Booker≈5m
NMX Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 44 minutes ago, Princeton said: Stigla delegacija. Merka ovaj sitan lim na krovu sidnejske opere 1 9
Marvin Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Alek The Great said: Lundberg+Duan+Mike+Kopriva+Rambo≈4,5m NWG+cetvorka+Milutinov+Booker≈5m Dodaj dole jos 500k da nas Lucha casti sto ce da zavrsi karijeru u KKP i evo ruka
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Gos i Milutinov sami su 3m najmanje. Na 1 i 5 bi legli vrhunski Justin Robinson iz Trapanija, a na 5 Mozes Rajt(podseca me njegova prica na Tajrika u smislu uloge i minuta u Efesu/Oliju). Gos i Milutinov nisu za nas, em su deo sezone uvek out, em tokom reg dela nisu konstantna( ipak nama trebaju igrači koji ce biti na visini zadatka tokom cele sezone ako se već placaju tako masno). Takodje Majka bi ostavio i pored Luce, a da se ne dovodi direktna zamena za Balsu nego Poku da pokriva i na 5 deo min( to su aba minuti pre svega). Nama trebaju suve klase na 2 i 4, po meni tu se mora Ici u lov po Edwardsa i Moneke/ Hoard. Potencijalni problem bi bio sajz, ali Karsen je temelj fizicki i ima 2m raspon. Ako Frenk ne ostaje isao bi po Antonius Klivlenda, vrhunski je defanzivac( top 3 4 spolja u el sig), a nije ni blizu kamenjar totalni u napadu. Svi igrači koje sam predložio imaju energiju za nas, nisu mrtva puvala ili belci iz Severne Dakote...
Papanikolesku Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Možda je do mene, ali ja bih Karsena Edwardsa u širokom luku. Sve kul, paklen skorer, ali i privatni prevoznik, traži potpunu slobodu, troši mnogo lopti i ispucava bez savesti. Mislim da neće ponoviti ovakvu sezonu, a tamo se sve vrtelo oko njega, dok mi imamo isprofilisana dva "lidera" - glavna igrača, pogotovo Karlik koji je sve i svja u napadu. 1
SteveFrancis#3 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Carlik nije kapacitet i ne treba sa bude pocetak, sredina i kraj naseg napada. Dobar deo naseg neuspeha lezi i u tome. Vise balansa i pogotovo konkretna podrska visokih sa ponudom, kretnjom i povecavanjem prostora koji protivnicke odbrane moraju da pokriju vec sa prvog dodavanja. To nam treba. Tada nece ni biti potrebe da Jones drvi loptu ko dalabu i glumi cenzora nasih akcija. 1
Papanikolesku Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 44 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Carlik nije kapacitet i ne treba sa bude pocetak, sredina i kraj naseg napada. Dobar deo naseg neuspeha lezi i u tome. Vise balansa i pogotovo konkretna podrska visokih sa ponudom, kretnjom i povecavanjem prostora koji protivnicke odbrane moraju da pokriju vec sa prvog dodavanja. To nam treba. Tada nece ni biti potrebe da Jones drvi loptu ko dalabu i glumi cenzora nasih akcija. +1 Jasno, pisao sam već o tome, videćemo šta će Željko uraditi po tom pitanju za sledeću sezonu.
Nenadd Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Papanikolesku said: Možda je do mene, ali ja bih Karsena Edwardsa u širokom luku. Sve kul, paklen skorer, ali i privatni prevoznik, traži potpunu slobodu, troši mnogo lopti i ispucava bez savesti. Mislim da neće ponoviti ovakvu sezonu, a tamo se sve vrtelo oko njega, dok mi imamo isprofilisana dva "lidera" - glavna igrača, pogotovo Karlik koji je sve i svja u napadu. Slazem se oko ovoga za Edvardsa. Samo, mislis li da ce Karlik ostati i sledece sezone nakon svega ovoga? On ce po svemu sudeci biti na nekoj vrsti uslovne, a verovatno ce mu i iz kluba biti sugerisano da ne izlazi nigde ako nema preke potrebe. Malo li je mangupcica i klosara po Bg-u koji verovatno jedva cekaju da ga vide negde jer znaju da je pod lupom i da nece dvaput onako reagovati. Videcemo vec kako on razmislja i kako ce klub to hendlovati (Zeljko ce sigurno po svaku cenu gledati da ga zadrzi) ali mene ne bi cudilo da zapali iz Srbije prvi dan po kraju sezone. Nisam neki dusebriznik al eto, malo sam mozgao na tu temu pa reko da vidim kakvo je misljenje ovde.
