Jump to content

Recommended Posts

Sterling je imao nakon derbija jednu izjavu koja mi je baš ostala upečatljiva, samo što mi tada nije bilo ni do košarke ni do komentarisanja.

„Idemo na naredne utakmice sa željom da pobedimo. To se ne menja, ne očekujete valjda da svi budemo pokolebani i da klonemo, takva s***a se nisu dešavala ni kad smo bili u onoj seriji poraza, sigurno neće ni nakon ovog jednog!“

Rečeno i učinjeno. Bravo! 

• Like 5
  • Love 7

1 hour ago, kojihit said:

@Papanikolesku evo i razdvojene smo ispostovale Dejm i ja

Moramo da snimimo onaj trend evo ja ću, neko mora, evo ja ću 😂

2 minutes ago, Shonewizard said:

Sterling je imao nakon derbija jednu izjavu koja mi je baš ostala upečatljiva, samo što mi tada nije bilo ni do košarke ni do komentarisanja.

Rečeno i učinjeno. Bravo! 

Lutka pametna i lepa, uz to i paklen igrač. Full paket što se kaže, imam oko za to...

Počeo bih od Brendona, mnogo je plivao u Bolonji, i generalno ume da nam napravi dosta problema, večeras jedan vrlo zreo performans u 4/4, trica po centrali, izbunario oko table nešto, mnogo je važno da imamo i njega i Rique-a na makar pristojnom nivou.

Ifče je bratina, očajno je odigrao derbi, i onda kao odgovor 38 minuta u Bolonji, konstantno dobar u odbrani, 6 asistencija, i večeras brutalna partija u svakom aspektu. Govori dovoljno o individualnom karakteru koji je u skladu sa celom ekipom.

Odlično smo zatvorili Džejmsa, 0/7 za dva, imao je jedan čist pogled za 3 i to je manje više to, ostalo je bunario i vaćario kod sudaca. 

Sterling nas je povukao u prvom poluvremenu, po ko zna koji put, prosto nestvarno kako čovek igra već dva meseca na oba kraja terena.

Dva utiska večeri su mi se izdvojili: prvi je da je Monako četiri-pet puta hvatao priključak, i svaki put smo imali pravo rešenje i nijednom nismo nešto paničili i grešili. Jako zrela partija, imajući na umu kakvo suđenje je bilo večeras i da je i sama klupa bila veoma reaktivna, baš odlično smo se snašli.

Drugi utisak je jebeni Rique koji pokazuje na glavu i smiruje Željka/klupu. Kakva glava, sve i da nije bilo šta je bilo pre nedelju dana, komična situacija na toliko nivoa.

Nema šta, sve se pribojavam da u kranču nešto krene nizbrdo, ali ova ekipa za sada stvarno ima ozbiljan broj utakmica koje lomi kada treba i smiruje kada treba. Fizički dve mnogo teške utakmice, ali tu smo očigledno baš jaki, prošlogodišnja ekipa bi se cedila u 2/4 i produbljivala prvi kanal koji se stvori.

I dalje me pukne fleš prošlog petka i šbb/kbb, baš mnogo loših stvari se dogodilo i opet pukosmo u zadnjoj sekundi. Fenomenalan odgovor, sada da uhodamo Vanju i ako može Frenkija u takmičarski ritam, Baskonija se mora rešiti, nakon toga slede gostovanja u Pireju i u Barseloni. Ne znam da li će opet praviti problem, ali idealna prilika za gostovanje i vrlo verovatno prva od više najvažnijih utakmica u sezoni.

• Like 6

Ova ekipa očigledno gradi formu, hemiju i samopouzdanje kroz češće igranje jakih mečeva.

Pauza od 20tak dana će dobro doći da (možda) dobijemo jednog igrača za rotaciju kada se nastavi...ali mi smo EL ekipa kojoj će ova pauza daleko najmanje da odgovara, make no mistakes about it.

Edited by MC Thunder 2
  • Like 2

34 minutes ago, TripleJ said:

Nije nas ispostovao Virtus, steta. Bas su potonuli u poslednjoj cetvrtini. Ali sam siguran da Paris ide ispod nas na kraju.

Bio bih siguran, da su danas pukli. Ovako nisam siguran.

Od narednih 5 tekmi, kući igraju 4, a to jedno gostovanje je Žalgiris, gde isto mogu dobiti. Onda 3 teška gostovanja, pa Alba kući. Da dobiju sam 3 od 5 kući i jedno gostovanje, eto ih na velikih 19 pobeda.

