Jump to content

Recommended Posts

JJJ iliti reinkarnacija musketara, bolje igra kao starter nego kao rezerva, to je vec primeceno.Cikago se raspao odmah, dok je Kingsima trebalo vise vremena. Marej i Elis podbacili, klupe nema, dok je klupa Pelikansa bila odlicna, plus dobra odbrana i tranzicija.

Link to comment
Share on other sites

DLo je u više timova pokazao da je neupotrebljiv u plej ofu, baš bi mi bilo iznenađenje da bude neke koristi od njega, isto važi i za Vanda, ali iz suprotnog razloga.

U doigravanju se veliki minus na bilo kojoj strani terena žestoko eksploatiše.

Gabe je igrač koji može da bude dosta bolji nego tokom regularne sezone.

Denver u 5 i to samo zato što je Jokić topla slovenska duša pa neće da zapinje u Los Anđelesu 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Урош19 said:

Kako može ekipa koja je bila 9. biti prevarantska jer je ispala iz plej ina

Nije teško primetiti. Nabijaju skor na osnovu toga što imaju sreće da im se već drugu sezonu zaredom nijedan igrač ne povređuje. Ove sezone je zapad bio baš težak, pa su završili kao deveti, čim su nestali taman pred kraj regularke Uerter i Monkača, praktično su obezglavljeni za takmičenje.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, 40Wins said:

Kakav poklon u dupe za rodjendan.

Znači onu prevaru Barnsa bih trejdovao ko ovi iz Dalasa, jos za vreme utakmice, nakon druge banane na istom mestu.

Bugarsku prevaru nazad u Nesebar da namesta lezaljke, krece sezona, za bolje i nije.

Klupa jebeno nepostojeća, samo mali Micel grize, ali on je zakovan tu gde jeste zbog Foxa.

Mozda i bolje ovako, da pajseri ukapiraju da moraju da probaju nesto da urade, inace nam se smesi ovo tavorenje.

 

 

uh, epski smo se raspali

 

ubili su nas svojom atletikom, trčanjem i tranzicijom... na strani pomoći smo brljali, prodore nismo mogli da im branimo, višlji su, jači su, a mi smo uvenuli kao popišano cveće....

 

ako monk ne igra, a lajls ima nula poena, dobro smo mi i prošli... klupa ove sezone jednostavno nije dobra; vezenkov, duarte, pikovi druge runde, ili nije bilo strpljenja za njih, ili su baš promašaji. 

vezenkov je jako malo igrao, duarte takođe je imao duge periode prikucanosti za klupu. uopšte klupa nam je bila prilično nekonstantna, malo igra pera, malo igra žika, malo igra rade... jbg

 

kigan marej je nastavio da raste ali i dalje ima utakmice u kojima nestane. ok, druga sezona, lagano sa njim.

 

svetle tačke : kion elis i to što je devion mičel konačno pronašao svoju ofanzivnu igru. ustvari počeo je da pogađa trojke i poludistancu. u prvom delu sezone sam mislio da će biti trejdovan.

 

progutali smo barnsov ugovor koji mu je vlade dao, bio je preplaćen, ali pamtim mnogo gore ugovore od njegovog. međutim, ovaj novi 18 mil. na 3 godine je baš kriminal... ne znam jel tu mogao neki lowball da se uradi, verotno su postojale neke restrikcije - ne znam, nesam školovala. on je u laganom ali konstatnom downhill-u

 

kakav li će herter biti posle povrede? 

kakav ugovor možemo da ponudimo monku?

