Jump to content

Recommended Posts

Nemanja Jovanović za Basketball Sphere: Sterling Brown je veliki pobednik, Isiaha Mike još nije pokazao pun potencijal

O Sterlingu: 

Otišli smo da igramo protiv Cincinnatija i gubili smo na poluvremenu 17 razlike – ma praktično izgubljena utakmica. On ulazi u svlačionicu, diže celu ekipu, vraćamo se na teren i ekspresno topimo zaostatak. Imali smo šut za pobedu, koji je upravo on promašio. U Dallas smo sleteli oko dva ujutru i tužni se razišli…

Pojavio sam se u kancelariji oko sedam ujutru i video Browna kako šutira u hali. Prišao sam da ga pitam kada je došao, a on mi je odgovorio da je ostao u dvorani sve vreme. U tom trenutku je mašina pokazivala 600 šuteva. Tada sam shvatio o kakvom se igraču i pobedniku radi.

Posle mesec dana smo igrali sa njima finale konferencije gde je Sterling imao 18 poena, bio glavni igrač i praktično osvojio titulu. Uzimao je teške šuteve kada se “lomilo”, a jedan od pogodaka u finišu bio je upravo nalik onom koji je promašio u prvoj utakmici.

spacer.png

Ovu sliku i dalje držim u kancelariji gde se on baca za loptu na utakmici gde vodimo preko 30 razlike. Za njega je svaka utakmica ista, svakoj isto pristupa i zato se odvaja od drugih igrača. Igra Larryevu košarku, respektuje igru i zato mu se sve vraća.

O Mikeu:

Sa Isiaha Mikeom imam malo drugačiji odnos, praktično familijarni, proveli smo više vremena zajedno na SMU (tri godine). Trenirali smo zajedno tokom leta, između sezona, nakon je završio svoju epizodu na SMU. Poznajem mu celu porodicu, jednostavno, drugačiji odnos imamo. 

Povreda na početku sezone ga je dosta odvojila od terena, pa je još jedna to produžila… Ovo mu je prva sezona na nivou Evrolige, siguran sam da će polako izgraditi svoju karijeru. Poslednjih pet sezona u Evropi pokazauju da se uvek pomerao korak unapred. Radeći sa trenerom kakav je Željko Obradović, postoji period adaptacije, koji je posle povrede sigurno išao malo sporije.

Mike može da pokriva više pozicija i u odbrani i u napadu. Njegov šut za tri poena može da bude konstantniji i sigurno će sve to u narednom periodu doći na svoje mesto.

• Like 5
  • Ha-ha 1

19 minutes ago, JPM said:

Pantera Barsa izgleda vejvuje.

Eto vam prilike da se pokopate 🙂

Preveo sam taj tekst sa Munda na engleski. Nije vejvovanje u pitanju, nego mu ističe ugovor na leto, a trenutno im je upitan budžet za sledeću sezonu, pa su i ti ugovori za nosioce (konkretno se pominju Metu i Panter) trenutno upitni. Svakako ne sumnjam da će rešiti to.

But there is an added problem. The club's financial blockade of the section, which even withheld the 400,000 euros it had saved with Neto's termination, extends to next season because at this time the Blaugrana basketball team does not know how much budget it will be able to count on from June onwards.

And without that information, manager Juan Carlos Navarro and sporting director Mario Bruno Fernández are very limited when it comes to starting to work on the design of the future squad. To begin with, because there are issues that need to be closed as soon as possible, such as the renewals of Chimezie Metu and Kevin Punter.

Edited by fillam

2 minutes ago, Kronostime said:

Vi mozete da mu ponudite bolje uslove....

:classic_biggrin:

Ako neko napiše Čoviću da ovaj ima srpski pasoš ebaću mu familiju! 😄 

1 minute ago, fillam said:

Preveo sam taj tekst sa Munda na engleski.

Ja video vest na B92. Ali ok, verujem.

9 minutes ago, Cavani said:

Ti ko Djurovic onomad, Deda ima 29.

Ali zovu ga Deda.

Zvali ga kako god - stojim iza svog misljenja oko njegove i Kobrine  uloge u timu i rada sa Zocom.

To sto mi staramajka stuca od pominjanja iste od strane moderatora sa ovog, a i drugih topika je druga stvar.