Jump to content

Recommended Posts

Posted

Čista pobeda na pamet.

Komentatorka Eurosporta reče da je Strahinja diplomirani pravnik, ne znam je li to istina.

Zahvaljujući visini i dužini ruku, držao je Italijana pod kontrolom, uspeo je jednom u parteru i ruku da mu istegne kad se, dok je Italijan ustajao, sa svih 66 kila okačio o nju. Lepo se videlo u prenosu koliko je to zabolelo Italijana.

A onda je Italijan, iz nemam pojma kojih razloga, odlučio da krene u ipon seoi nage, uz učimatu najlepše džudo bacanje, bez ikakve pripreme i Strahinja je izveo ura nage, kontrabacanje, izmišljeno baš za ovakve slučajeve. Baš lepo izvedeno, digao mu je obe noge sa zemlje i samo da ga je dovoljno izrotirao da padne na leđa, dobio bi meč odmah. Ovako je uspeo "samo" da ga spusti na rame i dobije poen koji je presudio.

A tek na kraju, kad je krenuo da beži po ringu i da leže na zemlju, svesno idući na drugu kaznu, samo da što više vremena prođe :lol_2:

2 minutes ago, mister-no said:

Kada je borba?

20 borba, sad teče 15. Cirka pola sata, možda malo ranije.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Stiletto said:

A onda je Italijan, iz nemam pojma kojih razloga, odlučio da krene u ipon seoi nage, uz učimatu najlepše džudo bacanje, bez ikakve pripreme i Strahinja je izveo ura nage, kontrabacanje, izmišljeno baš za ovakve slučajeve. Baš lepo izvedeno, digao mu je obe noge sa zemlje i samo da ga je dovoljno izrotirao da padne na leđa, dobio bi meč odmah. Ovako je uspeo "samo" da ga spusti na rame i dobije poen koji je presudio.

Ništa ne razumem ali sve ti verujem :lol_2:

Divim se vama koji poznajete džudo pravila, ja pojma nemam. Srećom po mene, pojave se žuti kartončići pored imena takmičara... 

• Ha-ha 2
Posted
10 minutes ago, DameTime said:

Ništa ne razumem ali sve ti verujem :lol_2:

Divim se vama koji poznajete džudo pravila, ja pojma nemam. Srećom po mene, pojave se žuti kartončići pored imena takmičara... 

U suštini je prosto, baciš protivnika da padne na rame i dobila si poen. Baci ga da padne na leđa i pobedila si.

Kad se bore na zemlji (to se zove u parteru) moraš da mu potpuno blokiraš jednu ruku i jedno rame da mu bude na zemlji da bi pobedila. Zato se onaj "dole" trudi da nogama obuhvati trup ili noge napadača i tako se podigne od zemlje.

Nekad je u parteru postojalo i gušenje, da mu kragnu kimona zategneš oko vrata dok ne preda, sada toga više nema.

• Like 1
  • Thanks 7
Posted
5 minutes ago, Don Juan said:

Slwdeći je Strahinja. Meće mu biti lako protiv Moldavca, ali već je mnogo uradio do sada.

A kome je lako u četvrtfinalu OI? 😁

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Stiletto said:

U suštini je prosto, baciš protivnika da padne na rame i dobila si poen. Baci ga da padne na leđa i pobedila si.

Ovo sma skontala, zato se stalno bore za poziciju da naprave polugu (odatle toliko povlačenja i guranja, što mi nekako komično izgleda xd)

Kad se bore na zemlji (to se zove u parteru) moraš da mu potpuno blokiraš jednu ruku i jedno rame da mu bude na zemlji da bi pobedila. Zato se onaj "dole" trudi da nogama obuhvati trup ili noge napadača i tako se podigne od zemlje.

Okej, zato se vuku za ruke, sad je jasnije 😄 

Nekad je u parteru postojalo i gušenje, da mu kragnu kimona zategneš oko vrata dok ne preda, sada toga više nema.

Opet mi ništa nije jasno, za šta tačno ide u repesaž Strahinja? Mislim ovo je "nokaut", koliko to četvrtfinala i polufinala ima? xD 

Posted

Jaoj kretenizma, kao da je juče prvi put u ring ušao.

Evo i trener mu drži vakelu.

Ne može da prođe bacanje? Pa vrati ravnotežu na obe noge što pre. To te uče čim naučiš da izvedeš prvo bacanje. A Strahinja skakuće na jednoj nozi, ne znam šta pokušava. Moldavac da trči u crkvu i zapali sveću koliko ga je prosralo.

• Like 2