 

zadržavamo pika na prilično slabom draftu, nadam se da ga nećemo trejdovati da bi se rešili, bem li ga, barnsovog ugovora... tako to ide kada ti se vuku repovi od prethodnih sezona.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ocekivan raspad Cikaga, ovo je realno maksimum bez Lonza i Lavina, Majami je ipak daleko ozbiljniji tim, cak i u ovakvom sastavu, jer znaju kako se igra plejof kosarka.
Blago razocaran Sakramentom, ali ipak im je ovo los mecap bio citave sezone. Ne moze se ocekivati od Elisa da sipa kao u one 2 utakmice pred kraj sezone. Mislim da je on defanzivni specijalac, a da je Monkov izostanak bio preveliki hendikep. Dosta su se oslanjali na njega tokom sezone, cesto je preuzimao da resava u zavrsnicama cak i pored Foksa.

Dal je realno da su stavili Denver za pola 3. Ladno cu propustiti mec, nema sanse da ustajem u pola noci, a sutradan ceo dan na nogama. :ajme:
 

6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nisu baš zgodan match up Oklahomi Pelicansi. Kakve su vesti za Ziona, koliko on odsustvuje?

Minimum 2 sedmice, tako je javljeno u sredu vece.

Mislim da je realno ocekivati da Lenard ne igra veceras, a ni za 2. mec mi ne deluje previse obecavajuce.
Jos cekaju da prodje ta upala na kolenu, jos mu ne dozvoljavaju da trenira 5 na 5, bez kontakta radi samo.
I pored toga cu verovatno izabrati Kliperse.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

zanimljivi parovi. cetiri duela gde je skoro pa 50-50, jedna 65-35, dve 80-20 i jedna metla.

 

krecemo vec od danas 19:00, ali prvo slagalica.

Edited by gggggggg
  • Like 5
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

Ovo su neka moja ocekivanja sto se 1. runde tice. Krenucu od Istoka.

Boston - Majami

Spoiler

Mislim da je vreme da se Zeleni svete, za sve muke koje im je ova fransiza zadavala u Tejtum/Braun eri.
Istina je da je Macola totalno nepouzdan i to je jedini razlog zasto nisam 100% siguran da oni izlaze sa Istoka. Inace, situacija je idealna za lagan prolaz do finala, jer jednostavno imaju ubedljivo najbolju ekipu. Bez Batlera Majami ovde prosto nema ni promil sanse. Rozir cak i ako zaigra, to im nece pomoci. Ocekujem metlu uz barem 2 teska blowouta.


Njujork - Filadelfija
 

Spoiler

Da igra Rendl, ovde ne bih imao nikakve dileme. Istina je da je zapoceo sezonu uzasno i da mu nije padalo na pamet da se cima u odbrani + brojke kazu da su bolji bili sa OG na 4. Ipak, siguran sam da se u plejofu ne bi tako ponasao, narocito ne sad kad su postali bas legitimni kontender. Nazalost Tibs nije mogao da odoli da se ne poigra sa vatrom, drzeci ga u igri na manje od 5 minuta do kraja i 15+ razlike. Bez obzira sto se nije bas proslavio u prva 2 plejofa koja je igrao, ipak je izuzetno snazan, prava strvina, koja ima zagarantovanih 15-20 poena u rukama + odlican skakac za poziciju. A to itekako znaci kad dodje plejof. Sa njim, Micom i Hartenstajnom, bilo bi tu muke za sve ekipe na Istoku. Videli smo sta su uradili unutrasnjoj liniji Klivlenda prosle godine - urnisali su ih na skoku. Plus Tobajas se neretko muci sa cetvorkama koje su snaznije od njega, a boljih opcija ne bi imali, jedino da probaju Rida i Embida zajedno.
Generalno, mislio sam da odaberem njih kao ekipu koja izlazi sa Istoka, ali onda je OG obnovio povredu lakta a Rendl ipak morao na operaciju. 

