Beonegro Posted August 10 Share Posted August 10 Maratonci trenutno prolaze kroz Sevres, opštinu koja je jedno od zapadnih/jugo-zapadnih predgrađa Pariza. Not so fun fact: Sevres je pobratimljen sa Kragujevcom, jer su i tamo nacisti strijeljali. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted August 10 Share Posted August 10 (edited) Tamirat Tola donosi olimpijsko zlato Etiopiji u maratonu nakon 24 godine. Zanimljivo je da ne bi ni nastupio na ovim Igrama da se nije ozlijedio njegov sunarodnjak Sisaj Lema. Ns kraju pade olimpijski rekord. Drugi Belgijanac, treći Kenijac Kipruto koji je bio najbolji po rezultatima ove sezone. Edited August 10 by neko me sabotira 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 10 Share Posted August 10 Čudi me da su odabrali ovu trasu, bilo je dosta penjanja. I pored toga je pao olimpijski rekord, ali nisu igrali na sigurno, a mogli su da udare skoro savršeno ravnu trasu kroz centar grada, pa Bois de Vincennes na istoku i Bois de Boulogne na zapadu grada. Ili prosto niz Senu lijevom obalom do ostrva Saint Denis i olimpijskog sela, pa nazad desnom obalom ili peropherique-om. Evo slušam Nicolas Navarroa (najbrži od Francuza), kaže upravo to, morao je da se sprema kao za cross country trku više nego kao za maraton. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted August 10 Share Posted August 10 1 hour ago, Beonegro said: Not so fun fact: Sevres je pobratimljen sa Kragujevcom Da li i u Sevresu imaju jedan soliter u kom žive mnogo lepe devojke? 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted August 10 Share Posted August 10 (edited) Što se nastupa Sare Kolak tiče, mislim da će biti ili 9.-12. sa najboljim hicem 59 metara ili će osvojiti medalju sa 64-65 metara. Spoiler On 8/8/2024 at 12:19 PM, McLeod said: Nema sanse Sara, ja bih se iznenadio da prebaci 61 metar u finalu. Edit: Znači medalja 😁🙂 Edited August 10 by neko me sabotira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ječmendo Posted August 10 Share Posted August 10 Brutalna trka na 800 m, vjerovatno overall najbrža u istoriji. Mladi Kenijac za mene iznenađenje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted August 10 Share Posted August 10 Vilagos da se samo-isamara, uzela bi ovde medalju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted August 10 Share Posted August 10 Drvena medalja za Kolak na kraju. Lijep rezultat. Amer u skoku u vis kaže - “Jump”! Ja sam zadovoljan, nadam se da si i ti @Romantik Bilo bi urnebesno da izgubi zlato zbog ovoga i time omogući Kini 1. mjesto na OI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted August 10 Share Posted August 10 Koja šteta za Bocvanu! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted August 10 Share Posted August 10 Kakva šteta za Bocvanu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted August 10 Author Share Posted August 10 Ode zlato u visu na Novi Zeland. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted August 10 Share Posted August 10 Lol Juznoafrikanac hladno rukom gurnuo Francuza na 4 puta 400 van staze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ječmendo Posted August 10 Share Posted August 10 Tebogo je trčao 43.03'' svoju deonicu, ali nije bilo dovoljno. Iskreno, očekivao sam da može do zlata. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted August 10 Share Posted August 10 Kakva stafeta Amerikanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ječmendo Posted August 10 Share Posted August 10 Syndey svoju leteću izmjenu trčala 47.70'', u fantastičnoj je formi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted August 10 Share Posted August 10 34 minutes ago, neko me sabotira said: Drvena medalja za Kolak na kraju. Lijep rezultat. Amer u skoku u vis kaže - “Jump”! Ja sam zadovoljan, nadam se da si i ti @Romantik Bilo bi urnebesno da izgubi zlato zbog ovoga i time omogući Kini 1. mjesto na OI. Iako mi je taj Amer baš iritantan jer predstavlja sve što meni smeta, svaka čast za odluku, a pogotovo što je u procesu Ker došao do zlata. Ono što du uradili pre tri godine Baršim i Tamberi je bilo krajnje nesportski. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted August 10 Share Posted August 10 Kako sam znao da ce kvalifikacije za bacanje koplja da bude jace od samog finala... tragicno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted August 11 Author Share Posted August 11 Hassan je kraljica ovih Olimoijskih igara, sada to nema dileme 👏👏👏👏👏. Asefa, ružni potezi na kraju, ali ne može protiv kraljice. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted August 11 Share Posted August 11 Znači prošli petak trčala kvalifikacije za finale 5000, u ponedjeljak osvojila broncu na 5000, u petak broncu na 10000 i dan i po nakon toga osvaja zlato u maratonu uz olimpijski rekord. Nemoguće. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted August 11 Share Posted August 11 Ako je moglo muško pre 62 godine, može danas i žensko nešto približno. Emil Zatopek, Češka lokomotiva. 20. jula 1952. pobeda na 10,000 metara. 24. jula 1952 (četiri dana posle) pobeda na 5,000 metara. 27. jula 1952. (tri dana kasnije) pobeda u maratonu. U sve tri trke oborio olimpijski rekord. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted August 11 Author Share Posted August 11 13 minutes ago, Stiletto said: Ako je moglo muško pre 62 godine, može danas i žensko nešto približno. Emil Zatopek, Češka lokomotiva. 20. jula 1952. pobeda na 10,000 metara. 24. jula 1952 (četiri dana posle) pobeda na 5,000 metara. 27. jula 1952. (tri dana kasnije) pobeda u maratonu. U sve tri trke oborio olimpijski rekord. Češka lokomotiva, tako su ga beše zvali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 11 Share Posted August 11 (edited) Trasa maratona je imala veze sa maršom žena na Versaj 1789. godine. Svejedno, previše je zahtjevna, jer su se u odlasku penjale uz Mont Saint Valerien, a u povratku uz Cote des Gardes, i to uz okomitiju stranu (Cote des Gardes je najteži dio godišnje trke Pariz - Versaj, i to se trči u suprotnom pravcu, gdje je uspon duži, ali je nagib manji). Edited August 11 by Beonegro 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted August 14 Share Posted August 14 Nisam stigao da pitam za vreme Olimpijade. Sta mislite, jel bi mogao Usein Bolt da se takmici na trci od 400m u top konkurenciji, ili je priprema toliko drugacija u odnosu na trku od 200 metara? On kad se zaleti delovao mi je da bi mogao jos 100 metara da istrci tim tempom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted August 14 Share Posted August 14 Sigurno bi mogao, mozda ne bi bio svetski rekorder, ali medalje bi osvajao 100%. Sto se pripreme tice, mislim da je to u danasnje vreme precenjeno, kad vidis recimo da Hasan trci 5000, 10000 i maraton i osvoji medalju u sve tri trke, ovi koji ne mogu da trce recimo 400m i 400 prepone kao Meklaflin i Bol nemaju dobar izgovor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted August 14 Share Posted August 14 Marita Koh je pobedjivala na 400 i 200 metara. Ima zlato u stafeti 4×100 i neko srebro na 100. Za muskarce ne znam da li je neko trcao i 100 i 400. Na 200 i 400 da, Dzonson recimo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts