Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

24 minutes ago, Markoss said:

KKCZ vec godinama funkcionise ovako, sa izuzetkom Radonjic sezona i ne znam zasto se sad cudite. Klub je fokusiran na dominaciju na domacim okvirima, u nadi da nesto moze u EL da nas ukenja. Rekoh vec, odavno sam prestao da se nerviram oko preplacivanja domacih igraca, jer se ocigledno ne moze bez toga. Otprilike kod slucaja Raduljice sam rekao sebi da se necu nervirati sto ce 15. igrac da nam ima platurinu. Jasno mi je da je nelogicno, ali to je KKCZ.

 

Chaos je dobro definisao Zvezdinu publiku, ali moram da dodam da klub razmislja zapravo ona prva grupa - dominacija u domacim okvirima. Za te navijace je ovaj potpis vrhunski, oni ce da dodju u halu, da dizu tenziju protiv Partizana, i da obezbede to da domaci teren ne bude nikako prijatan. Druga grupa navijaca je svakako u manjini, makar u halama, a iskreno i u mom okruzenju. 

 

U svakom slucaju, trazi se ta cetvorka jos, konkretno Petrusev je prva i jedina opcija koliko znam. On ima zelju da dodje, Oli ima zelju da ga pusti ako Vezenkov dodje, tako da nam ostaje da sacekamo epilog. 

 

Ukoliko se to desi, mislim da imamo tim koji bi po kvalitetu bio tu negde na sredini EL, osmo mesto. Takodje, mislim da smo i kvalitetniji od Partizana, osim ako ovi ne dovedu zverku na 1 i 4. U skladu s tim, nije ovo toliko lose.

 

Bojim se samo da ne dodjemo u situaciju da krpimo na PF ako Petrusev ne dodje. I da opet udjemo u sezonu da tu kao cekamo i jurimo igraca. U tom slucaju, bicemo granicni za ulazak u TOP 10, a i za nijansu bolji od Partizana. To mi npr dosta menja sliku, tako da se nadam Filipu. 

Dobra analiza. 

Izgleda da je Željko već našao zverku na 1, onaj sudanac tripl dabl protiv drim tima. Iako ima loš CV izgleda da ga je nanjušio.

  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, zvezdale said:


Jasno je da ce tebi biti muka ako ovaj tim i klub osvoji Evroligu, pa i ako uzme i domace trofeje, ni meni ne bi bilo prijatno da Partizan to uradi.

Da Bog da Zvezda uvek bila prva, u svim takmičenjima koje igra.

 

Samo muka mi je više od Čovića i ekipa i ne želim više da ih gledam u klubu. Toliko. 

 

PS. Svaka koka ponekad ubode koje zrno. Može to biti i ove sezone ali moj stav prema upravi kluba ni osvajanje titule prvaka EL ne može promeniti. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Djirona said:

Budimo posteni, jedno je pljuvati zasluzeno Tecu zbog ovakvih poteza, ali ovakvo ponizavanje Dobrica... bas mi krivo bude.

 

Sad sam na računaru pa da ti odgovorim.

 

Vidi, to što ti misliš da je napisati za Dobrića da besomučno ciglari pljuvanje njega, tvoje je pravo.

 

Veruj mi, nemam ni najmanju nameru da pljujem dečka. Svaka čast na svemu, na borbi, ponašanju, zalaganju za tim. Ali on prosto nije taj kvalitet i to je pokazao u sezoni kada je imao baš bitnu ulogu. On je neki 11., 12. igrač rotacije koji uđe da proba da ubode neku trojku i to je to. A čak i tu je Lazić bolji (mislim na šut iz mesta). O odbrani da i ne govorimo, Lazić koji je kratkoruk igra 3 puta bolje odbranu od Dobrića, 1 na 1 i timsku, u timskoj odbrani je verovatno vrh evrolige bio dugo.

 

Tako da... šta da ti kažem, poštujem to da ti to tako vidiš, ali ja to ne vidim kao pljuvanje. Dečko je opasno ciglario u dužem vremenskom periodu. To nije nivo evrolige.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, zoki_dd said:

Dobra analiza. 

Izgleda da je Željko već našao zverku na 1, onaj sudanac tripl dabl protiv drim tima. Iako ima loš CV izgleda da ga je nanjušio.

