Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

3 minutes ago, Sector said:

Dobro jutro.

 

Ja se probudih ranije, da malo čitam analize o napretku kkcz prije početka radnog dana ali slabo ima štiva za sad. Šteta, jer uživam u progresiji ovog tima. 🙂

Za razliku od cetvrtka, sada smo dobro otvorili😀 eto za pocetak. 

 

Protiv Bajerna se sklapaju kockice.

  • Love 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sve je pod kontrolom, komsije su nama lani dale 2 derbija fore, pa se sezona zavrsila kako se zavrsila.

Ove godine mi idemo po njihovom receptu.

Gazda je rekao da napadamo final four, doveo nam trenera sa 2 finala EL, zasto mu ne bi verovali???

Setite se gde smo bili 2011

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Glupo je govoriti o nekakvom propastu sezone u oktobru mesecu. Pa prošle sezone je bilo,, plakao si ceo decembar" pa umalo odoše na F4. Ima još ovde dosta da se igra, menja i radi. I meni Sferopulos uliva poverenje da može. E sad ide ono drugo, sve to može i verovao bih da će tako i biti da nemamo Čovića u klubu. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Čočo said:

Glupo je govoriti o nekakvom propastu sezone u oktobru mesecu. Pa prošle sezone je bilo,, plakao si ceo decembar" pa umalo odoše na F4. Ima još ovde dosta da se igra, menja i radi. I meni Sferopulos ulica poverenje da može. E sad ide ono drugo, sve to može i verovao bih da će tako i biti da nemamo Čovića u klubu. 

 

Naravno da sezona nije gotova, ali se stavljamo ponovo u jako nezgodnu poziciju. Imali smo sasvim ok raspored na startu i pobedili jednu. Sad dolaze azdaje. Tako da je tesko ocekivati nesto mnogo dobro.

Link to comment
Share on other sites

Ovo u odbrani je bilo baš loše,vjerovatno je zamisao bila da se preuzima jer naši bekovi ne mogu ništa odbraniti,a ni Tobi pik,ali kada smo vidjeli da od takve odbrane nema ništa da nam lagano nalaze rješenja zašto ništa nismo mijenjali,stvarno misterija..Dosta lošija utakmica nego u evroligi,tako da nemamo baš ništa pozitivno izvući.

Sto se tiče igračkog kadra moramo brzo reagovati,riješiti se nepotrebnih igrača kako znamo.Simonović neka ide u Megu razigravati se,Davidovac da nadje neki klub u Rumuniji,Ilić,Kuzmić u Fmp,sa Tobijem nekako raskinuti,ako imamo neku vezu da ga uzme neko iz Kine Japana, ako imamo neke trenere menadzere tamo..Dovesti Birča,nekog beka da je blizu 2 metra i da igra odbranu i neku četvorku,pa i ako nema probati sa Bjelicom,i bez jedne noge je bolji od ovih što mi trenutno probavamo na 4.

Još ništa nije izgubljeno,29 utakm u evroligi,abu smo u prednosti,samo trebamo nastaviti niz pobjeda domaćina,jest ovo puno promjena ali bez promjena nemamo šta tražiti sa ovim rosterom,tako da bolje još uložiti kada smo već ovoliko pa možda nešto i bude nego da nam ovo što smo uložili bude bačeno već u decembru.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, dzakala said:

https://sportklub.n1info.rs/posts/nejpir-trenutno-je-moja-igra-se-ali-pokusavam-video

 

Shabaz samokritican, izgleda da ga ipak malo dotakne sve ovo.

 

naravno da ga dotiče i da mu nije lako.

jedna od smešnijih zabluda je ocenjivanje karaktera čoveka u odnosu na to da li je ekstrovertan ili introvertan  u svojim spoljašnjim manifestacijama

  • Like 33
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ko će da odgovara za stanje u klubu, za očajan start sezone i za spiskane milione u prazno ?

 

Ko će i zašto neće niko ?

 

Nebojša Čović

Nemanja Vasiljević

Milan Dozet

 

?

Edited by Filbi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, John Terry said:

 

Naravno da sezona nije gotova, ali se stavljamo ponovo u jako nezgodnu poziciju. Imali smo sasvim ok raspored na startu i pobedili jednu. Sad dolaze azdaje. Tako da je tesko ocekivati nesto mnogo dobro.

