Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

On 1/23/2025 at 7:58 PM, Milko Miller said:

Posle Dalsija mislim da su samo još Ilic i Prucev klasičan visak, doduše ja bih čak razmišljao da šaljemo negde Glazera umesto Ilića na pozajmicu jer ako je Gutesa planiran kao standardni bonus pored Maksimovica za prolece onda bolje da vidimo da negde brani pa da se na kraju sezone vidi šta ćemo dalje. Ako ide Serif nije potrebna zamena za domacu ligu, ako ide Djiga onda ipak mora već neko sada da dodje jer cak i u trenutnoj situaciji ne može stoperska rotacija biti samo Spajić i Milosavljević. 

Ode ti Ilić, ali ne vidim kako je Prucev višak ako ode Mimović a ne dovede se desni bek. Jer u tom momentu spadamo desno na Seola i malog Stojkovića, a moguće je da će Seol i dalje igrati levo jer nešto nisam siguran da će odmah ubaciti Anana levo. Pritom valjda je plan da Avdić ipak prvo malo igra na dvojnoj u Grafičaru. Rodića više ni ne računam.

Vratili su i Andreja Đurića izgleda da bi postojala kvota igrača na štoperu, a sad da vidimo koga će da dovedu da zameni Đigu.

- Mimović je startni desni bek i bonus

- Djiga je ubedljivo najbolji štoper i slobodno se može reći stub odbrane... i bonus

- Drkušić nije impresionirao, al' je od ovakvog Spajića bolji... i bio je 3. štoper u rotaciji 

- Leković je bio 4. štoper u rotaciji i bonus

Koliko sam razumeo Leković je već otišao u Moncu, a posle Jang Bojsa Drkušić se vraća u Zenit, dok će Mimović i Djiga izvesno biti prodati za ozbiljne pare... A zamene za njih su ko? Đurić koji nije bio standardan ni u Novom Pazaru, 17-ogodišnji Milosavljević i Anan za koga ni nakon odrađenih priprema nisu bili načisto da li da ga zadrže, ili da ga vrate u OFK Beograd? 

Mislim ja prvi ne pravim dramu oko prodaje igrača - posebno ako idu u jače lige i za velika obeštećenja, al' oni ako u ovom prelaznom roku ne ulože pare u startne štopere (znači komada 2) i startnog beka (možda čak pre levog) i iskoriste prolećni deo sezone da uigraju tu zadnju liniju za kvalifikacije su zaista nadmašili sami sebe u neozbiljnosti i amaterizmu, što baš i nije lako postići. Uz to, ko će uopšte biti bonusi na proleće?

• Like 3

Ako sam dobro shvatio, i Drkušić je već otišao. Tako su bar zvučali posljednji tekstovi o njemu.

Inače, za Mimovića piše da ide za 5,5 mil EUR a 2,5 mil EUR su bonusi. 

Drkusic se vraca u Zenit 30.01. 

Moja greska.

Edited by Small Owl
.

10 hours ago, Ikac said:

Ode ti Ilić, ali ne vidim kako je Prucev višak ako ode Mimović a ne dovede se desni bek.

Meni se on beku uopšte nije svidjao. Na krilu je imao dobrih utakmica i plus je pre toga imao jako dobru sezonu u Celju i ne vidim zašto mi bi ili on sebe forsirao na toj poziciji. Mnogo je poštenije da ga pustimo.

Ne treba zaboraviti da su idioti prodali Stojića koji je lako mogao biti zamena za Mimovića.

Pored defanzive problem je i na veznim pozicijama. Kanga će najverovatnije otići i onda na 6 i 8 ostajemo samo sa Krunićem, Elšnikom i mladim Kostovim i Šljivićem. Pretanko. Od žaljenja da imamo izgomilan kadar na leto došli smo u situaciju da nam na mnogo pozicija škripi. 

On 1/22/2025 at 1:52 PM, CuaTheTime said:

Maksimovic u lajpcigu, odlican izbor kluba za igraca.

Nema boljeg od prodavanja Lepzigu. Dobije na početku nešto, i hrpu bonusa. Pa kako bude igrao. I dobiješ postotak od idućeg transfera.

• Like 1

Ne pratim previše omladinsku školu, ali ovo jeste situacija kada trebamo iz iste da povučemo u prvi tim dva štopera i desnog i levog beka. Titulu smo osvojili, idealna je prilika da vidimo možemo li da računamo na tu decu a ne da dovodimo ispod prosečne strance da igraju bekove.

Inače, što se tiče Đige, to je jedan od retkih dobrih poteza ovog kluba, verovalo se u njega, a sećam se ovde priče kako je bio nečija kombinacija kad je dolazio u klub. Možda i naš najbolji štoper u poslednjih dvadesetak godina.

Podržavam i vraćanje Đurića, ali dajte dečku konačno šansu pa da vidimo šta može i da li nešto može, ovako stvarno nismo fer prema dečku za kog ne verujem da je gori od Spajića.

Još nešto, nek se pita ko god u klubu za dovođenje igrača, nemoj samo Miloje, jer mu to baš ne ide.