Ali ok, da guramo mi svoju priču, da nastavimo da igramo ovako, pa kako bude.

11 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Ova ekipa očigledno gradi formu, hemiju i samopouzdanje kroz češće igranje jakih mečeva.

Pauza od 20tak dana će dobro doći da (možda) dobijemo jednog igrača za rotaciju kada se nastavi...ali mi smo EL ekipa kojoj će ova pauza daleko najmanje da odgovara, make no mistakes about it.

Slazem se, bice bas zajebano da se dobije Baskonija kad prodje pauza.

12 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Počeo bih od Brendona, mnogo je plivao u Bolonji, i generalno ume da nam napravi dosta problema, večeras jedan vrlo zreo performans u 4/4, trica po centrali, izbunario oko table nešto, mnogo je važno da imamo i njega i Rique-a na makar pristojnom nivou.

Brendon i danas opet otvario sa nekoliko vezanih gluposti, a onda jedan duži period bez greške. Na kraju 15p + 5 skokova za 5 minuta, sasvim dobra partija, iako nismo u tom periodu napravili neki ozbiljniji plus.

________

Inače intereantan podatak: skok u prvom poluvremenu 20-12 za Monako.

Skok u drugom poluvremenu 21-12 za Partizan.

Dobrim delom zahvaljujući većoj minutaži Tajrika (7) i Ifea (6).

• Like 2

5 minutes ago, TripleJ said:

Slazem se, bice bas zajebano da se dobije Baskonija kad prodje pauza.

Bice al pre svega zbog hajpa koji ce se napraviti

ekipi treba odmor, nosioci su izraubovani maximalno, i treba vise da nam se neko vrati od povredjenih igraca...

sto se tice rasporeda i svega, ne znam zasto se opterecujete, ne postoji ekipa sl bikvalno koju ne mozemo da dobijemo ako smo fokusirani, bilo kuci bilo na strani, ali ako nismo u fokusu, i Alba je problem.

tako da, utakmica po utakmica, korak po korak, sve drzimo u nasim rukama...

• Like 5

Mislim da se sada naših 19 pobeda ne dovodi u pitanje, ako nastavimo da rastemo ni 20 nije nemoguće.

Što se tiče kupa, pošto su nam inače male šanse, ja ne bih voleo da odu četvorica najvažnijih (Jonesovi, Braun i Bonga) pogotovo bi trebalo odmoriti Karlika i Tajrika. A dati Vašingtonu odrešene ruke u eventualnom finalu pa šta bude. 

• Like 1

Neću uopšte da razmišljam o dalekim ciljevima i skorovima, tu smo gde sam priželjkivao - osetno iznad 50%. Nije formalno tako ali je u mojoj glavi na redu mini ciklus od tri meča u EL, nakon pauze. Jedan meč je od onih najtežih - koji se mora dobiti, jedan je da se pobijemo sa prvim na tabeli pa šta bude a trećim bismo mogli mnogo toga da dobijemo.

Edited by Barkley#34
  • Like 5

Da istaknem i onu majstorsku odluku Zelimira da munjevito odustane od vracanja Dejvisa u igru umesto Tajrika u 4/4. Dobar je bio Brendon pre toga, nema sta i zasluzuje pohvale za ceo mec...ali nam je ostanak Tajrika na terenu doneo taj finalni push kojim smo ih nacisto istamburali i samleli.

7 minutes ago, ChrisJudd said:

Mislim da se sada naših 19 pobeda ne dovodi u pitanje, ako nastavimo da rastemo ni 20 nije nemoguće.

Što se tiče kupa, pošto su nam inače male šanse, ja ne bih voleo da odu četvorica najvažnijih (Jonesovi, Braun i Bonga) pogotovo bi trebalo odmoriti Karlika i Tajrika. A dati Vašingtonu odrešene ruke u eventualnom finalu pa šta bude. 

Kao da ne znas ZOCa, ici ce na pobedu pa makar sa 7 igraca. Nema odmora. Verovatno vec zna koja 4 stranca vodi na kup, ove ostale ce da max optereti protiv Zadra u ponedeljak.

E sad, mi svi znamo da su nam sanse u kupu na oko 10% sa ovakvim sastavom, ali realnost nije nesto na sta se obaziremo.

26 minutes ago, ChrisJudd said:

Polako, pričam o tome i na kkcz topiku, o raznim predikcijama o broju pobeda.

