Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

1 hour ago, Cavani said:

  Dokazuje se delima a ne recima.

Em sto je teska demagogija i deplasirano da se uopste prica o tome kada imas skor 10-19, em je pitanje da li bi sa svim pobedama i imali matematicku sansu jer treba 6 timova koji su ispred nas da pogube skoro sve ili sve utakmice, a igraju i medjusobno.

Ovako je samo blamcina.

Када је прошле сезоне то било доказано било је да везујемо победе јер нема више притиска и није нам битно. Ко ће навијачима Звезде угодити

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Guru said:

Svoditi neuspeh u ovoj sezoni na nesreću sa povredama i slučaj Šabaz je zabijanja glave u pesak, a ujedno i vrlo zgodan način da se uprava opere od odgovornosti. Sa takvim rezonovanjem nam nikada i neće biti bolje, jer eto što ne bi onda i sledeće sezone probali sve isto, pa neće nam valjda sreća okrenuti leđa u dve sezone uzastopno... 

Nije nikakvo zabijanje glave u pijesak.

 

100 puta sam napisao da je uprava zasrala i prodala igrace koji su dali svoj maximum u datim okolnostima. 

 

Teo koji je igrao po 25+ min redovno uz nevjerovatno cimanje u odbrani koje mu kroz karijeru nije svojstveno ili da pljujem Luku jer igra na poziciji 4 jer uprava nije sposobna da dovede 4ku koja nam je trebala itekako i to je svako mogao da vidi. 

 

Evo da te pitam jel bi doveo ShabaZZa i Tobeya na startu prelaznog roka?

Link to comment
Share on other sites

Sezona, odnosno bilo kakva ozbiljna takmičarska ambicija u EL, je ugašena onog momenta kad je doktor robotike sklopio dobro poznati triling četvorki koji je da se ne poželi ni najgorem neprijatelju. Sve ostalo su spinovi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Evo da te pitam jel bi doveo ShabaZZa i Tobeya na startu prelaznog roka?

Nije pitanje meni namenjeno, ali moram da kažem da nisu njih dvojica dovedeni na početku prelaznog roka nego druga dvojica. A upravo su ta dva potpisa i iedno produžavanje pre toga pokazale u kom smeru će ići sezona. 

Edited by TB Told
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Cavani said:

Teo 37, Neda 33, Hanga 35, Lazic 35 je gro nase spoljne linije i tu sva prica o kontinuitetu i o vecim ciljevima pada u vodu.

Za Shabazza uprava nije ni dovela adekvatnu zamenu vec smo samo ustedeli, dolazak Topa je nesto drugo i to sticajem okolnosti.

 

Ne postoji adekvatna zamena za Sabaza u Decembru mesecu. Nije postojala ni u Julu ili Avgustu. Ako hocemo da budemo posteni, niko se nije bunio za Sabaza i to je splet nesrecnih okolnosti kao sto je dolazak Topica kako si i sam naveo sticaj okolnosti.

 

Najveci problem su pre svega raspad Nejpira i Tobija kao dva planirana startera. Zatim i 3 igraca u jednom timu koji se potencijalno povredjuju (Teo, Nedovic, Hanga). Cak bi se i to zakrpilo da je Nejpir bio na svom nivou sve i kad bi sva trojica odsustvovala u isto vreme, sto se nije desilo. Imao bi Nejpira i Jaga na 1, Smarta i Lazica na 2, Giedraitisa i Lazarevica na 3 ili Davidovca, da su doveli cetvorku, gde je opet delom kriva uprava a delom nije bilo nekog izbora i Bjelica je takodje splet nesrecnih okolnosti. Sa Nejpirom od 15ppg i 40% za 3 se moze dobiti svako iliti skoro svako, a i ovako smo bili jako blizu u skoro svakom porazu i bez Nejpira, pa cak i bez Tea kad je falio, skoro sve izgubili za par poena ili koseva.

 

Godine same po sebi nisu problem, ali jeste ako su ti vecina tih igraca nosioci ali jos vaznije i da li su rizik od povreda. Ako Ibaka ima 35 godina i nema vecih zdravstvenih problema, cepa 25min po utakmici na visokom nivou i pravi veliku razliku sa svojim sajzom i pokretljivoscu na poziciji 4 na kojoj igra kod Lasa, koga briga za njegove godine? Ako Buboa sa 36 godina i cepa 24 minuta gotovo sve utakmice u sezoni i i dalje je vrlo dobar El igrac koji ima doprinos na obe strane parketa, koga briga za njegove godine?

 

Jel bi pre doveo rendom igraca koji ima 35 godina, igra sve utakmice u sezoni sa velikom minutazom i pravi vecu razliku ili bi pre doveo igraca od 25 godina koji pravi osetno manju razliku i donosi manju mirnocu u igri? Plajs uskoro puni 35 godina, takodje igra vrlo dobro. On se nije ni povredjivao nego nije dobijao priliku jedno vreme. Slukas ima 34 godine i vrhunski je igrac i dalje. 