 

Ne znam, Partizan je po mom misljenju napravio NPC ekipu i to moze da promeni samo potpis Gosa ili Monekea koji bi podigli taj upside. Ovako je to grupa average igraca u godinama gde su vec razvijeni i gde sumnjam da mogu da odigraju nesto izvanredno. Atletski su mocni, ali nema tu previse skilla, kao da su pravili andidot za veteransku Zvezdu. Panter je bolji igrac od sivh koje ove sezone imaju spolja, kao i Naneli. Ledej bolji od svih unutra. 

 

Opet kazem, jure jos dva igraca, tako da bi ti potpisi to zaista mogli da promene, ali ovo za sad mi je slabije od Zvezde bez Petruseva. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Кад је већ реч о цигларењу Добрића, занимљиво је да каријерно има 36.9% за 3 колико исто има и Гедраитис. 

Гедраитис свакако бољи играч него само податак из те категорије.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Uvek sam protiv pretrpavanja tima, pa tako i sad. Sve i da umesto Dobric pise Guduric, opet bih isto mislio. Ispricana prica vec vise puta.

 

Ostaje nam da vidimo kako ce se dalje odvijati situacija. Glupo je reci, ali s obzirom da cemo imati 15 ozbiljnih opcija nama ce verovatno ici u prilog da nam se igraci povredjuju i da se na taj nacin selektira sastav. Naravno, samo da nas zaobidju teske povrede. Jbg glupo, ali tako ispada. 
 

Ne znam kakav je plan sa Lazicem, ali tu bi nam u ovom momentu najbolje bilo da postoji sporazum po kojem je on kapiten koji vodi svlacionicu i sve drzi pod kontrolom, a utakmice gleda pored Tece. Tako Dobric koliko toliko ima smisla, ali bi i dalje bio bukvalno na kraju klupe. Ono sto ocekujem je Davidovac u katastrofalnom stanju nakon OI. On nije fizikalac koji moze da iznese toliko obaveza tokom godine, sto se videlo i na pocetku prosle sezone. To ce verovatno znaciti da ce on za pocetak biti van 12 uz Plavsica kojem ce trebati odredjeno vreme da se nametne i dokaze Sferu. Koliko je sve ovo realno, videcemo.

Link to comment
Share on other sites

Da sam Rokas i da gledam partiju projektovane trece opcije na krilu malo bih se zabrinuo... 👀

 

 

 

Spoiler

salim se, nemojte odmah da me silbujete

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, božija noga said:

Dok diskusija traje. Da se podsetimo kako je nekad izgledalo. I još jedan remind. Danas da vidimo Uroša ako zaigra protiv Japana.

 

Dobrosao kuci Segi, nas brat sa tribine... 🔴💪

  • Like 2
  • Love 7
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Juan Pablo Montoya said:

Ja smatram da je dovodjenje Dobrića jedno potpuno nerezonsko bahaćenje i gomilanje igrača na poziciji na kojoj već imamo dovoljno rešenje za skoro svaki scenario.

Još kada se uračuna u to da imamo ne rešeno pitanje krilnog centra kao i činjenicu da reprezentativac Srbije sigurno nije jeftin, čovek ozbiljno mora da dovede pod sumnju delovanje Čovića i kluba.

To da li je Dobrrić domaća osnova ili ne, tu ne igra nikakvu ulogu. Ako ste hteli Ogija, ko vas je bio po ušima da produžavate Rokasa.

Blamantna količina amaterizma.

To je to. Neću komentarisati Dobrićev dolazak više.

Nerezonski jeste, bahaćenje nije. Bahaćenje je kad imaš sve pozicije u rosteru popunjene kako treba u skladu sa nekakvim ambicijama u EL pa na sve to dovedeš Dobrića na čijoj poziciji već imaś rešenja. Nama treba ne samo četvorka nego i igrač na poziciji 5 kojem bi Bolomboy u najboljoj varijanti bio back up, a u minimalno dobroj varijanti igrač iste vrednosti u, opet ponavljam, skladu sa nekakvim ambicijama u EL. Ovo smo već odgledali nekoliko puta i ne svidja mi se. Ne interesuje me u kojoj sam grupi sa takvim razmišljanjem.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Svi kojima je Petrušev Mesija in corpore neka se sete njegove sezone kod nas. Jeste on mozda u Oly napredovao, ali da ce on nositi ekipu...nece. Ali, neka se proba sa njim.

 

Svi kojima su Plavšić i Djurišić svje i sva isto neka se sete odakle dolaze. Iz Mege. U NBA su bili i Simonovic i Zagorac, pa gde su sada. Da se razumemo, mogu oni igrati u Zvezdi, ali tako sklopljena Zvezda play-off u EL videti neće. Ali, ko zna. Mozda eksplodira Plavšić kod nas kao i Micić kad je otišao od nas.

 

Dobrićev dolazak sam prokomentarisao. Nikakav hejt prema njemu, nikakav hejt prema upravi. Mišljenja sam da nam trebaju igrači na 4 i 5 pre njega.

 

Neko je spomenuo gore Dangubu i da se zeznuo odlaskom u KKP, inače bi i on bio ovde. Vrlo moguće. Samo mislim da se on zeznuo pre odlaska u KKP i to kad je prijavio Zvezdu BAT-u. Mislim da je tu definitivno puklo.

Link to comment
Share on other sites

Juce je igrala Zvezda u fudbalu, ja nisam ni znao da se igra, EP sam odgledao samo utakmice u kojima je igrala Srbija.

Ne odgledah ni minut nase kosarkase.

Ne odgledah ni jedan skaut riport pridoslih u Zvezdu.

Nekad sam u ovo doba jedva cekao da pocne sezona, na moru refresovao forum.

Nadam se da opet budem euforican, fali mi taj osecaj.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, drakon1 said:

Svi kojima je Petrušev Mesija in corpore neka se sete njegove sezone kod nas. Jeste on mozda u Oly napredovao, ali da ce on nositi ekipu...nece. Ali, neka se proba sa njim.

 

Kakve veze ima njegova sezona pre dve godine sa ovom sad?

 

Pogotovo što je tada imao 22 godine i to je bila prva sezona ozbiljne košarke gde je dobio minute.

 

Bukvalno da se šutiramo u dupe ako on dođe.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Miki8 said:

Petrusev je imao dobru sezonu u CZ ali mu je repati trener unistio momentum, cim su mediji poceli da pisu o njegovim odlicnim partijama u Evroligi.

 

Duskova najveca zaostavstina iz te sezone je Petrusev. Decko je delovao gore od Simonovica, bukvalno nit je ista mogao da ubaci, niti da odbrani, niti je hteo uopste da se cima mnogo vise od toga da odigra za sebe i svoju statistiku i bas je bio zreo za jedan lagan nogobulj. Dusko dosao i dao mu smisao, bukvalno - ulogu, poverenje, slobodu, toliko da bi verovatno da je jace ime pokupio EL mesecnu nagradu za najboljeg igraca. Na kraju krajeva, bio bi Rising Star te godine da nije bilo glupog pravila oko datuma rodjenja, pa je Madar ni kriv, ni duzan to pokupio. 

 

Tako da, kritika u ovom slucaju ne da nije na mestu, nego je bas zlonamerna. 

 

Ali kakva konstrukcija recenice: "repati trener mu unistio momentum, cim su mediji poceli da pisu o njegovim dobrim partijama". Uzrok i posledica se izgubile oko zareza negde.

 

P.S. Svakako ljudi, ne vidim sta se zalecete toliko posle jedne reprezentativne utakmice i donosite zakljucke. Petrusev pre neki dan bio must have, danas vec kao nije to to. Svi apsolutno znamo njegove pros and cons, i to stvarno ne moze da promeni utakmica u reprezentaciji. Ako pokida ili se raspadne sad na OI, pa i da se izvuce neki zakljucak, al aman, gledali smo ga godinu dana. 

Edited by Markoss
  • Like 27
Link to comment
Share on other sites

 Dobric sa ovom ulogom koju ima u reprezentaciji, moze da bude koristan...

 

   da li nam je trebao u ovom trenutku?  

nije...

 

Covic za vreme svog mandata u Zvezdi ima dosta mrlja, naveca je naravno Filip ali kako vreme odmice mislim sve mi se vise cini da cemo praviti i njega i Terzica od blata kada odu iz naseg kluba a njihova mesta zauzmu eventualno neki novi Vesici...tek cemo tada biti svesni koliko je ovo bio uspesan period za dva nasa najveca kluba ( slabo ulazim na FK deo ali pretpostavljam da se tamo slicno za Terzica pise)...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...