Treba ići meč po meč. Ne treba zaboraviti da je tim startovao da igra dobro kada je skoro bio na ivici ponora sa skorom 2/8....kasnije su došle velike serije pobeda, ali došla je i Alba koja se jedva dobila sa pola kosa razlike. To samo govori da se mora 100% biti u fokusu, I da mala opustenost može koštati. 

Objektivno KkP je favorit izraziti protiv Baskonije i Albe. Ono gde je 50-50 % šanse su mecevi na strani sa Bajernom i Zalgirisom...i u Bgd sa Realom i Efesom.....bar ja tako vidim . I imamo dva gostovanja u Atini protiv Olimpijakosa i u Barseloni gde su domaćini objektivno favoriti. 

Oni što je sigurno to je da je ekipa uhvatila zalet,  stvorila hemiju, I u dobrom raspoloženju čeka nastavak. 

Edited by No name

50 minutes ago, ChrisJudd said:

Brate lose mi je kad ovo procitam. 

Nemoj me shvatiti pogresno, igramo super i uzivanje je da se gleda ovo, ali kako bre 19 pobeda da se ne dovodi u pitanje???

• Like 5

Moram da kažem da sam oduševljen večerašnjom utakmicom, u globalu, ne samo pobedom. Izuzev uvodnih minuta kada smo im dozvolili 10 zicera i to par ulaznih lob pasova nakon sviča, odbrana je bila perfektna. P e r f e k t n a

Svesno smo rizikovali na kamenku, i jako dobra odbrana bekova na Jamesu, u dres. Ono što mi je jako drago je da smo Motejunasa bukvalno izbacili iz utakmice još u 1/2, Dejvis ga je izdominirao. Ne sećam se ni da je igrao nakon toga. A nezgodan je igrač, ima odličan poluhorog sa obe ruke, a i pretnja je van 6.75. 

Sterling je ubio Dialla, koji je fizički idealno krilo, a i strašan defanzivac 1v1.

Željkova defanzivna disertacija. A bogami i napad je šljakao gotovo savršeno. Ako izuzmemo ona silovanja Dwiza, jako malo greški smo imali, savršene kretnje. Kažnjavali smo ih na svako ispadanje, napadali Jamesa, na kojem im najviše i puca odbrana. 

Velike pohvale Braunu, Ifeu, Tajriku, ali i Dejvisu. 

Zabrinjava me pomalo Karlik Jones, defanzivno je najslabija karika by far. U napadu je bio loš. Mislim da je on igrač kojem će najviše prijati odmor i ova pauza oko kupa. U njegovu odbranu, maksimalno je opterećen poslednjih mesec ipo dana - kako minutima, tako i pažnjom odbrana na njemu. Igra u kontaktu, a ništa mu ne sviraju. 

Elem, držali smo kontrolu čitav meč, nisu nas nijednom ugrozili. Malo nervoze u 2/4 lično inicirane od strane sudija. 

Poseban pasus za govnare u narandžastom, ona dva manijaka su uspela da nadmaše i neznanje Ane Panter. Nadam se, najiskrenije, da će popiti žestoku suspenziju i da nam ove sezone neće više suditi. Zločin prema košarci. 

14-12, ko bi rekao nakon 2-8, pa i nakon poraza u derbiju. Strašna reakcija. Dve toliko bitne pobede, i dobro raspoloženje pred pauzu. 

Baskoniju moramo dobiti, jebi ga. Moramo, moramo, moramo. Napuniti baterije, dočekati Vanju i Frenka i idemo još jače i u nove pobede. 

Moram da podvučem još jednom - Sterling Braun je najbolji igrač ove ekipe. Momak igra u oba pravca, ne štedi se, elitni procenti, i gotovo uvek igra na najboljem protivničkom igraču. Bar dok nema Frenka i Vanje. Bravo, moraće novi dres da se pazari. Hteo sam Bongin, on mi je ljubimac, možda čak i Ifeov, ali Sterling je taj guy

• Like 7

7 hours ago, djole said:

Brate lose mi je kad ovo procitam. 

Nemoj me shvatiti pogresno, igramo super i uzivanje je da se gleda ovo, ali kako bre 19 pobeda da se ne dovodi u pitanje???

Možda nesretna formulacija "ne dovodi u pitanje". Ali mi nije realno da ekipa koja posle 10. kola gubi svaku četvrtu utakmicu u poslednjih 8 kola ima manje od 5-3 skor. Pogotovo kad se vrate Vanja i Frenk.