Ukoliko se neke stvari promene ni aždaje nam neće biti problem. U prvom derbiju je 2 i 3 četvrtina put  kojim trebamo ići. A juče osim 2/4 gde su i dobili meč u svim ostalim četvrtinama smo bili bolji of njih. Prva četvrtina je isto kao u prvom derbiju 2 i 4. Znači da možemo. Nama fali nit koja će nas povezati i koja će nam dati konstantnost u dobroj igri. A to je pojačanje/pojačanja koja bi podigli odbranu na veći nivo. Nama kad pogledamo oba derbija napad i nije bio problem i porrd toga što opet nismo pokazali pun potencijal istog ( Šabaz i Teodosić van forme, Nedović povređen, Giadraitis traži ulogu kod novog trenera). Nama je u oba derbija odbrana bila skandalozna i nepostojeća toliko da su oba meča završena u po jednoj četvrtini ( prvi meč 4/4, drugi meč 2/4).

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, John Terry said:

 

Naravno da sezona nije gotova, ali se stavljamo ponovo u jako nezgodnu poziciju. Imali smo sasvim ok raspored na startu i pobedili jednu. Sad dolaze azdaje. Tako da je tesko ocekivati nesto mnogo dobro.

 

Ova ekipa nema potencijal da išta uradi, nevezano za raspored koji je takođe problem. 

 

Ovdje jedino od Shabazza možeš da se nadaš da će biti bolji.

  • Like 12
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sferopulos je pokusao da cestim preuzimanjem njihovih bekova od strane nasih visokih igraca kompenzuje odsustvo beka koji moze da odigra makar pristojnu odbranu, ali je Kaminski to znao da iskoristi i resio je gomilu mis-meceva pod kosem. Avramovic i Jaramaz su fizicki mnogo superiorniji u odnosu na nase plejmejkere i Sferopulos je to znao. To samo govori o tome koliko nam je ocajna selekcija na poziciji 1 gde od odbrane imas samo malog Yaga koji moze da pritiska igraca koji prenosi loptu, ali nista vise od toga. Brazilac je sam po sebi najmanji problem na plej poziciji, ali s obzirom da su pre njega dovedene defanzivne rupe Teo i Nejpir onda je ovde morao drugaciji profil igraca da se dovede. Ne znam kada smo poslednji put doveli nekog 1/2 ili 2/1 dvosmernog igraca kao sto je bio Djenka nekada. Mislim da takvih igraca ne manjka na trzistu. Zato je odsustvo Hange i Lazica ogroman hendikep. Mi smo zapravo trebali umesto guzve na visokim pozicijama da napravimo guzvu na pozicijama 2/3 sa igracima koji igraju odbranu, a u napadu nisu bas statisti poput Lazarevica. Bukvalno da imamo jos jednog Lazica bi nam bilo zlata vredno.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, СтелаРоса said:

Zato je odsustvo Hange i Lazica ogroman hendikep.

 

Zbog ovoga sam napisao da Nedovic nije nedostajao.

 

4 minutes ago, СтелаРоса said:

Mi smo zapravo trebali umesto guzve na visokim pozicijama da napravimo guzvu na pozicijama 2/3 sa igracima koji igraju odbranu, a u napadu nisu bas statisti poput Lazarevica.

 

thank-you.gif

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, uini said:

 

na osnovu informer-paterna, koji se zapatio u narodu, da donosiš neke ekskluzivne vesti koje nemaju nikakvu potporu u realnosti, zato što to raduje većinu.

niko to neće potvrditi ali sam ubeđen da bi ista ta ekipa sada više volela da izgubimo tekmu protiv bajerna a) glatko, b) može i tesno, nego da se desi nešto dobro.

 

naravno, nema veze što je novi trener došao pre nedelju dana, i što smo mi to tražili.

mora odmah da pršti sve od igre i pobeda a da ga teokratija smenjuje.

 

Ne znam kakav dokaz očekuješ vezano za tu situaciju da bismo je razmatrali kao validnu? Da Ivanović to javno kaže i zatvori vrata svih budućih poslodavaca? Da doktor robotike to saopšti kod Jovane Jeremić u programu, da nam saopšte Bagzi i Vujčin na tviteru? Da se neki novinar osmeli da napiše tekst na tu temu? Ovo me podseća na onog šaljivdžiju, trenutno u teškoj ilegali, koji, dok se ovde letos pisalo o ugrađivanju u ugovore igrača, riternira sa ja bih to prijavio u policiju da imam takva saznanja.

  • Like 3
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, robespierre said:

 

Ne znam kakav dokaz očekuješ vezano za tu situaciju da bismo je razmatrali kao validnu? 

 

očekujem da se tako nešto ne iznosi kao tvrdnja. zato i spominjem informer i ine, to je njihov modus operandi.

do juče je 70% upisnika ovde skandiralo duško odlazi a kada se to desilo, onda je to teokratija uradio a ne čović koji je, kao što rekoh i poznato je, reaktivan lik, političar, uvek spreman da pokaže raji kako osluškuje situaciju.