 

Imas Virtus kome su nosioci igre Belineli od 38 godina, Sengelija 33, Heket 37 i Danston koji uskoro puni 38. Ostatak rostera im je oko 30 godina. Matoriji su od nas, ali to ih ne sprecava da budu 8. na tabeli. Prosto imali su srece sa zdravljem ako se izuzme Polonara koji i nije projektovan za neku vecu ulogu, mi nismo imali srece (pored i nekih neospornih greski) i to je to. Prosle sezone su imali vise povreda od nas i bili ispod nas na tabeli. Prosto.

 

Real je 1. na tabeli pa ima svoje bek ap opcije u vidu Kozera od 37 godina, Rudija od 39, Ljulja od 36 i Cacu od 37. Cak su imali veliki doprinos u samom plej ofu Evrolige i tesko da bi osvojili da su imali neke mladje i nedokazane igrace za bek ap opcije.

 

Evroliga postaje liga veterana. Igraca ispod 23 godine sa nekom ulogom maltene i da nemas.

 

Potrebno je imati petorku kvalitetnih El igraca, pozeljno da su barem cetvorica two way, koji nemaju veci rizik od povreda i sposobni su da igraju 25 minuta po utakmici. U tom slucaju je nebitno da li imas bek ap opcije veterane ili neke mladje, po meni je cak i pozeljno da imas iskusnije koji mogu da rese u par poteza nego neke koji odigraju stalozeni svaku 5. utakmicu. Uvek bi pre birao Tea ili recimo Kalatesa (35) za bek apa nego Jokubaitisa, Avramovica, Vajler Beba, Madara i ne znam ni ja koga. Kad pogledas njih dvojica su u par najboljih bek ap opcija. Ok je imati 1-2 po timu sa rizikom od povreda ali kao bek ap opcije, pa cak i trojicu, problem je ako su ti to starteri. Nama su ispali nosioci spletom okolnosti a ne jer je tako planirano ako cemo posteno. Ocekivalo se puno i od Nejpira i od Tobija i od Bjelice. Teo je planiran da igra 15ak minuta iza Nejpira, Nedovic bi bolje igrao iz drugog plana sa Nejpirom u petorci, Hanga bi igrao ono za sta je doveden kao bek ap Giedraitisu i bio bi bolji, on ni sad ne bi igrao pleja da se Topic nije povredio, prosto.

 

Ne treba gledati na godine samo kroz godine jer to je bezveze, vec da li su rizik od povreda, da li igraju sve ili skoro sve utakmice u sezoni, koliku razliku prave itd. 

 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Evo da te pitam jel bi doveo ShabaZZa

 

Ne u paketu sa Jagom i nakon dolaska Teodosića i ostanka Nedovića. A u nekim drugim okolnostima bih ga verovatno doveo, jer sam ga doživljavao kao igrača koji shot makingom može da napravi razliku na EL nivou... Samo obavezno uz višeg, defanzivno kvalitetnog i timski orijentisanog parnjaka na PG.

 

20 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Tobeya

 

Ne nakon vraćanja Davidovca, produžetka ugovora Mitroviću i dovođenja Simonovića. A u nekim drugim okolnostima... ga isto ne bih doveo, jer je mrtvi sporonogi belac koji ne može ništa da odbrani. 

  • Like 9
  • Thanks 8
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Dzonii said:

Preterujes malo. 

 

Niko nije spomenuo ni jednog igraca osim Odzeleja koga je najavio Zoric, Kalinica koga je spomenuo Covic u podcastu i Giedraitisa koji jel te nas igrac i za koga su i ovde na forumu pisali da postoji mogucnost da produzi ugovor sa nama.

 

Ma ja sam spomenuo jos par igraca, na mene je mislio nego me nije kvoutovao. Sve ok.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, TB Told said:

Nije pitanje meni namenjeno, ali moram da kažem da nisu njih dvojica dovedeni na početku prelaznog roka nego druga dvojica. A upravo su ta dva potpisa i iedno produžavanje pre toga pokazale u kom smeru će ići sezona. 

14.07 i 16.07 su kraj prelaznog roka?

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

14.07 i 16.07 su kraj prelaznog roka?

Kao što rekoh nije bitno kad su oni dovedeni, već da je pre njih već sklopljena osnova koja nam dolazi glave i koju jedan, dva ili tri pojedinca ne popravljaju. Ovo se naročito odnosi na Tobija i igrače na pozicijama 4 i 5 koji su dovedeni i produženi pre njega. 

Link to comment
Share on other sites

On 3/18/2024 at 9:22 PM, Dzonii said:

Izlazi mi malopre na youtube, snimak finala Aba lige 21/22, peta utakmica, ono valjanje u blatu.

Ono sto mi zapalo za oko je Deda na 5 protiv Lesora, sasvim solidno veci deo drugog poluvremena. Danas ne znam dal na treningu moze da sacuva Gilespija...

Stari trik uvek pali 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...