Smrtokapa Posted April 8 Posted April 8 1 minute ago, DameTime said: Lako je kurčiti se kad je grobara malo, hendlaj ti KKCZ ekipu skupljenu na gomilu 😂 Definicija pakla. Moje sposobnosti ipak nisu neograničene.
SteveFrancis#3 Posted April 8 Posted April 8 1 hour ago, odupri se ludilu said: Ja bih da sanm to staklo na tvom avataru.... The key is to apply the pressure gently;) Bajdvej, ugasice me metalni.. 4 1
DameTime Posted April 8 Author Posted April 8 Aha, znači smeju da se postavljaju seksi slike Spoiler 15
SteveFrancis#3 Posted April 8 Posted April 8 Ja ocekivao neku Tsunami Papia, kad ono, sabvrted ekspektejsns in a mejdzor vej 2
kendrick duckworth Posted April 8 Posted April 8 2 hours ago, DameTime said: Biće posle, a što nas ne zovete u VIP ložu? Spisak postoji, zovemo @Shonewizard, @odupri se ludilu, @kendrick duckworth i @ScepanScekicSto, koji jedini voli Žoca više nego oca više od nas 😎 Ti misliš da sam ja ovde za pare za objektivne analize i podršku Žocu?
Stefanpotgoat Posted April 9 Posted April 9 Veliki off-topic, ali gledam hladne glave sad 5. utakmicu Partizan–Real, jer je Evroliga upravo okačila celu tekmu na YouTube, i ne mogu da verujem koliko je malo falilo… Bukvalno jedna dobra odbrana i jedna promašena trojka onog smrada Rodrigueza, i mi bismo bili na F4, a posle toga – ko zna šta bi se desilo. Odmah posle toga odgledam finale PAO–Real i ne mogu da verujem koliko je to slična utakmica našoj – sve što im je ušlo protiv nas, izašlo je na ovoj tekmi (Rodriguez promaši, pa Hezonja baci ciglu, a kod nas ulazilo kao kap, pa kepec argentinski promaši otvorenu trojku), i na kraju bude 20 razlike za PAO, a lomila se utakmica pet minuta pre kraja. Jebiga, mi smo imali Madara koji zaboravi igrača u ključnoj odbrani, a oni su imali Nunna koji im je rešio utakmicu sa četiri vezana poena. Neverovatno koliko smo proklet klub. Mislim da nikada neću preboleti taj poraz. Izvinjenje za rant. 4
NMX Posted April 9 Posted April 9 Deveti april, sastavljate tim za sledeću sezonu. Svaka čast braćo grobari, konačno smo vas zarazili 1 8
MC Thunder 2 Posted April 9 Posted April 9 20 minutes ago, NMX said: Deveti april, sastavljate tim za sledeću sezonu. Svaka čast braćo grobari, konačno smo vas zarazili Pa ova je matematicki gotova, vi to radite vec od jeseni i nekog 3.kola EL 😁😅 Kod nas se jasno vidi ko valja da ostane, a ko ne. Mozda max 1-2 igraca da je fifti fifti 🥲
DameTime Posted April 9 Author Posted April 9 12 hours ago, Stiletto said: Ali onda tu mora da bude i mamojeb prva četvorka. Hayes-Davis, Tornike, taj nivo kvaliteta. Da li su nam dostižni, nem pojma. U sledećoj rečenici navede Shengeliu u stanju raspada 7 hours ago, Stefanpotgoat said: Veliki off-topic, ali gledam hladne glave sad 5. utakmicu Partizan–Real, jer je Evroliga upravo okačila celu tekmu na YouTube, i ne mogu da verujem koliko je malo falilo… Bukvalno jedna dobra odbrana i jedna promašena trojka onog smrada Rodrigueza, i mi bismo bili na F4, a posle toga – ko zna šta bi se desilo. Odmah posle toga odgledam finale PAO–Real i ne mogu da verujem koliko je to slična utakmica našoj – sve što im je ušlo protiv nas, izašlo je na ovoj tekmi (Rodriguez promaši, pa Hezonja baci ciglu, a kod nas ulazilo kao kap, pa kepec argentinski promaši otvorenu trojku), i na kraju bude 20 razlike za PAO, a lomila se utakmica pet minuta pre kraja. Jebiga, mi smo imali Madara koji zaboravi igrača u ključnoj odbrani, a oni su imali Nunna koji im je rešio utakmicu sa četiri vezana poena. Neverovatno koliko smo proklet klub. Mislim da nikada neću preboleti taj poraz. Izvinjenje za rant. Prijatelju, pogledaj šta mi pišemo ovde, ovo je najmanji off topic ikad na ovom topicu Ali da, ozbiljan choke u toj 5. utakmici u Madridu, nisi morao da nas podsećaš...
