Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

56 minutes ago, Geronimo said:

Njegov parnjak na poziciji i najkritikovaniji igrac Zvezde, Davidovac ima ukupni +11. Nikako ne kazem da je Deda odigrao bolju sezonu niti imam nameru da direktno poredim njihov uciniak, poenta mi je da smo i sa Dedom koji je bio, hm, tanak, lakse igrali kosarku jer smo imali siri teren

 

Da ne kvoutujem sve, samo par stvari, sa necim se i slazem sto si napisao, ali mislim da nisi obracao dovoljno paznje kako se koristio Mitrovic u paru sa Bolombojem u napadu i to nije bilo bas da je samo bio petica u napadu a Bolomboj sirio, cak je to bio slucaj i u manjim delovima napada kad su oni u paru. Obrati paznju sad protiv Reala ili pusti snimak bilo kog meca od ranije.

 

Davidovac je imao veci +- zato sto je ulazio sa klupe uz Tea dok je Mitrovic pocinjao mec i puno vise minuta provodio u petorci sa Teom od Mitrovica. Takodje tu je uglavnom bio i Nedovic. Mitrovic je starter i uglavnom je igrao protiv najjacih unutrasnjih igraca dok je Davidovac em puno cesce bio u petorci sa Teom (koji je inace pravio najvise razlike) em kad pogledas ko su sve bek ap cetvorke, izuzev njih nekoliko osetno kvalitetnijih, naici ces na igrace tek malo kvalitetnije od njega ili cak i ranga Davidovca, a imali smo jednu od kvalitetnijih drugih petorki u takmicenju sa Teom i Nedovicem (mada i jednu od najslabijih startnih sa najcesce Jagom i Lazicem na primer).

 

 

56 minutes ago, Geronimo said:

I jel treba roster da prilagodjavamo jednom Luki Mitrovicu, ma koliko ga ja voleo?

 

Nazalost trenutno moramo jer je u par najboljih igraca koje imamo, a svakako da Dusko nije planirao da gradi roster oko Mitrovica, kao sto nece ni Sferopulos.

 

Nejpir, Teo, Nedovic, Bjelica, Tobi  Giedraitis minimum od ovih 6 igraca se ocekivala veca produkcija od Mitrovica i Dusko ga je jasno planirao za neku ulogu od 10-15 minuta na 5. Posto si napisao da je i Dusko krio njegove mane ili tako nesto, ipak je na 4 zaigrao tek kod Sferopulosa, od njegove prve utakmice sve jednu do poslednje.

 

Nece se ni naredne sezone roster prilagadjovati prema Mitrovicu i siguran sam da ce biti minimum 5 vaznijih igraca od njega ako ne i 6 dok je sada u 5 najvaznijih igraca. Tu ce ostati Bolomboj, Nedovic i verovatno Teo a ocekuje se da dovedemo jos barem 3 kvalitetna igraca, startera. Tako da se nece roster graditi oko Mitrovica kao sto nije ni prethodne sezone. Posto sam misljenja da Sferopulos vidi Mitrovica iskljucivo na 4 (mozda gresim, videcemo naredne sezone odnosno vec za par meseci po pojacanjima cemo zakljuciti gde ga vidi) i kakvu god cetvorku doveli ona ce imati sut i to ti u startu bukvalno svako vec drugaciji profil od njega. Moze ponovo da igra u paru sa Bolombojem a idealno bi bilo kad bi doveli jos jednu peticu sa sutem, samo boljim od Bolomboja. Tipa Kabokla a ne Kaminskog koji je defanzivno uzasan. Navodim ih kao najblizi primer gde obojica centara sutiraju za 3 poena a nisam siguran ko je jos slobodan od centara sa sutem.