Papanikolesku Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Nenadd said: Slazem se oko ovoga za Edvardsa. Samo, mislis li da ce Karlik ostati i sledece sezone nakon svega ovoga? On ce po svemu sudeci biti na nekoj vrsti uslovne, a verovatno ce mu i iz kluba biti sugerisano da ne izlazi nigde ako nema preke potrebe. Malo li je mangupcica i klosara po Bg-u koji verovatno jedva cekaju da ga vide negde jer znaju da je pod lupom i da nece dvaput onako reagovati. Videcemo vec kako on razmislja i kako ce klub to hendlovati (Zeljko ce sigurno po svaku cenu gledati da ga zadrzi) ali mene ne bi cudilo da zapali iz Srbije prvi dan po kraju sezone. Nisam neki dusebriznik al eto, malo sam mozgao na tu temu pa reko da vidim kakvo je misljenje ovde. Pošteno, ne znam. On je par puta provukao kroz intervjue da bi ostao u Beogradu, da imaju nedovršena posla i slično, plus svi oni su imali opciju +1 u ugovoru, verovatno opciona kluba i bez NBA klauzule. Mislim da je to samo Sterling imao. E sad, on je imao sasvim pristojnu EL sezonu, biće tu interesovanja platežno jačih klubova, tako da će on opcija imati. Tu je naravno faktor Želimir koji mu je dao svu slobodu, ekipa je njegova tako da, ako strogo igrački gledamo - on će ostati, uz novi ugovor i verovatno izvesnu povišicu. Sa druge strane ovaj incident ne pomaže, videćemo da li će ga vreme izbrisati, a i određene zakonske posledice koje ga verovatno očekuju. Mislim, eto relativno skoro su Terzići i Rodić bili u nekoj gužvi, neko je tu i pištolj potezao, pa će i to proći. Verujem ipak, ako Želimir pređe preko svega, da će i Karlik ostati.
Alek The Great Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Tex_Willer said: Gos i Milutinov sami su 3m najmanje. Na 1 i 5 bi legli vrhunski Justin Robinson iz Trapanija, a na 5 Mozes Rajt(podseca me njegova prica na Tajrika u smislu uloge i minuta u Efesu/Oliju). Gos i Milutinov nisu za nas, em su deo sezone uvek out, em tokom reg dela nisu konstantna( ipak nama trebaju igrači koji ce biti na visini zadatka tokom cele sezone ako se već placaju tako masno). Takodje Majka bi ostavio i pored Luce, a da se ne dovodi direktna zamena za Balsu nego Poku da pokriva i na 5 deo min( to su aba minuti pre svega). Nama trebaju suve klase na 2 i 4, po meni tu se mora Ici u lov po Edwardsa i Moneke/ Hoard. Potencijalni problem bi bio sajz, ali Karsen je temelj fizicki i ima 2m raspon. Ako Frenk ne ostaje isao bi po Antonius Klivlenda, vrhunski je defanzivac( top 3 4 spolja u el sig), a nije ni blizu kamenjar totalni u napadu. Svi igrači koje sam predložio imaju energiju za nas, nisu mrtva puvala ili belci iz Severne Dakote... Ne znam sta ce nam isti tip igraca kao Tajrik - low sized centar koji ne ume za 3p. Treba nam neko koji moze da ugura, a i da rasiri protivnicku odbranu. Meni je Booker taj igrac. Milutinov je tu kao domaci igrac koji treba da radi sve ono sto Balsa nije i vise od toga. Milutinov je imao u Olyju platu 1,5m po sezoni. Navodno je tada odbio i neke malo bolje ponude da bi otisao u Atinu. Mislim da NWG nema vise od milke u Olyju. Ne znam kakva je potraznja za njim (suska se samo za Zalgiris), ali nece puno vise dobiti. Ja ne bi Edwards-a, sad ce biti poprilicno skup i ne vredi tih para. Bolji fit je mozda Bryant.
ScepanScekicSto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Tips pise da je lucha produzio ugovor sa Bajernom takodje, ubedjen sam da zljko ne zeli igrace u godinama sklone povredama, zato ni lovernj nije nikad ni bio u planovima
Recommended Posts