 

a i duško je baš brzo našao posao u klubu u kojem je proveo viš od pola duge trenerske karijere ali igrači su ga bušili (iako je vidljivo bilo golim okom da se trude i da dobro komuniciraju na tajm autu, na čelu sa glavnim zaverenikom milošem).

 

daklem, očekujem da se ne bavimo petparačkim teorijama zavere i da razumemo da ne može i jare i pare.

sferopulos je dobar trener, međutim, očekivati neku ludu igru nakon sedam dana je sumanuto. to ponekad uspeva ekipama kada su nezadovoljne i letargične, pa pokažu progres u trudu i želji.

 

kod nas to nije bio problem, uprkos ovim pokušajima pravljenja nečega levog od zapravo lošeg šuta, pre svega

 

bilo je na početku tekme nekih svežih akcija i tendencija u igri ali gde smem to da napišem, ne uklapa se u narativ.

  • Like 11
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, K.Dot said:

 

Nedovic nam je puno nedostajao. U prošlim derbijima , on je igrao vrlo dobro i vukao.

Sinoc vise pokusaja za 3 nego za 2...Siguran sam da je on igrao da bi vise koristio ulaz i prodor.

Hanga takodje. Iskustvom bi doprineo pre svega odbrani. U napadu bi sugurno dao doprinos. 

 

Nismo zasluzili pobedu pre svega zbog odnosa prema igri i dresu.

U svim delovima tima smo promasili u selekciji. 

Ovde se ocekuje od Nejpira da sam uzme loptu i pobedi protivnika. Ostali su statisti.  Kazu igra on za milione.  Ok , a za sta igraju drugi? Nije sporno da ne isporucuje dovoljno , ali sta rade drugi? Ovo je timski sport,  a mi nismo tim.

Znalo se da Teodisic ne moze da igra pod pritiskom, da ne voli kontakt igru, da nije vise u prajmu i opet se doveo takav igrač..

Znali smo da domaca osnova ,osim sto nas čašcava prisustvom, nikakav kvalitet nema.

Mnogo toga se znalo,ali se guralo pod tepih.

To nam je što nam je.

 

Ono što bi me bar malo obradovalo, je neko skandiranje ili parola Covicu, ali to je naucna fantastika. 

 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, uini said:

 

očekujem da se tako nešto ne iznosi kao tvrdnja. zato i spominjem informer i ine, to je njihov modus operandi.

do juče je 70% upisnika ovde skandiralo duško odlazi a kada se to desilo, onda je to teokratija uradio a ne čović koji je, kao što rekoh i poznato je, reaktivan lik, političar, uvek spreman da pokaže raji kako osluškuje situaciju.

 

a i duško je baš brzo našao posao u klubu u kojem je proveo viš od pola duge trenerske karijere ali igrači su ga bušili (iako je vidljivo bilo golim okom da se trude i da dobro komuniciraju na tajm autu, na čelu sa glavnim zaverenikom milošem).

 

daklem, očekujem da se ne bavimo petparačkim teorijama zavere i da razumemo da ne može i jare i pare.

sferopulos je dobar trener, međutim, očekivati neku ludu igru nakon sedam dana je sumanuto. to ponekad uspeva ekipama kada su nezadovoljne i letargične, pa pokažu progres u trudu i želji.

 

kod nas to nije bio problem, uprkos ovim pokušajima pravljenja nečega levog od zapravo lošeg šuta, pre svega

 

bilo je na početku tekme nekih svežih akcija i tendencija u igri ali gde smem to da napišem, ne uklapa se u narativ.

Nivo izvora informacije da je Teodosic oterao Ivanovica je isti kao za Nedovicevu izmisljenu povredu kako bi dodatno izbusio Ivanovica. Naravno sada kada se ispostavilo da decko nije izmislio povredu niko se nije pojavio da kaze kako je pogresna informacija, ne daj Boze da se izvini jer kao sto vidimo vrlo lako ljudi kreiraju misljenje na osnovu takvih informacija. Da je ta povreda sanirana brzo ladno bi i ova laz prosla, a ljudi bi stekli pogresnu sliku o Nedovicu kao coveku. Prelazni rok pre pocetka sezone je dobra priprema za ono sto nas ceka u tokom sezone jer se tada pojavljuje najvise netacnih vesti i informacija, ali je to ocigledno nedovoljno da se publika dovoljno pripremi i prestane da veruje raznim insajderima. 