Stiletto Posted April 9 Posted April 9 1 minute ago, DameTime said: U sledećoj rečenici navede Shengeliu u stanju raspada Napisao sam nivo kvaliteta, ne konkretan igrač 🙂 A i Tornikeovo 15,6 poena 5,1 skokova 2,8 asistencija ove sezone mi baš ne zvuči kao "raspada se". 1
DameTime Posted April 9 Author Posted April 9 4 minutes ago, Stiletto said: Napisao sam nivo kvaliteta, ne konkretan igrač 🙂 A i Tornikeovo 15,6 poena 5,1 skokova 2,8 asistencija ove sezone mi baš ne zvuči kao "raspada se". Aha, oke, onda te ja nisam skapirala U kojoj ekipi je nabio te statse? Ono što sam ga gledala ove sezone, njegova statistika mi je prilično prazna, a i bliže je nekom veteranu nego prospektu jelte. Hard pass što se mene tiče (da izvine sis @kojihit, koja Toka mnogo voli), čak mi je bolji izbor Moneke. 1
Stiletto Posted April 9 Posted April 9 8 minutes ago, DameTime said: Aha, oke, onda te ja nisam skapirala U kojoj ekipi je nabio te statse? Ono što sam ga gledala ove sezone, njegova statistika mi je prilično prazna, a i bliže je nekom veteranu nego prospektu jelte. Hard pass što se mene tiče (da izvine sis @kojihit, koja Toka mnogo voli), čak mi je bolji izbor Moneke. Evo linka pa listaj natenane 🙂 27 poena Zvezdi bez ubačene trojke, 35 Feneru, doduše imao je i partije od samo 2 poena.
realno *w Posted April 9 Posted April 9 (edited) 16 hours ago, Tunis said: Ostoja je izjavio da država daje cca 22% 5.280.000 od 24.440.000 i vi u to verujete? Prethodne sezone, Ostoja je izjavio da je prodato 16.124 sezonske, i to za 5.887.392 EUR Ako pretpostavimo da je ove sezone to za 35% više, pošto su toliko skuplje ulaznice, dolazimo do 8.000.000 EUR od ulaznica u 2024/2025, što je fantastičan rezultat, ali opet fali: 24.440.000 budžet - 5.280.000 'država' - 8.000.000 ulaznice ---- Prodaje se tipa 4000 dnevnih ulaznica koje koštaju kao da su za Medison Skver garden, a rasprodaju se na bar 90+% utakmica. Pa ti izračunaj koliko je 17 tekmi * 4000 * ove cene: Pri tome, to je samo EL, ima prodaje karata i za ABA. 16 hours ago, Tunis said: Globos, Milsped, AikBank, MTS, NIS, British Motors, Addiko Bank, Admiral bet, Mozzart itd, zajedničko im je: - 100% državna firma ili - firma usko povezana sa državom ili - firma na čijem čelu je SNS ekipa Sponzori su recimo AIK i SUNOKO, kako njih možeš nazvati državno firmom ili "usko" povezanom sa državmom, šta god to značilo. Ako ćemo tako, ne postoji privatna firma u Srbiji, koja nije usko povezana sa državom. MTS i NIS jesu ovo što kažeš. Mocart? Firma sa 180 miliona evra dobiti i koja očigledno treba da pored poreza, vrati još recimo 15% svoj dobiti kroz sponzorstva, donacije, itd. Njihova stvar da od toga što moraju da daju, naprave i marketing. Ja ti garantujem da njihovo mesečno ulaganje u reklame na TVu, prevazilazi godišnje sponzorstvo KKPu, pa onda ne verujem da postoji osoba u toj kompaniji, koja te pare smatra loše uloženoim, iz ugla marketinga. Takođe, postoji zarada od EL. Iako nema TV prava, imaju standardne premije za pobede i mesto. Recimo 2022/2023 je svaka pobeda bila 37500e a imali su ih 22 + 6. mesto je donosilo oko 650k evra, pa je ukupna premija bila oko 1,5 miliona evra. Ako su iste cifre ostale, ove godine je imaju 16*37,5k + 350k za poziciju na tabeli. Opet blizu milion, ako su isti uslovi. A evo sad nađoh da je Ostoja rekao da je to, sa shopom i nekim još sitnim prihodima, oko 1,5 miliona. Povremeno se dese i naki vanredni prihodi, recimo prošle godine je plaćeno obeštećenje za Tristana, ove za Dvejna. Na kraju ide upravni odbor, gde svaki član ulazi sa određenom svotom. 16 hours ago, Tunis said: Ako se to dobija od nezavisnih sponzora, pa zašto onda ne odsečete pomož države i budete prvi put 100% održivi? Zato što bez države ne može ni 2m€ da se namakne. Eto posle svega ovoga, reci mi kojom matematikom si došao do 2 miliona? Bar 10-11 mil od karti, nek bude 4-5 od svega ostalog što sam napisao, a to je sigurno više, opet je to 15+ miliona. I jednu bitnu stvar zaboravljaš, koliko klub vrati državi preko poreza. Ako klub potroši 22-23 miliona, koliko je porez na to, a upravo taj porez je najdirektnije vraćanje državi koje može. Vrati se bar polovina dobijenog, ako ne i više. Edited April 9 by realno *w 3
MarioKempes Posted April 9 Posted April 9 13 minutes ago, realno *w said: Sponzori su recimo AIK i SUNOKO, kako njih možeš nazvati državno firmom ili "usko" povezanom sa državmom, šta god to značilo. Ako ćemo tako, ne postoji privatna firma u Srbiji, koja nije usko povezana sa državom. MTS i NIS jesu ovo što kažeš. Postoje privatne firme koje nisu povezane sa državom. Malo ih je ali, postoje. Suština je da tim firmama nije dozvoljeno da budu sponzori Partizana i Zvezde, sve i kad bi one to možda i htele. Sponzori mogu da budu samo firme koje su ili pod kontrolom ili jako zavisne od partije, a svakako takve da ne smeju da talasaju i zameraju se. Jedna Delta, koja je pojam privatne firme u Srbiji i nema nijedan direktno aktivan ugovor sa državom, ne sme da pisne bez pitanja partije. Menadžerima strogo zabranjeno pojavljivanje na protestima i bilo kakva podrška. Najpoznatija članica menadžmenta udaljena iz firme na 6meseci samo zbog jednog komentara podrške na mrežama. A mi ovde pominjemo Kostićeve (koji je maksimalno povezan sa ovima) AIK i Sunoko kao nezavisne firme. Pa onda i Čakajca sa Mozzartom navodimo kao nezavisnog, daleko bilo. Ako ćaplavi nekad reši (a neće, jer je sisica koja vlada samo na osnovu podmićivanja, i saradnika i protivnika) da vrati Partizan u predObradovićevsko doba - nestaće svi ti kvazinezavisni sponzori u roku od odmah. A sa njima i jedno pola sezonaca. Zato je priča o samofinansiranju besmislena i nepotrebna, osim kad poželimo da sebi izgledamo ispred ogledala malo lepši nego što jesmo. O nekakvom samofinansiranju možemo da pričamo tek kad ovakvima vidimo leđa. Kako će tad da izgleda - nemam pojma, nadam se da ću uskoro da saznam. Naravno, ne branim da svako misli drugačije. 11 2
Chaos Is Me Posted April 9 Posted April 9 Partizan i Zvezda van prodaje ulaznica, mercha i ako im neko eventualno plati obeštećenje za nekog igrača imaju tačno 0 (slovima: nula) evra u budžetu koji nije sns-ovskog porekla. 16
kendrick duckworth Posted April 9 Posted April 9 Sve kladionice moraju i imaju dobre veze sa državom, sa vlasti, koja je u ovom slučaju SNS. Aktuelna vlast je odigrala veliku ulogu da kladionice naprave nikad veći "grip" nad stanovništvom i predstavlja veliki društveni problem. Retorika da automatski postaju SNS poreklo novca se može primeniti i na Sport Klub, budući da su njima godinama plaćali znatno više od nekoliko miliona evra koliko plaćaju za naslovno sponzorstvo najvećih sportskih brendova Srbije. Kompleksne mreže novca, države, kriminala i sporta je pogrešno, neozbiljno i naivno opisati u jednoj reči. Ako ćemo da golbergujemo svaku stvar u ovoj državi, ostaće nam eventualno onaj preduzetnik iz Bay Area što šalje donacije studentima i raskrinkava Vučića i gomila manjih preduzetnika koji imaju priliku da budu javno ograđeni. Nijedan veliki, uspešan biznis koji zarađuje od stanovnika Srbije neće biti potpuno čist. Isto tako, vrlo je smešno povezivati svako sponzorstvo sa načinom na koji je to bilo u mračnim vremenima - kada EPS, MTS ili NIS pukom dobrom volje moćnika na vlasti prebace koji dinar. 2