 

Sto se tice bekovske linije, mislim da cemo dovesti two way pleja i two way beka. Sve i da imamo samo jednog takvog beka, onda ce verovatno ostaviti Hangu kao bek apa na sf i on ce cuvati primarne bekove u drugoj petorci sa Teom i Nedovicem a taj jedan two way bio 1 ili 2 (idealno da ih je dvojica) ce biti starter i cuvati protivnicke najbolje bekove te bi trebalo da uvek imamo jednog takvog na parketu. Ako se i povredi Hanga opet tu je Lazic da uskoci koji bi trebalo biti van 12 kad smo zdravi. Moze da se nadomesti tanka bekovska linija defanzivno pod uslovom da je dosta dobra napadacki odnosno jos bolja nego ove sezone (sto mislim da nije puno tesko jer ima plejmejkera boljih od Jaga i dvojki boljih od Smarta, ne mislim da Jago ode vec da bude 3. plej a ovaj da dodje umesto Topica) i da smo dosta jaci i cvrsci od 3 do 5 i ponovo se mogu igrati preuzimanja samo sa sveukupno boljim defanzivcima gde nemas Tobija, Davidovca, Simonovica itd. vec imas two way startera na sf zatim Hangu ili Rokasa kao bek apa, zatim two way startera na 4 i Mitrovica kao bek apa i uz Bolomboja na 5 dovedes jos jednog barem pristojnog defanzivca (ali da je bolji u napadu od Gilespija) i to ti je znacajno cvrsca unutrasnja linija sa kojom ces moci vise da kompenzujes potencijalnu inferiornost bekovske linije. 

 

Svakako se ne moze raspustiti ceo tim kao sto ljudi prizeljkuju ovde jer kontinutiet neophodan. Dakle potreban nam je startni plej, startna dvojka, startna trojka, startna cetvorka i bek ap centar i eventualno jos 3. centar. Ni to se ne moze nazvati kontinuitetom gde dovodis 5 igraca od cega su pritom cetvorica starteri. Dakle potrebno je potpisati nosioce na dve sezone pa tek one tamo sezone ocekivati nesto ozbiljnije. Naredne mozda i moze da se zabode neki plej in, plej of ali dalje od toga tesko jer tu i ako udjes uci cemo medju poslednjim a tamo cemo da se sudarimo sa nekim Realom ili Panatom koja ce biti mozda i i jaca od Reala i slicne azdaje. To bio mozda neki iskorak ali sustinski plej in nije nikakav uspeh u smislu rezultata, jedna utakmica vise u sezoni i to ti je to. Top8 je jos jedna, eventualno jos dve ako dobijes jednu. Svakako je uspeh u odnosu na ako nisi prosao dalje ali je po meni tek f4 pravi rezultat. E ako tamo hocemo moramo da potpisemo nosioce na barem 2 sezone, da ubodemo kvalitetne two way igrace i da se nadamo necemu od one tamo sezone gde ce svi nosioci igre i vazni igraci igrati 2. ili 3. sezonu u istom klubu odnosno timu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sledece sezone cemo po recima Covica imati verovatno 5 stranaca, sto se meni iskreno svidja...

5 domacih i 5 mladih, to je plan...

Imaju ugovor Yago, Bolomboj, Hanga

Znaci mesta ima za jos 2 stranca plej i 4 npr...

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Stefi88 said:

Sledece sezone cemo po recima Covica imati verovatno 5 stranaca, sto se meni iskreno svidja...

5 domacih i 5 mladih, to je plan...

Imaju ugovor Yago, Bolomboj, Hanga

Znaci mesta ima za jos 2 stranca plej i 4 npr...

To su price za malu decu.

  • Like 16
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nini3112 said:

To su price za malu decu.

Ako ima Sanse za Plavsica i za Kalinica da dodju, onda je to sasvim realna prica...

Mada i ja mislim da je realno da opet imamo izmedju 5-7 stranaca...

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Stefi88 said:

Sledece sezone cemo po recima Covica imati verovatno 5 stranaca, sto se meni iskreno svidja...

5 domacih i 5 mladih, to je plan...

Imaju ugovor Yago, Bolomboj, Hanga

Znaci mesta ima za jos 2 stranca plej i 4 npr...

Od toga je izvodljivo jedino 5 mladih igrača, a ono 5 vrhunskih stranaca i 5 vrhunskih domaćih može samo u snu ... :sleep_1:

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Naša domaća osnova je garant borbe za 14-15 mesto, i baš ovo gde jesmo godinama. Dokle god se bude gledalo da igra onaj ko ima naš pasoš a ne onaj ko ima kvalitet nama će biti ovako. Nemam ja ništa protiv domaćeg igrača koji ima kvalitet pa makar bilo i svih 12 igrača sa našim pasošem, ali imam protiv i onog jednog ako nema nikakav kvalitet i vodi se samo tu zato što je domaci igrac. .

 

Da bi stranac vukao ovu prikolicu iza sebe u vidu domaće osnove on mora da bude vanserijski. Koliko samo moraš da budeš precizan u odabiru stranca i da pogodiš sa njim, koji će vuci na svojim leđima tonu bezveznjaka koji igraju spletom okolnosti jer su domaći.

Ovo je sizifov posao. 

Jedan gura kamen uz brdo, dok ostali gledaju šta će on da uradi.

 

Kuzmic, Simonović, Ilić, Davidovac, Lazarević, Lazić...koji bi tim ove ljude doveo u svoje redove? Pola tima bezveznjaka koji nemaju kvalitet za ovo takmičenje, ali su tu. I onda očekuješ da dođe stranac i ovo poveže. 

 

Edited by No name
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije dovoljno teško naći igrače određenih karakteristika da bi kompenzovali mane igrača koje trenutno imamo pa još se mora zaviriti u pasoše i izvod iz matične knjige rođenih. Što bi se doktor tu zaustavio, može on još više otežati klubu da bude konkurentan pa da se traže igrači u zavisnosti šta su u horoskopu, da li ujutru piju čaj ili kafu i da li je jedu prvo rub pice ili sredinu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja koliko pamtim Plavsica iz juniora, a i sad sto sam ga gledao u Megi, jeste ofanzivan centar, ali ne moze da se poredi s Mitrovicem, posto je bezmalo 10cm visi od njega. U juniorima je imao i range za 3pt, ne znam dal i dalje gadja, nisam nesto primetio, ali na tu visinu kada neko ima meku rucicu, jebiga, nije bas nesto sto se svakodnevno vidja. Mitrovic je skilfull undersized petica, tako da bas mi nisu ni blizu isti igraci, iako im ofanziva obojici jeste forte.

 

Sasvim korektna opcija za trecu peticu, i da se proba kao matchup visim centrima u EL. 

 

Treba obratiti paznju i na Miljenovica iz Mege, meni se bas dojmi, najvise od svih igraca mimo vecitih. I Djurisic pre Saranovica u bilo koje doba dana i noci. 

Edited by Markoss
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stefi88 said:

Sledece sezone cemo po recima Covica imati verovatno 5 stranaca, sto se meni iskreno svidja...

5 domacih i 5 mladih, to je plan...

 

Znači već imamo dva mlada za narednu sezonu od tih 5. 

Plavšić sa 26 i mali Lazarević s 28 godina. 

  • Like 2
  • Ha-ha 10
Link to comment
Share on other sites

@Markoss Plavsic, Miljenovic, Djurisic... nesto sumnjam da ce Misko da ih sve pogura u jedan tim posle Mege. Ali da, to je to sto vredi. Dodao bih jos i Filipa Jovica ali on je tu najmladji. 

 

 

 

Plavsic je otkrovenje sezone, ali nije on tako mlad, izgubio je dosta vremena po amerikama... a tamo nije nikada nesto posebno zapazen igrac bio, nije draftovan, igrao je Letnju Ligu proslo leto za Atlantu, tj. vise sedeo nego sto je igrao, mislim da je 2x dobio po 10-15min a 3 utakmice nije ni usao. 