Ipak i dalje su izuzetno ozbiljna ekipa, koja je po meni uradila najbolji posao na dedlajnu. Tibs je utegao odbranu, Anunobi se savrseno uklopio i odmah krenuo da pokzauje zasto je, po meni lagano top 5 defanzivac lige. Verujem da ce ga koristiti primarno na Maksiju, a ako uspe da ga zakljuca, Embid nema sanse da sam nosi ekipu do prolaska. Mozda Mic i Ajzea nece uspeti njega da zatvore, ali ne verujem da moze da ih raznese kao onu nejac iz ekipa sa dna, protiv kojih je nabijao brojke kroz regularnu sezonu. Sigurno ne na of. skoku, ova dvojica su tu bas jaki.
Ono sto vidim kao glavni problem, je ko ce poenterski priskociti u pomoc Bransonu i Donteu, koji je primoran da bude opcija #2 u napadu. Unutrasnja linija, iako dobra defanzivno i skakacki donosi vrlo malo poena, i tu nema ko da iznenadi izuvev OG, ako ga uopste racunamo kao 4. Fila vise nije toliko dobra defanzivno na perimetru kao pre trejdova, ali su i dalje opasni i generalno cvrsti i iskusni. Mislim da je kljuc za Nikse da klupa krene da doprinosi poenterski, a sada ima tu dubine i moze se ocekivati da Bojan da neki doprinos, posto igra bolje nego odmah nakon trejda. I naravno MekBrajd, on im je bio pravo otkrovenje nakon povrede Rendla, samo ne znam da li ce startovati. Mada bih ga u ovom mecapu koristio pre nego Harta, koga nikad nisam mirisao kao igraca.

Za Filu je kljuc kako ce Maksi odigrati. On ce izvesno imati i bitne defanzivne zadatke, sto uglavnom znaci slabiju produkciju na drugoj strani. Mislim da ce Embid doci do nekih svojih brojki. Mozda ne do proseka iz regularne, ali iz plejofa sasvim sigurno, jer ce imati dosta laksi zadatak u odbrani. Ipak on je poznat po tome sto mu brojke znacajno padaju kad dodje plejof, a ne znam da li je bas u punoj formi, iako bi trebalo da je zdrav 100%, jer je proslo vec 20-ak dana otkako se vratio na teren, tako da videcemo. Ne znam sta im se desilo sa nekim igracima, vidim da se Kovington nije vratio uopste nakon povreda. Ne znam koliko se moze ocekivati od Laurija, mozda iskoci sa jednom dobrom utakmicom, ali ipak mu je 38 vec. Batum je svoje sutersko vece vec iskoristio, to se nece ponavljati, ali znacice im dosta u odbrani. Hildu je ono pre neki dan bio 1. mec u postsezoni. 😅 Ostaje Tobajas, od koga ce se ocekivati da preuzme dosta odgovornosti na obe strane, ali vidi se da je sva prica i prozivke navijaca jos od proslog leta uticala na njega, i da mu je samopouzdanje zesce poljuljano. Ako nista, barem znamo ko ce biti dezurni krivac, sada kada Dok vise nije tu. :classic_biggrin:
Mislim da bi ovo trebalo da bude najbolja serija 1. runde na Istoku, a ipak moram da uzmem Nikse, verovatno u 7 ili mozda 6 meceva. Eventualno 5, ako dobiju sve kuci.


Milvoki - Indijana
 

Spoiler

Bez Janisa, ovde prosto ne mogu da verujem Milvokiju. Iako je plejof iskustvo definitvno na njihovoj strani, cak i prednost domaceg, ipak je bilo previse losih stvari kroz sezonu. Cak i sa Janisom, Indijana ih je dobila 4 od 5 puta, i to sve pre dolaska Siakama, koji im je definitivno podigao plafon kao ekipi. Jednostavno, u pitanju je matora, spora i defanzivno tanka ekipa, gde su svi glavni igraci izuzev Janisa, vec u blagom ili osetnom padu. A te defanzivne slabosti ce tek da se osete u plejofu. Prosto ne vidim nacin da sakriju LIlarda i Bizlija , i ne bi me ni najmanje iznenadilo da vecinu minuta igraju odvojeno, dok Beverli ili eventualno Konaton startuju. A tu je i Dok. :classic_biggrin: Jedino ako misle da ce na krilima neke lude suterske inspiracije Lilarda moci da pariraju brzom ritmu koji Indijana forsira. Ali za to treba da pucaju trojke kao blesavi + da se nadaju da ce Lopez i Portis da izdominiraju na skoku. Ja se ipak na takvo nesto ne bih kladio. Pored toga, imaju ozbiljnih problema sa dubinom, narocito kad nema Janisa. Nemam pojma koliko se mogu osloniti na Kraudera i Galoa da pomognu, ja bih rekao vrlo malo, ako uopste. Dok su Beverli i Konaton igraci uloge i njima je 25 minuta plafon. Tako da cak i problemi sa faulovima mogu igrati bitnu ulogu.

