Kosta Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Just now, Selina said: Ali moraju i fizicki da dodju u Srbiju da glasaju, ili da glasaju u amabasadama i konzulatima. Ne razumem ove autobuse, zasto nisu glasali po amabasadama i konzulatima? Zato sto mozda imaju prebivaliste/boraviste u Srbiji i kao takvi se ne razlikuju od nekog Ljubomira koji citav zivot nije krocio van Bloka 63. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Zato što oni i ne znaju gde su prijavljeni, To su ljudi koji su dobili dvojno preko SNS a ovi ih prijavljuju gde njima treba. Zato sada prvo dođu u ARenu pa im oni provere gde su zavedeni i šalju ih tamo. To je neka pretpostavka. Realno ni ljudi iz BG se ne mogu snaći izvan svoje opštine gde su glasačka mesta a zamilstie ove ljude od kojih neki dolaze prvi put u BG. Moraju da ih odvezu tamo inače oni to nikad neće naći. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Opa, picvajz u Areni sa obezbedjenjem i clanovima RIKa, bice veselo. Treba da se pozovu ljudi da opkole Arenu i nahataju ove lopuze. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 (edited) @Klotzen Pogotovo znajući intelektulne kapacitete turista botova Edited December 17, 2023 by duško matić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Izlaznost velika, ali uz začkoljice: biračka mesta nagurana u isti hodnik u školi (!), posebno bezobrazno korišćenje arhitekture i prostora kao usporivača. Gomila ljudi koje znam i još veća onih koje ne znam i koji ne zvuče kao da su iz Beograda... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosta Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Ljudi zaboravljaju koliko samo ima ljudi koji su nakon Oluje pobjegli u Srbiju, vecina ima dvojno drzavljanstvo. U Beogradu prijavljeni u neku od opstina, zive u Hr. Ali na izbore u Srbiji mogu doci i imaju isti status kao bilo ko od lokalnih. I ne, nije im SNS dao drzavljanstvo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Ne sme ovim laznim listicima iz Arene da se dozvoli da izadju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacino Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 2 minutes ago, djura.net said: Opa, picvajz u Areni sa obezbedjenjem i clanovima RIKa, bice veselo. Treba da se pozovu ljudi da opkole Arenu i nahataju ove lopuze. Eno iz Eko straze dezuraju kod arene, tako da slobodno Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 11 minutes ago, Kosta said: Ako prigovaramo nekoj skupini BiH Srba sa dvojnim drzavljanstvom koje je neko doveo u Arenu da falsificira listice,to je legit pitanje. Htio sam samo objasniti neke osnove vezane uz drzavljanstvo i pravo na glasanje, jer dosta ljudi nije upuceno u to. Kosta sine, ne moze se imati dva prebivalista. Mozes imati 5 drzavljanstava, ali samo jedno prebivaliste. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 7 minutes ago, Kosta said: Zato sto mozda imaju prebivaliste/boraviste u Srbiji i kao takvi se ne razlikuju od nekog Ljubomira koji citav zivot nije krocio van Bloka 63. Da, a imaju zato što ih je SNS lažno prijavio da bi mogli da utiču i na rezultat na gradskim izborima. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosta Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 (edited) 4 minutes ago, deez nuts. said: Kosta sine, ne moze se imati dva prebivalista. Mozes imati 5 drzavljanstava, ali samo jedno prebivaliste. Nisi shvatio. Imas u jednoj drzavi boraviste, a u drugoj prebivaliste. Kao ja. A, ako kojim slucajem imas i serbsko i rvacko drzavljanstvo, mogao si godinama imati dva prebivalista 😁 Edited December 17, 2023 by Kosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 2 minutes ago, Kosta said: Ljudi zaboravljaju koliko samo ima ljudi koji su nakon Oluje pobjegli u Srbiju, vecina ima dvojno drzavljanstvo. U Beogradu prijavljeni u neku od opstina, zive u Hr. Ali na izbore u Srbiji mogu doci i imaju isti status kao bilo ko od lokalnih. I ne, nije im SNS dao drzavljanstvo. Kad pametujes i mlatis na kosarci to je bezazleno, nekad i slatko. Ovde ili botujes ili provociras, glup nisi. Ljudi dolaze u Arenu da ih rasporede i razvoze dalje! Kakva Oluja, kakve picke materine. Bugarski voz i slicne sheme su mala maca za ovo. Izborna kradja na koju je upozoravano. Placena drzavnim i/ili pokradenim novcem. 14 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 12 minutes ago, Kosta said: Ako prigovaramo nekoj skupini BiH Srba sa dvojnim drzavljanstvom koje je neko doveo u Arenu da falsificira listice,to je legit pitanje. Htio sam samo objasniti neke osnove vezane uz drzavljanstvo i pravo na glasanje, jer dosta ljudi nije upuceno u to. 7 minutes ago, Kosta said: Zato sto mozda imaju prebivaliste/boraviste u Srbiji i kao takvi se ne razlikuju od nekog Ljubomira koji citav zivot nije krocio van Bloka 63. Pročitaj ponovo šta sam napisao i pročitaj šta se dešava u Areni. Niko ne brani nekom Peri iz Bijeljine da izađe na izbore ako na to ima pravo, ali malo veći broj Pera iz Bijeljine koji glasa u Areni jeste problem. Ako su baš svi prijavljeni na adrese oko Arene, onda tamo mora da postoji neki nevidljivi soliter u kome svi žive. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 U kojoj imas boraviste, ne mozes glasati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosta Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 1 minute ago, Geronimo said: Kad pametujes i mlatis na kosarci to je bezazleno, nekad i slatko. Ovde ili botujes ili provociras, glup nisi. Ljudi dolaze u Arenu da ih rasporede i razvoze dalje! Kakva Oluja, kakve picke materine. Bugarski voz i slicne sheme su mala maca za ovo. Izborna kradja na koju je upozoravano. Placena drzavnim i/ili pokradenim novcem. Ne botujem niti provociram. Pokusavam objasniti kako je visestruko drzavljanstvo vezano za pravo glasa. 2 minutes ago, DJ_Vasa said: Pročitaj ponovo šta sam napisao i pročitaj šta se dešava u Areni. Niko ne brani nekom Peri iz Bijeljine da izađe na izbore ako na to ima pravo, ali malo veći broj Pera iz Bijeljine koji glasa u Areni jeste problem. Ako su baš svi prijavljeni na adrese oko Arene, onda tamo mora da postoji neki nevidljivi soliter u kome svi žive. Sa ovim se slazem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Toliko sam ljut da ako bilo koja opozicija u RS bude organizovala slično, o svom trošku ću da idem i da se prijavim i da idem da glasam. I Vucica i Dodika bih lansirao u Tunguziju šutom u golo dupe. 3 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosta Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 3 minutes ago, deez nuts. said: U kojoj imas boraviste, ne mozes glasati. Imao ja boraviste u Bg od 2008-2017 i glasao na svim izborima. 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Ama nemojmo se praviti ludim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 (edited) Mozes imati dva prebivalista. Ja sam se skoro doselio u Novi Sad, a imao sam drzavljanstvo vec 5 godina. Ovdje sam prijavio prebivaliste i dobio sva dokumenta, bez da sam morao da ukinem prebivaliste u Bosni. Ali to nije poenta. Poenta posta je da su ovi jadnici dovozeni iz Bosne za 50 km I sendvic, a pola ih se ne zna potpisati Edited December 17, 2023 by Henry Chinaski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Just now, Kosta said: Ne botujem niti provociram. Pokusavam objasniti kako je visestruko drzavljanstvo vezano za pravo glasa. Glasacki listic, poziv da glasas, dobijas postom na adresi na kojoj si prijavljen da zivis i sa te adrese ides na neko svoje glasacko mesto koje je uvek isto. Ako ne zivis u Srbiji , a imas stalno prebivaliste u Srbiji, onda ili doputujes autobusom u Vranje ili Kragujevac, ili ( sto je jeftinije i jednostavnije) ides u konzulat ili u ambasadu zemlje u kojoj zivis. Masovna dovozenja autobusima na 1 biracko mesto ipak su malo cudna i sumnjiva. Ljudi koji imaju pravo glasa u Srbiji,a ne zive tamo, u principu i ne glasaju jer je to jako mukotrpno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 https://www.instagram.com/reel/C09M_aKMUfq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Kod Mileta su pare Tuga Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 13 minutes ago, Kosta said: Ljudi zaboravljaju koliko samo ima ljudi koji su nakon Oluje pobjegli u Srbiju, vecina ima dvojno drzavljanstvo. U Beogradu prijavljeni u neku od opstina, zive u Hr. Ali na izbore u Srbiji mogu doci i imaju isti status kao bilo ko od lokalnih. I ne, nije im SNS dao drzavljanstvo. da, oluja je bila prekjuce, pa te pitaju gde se nalazi gimnazija u kraju gde navodno zive. 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 11 minutes ago, deez nuts. said: Kosta sine, ne moze se imati dva prebivalista. Mozes imati 5 drzavljanstava, ali samo jedno prebivaliste. Ne bi trebalo, tj nije zakonski dozvoljeno, ali u praksi svi iz ex YU koji imaju dva drzavljanstva imaju i dve licne karte, tj u obe drzave se vode kao domaci sa prebialistem u svakoj. Takva je situacija jos od raspada SFRJ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 8 minutes ago, 40Wins said: Toliko sam ljut da ako bilo koja opozicija u RS bude organizovala slično, o svom trošku ću da idem i da se prijavim i da idem da glasam. I Vucica i Dodika bih lansirao u Tunguziju šutom u golo dupe. U RS se i vlast i opozicija trka ko ce se dublje uvuci u cmar Vucicu. Vukanovic je vjrv jedini izuzetak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 1 minute ago, Romantik said: Ne bi trebalo, tj nije zakonski dozvoljeno, ali u praksi svi iz ex YU koji imaju dva drzavljanstva imaju i dve licne karte, tj u obe drzave se vode kao domaci sa prebialistem u svakoj. Takva je situacija jos od raspada SFRJ. To je Ok, ali ti i takvi se ne maltretiraju da idu po 500 km u jednom pravcu na izbore jer im za to neko placa dnevnicu. Ne idu ni na neke koje im zivot i svakodnevnicu znace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts