Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Ali kako je Rokas odigrao juče, nadrealno.

 

Svuda sam ga videla bukvalno, napred nazad, levo desno i tako u krug.

 

Ona sekvenca: koš faul, odbrana, koš, prelepo.

 

Jedna ludačka utakmica sa njegove strane ♥️

  • Like 31
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

..da ali zato kako ispomaze, preuzima, kako gradi i uzima odbrambene skokove 'ajme! Igra Roki, ne stedi se, ne izabira protivnike. Treba mu neko iz strucnog staba reci, kad se protivniku ne igra, ili se stede to kolo, (ili kako vec ide Goldberg teorema) da malo odmori, presaugace.

  • Like 38
Link to comment
Share on other sites

Jučer jedina zamjerka je šta nam je napad izgledao jalovo sa Yagom. Mada gledao sam prenos na talijanskom sky-u gde su komentatori koji se i te kako razumeju u basket su rekli da je ostatak ekipe jako statičan dok je Yago organizirao igru. Ima nešto i do te konstatacije zasigurno. I da onih dve minute i nešto horora dok je Hanga glumio pleja. 

Edited by bodo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, goldberg said:

 

Isto tako je i Fenerbahce preferivao da se izivi na Maccabiju koji im je blizu na tabeli umesto da se kolju sa Crvenom zvezdom kada su im ovi pravili seriju. Isto vazi i za Armani koji je ovaj mec odigrao potpuno bez energije.

 

To sto je Crvena zvezda najsrecniji klub po rasporedu jer su jedno 6 meceva dobili protiv ekipa koje nisu preferirale da se mnogo znoje u tom trenutku je stvar srece. Prosle sezone je Zalgiris imao barem 4-5 takvih pobeda, u ovakvom sistemu takmicenja, to se nazalost desava. Ono sto se takodje desava je da se od takvih rutinskih pobeda pravi atmosfera kao da je ekipa spremna da udje u seriju pobeda i kao da je to realan odnos snaga u ovom trenutku.

 

Isto se desavalo i prosle sezone sa Partizanom kada su dobijali kod kuce Olympiacos i Real sa po 15+ razlike i isto se govorilo da je to realan odnos snaga u tom trenutku, da je ZOC upalio masinu koja sve melje. Ispostavilo se da to bas i nije tacno, tako ce biti i sada.

Zvezda najsrećniji klub po rasporedu?

Ekipa koja već dva duplo kola ima 4 gostovanja? Koja u 3 dupla kola 5 puta gostovala? Ako je to srećan raspored ja ne znam šta bih ti rekao...ovo nije imala nijedna ekipa druga.

 

Toliko smo imali dobar raspored, da u preostalih 13 kola igramo kući skoro duplo više nego van BG....naš period lakšeg rasporeda tek dolazi, da li ćemo ga naplatiti zavisi pre svega i najviše od zdravlja igrača i ovih dzukela iz uprave da li će osvežiti ekipu sa kombo igračem i 4....

 

 

Deo gde ti "odokativno" ceniš ko se trudio da igra protiv nas ili ne, ne bih da komentarišem....

 

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Posle šest uzastopnih poraza od Armanija,prekinut je niz konačno.

Odigrali smo borbeno u jako okrnjenoj rotaciji,pogotovo na bekovskim pozicijama.

I zaslužili pobedu.

Odlično vodjena utakmica Sferopulosa,tačno je znao kad treba tajm aut,izmena.

Uf kako bi se lepo otvorilo ako dobijemo Baskoniju kod kuće i Albu u gostima u naredna dva kola.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

roki sobalio ali e opasnu partiju odigrao i hanga, iako suterski nije bilo dobro, sto se od njega u principu ni ne ocekuje

 

ona presecanja napada u seriji a onda i zapravo ubaceni poeni kad god je bilo neophodno, plus standardno sto skine sa teokratije pritisak na prenosu lopte, plus izuzetna odbrana

 

vrj

  • Like 32
  • Love 4
Link to comment
Share on other sites

Teško da se EL može posmatrati i analizirati u "komadu" (osim ako nismo Real Marid, a nismo), već samo kroz neke mini cikluse, a jedan od njih je upravo iza nas. Dva dupla kola za redom, 4 (+ 1 u ABA) utakmica u 10 dana. Tri od četiri pobede u eliti je jako dobar skor koji nam ostavlja glavu iznad vode i održava nadu u borbi za to 10. mesto.

 

Posle ne znam koliko uzastopnih poraza od Armanija, što u Milanu, što u Beogradu, čekali smo i dočekali prekid ovog neprijatnog niza. Uz prihvatanje činjenice da je naš protivnik bio prililno oslabljen, mi smo ušli energetski jako, prihvatili fizičku igru i kroz inspiraciju nekoliko igrača u napadu uspeli da iskoristimo našu šansu i uzmemo zasluženu pobedu. Žrtvovali smo povrede tri igrača, videćemo koliki je stepen ozbiljnosti tih povreda u danima pred nama. Ali, to je Evroliga - maraton bespoštednih borbi iz nedelje u nedelju, gde se mora gledati i ići samo napred, a u hodu rešavati sve tekuće probleme.

 

Ako pogledamo šta bi bilo zajedničko pobedama nad Fenerom, Partizanom i Armanijem, videćemo da je to postojanje plana igre i dobra realizacija istog na parketu. Izuzetak koji potvrđuje ovo pravilo je poraz od Asvela u jednoj utakmici gde smo sve radili pogrešno, od prvog do poslednjeg minuta. Tragedija našeg promašenog game plana u tom meču je što bi nam bilo dovoljno bar 7-8 minuta ispravne igre da i tu zabeležimo pobedu, ali nismo uspeli da se izvučemo iz ritma domaćina. Ostali smo uvučeni u tu brzu, na mnogo poseda run and gun košarku koja nam je na kraju i presudila. Manjak energije u odbrani je dokaz da se ni jedan meč u EL, sa ovakvim kvalitetom tima koji imamo, ne može dobiti sam po sebi, pa makar to bilo i protiv fenjeraša na tabeli. Pamet u glavu za naredne mečeve.

 

Malo više od pola sezone je dovoljno da se pokaže ko u našem rosteru može da doprinese u kontinuitetu, ko to može na svakoj trećoj utakmici, ali i ko ne može ni toliko. Nemamo baš puno igrača u ovoj prvoj kategoriji, tim me više čudi jako loš procenat iskorišćenosti Davidovca, koji je dokazani EL igrač, ako nišrta drugo, ono bar u rotaciji. U odbarni gotovo redovno kasni na close out, jako loše brani niže igrače na perimetru u igri 1 na 1, a u napadu kao da jedva čeka da se oslobodi lopte. Ne može se reći ni da je 3&D igrač, jer mu odbrana nije forte, dok je procenat za 3 sasvim solidan, 40% na 2,5 uzeta šuta po meču. Ipak, za igrača koji je starter u poslednje vreme i koji ima preko 20 minuta po meču, ja sam očekivao više od 4.7 ppg, 3.2 skoka i 0.8 asista. Ako smo već jedva dočekali malog Topa da uđe u rotaciju i pruži nam sigurnost na lopti i podeli pasove preko glave protivnika, te pomogne u switch odbrani koju smo sa njim na parketu koristili, zašto ne probamo sa Davidovcem kao jednim od ballhandlera sada kada je Top van tima, a Jago dolazano ne može skoro ništa iz driblinga, tj. sa loptom u rukama? Razumem da su Teo, Neda i Hanga primarni ballhandleri kada Jago nije u petorci, ali ne bi bilo loše probati i sa Davidovcem kao nekim sekundarnim kreatorom u napadu gde on ima potencijala da iskreira iz pika ili improvizuje. Dobili bi svakako brži protok lopte od onog mučnog tapkanja lopte Jaga, ali i potencijalno povoljan mismeč sa Davidovcem na poziciji 1 ili 2 u napadu. Njegovo dobro čitanje igre i dobar pas, ali i hrabrost da napadne koš i izmisli poene je nešto što smo jako malo koristili do sada u sezoni i tu imamo prostor za napredak.

 

Delim mišljenje da je nephodno osvežiti roster sa jednim do dva igrača, ali je pitanje šta ima slobodno na tržištu i koliko novca nam je ostalo posle promašenih egzibicija sa Šabazom, Tobijem i Simonovićem.

  • Like 10
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, bodo said:

Jučer jedina zamjerka je šta nam je napad izgledao jalovo sa Yagom. Mada gledao sam prenos na talijanskom sky-u gde su komentatori koji se i te kako razume ju u basket su rekli da je ostatak ekipe jako statičan dok je Yago organizirao igru. Ima nešto i do te konstatacije zasigurno. 

 

Desi se cesto da Yago povuce tranziciju i ode preduboko, pa ako odbrana to zatvori, treba nam duze vremena da resetujemo napad. Tada vec ostane malo vremena na satu za pun motion da se odigra, jedino centralni pnr. Danas su njihovi centri poslije switch-a igrali dobru odbranu, pa nam napad sa njim nije izgledao najsrecnije.

 

Ja bih sa njim na terenu igrao samo (polu)kontru, i neku sekundarnu tranziciju. Brzinske napade sa svjezim igracima da se mijenja ritam utakmice. Ako uspije super, ako ne, nazad Teo u igru. Pozicioni napad sa Yagom je bas tesko igrati, tako da ne bih puno komplikovao.

  • Like 18
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Princeton said:

Ja bih sa njim na terenu igrao samo (polu)kontru, i neku sekundarnu tranziciju. Brzinske napade sa svjezim igracima da se mijenja ritam utakmice. Ako uspije super, ako ne, nazad Teo u igru. Pozicioni napad sa Yagom je bas tesko igrati, tako da ne bih puno komplikovao.

 

slažem se, međutim, problem je što yago prečesto sam inicira pozicioni napad, a onda u tom pozicioniranju potroši 10 sekundi da verbalno posloži igrače na pozicije i ne preostaje mu ništa drugo nego suicide commando ufur u reket, a za svoje minijaturne gabarite nema ni floater razvijen, što je baš problem.

 

yago je zato sa nedovićem u poslednje vremen na terenu, jer, ukoliko nedović uđe u tekmu kao sinoć, otvara se drive and kick opcija, gde bi doduše trebalo par dodavanja da lopta dođe opet do yaga, pošto nije na krilnim pozicijama i po ćoškovima

 

kao što kažeš, tranzicija i dalekometni šut su dve stavke ali prvu on prečesto sam eliminiše u startu napada

Edited by uini
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, goldberg said:

 

 

 

Pa da stvarno pisem gluposti tipa Kuzmic je ofanzivna sila i da mu se pruzi sansa koketirao bi sa dabl dabl svaki mec uopste ne bi bilo ovakvih reakcija.

 

Moze ovde jedno 10 postera da napise kako nemam blage veze, jos 20 da udari smajlic koji se cereka, cinjenica je da se pise kako je KKCZ revijalno odigrala protiv Asvela i zato je onako izgubila, ali zato je Armani odigrao kako znaju i umeju nego nisu mogli protiv nasih poletnih mladica koji su konacno odlucili da zaigraju kako znaju i umeju.

 

Bukvalno jedno slepo verovanje jer ljudima tako odgovara i nista vise iako postoji jedno mnogo logicnije objasnjenje otkud na jednom mecu 100 poena, a na drugom 62 i ono ne ukljucuje teoriju da bi Asvel zgazio Partizan 20 razlike da se sutra sretnu.

 

Ne moze da bude pravde ako se protivniku povredi ubedljivo najvazniji igrac i stub ekipe, oni to iskoriste i nadju se na F4 na takav nacin. Malo je to bilo i previse poklapanja, pogotovo za ekipu koja objektivno nije bila za F4

Druže, košarka je zbog toga zanimljiv sport, jer nikada ne možeš da predvidiš ishod utakmice do samog kraja, eno sinoć umalo da Valensija dobije Reala u sred Madrida. U ovoj izjednačenoj ligi, svaki meč je bitan, vidiš da svi igraju na krv i nož i nema mesta kalkulacijama, jer svaka kalkulacija može da ti se obije o glavu i da zbog te jedne ili dve utakmice, ispadneš iz plej ofa. Osim Zvezde i Partizana, gledam većinu utakmica Evrolige i po onome što sam video do sada, ama baš niko ne kalkuliše. Dogodi ti se loš dan, budeš umoran od utakmica, ali kalkulacije ne postoje, na ovom nivou takmičenja toga nema. Real je igrao četiri produžetka sa Efesom, dva dana nakog toga sa Baskonijom u gostima u prvenstvu, pa dva dana nakog toga putovao u Minhen u goste Bajernu...Bolestan je ritam i ne možeš očekivati ekipe da bude konstantno na vrhunskom nivou. Evo, Milan je imao dve zicer utakmice u ovom duplom kolu kod kuće, protiv Albe i nas i sad hoćeš da mi kažeš da je kalkulisao i namerno spustio gas protiv nas. Fener je imao seriju pobeda pre nas i evo sada posle nas...Sad ispada kako je baš samo protiv nas spustio gas i izgubio, valjda im je Čović dao neku kintu da uspore malo...

A što se Partizana tiče, apsolutno su bili zaslužili da se prošle godine nađu na F4 i samo spletom nesrećnih okolnosti po njih, to se nije desilo, jer da nije bilo onog sranja u Madridu u drugoj utakmici, ometlali bi Reala sa 3:0.

Edited by Hroničar985
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, spajk32 said:

Evo ga momenat kad se zapravo neko od clanova naseg strucnog staba krsti nakon promasaja igraca Milana... A u sledecem napadu, nakon pogodjene trojke, Teo pokazuje "game over" 😎

 

Stavio sam da krece tacno na tom momentu(9:07 na snimku)

 

 

 

Kondicioni Radonjic

Link to comment
Share on other sites

Срећа по нас извукао се Реал синоћ. Тренутно су нам највећи конкуренти Партизан, Валенсија, Басконија и Армани. Са Партизаном имамо бољу кош разлику, а то можемо и морамо направити и са шпанским екипама, са Арманијем имамо лошију мада док су овако осакаћени требало би да их оставимо иза нас.

Link to comment
Share on other sites

Nepopularno mišljenje, ali nadam se da će Nejpir izaći iz kanala.

 

Očito ima nekih problema koji nemaju veze sa našim klubom, gradom i navijačima. Na kraju je ispalo bolje što je otišao, morao je nešto da menja mada i dalje nije našao sebe.

 

Ne svidja mi se ovo iživljavanje na mrežama, čak se vade i neke njegove izjave koje nikad nije izgovorio, videti pod magarac i blato.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Bad said:

Nepopularno mišljenje, ali nadam se da će Nejpir izaći iz kanala.

 

Očito ima nekih problema koji nemaju veze sa našim klubom, gradom i navijačima. Na kraju je ispalo bolje što je otišao, morao je nešto da menja mada i dalje nije našao sebe.

 

Ne svidja mi se ovo iživljavanje na mrežama, čak se vade i neke njegove izjave koje nikad nije izgovorio, videti pod magarac i blato.

Da iako se ponio vrlo neprofesionalno prema našem klubu ovo šta se može pročitati o njemu na mrežama postaje degutantno.

Edited by bodo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Shabazz jeste bio ocajan sinoc, ali igrao je poprilicno agresivno u nekim trenucima, sa vecim zarom i niko nije morao da ga moli da sutne na kos. U losoj je formi, ali zalaganje mu je sinoc bilo na nivou.

 

Nemam mnogo empatije za njega kad je u pitanju kosarka.

  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

Nemam apsolutno nikakav feeling prema Nejpiru, ne secam se kada je ijedan igrac ovo uradio svom timu na polusezoni, a narocito ako je to igrac od 2 miliona evra koji je trebao da bude predvodnik tima.

 

Cuj nije nasao sebe, kasnio je na treninge, autobus, nije odigrao odbranu nijednom. Ja sam siguran protiv Krke kada smo dobili 23 razlike a on imao 0 poena i 6 izgubljenih lopti da nas je busio. Kao sto sam siguran da je onaj potez nad Hangom bio nameran juce. Los, neodgovoran i neambiciozan igrac bez ikakvog postovanja prema velikom klubu i velikoj bazi navijaca.

Link to comment
Share on other sites

Armani ako se ne kompletira u skorije vreme vrlo lako moze da ispadne iz trke za top 10.

 

Hvala grobarima sto su uterali Miroti strah u koske pa jos ne sme na parket 😄

 

Zrela utakmica sinoc, ali prosto moraju pojacanja na 4 i 2.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...