Čovek je insistirao na Čaušiću, Žanderu, Tomaneu, Dalsiju, to je ono čega se sećam onako na prvu, sve su to bili katastrofalni potezi. Mada, stvarno mi liči da on više neće biti naš trener na kraju ove sezone. Samo moja pretpostavka, ništa drugo.

Edited by Brajant Danston

9 hours ago, Guru said:

- Mimović je startni desni bek i bonus

- Djiga je ubedljivo najbolji štoper i slobodno se može reći stub odbrane... i bonus

- Drkušić nije impresionirao, al' je od ovakvog Spajića bolji... i bio je 3. štoper u rotaciji 

- Leković je bio 4. štoper u rotaciji i bonus

Koliko sam razumeo Leković je već otišao u Moncu, a posle Jang Bojsa Drkušić se vraća u Zenit, dok će Mimović i Djiga izvesno biti prodati za ozbiljne pare... A zamene za njih su ko? Đurić koji nije bio standardan ni u Novom Pazaru, 17-ogodišnji Milosavljević i Anan za koga ni nakon odrađenih priprema nisu bili načisto da li da ga zadrže, ili da ga vrate u OFK Beograd? 

Mislim ja prvi ne pravim dramu oko prodaje igrača - posebno ako idu u jače lige i za velika obeštećenja, al' oni ako u ovom prelaznom roku ne ulože pare u startne štopere (znači komada 2) i startnog beka (možda čak pre levog) i iskoriste prolećni deo sezone da uigraju tu zadnju liniju za kvalifikacije su zaista nadmašili sami sebe u neozbiljnosti i amaterizmu, što baš i nije lako postići. Uz to, ko će uopšte biti bonusi na proleće?

Verovatno Maksimovic i Gutesa. Taktika za ovo prolece je očigledno forsiranje klinaca sto je po meni ok ako se odradi posao za letnji prelazni rok na vreme tj. do početka kvalifikacija. Ali da li će to stvarno da se desi je naravno veliko pitanje. Rekao bih da je za leto potrebna rekonstrukcija cele odbrane, zadnji vezni drugih karakteristika od Krunica i zamena za Silasa: 

Gutesa, Glazer, Draškić

X, Avdic, Anan - X,X, Spajić, Milosavljevic - Seol, Stojkovic

Krunic,X - Elsnik, Sljivic - Ivanic, Ilic, Maksimovic/Kostov

Radonjic, Milson, Katai - Serif/X, Bruno, Sremcevic - X, Jovanovic

Edited by Milko Miller

3 hours ago, Мџе said:

Meni se on beku uopšte nije svidjao. Na krilu je imao dobrih utakmica i plus je pre toga imao jako dobru sezonu u Celju i ne vidim zašto mi bi ili on sebe forsirao na toj poziciji. Mnogo je poštenije da ga pustimo.

Ne treba zaboraviti da su idioti prodali Stojića koji je lako mogao biti zamena za Mimovića.

Pored defanzive problem je i na veznim pozicijama. Kanga će najverovatnije otići i onda na 6 i 8 ostajemo samo sa Krunićem, Elšnikom i mladim Kostovim i Šljivićem. Pretanko. Od žaljenja da imamo izgomilan kadar na leto došli smo u situaciju da nam na mnogo pozicija škripi. 

Nisam ni ja za tu opciju oko Pruceva, nego samo projektujem onako kako misle u klubu i trener. Treba pod hitno dovesti levog beka sa renomeom koji bi do leta trebalo da se uigra za kvalifikacije, kao i rekao bih 2 štopera. U tom slučaju Seola bih hteo da vidim konstantno desno na prirodnoj poziciji, a po potrebi bi igrali Stojković, Đurić i Anan. Takođe, Avdić i Milosavljević koji bi skupljali minute na dvojnoj. Spajić ako nije produžio ugovor do sad ne deluje mi ni da će produžavati, ali možda je to samo pusta želja.

Info za Kangu? Odlazi sada ili misliš na leto?

Kadar je gomilan na određenim pozicijama, tj. oba krila i ofanzivni vezni. Mi smo ušli u sezonu bez oba beka i rezervne 6ice, a takva je situacija i dalje. Bilo je priče tokom jeseni da će povući u Adoa ali očito ništa od toga, izgleda da ga Milojević baš ne želi.

1 hour ago, Milko Miller said:

Verovatno Maksimovic i Gutesa.

Uh, meni je prolećni deo prvenstva baš idealna prilika da Glazer brani redovno i vrati formu i samopouzdanje... Da nam stranac sedi na klupi kao bekap Guteši, pritom golman koji je prošle sezone sasvim dobro branio i imao solidan market value, to mi je definicija nedomaćinskog poslovanja. A svakako je glupo prodavati igrača kada je u kanalčini i kada mu je cena pala, bukvalno nas ništa ne košta da iskoristimo proleće za njegovo dizanje.

2 hours ago, Milko Miller said:

Taktika za ovo prolece je očigledno forsiranje klinaca sto je po meni ok ako se odradi posao za letnji prelazni rok na vreme tj. do početka kvalifikacija.

Problem je što su ovi klinci... baš klinci. Stojković, Avdić i Milosavljević imaju po 17 godina, Kostov 16, smatram da je prerano njih računati kao prvotimce jer teško da su baš svi specijalni talenti. Za igrače tih godina je sasvim ok i da idu na pozajmice i tako stiču seniorsko iskustvo, pa da se vrate kada/ako budu spremni da konkurišu za prvu postavu (otprilike kao Mimović).

2 hours ago, Milko Miller said:

Rekao bih da je za leto potrebna rekonstrukcija cele odbrane, zadnji vezni drugih karakteristika od Krunica i zamena za Silasa

Ispravio. :classic_biggrin: Mislim ako mi budemo čekali leto da sve ovo odradimo, to će biti baš neozbiljno i amaterski. Zato se i nadam da ćemo do kraja ovog prelaznog roka biti aktivniji i probati da rešimo makar neke od ovih problema, posebno što se tiče odbrane koju je i najteže uigrati.  

• Like 1

51 minutes ago, Ikac said:

Nisam ni ja za tu opciju oko Pruceva, nego samo projektujem onako kako misle u klubu i trener. Treba pod hitno dovesti levog beka sa renomeom koji bi do leta trebalo da se uigra za kvalifikacije, kao i rekao bih 2 štopera. U tom slučaju Seola bih hteo da vidim konstantno desno na prirodnoj poziciji, a po potrebi bi igrali Stojković, Đurić i Anan. Takođe, Avdić i Milosavljević koji bi skupljali minute na dvojnoj. Spajić ako nije produžio ugovor do sad ne deluje mi ni da će produžavati, ali možda je to samo pusta želja.

Info za Kangu? Odlazi sada ili misliš na leto?

Kadar je gomilan na određenim pozicijama, tj. oba krila i ofanzivni vezni. Mi smo ušli u sezonu bez oba beka i rezervne 6ice, a takva je situacija i dalje. Bilo je priče tokom jeseni da će povući u Adoa ali očito ništa od toga, izgleda da ga Milojević baš ne želi.

Mislim na leto, da mu neće produžiti ugovor. Sada su baš na prekretnici jer ove radne konje ne mogu više da koriste (Kanga, Katai Rodić) i plus najavljivani odlasci prvotimaca to znači bar 6-7 novih igrača za prvi tim. I to mora odmah da se reši.

Prodaja Mimovica samo potvrdjuje da mi te mlade igrace forsiramo radi prodaje, a ne radi igrackih kvaliteta koje oni mogu da nam donesu u buducnosti. Nakon toliko prihoda i spremne prodaje Djige za 10+ miliona zar zaista toliko gori da se proda i Mimovic? A znamo kakvo nam je stanje sa bekovima vec godinama. Ali ne, vode se onim daj da ga prodamo dok je na ceni, jer za 6-12 meseci ko zna da li ce decko uopste biti standardan i kako ce igrati. Lakse nam je sada da prodamo sve, izvucemo sto vise novca, pa da gradimo iz pocetka odbranu posto nas ova sezona nije naucila da je rastimovana odbrana rak rana tima. 

Svakako se slazem sa Guruom da treba vec u ovom prelaznom roku prodati i dovesti sve sto treba i sto se planira, pa da leto cekamo sa minimalnim potrebama za izmenama, ali teska prica. Em cemo prodavati sada, em na leto. Pripreme igra jedan tim, kvalifikacije drugi, a grupnu fazu treci. Dok pocnemo da licimo na tim vec smo u minusu i tesko mozemo nesto da napravimo.

• Like 1

Apsolutni no brainer je da se dovedu makar jedan stoper i levi bek sad. A ne bi bilo lose ni dvojica stopera, da ih tokom proleca uigravamo za sledecu sezonu, a ne da Milosavljevica uigravamo za brzu prodaju. 

• Like 1

Problem za CZ počinje i završava sa Terzićem i družinom razbojnika. Koji sada kao mlad majmun želi sve i odmah. I podmlađen tim i kvalitetne povratnike, kvalitetne strance + pojačan izlazni transfer rejting. I sve to uz iskorak u LŠ i borbu za top 24.

U teoriji bi i moglo se izvede samo što oni ne umeju ili ne žele da iskopaju trenera tipa Priskea kao što to uradili u Pragu npr. Koji je eksplodirao prošle sezone otišao u Fejnord a umesto njega opet doveli 433 Danca Frisa. 

Prodaje su nam mahom ishitrene, debilske i ruše bilo kakav pokušaj sistema. Više rezona ima prodati malog Maksimovića na leto a uporedo spremati Kostova, a sačuvati Mimovića još sezonu i po dok Stojković ne nadođe. Ovako Bog zna kako će popuniti 5-6 pozicija u timu do leta. 

2 hours ago, Molina23 said:

U teoriji bi i moglo se izvede samo što oni ne umeju ili ne žele da iskopaju trenera tipa Priskea kao što to uradili u Pragu npr. Koji je eksplodirao prošle sezone otišao u Fejnord a umesto njega opet doveli 433 Danca Frisa. 

Nemoj zivota ti mi da iskopamo trenera, poslednji put kad smo dovodili stranca doveli smo prevaru Bahara