Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Meni se kod Topićeve mehanike ne sciđa što ne ispruži ruku do kraja, problem sa takvim sutem što se teže stvori mišićna memorija da svaki šut bude isti, više šutira na osećaj, a na profesionalnom nivou to je obično problem. 

Sa slobodnih bacanja se vidi osećaj, ali da bi svaki šut bio isti mora da ispruži šutersku ruku do kraka. 

Just now, Babaduka said:

Meni se kod Topićeve mehanike ne sviđa što ne ispruži ruku do kraja, problem sa takvim šutem što se teže stvori mišićna memorija da svaki šut bude isti, više šutira na osećaj, a na profesionalnom nivou to je obično problem. 

Sa slobodnih bacanja se vidi osećaj, ali da bi svaki šut bio isti mora da ispruži šutersku ruku do kraja. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Darko said:

Topić i šut za 3 poena - nije mi baš jasno. Ima 86% sa linije bacanja što je sjajno, ali mu je zato šut za 3 na 27%. Šta je problem?

 

Problem je mehanika, pre svega prilično nizak izbačaj i vrlo mali luk, zbog čega mu većina promašaja završava na prvom obruču. On i sa bacanja često pogodi prvi obruč, al' rotacija odradi svoje i lopta uđe u koš, sa većih razdaljina su vrlo male šanse da se to desi kada je trajektorija tako ravna. 

 

  • Like 24
Link to comment
Share on other sites

Ima i Vesely dobre procente sa penala, sto ne znaci da treba da se cudimo na EL temi jer nikada ne sutira trojke. Slobodna bacanja mogu i moraju da se navezbaju, samo cirkuski igraci tipa JaCorey Williams dozvoljavaju sebi da u sezoni imaju oko 50% sa linije penala.

 

Sto se tice ekipe, naravno da je ista besmisleno sastavljena, verovatno sa zeljom da Mirotic bude ta prva cetvorka, a ako vec ne moze onda gomilaj igrace bez ikakvog plana, bitno je samo da se ima para za skupe ugovore. Cemu uopste sluzi dovodjenje Gillespiea? Vredanje inteligencije je izjava da sada vise nema minuta za Kuzmica umesto da se trener lepo odluci koju ce petoricu da forsira na pozicijama 4 i 5 i da se sa ostalim igracima prekida saradnja. Trenutno su u ekipi Mitrovic, Bolomboy, Tobey, Simonovic i Gillespie koji su svi ili petice ili mnogo blize 5 nego 4. To je previse cak i za najbogatije evroligaske ekipe.

 

A sto se tice predstave protiv Panathinaikosa, pa ne moze stalno kada se pobedi u EL da bude da je ekipa konacno kliknula, da igra sjajno, da protivnik ne zna sta ga je snaslo, a kada se izgubi, onda je opet do igraca koji su odigrali bedno i ekipe koja ne funkcionise. Dakle, ili je PAO jednostavno prejak i Crvena zvezda je zapravo odigrala pristojno u Atini ili je Crvena zvezda odigrala katastrofalno lose, kao sto su igrali i Maccabi ili Fenerbahce igrali lose u mecevima sa tom ekipom.

Link to comment
Share on other sites

Jako jako zrela partija Topića. Poslednja utakmica u Zvezdi pre odlaska u Megu i ova sad su dva različita momka. Hvala Megi na samopouzdanju koje je dobio. Imao je i dosta treme danas, zna da ide njega i šut. Polako, još koja utakmica i biće to top. I ono što me je još više oduševilo kako ga gleda ekipa. Top dok je bio na terenu imao je sve ključeve ekipe osim kada je sa Teom bio na parketu. To pokazuje koliko svi oni sa razlogom veruju u njega. A on je sve to igrom njima vratio i opravdao. 

Edited by Čočo
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Lepo vece, sramna poseta. Na sajtu ABA lige stoji da je bilo 4320 gledaoca, nije bilo ni 3 soma cigana realno. 

Treba dobiti u Ljubljani i de facto zavrsiti borbu za prvo mesto u ABA ligi za nedelju dana. 

I iscimajte se bre vise da podrzite ekipu u hali na prvenstvenim utakmicama barem ako ste iz BG, PA i okoline. Sramota za nas klub. Imamo vecu podrsku kada gostujemo Borcu i Igokeji nego na domacim utakmicama. Ludilo mozga.


Aplauz prisutnih uz prve poene Topa neprocenjiv, slavlje kao da smo dali gol na Rajku 😄 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, djura.net said:

Ovo sto igra najskuplji igrac tima vec neko vreme je bas besramno i bezobrazno, rekao bih cak da vredja sve ljude koji odvajaju svoje vreme i novac da gledaju kkcz.

Meni je najsramniji potez kad ne gleda loptu u defanzivnoj tranziciji ona ga prelece i primamo lagan kos, a u sledecem napadu nasem se on casti ciglom za 3 preko ruke…

  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ajmo malo po Nedovicu.

 

Има приоритетнијих ствари, а то су да Марко Симоновић и Јаго дос Сантос терен до краја сезоне виде искључиво у специфичним ситуацијама.

 

Митровић неће играти против Фенербахчеа?

 

Похвале за Далибора Илића, који је ушао и поштено одрадио свој посао. Док Црногорац и Бразилац, које Грк на бланко части местом у ротацији... на терену изгледају као КЛС играчи, а и ту вређам КЛС играча, Није ми јасно на основу чега су њих двојица у ротацији?

 

Теодосић, Топић

Недовић, Ханга

Рокас, Лазић, Лазаревић

Митровић, Давидовац

Боломбој, Тоби, Гилеспи

 

Они немају ни у 12 место, а не да буду у ротацији. Срамота је, и то не кажем због промашених шутева. Већ само због слике како изгледамо на терену са њима. Неке одлуке Јага на терену су језиве за плејмејкера, и то на АБА нивоу. Симоновић не доноси ништа, јер ако не можеш да купиш кош у нападу... радиш друге ствари да помогнеш саиграчима. Које ствари ради? Срамота је... У одбрани не постоји, на скоку не постоји, у нападу је у каналу... Чиме доприносе да такави проводе у ротацији 15мин на терену?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ajmo malo po Nedovicu.

Naravno da treba po Nedoviću,ovo što on trenutno igra je sramotno.Od Davidovca i Simonovića ništa i ne očekujem pa im i nemam šta zamjeriti jer bolje ne mogu,tu je neko drugi krivac što ih je dove.Al ovaj šta radi,a vidjelo se kroz karijeru šta može i koliko može,treba njemu Ivanović al onaj stari Ivanović.

Nama ne da treba igrač na 1-2 nego nam je pod moranjem.Mi sa Jagom i Topićem na 1 i Nedovićem i Teom na 2 nemamo šta tražiti.

  • Like 5
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Jeste Nedović naš, al je ovo stvarno slabo sto igra kod nas. Zanemarimo odbranu, koju nikad nije igrao, al napadački to mora da bude puno više i konstantno ponajviše zbog te odbrane. Realno gledajući ne igra on za male pare.

I ako već daje one kurčevite izjave, onda nek to pokaže na terenu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...