 

I onda, ovo sada u Megi, sta znam, kasnije sazrevaju centri 😄 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Odakle Plavšiću meka ruka? Na koledžu šutirao bacanja ispod 50%, u ABA ove sezone 60%. On muku muči i sa bacanjima, trojke i šutevi van reketa su za njega nepoznat pojam. Plavšić je imao baš skromnu koledž karijeru. U prve dvije sezone skoro nije ni imao minutažu, a poslednje dvije je bio drugi centar, igrao otprilike 15-ak minuta sa prosjekom 4+4. Zato i jeste veliko iznenađenje kako je odigrao u Megi ovu sezonu. Ne mislim da je centar za EL, ali ne treba baš zanemariti njegove ovogodišnje igre.

 

Đurišić je mnogo veći talenat od Šaranovića. Zašto se oni uopšte porede?  

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Stefi88 said:

Sledece sezone cemo po recima Covica imati verovatno 5 stranaca, sto se meni iskreno svidja...

5 domacih i 5 mladih, to je plan...

Imaju ugovor Yago, Bolomboj, Hanga

Znaci mesta ima za jos 2 stranca plej i 4 npr...

Previše pridajete značaj toj Čovićevoj 5+5+5 izjavi. On je to rekao kao neku svoju želju kako bi voleo da tim izgleda, a ovde su se posle tog podkasta ispisale stranice i stranice o toj izjavi kao da je to neki siguran plan za sledeću sezonu.

Link to comment
Share on other sites

Čim neko izjavi to 5+5+5 tebi odmah jasno da trener neće sastavljati ekipu.

 

Ne možeš da dovedeš trenera, da zahtevaš rezultate a onda da ga ograničiš time da bukvalno samo petoricu maksimalno može da ima, a s obzirom da su Yago i Boki pod ugovorom - trojicu.

 

To nema bre nigde. 

 

Aj ovo 5 mladih (među kojima mogu da budu i stranci) i mogu da razumem, ali da moramo 5 domaćih da imamo mi nije jasno. Nikakvo MORANJE mi nije jasno uopšte. A ako ćemo da se ravnamo po tome da li ćemo imati dovoljno igrača za 3 utakmice u kupu i 3 u KLS, onda bolje da i ne igramo Evroligu.

 

Sve je to ili tužno ili smešno, zavisi za kog navijaš. Verujem da je našim rivalima smešno.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Čović je pred sezonu 20/21 izjavio: "Kupujmo domaće". I šta se onda desilo ? Nikad više stranaca nismo doveli. Isto će tako biti i sa ovom 5+5+5 izjavom. Prvo što tako nešto nije ni izvodljivo, drugo što ne bi bio ni prvi ni poslednji put da neki političar jedno priča, drugo misli a treće radi. A to da trener neće sastavljati ekipu je valjda i vrapcima jasno. Ako to nije uspeo jedan Duško Ivanović, šta očekivati od ovog koji se u svakoj izjavi zahvaljuje Čoviću ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Juan Pablo Montoya said:

Sve je to ili tužno ili smešno, zavisi za kog navijaš. Verujem da je našim rivalima smešno.

 

Ne vidim zašto bi se smejali kada bukvalno svaka EL ekipa (osim Baskonije) u rosteru od 14-16 igrača ima barem 5 domaćih igrača. Obično to bude 7+ domaćih...

 

Mi smo predmet podsmeha zbog nekih drugih stvari, sigurno ne zbog mantre "5 domaćih", koja se valjda i podrazumeva. 

Link to comment
Share on other sites

Zato što apsolutno ne postoji ni jedan jedini razlog osim neke nacionalističke patkometrije da neko kao imperativ postavlja da roster ima 5 domaćih igrača nezavisno od toga kakva je ponuda istih.

 

Kupuju se najkvalitetniji igrači koji su dostupni za taj novac koji se ima, a ne u zavisnosti od pasoša koji ima.

  • Like 5
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Bez obzira na sad već empirijski dokazano lošu selekciju letos, sve bi bilo drugačije da su 2 projektovana nosioca - Napier i Tobey odigrali bar prosečno, a ne da su većim delom sezone bili teg oko vrata ekipi. Možda bismo čak i preživeli nepostojanje četvorke osim Dede. Ja se ipak ne bih dalje kockao na taj način već popunio roster igračima koji mogu da odgovore dugoj i intenzivnoj sezoni.

 

Plavšić mi deluje kao pojačanje kakvo je Ilić bio svojevremeno. Za neke stare standarde to bi bilo ok domaće pojačanje i igrač koji ima telo da igra evroligu. Međutim, kako smo znatno podigli standard skupoće igrača koje dovodimo, može lako da se desi da Plavšić vrlo brzo naleti na evroligaški zid kao i Dalibor koji evo ni do danas nije uspeo da ga malo probije. To takođe znači da Mitrović ostaje, što onda implicira da se ne smemo zajebavati sa pozicijom 4 i da tu treba dovesti jakog igrača. Gledao sam za vikend Endesa ligu i pomsilio i da bi nam nekadašnji Partizanov škart Brodzijanski radio neki posao, može da raširi teren i ima neke poteze na postu iako je takođe definicija mrtvog belca, ali toliko nam je nedostajala ta stretch opcija gde bi Bolomboy bio u svojoj prirodnoj šemi da rola ka košu. 

 

Za Đurišića sam već pričao da mi se ne sviđa, da je solidan fizikalac ali bez mnogo talenta. Ako će u ulogu mlađanog Despota onda može, sve ostalo je veliki eksperiment i mislim da na evroligaškom nivou on ne bi bio korisniji igrač od jednog npr Trifunovića, a zdrav Lazić je uprkos svim manama koje je Guru lepo obrazložio i dalje po meni no brainer ispred ovih koji se bore da naprave karijeru poput njegove. 

 

Takođe, nadam se da nikom neće pasti na pamet da vraća Simonovića u roster.  

Edited by Chaos Is Me
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

@Juan Pablo Montoya

Znači smatraš da recimo u Žalgirisu Giedraitis, Dimša, Butkevičius, Lekavičius, Birutis, itd., igraju i u rosteru su potpuno nezavisno od pasoša? 

 

Žalgiris je malo tvrđi primer, ali slično važi i za ostale. Imperativ 5 domaćih očigledno postoji kod svih, jer sumnjam da bi u suprotnom samo Baskonija imala manje od 5 domaćih igrača.

 

Treba ti pakleno dobar skauting da izbunariš igrača čija je plata u rangu Lazarevićeve, Ilićeve, Kuzmićeve, a da isti postane neki bitan faktor u igri. A da izbunariš 4 takva pogotka je gotovo nemoguće. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nadam se da ćemo napokon imati kvalitetnu petorku sa igračima koji igraju u oba pravca,ne moraju biti klasa u oba smjera ali da baš nisu Lazarević u napadu ili Nedović u odbrani kvalitet.I da ne moramo krpiti nešto kao ove sezone na 4.

Složićemo se svi da je ova sezona u evroligi razočaravajuća i da smo morali biti bar u borbi za 10 do kraja,ali opet kad sagledaš sa druge strane,sta bi nam donijelo i to 10 mjesto,morali bi dobiti dvije u gostima i onda Real.Mislim da je bitnije ovo što smo prvi u aba ligi sto smo uzeli kup nego da se borimo za to 10 mjesto.A kada se gleda trenutna atmosfera reklo bi se da je Partizan imao bolju sezonu do sada,još smo ih i dobili zadnje 3.

 

Link to comment
Share on other sites

Pa ništa onda. Bićemo 16. na tabeli. Ili možemo da pratimo svetli primer Žalgirisa i budemo mnogo bolji, na 15. mestu.

 

Kakav crni imperativ 5 domaćih, to je za naše uslove nemoguća misija, zašto se uopšte opterećivati time? Zbog KRK ili KLS? Da bismo se zvali srpski klub? Zašto?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...