realno *w Posted April 9 Posted April 9 12 minutes ago, MarioKempes said: Postoje privatne firme koje nisu povezane sa državom. Malo ih je ali, postoje. Suština je da tim firmama nije dozvoljeno da budu sponzori Partizana i Zvezde, sve i kad bi one to možda i htele. Sponzori mogu da budu samo firme koje su ili pod kontrolom ili jako zavisne od partije, a svakako takve da ne smeju da talasaju i zameraju se. Jedna Delta, koja je pojam privatne firme u Srbiji i nema nijedan direktno aktivan ugovor sa državom, ne sme da pisne bez pitanja partije. Menadžerima strogo zabranjeno pojavljivanje na protestima i bilo kakva podrška. Najpoznatija članica menadžmenta udaljena iz firme na 6meseci samo zbog jednog komentara podrške na mrežama. A mi ovde pominjemo Kostićeve (koji je maksimalno povezan sa ovima) AIK i Sunoko kao nezavisne firme. Evo ja iskreno mislim da ovo nije tačno. U suštini, samo da razlikujemo da li je neka firma zavisna od države, ili je jednostavno spremna da par% svojih prihoda uloži u sponzorstva i donacije, da održavaju dobre odnose, a pri tome furaju fazon društveno odgovorne kompanije. 12 minutes ago, MarioKempes said: Jedna Delta, koja je pojam privatne firme u Srbiji i nema nijedan direktno aktivan ugovor sa državom, ne sme da pisne bez pitanja partije. Menadžerima strogo zabranjeno pojavljivanje na protestima i bilo kakva podrška. Najpoznatija članica menadžmenta udaljena iz firme na 6meseci samo zbog jednog komentara podrške na mrežama. A mi ovde pominjemo Kostićeve (koji je maksimalno povezan sa ovima) AIK i Sunoko kao nezavisne firme. Pa evo ja radim u MK Grupi 10 godina, mogu ti reći da je dobar deo menadžmenta, ne samo na protestima, nego na svim društvenim mrežama blate SNS pod svojim imenom i prezimenom, neki i svakodnevno. Osim ako misliš na tipa top 3-4 menadžera, za njih stvarno ne znam, ako je to uopšte i bitno toliko. 1
goofy Posted April 9 Posted April 9 @goofy prop'o, još od Ljulja pičke ne mož' se oporavi, razmišlja da promeni nick u Žalosna Sova. 7
kojihit Posted April 9 Posted April 9 Kao što sis @DameTime kaže, ja sam veliki fan Tornikea, ali sasvim mi je ok da ga volim izdaleka i gledam u bolonjskom crno-belom 😄
Jakob Aman Posted April 9 Posted April 9 Tavares nema sansi protiv Balsonea. Plus Rambove beskonačne finte i nerezonski potezi. Naši su. 1 2
Nikom nista Posted April 9 Posted April 9 3 minutes ago, Don Dusko said: Brandon je nekada davno bio pencilin za Tavaresa. U pionirima 🤣
Papanikolesku Posted April 9 Posted April 9 Deplasirano je pričati o nekom samofinansiranju dva državna kluba. 11
Knipex Posted April 9 Posted April 9 4 hours ago, realno *w said: Takođe, postoji zarada od EL. Iako nema TV prava, imaju standardne premije za pobede i mesto. Recimo 2022/2023 je svaka pobeda bila 37500e a imali su ih 22 + 6. mesto je donosilo oko 650k evra, pa je ukupna premija bila oko 1,5 miliona evra. Ako su iste cifre ostale, ove godine je imaju 16*37,5k + 350k za poziciju na tabeli. Opet blizu milion, ako su isti uslovi. A evo sad nađoh da je Ostoja rekao da je to, sa shopom i nekim još sitnim prihodima, oko 1,5 miliona. Ovo ne postoji već neko vreme. Nisam tačno siguran od koje sezone i nemam sad vremenada proveravam, znam da prošle sigurno nije bilo. Ako neko ne odgovori sa podatkom u međuvremenu naći kasnije tačno. Isplaćuju samo na osnovu plasmana i to, ako se ne varam, samo do određene pozicije na tabeli. 1
Recommended Posts