 

I ovo sa Covicem je vise toliko dosadno gde se on optuzuje za sastavljanje tima, za taljenje sa domacim igracima, busenje trenera, a mi iz sezone u sezonu dovodimo sve ozbiljnija trenerska imena i nijedno od njih ni jednu losu rec ne kaze kada napusti klub na racun Covica ili nekog drugog iz kluba. Valjda postoje i menadzeri koji sigurno znaju bolje od nas sta se desava po klubovima, pa ipak svoje klijente rado puste da sednu na nasu klupu. Naravno, kada je roster skarabudzen iz godine u godinu bez obzira ko je trener sigurno ima do Covica i njegovog vodjenja kluba, to uopste nije sporno. Ali ne mozemo bas ni ici u drugu krajnost gde su treneri bezgresni, ali eto zli Covic ih sputava da pokazu sve sto znaju. Moz' misliti jadni Dusko dobio Tea za drugog pleja, pa sta bi bilo da je dobio Dzonija Ivanovica?

  • Like 4
  • Thanks 2
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Sector said:

 

Ova ekipa nema potencijal da išta uradi, nevezano za raspored koji je takođe problem. 

 

Ovdje jedino od Shabazza možeš da se nadaš da će biti bolji.

Otprilike kad smo ti i ja na istoj talasnoj duzini.

Situacija je nepopravljiva.

Odbrana krece od bekovske linije a tu su nam povredjena jedina 2 igraca koja igraju istu. Cak i kad igraju, ne mogu da pokrpe tea nedaru i sabaza.

I tu krece svaki defanzivni problem.

 

Ja ni ne gledam meceve nakon asvela, mozda ovlas 5 minuta, apsolutno mi je sve bilo jasno jos letos na pripremama.

Bez katovanja 2, 3 igraca i dovodjenja zamena, nema nista od ovoga.

Naravno da ni to nije garancija. Jednostavno se mnogo gresi i stalno se isto gresi.

Sezona u EL je ende, al na to se ni ne palimo.

Aba mozda i mozemo uzeti na HCA, koji je verovatan scenario, al koja korist sto bii rekao Edin...a i bila bi nepravda.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, robespierre said:

Znači ista je analogija, informerovske teorije zavere su da se familija Čović bogati izvlačenjem novca preko ugovora domaćih igrača.

 

ja ne znam, ne bavim se takvim stvarima ali ti je logika ako je jedno istina (neistina) - onda nešto potpuno drugo mora biti istina (neistina), što je krajnje neodrživo u bilo kom aspektu života ili funkcionisanja kluba. možda je tačno, možda je netačno.

 

samo bi bilo lepo da ne predstavljamo neke teorije, teze i konstrukcije kao činjenice, jer one to nisu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sve sve, ali Kuzmic , koji se bukvalno iznenadio kada ga je pozvao da udje u igru. Covek je u fazonu, "JA" Sto mene? Dobro mi je i ovako...nije lose da sedim i primam platu...

 

Sinoc u odnosu na prosli derbi, popravili smo bacanja. Tu smo bili bolji od njih, kao i za dva poena, i imali jednu vise asistenciju.

 

Medjutim, odbrana je bila katastrofalna. Oni su nam dali 98 p, i to bez pantera.

 

Mada realno mi ne mozem da igramo odbranu sa Teodosicem, Nejpirom, Tobijem, Davidovcem, Mitrovićem, Simonovicem. Sve mekani igraci koji beze od kontakt igre.

 

Siguran  sam da bi to bolje izgledalo sa Hangom i Lazicem na bekovskim pozicijama.  Bar nas ne bi probijali na prvu, kao sto su radili nejpiru i teodosicu.

 

 

Edited by No name
Link to comment
Share on other sites

Da nekako kako znamo i umemo dobijemo protiv Bajerna i da se polako uzdizemo. Za 2-3 kola, mislim da ce to izgledati mnogo bolje. Sa ovakvim startom, promenom trenera, sada i malo tezim rasporedom, deluje mnogima da je sezona propala. Ali mi smo prosle godine, sa gorim startom, na kraju bili u igri za 8. A sada jurimo bar to 10to mesto, sto nije nedostizno. I kako god da zvuci, prosle godine smo imali evrokup roster.Martin,Adams,Holand,Raduljica,Kuzmic, N. Ivanovic, Pefi Markovic... umesto njih imamo Bolomboja, Tobija, Tea, Shabazza, Hangu, Gidraitisa...Campazzo je zaigrao tek u martu, njega ne treba ni racunati maltene u proslogodisnji roster. Ajmo sada realno, da nam je neko prosle godine ponudio ovo, oberucke bismo prihvatili. Malo optimizma i podrska igracima pre svega. 

Drago mi je zbog izjave Shabazza sinoc, znaci da ga ipak dotice i da ce on biti bolji sigurno. Mozda i jedan, dva otkaza i dolazak nekog i cas posla se stvari okrenu. 

Za Covica sve stoji, ali nadam se iskreno da ce Grk pokazati karakter i istrajati u svojim zamislima. Ipak je ozbiljan trener sa dva finala EL. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...