Sa druge strane, Indijana ima jedan od najdubljih sastava i jedino im nedostaje jos jedno klasicno krilo, narocito nakon sto su ostali bez Maturina. Mislim da oni moraju malo da puste gas, jer sumnajm da mogu do ozbiljnog rezultata u ovako ludom ritmu koji forsiraju citave sezone. Videli smo na primeru Atlante da to ne funkcionise u plejofu. Ali to ne mora nuzno da bude slucaj protiv ovakvog Milvokija. Verujem da bi glavni problem mogla da im predstavlja eventualna dominacija unutrasnje linije Baksa na skoku, jer pretpostavljam da ce startovati Portisa, dok ce Bruk igrati kao stretch 5. Bobi je umeo da napravi ozbiljan problem ekipama unutra, narocito kad pocne da mu ulaze sutevi. A znajuci Tarnera koji nikad nije bio dobar skakac, bice zanimljivo kako ce tome pristupiti. Mozda cak i pokusaju sa visokim petorkama, tipa Siakam, Smit, Turner. Iako ni Smit nije bas stamen, a Portis je poznat kao solidan divljak. 😅 Ostaje i da se vidi da li ce Halibarton uspeti da nadje formu koju je imao pre povrede. Ono odmah nakon povratka je bilo bas slabo. Ali mislim da nije ni realno ocekivati ponovo onakve brojke, posto se ipak raspodela uloga i broj lopti koje dobija nesto promenio dolaskom Siakama.

Sad vidim da Janis ipak ne bi trebalo da propusti citavu seriju, vec najverovatnije prvih 2-3, ali cak i kad se vrati, igrace pod injekicijama i sasvim sigurno nece biti na 100%. Mislim da sa barem jednim brejkom u prve 2 Indijana nece imati problema da iskontroslise seriju i resi je u svoju korist. Recimo u 6 utakmica.


Klivlend - Orlando
 

Spoiler

Ovo mi deluje kao najneizvesnija serija u citavoj 1. rundi. Jedina za koju nemam favorita, prava 50-50. Dosta nepoznanica, 2-2 u regularnom delu, uz po jednu pobedu kuci i na strani. Klivlend ima prednost domaceg, i nesto vise iskustva. Delovali su kao obecavajuca ekipa koja bi mogla da se pridruzi Bostonu, Milvokiju i Majamiju kao vladarima Istoka, ali onakvo izletanje u 1. rundi prosle sezone je saseklo takve price u korenu. Ove su opet dobro krenuli, ali nakon one serije povreda u februaru i martu, nisu uspeli ni izbliza da zalice na istu ekipu, cak ni kad su se kompletirali. Ovo na kraju je bilo jako lose, uzgred dugo vec kruze price da Micel ne planira da produzi sa njima. Izgleda da i od Garlanda polako dizu ruke, a Moblijev razvoj i napredak ne idu kako su predvidjali. Alen je u plejofu prosle godine izgledao kao ruki iz Bruklina, dok je Strus dobro otvorio sezonu, ali se kasnije uklopio u sivilo ekipe. Njima cak ni klupa ne izgleda lose, ima tu igraca koji mogu da iskoce i odigraju bitne uloge, ali nekako bas deluju kao ekipa koja ce da se raspadne u paramparcad na prvoj ozbiljnoj prepreci i uskoce u rebild na leto. Da bi ovo izbegli, smatram da moraju jako da otvore seriju i uzmu oba meca kuci. Orlando je protivnik po meri, koji prakticno nema nikakvo plejof iskustvo, tako da sa te strane itekako ima mesta za optimizam. Ali ne znam da li mogu da zbiju redove i pokazu da su pravi tim, a ne skup dobrih pojedinaca. Jednostavno previse stvari me navodi na to da sumnjam u njihov karakter. Mislim da bi znacajnu ulogu mogao igrati izostanak Vejda. On ne igra duze vreme, vec je otkazan za 1. mec. a znacio bi im puno da ga stave na Bankera barem nekih 20-ak minuta. Ozbiljan defanzivac, koji bi mogao znacajno da ga uspori, sto bi im momentalno dalo veliku prednost. Inace Bankero je samo jednom u te 4 utakmice prebacio 20 poena protiv njih.

Orlando kao sto rekoh, skoro da nema nikakvog plejof iskustva. Izuzev Herisa i Inglsa, koji su ipak igraci uloge i koji mozda ne budu u rotaciji na svakoj utakmici. Mimo toga jos samo Ajzak onu jednu seriju, sa Vucevic-Gordon Orlandom, i to je to ja mislim. Pored toga, uz Oklahomu su ekipa koja je ubedljivo najvise prebacila ocekivanja ove sezone. Te stoga mi ne deluje da im je ostalo nekih aduta u rukavu sa kojim bi mogli da iznenade u plejofu. Sto nije uopste strasno, ipak su vrlo mlada ekipa, koja uz nekoliko dobrih poteza preko leta i malo jasnije definisane uloge i konkretniju rotaciju, moze da bude ono sto se od ovog Klivlenda ocekivalo da bude.
Sto se pozitivnih stvari tice, prva mi je definitivno sto su citave sezone odlicna i konstantna ekipa defanzivno. Sto ipak znaci kad dodje plejof. Video sam da su na kraju sezone se odlucili da to poslednje mesto startera oko koga nisu sigurni daju Herisu, videcemo da li ce pri tome ostati i kako ce im izgledati rotacija, koju ce morati da skrate.
Druga je sto su Paolo i Franc pokazali odlucnost da budu vodje ovog mladog tima i uopste se ne plase preuzimanja odgovornosti. Sto je bitna razlika u ovom duelu, gde kod Klivlenda cak ni Micel nije izgledao kao vodja ekipe na kraju sezone, nakon sto mu je Tompson slomio nos pa se vratio za tih poslednjih 10ak utakmica. Istina je da njih dvojica jos uvek nisu one prave zvezde, ali ipak im je ovo tek 2. odnosno 3. sezona. Videcemo da li ce pritisak plejofa i to sto su im ovo prva takva iskustva uticati na njih i koliko.

Da nije svih onih upitnika u vezi Klivlenda, ovo bi bio lak izbor za mene, jer su kvalitetnija, nesto dublja i iskusnija ekipa + prednost domaceg terena. A smatram da je ipak Micel jos uvek najbolji igrac u obe ekipe. Medjutim, uzimajuci sve u obzir, bas sam podeljen, ali mislim da cu ipak odabrati Klivlend u 7, jer ne verujem da ce se predati bez borbe, nakon izuzetno racocaravajuceg ispadanja u 1. rundi prosle godine.
Bez obzira sto i to nece puno znaciti, jer u sledecoj rundi ko god da prodje ide na Boston, gde obema dajem minimalne sanse. Mislim da se Klivlend nesto bolje pokazao u duelima protiv njih ove sezone, tako da bih cisto zbog toga voleo da oni prodju, da bude malo zanimljivije. :classic_smile:

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...