Mama_mia Posted Monday at 02:33 PM Share Posted Monday at 02:33 PM Nisam znala gde reci da sam danas na dan primirja upravo odgledala `Mars na Drinu` samo da bih cula poslednju recenicu - Drino ebem ti... Film se tu zavrsava niko preziveo i svaki put je neopisivo tuzno Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted Tuesday at 09:56 PM Share Posted Tuesday at 09:56 PM (edited) Pa jeste tuzno. I ta bitka je je bila jedan od najsvetlijih trenutaka u nasoj istoriji, kao i cela nasa uloga u ratu, u toj tragediji kataklizmickih razmera koji je zadesio Srbiju tada. Vrline tih vojvoda, hrabrost vojnika, kojo su podigli baner i stali ispod njega, i bili svetlost u nadolazecem mraku. Tuzno je i sto su te vrednosti zamenile neke druge kao pozeljnije. Ja sam se nadao da ce Mars na Drinu biti sprska himna kada je odluceno da Hej Sloveni odlazi u istoriju. Pesma jeste bila ispolitizovana i zloupottrbljena od mnogih koji nisu zasluzili da je pevaju, ali ne bih mario. Na kraju uzese pesmu za koju je malo ko cuo, a i koju i nakon dvadeset godina od ozvanicavanja, 90% naroda ne zna dalje od prve strofe (ukljucujuci i mene) Edited Tuesday at 09:57 PM by RatzenStadt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Wednesday at 09:42 AM Share Posted Wednesday at 09:42 AM Marš na drinu nije primeren za himnu. Imaš onaj deo koji je kao kolo, tu bi onda trebalo da zaigramo. Alternativa je bila Vostani Serbije ali je nju Sloba zloupotrebljavao pa je postala nepopularna u to vrema. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts