Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Šteta što se dečko povredio, ali za nas dobra vest. Rotacija im je znatno skraćena, na kecu im ostaje samo Walkup, pomagaće verovatno Cannan što je dobro jer nas onda verovatno neće unerediti šutem.

 

Ako zaustavimo Petersa, imamo baš lepe šanse sutra.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Markoss said:

Da ne bude da likujem sad, ali evo mesec dana od odlaska Duska i jos uvek nema Bjelice. Kao sto rekoh i tad, ne mirisu se, ali nije Bjelica otisao zbog toga sto se posvadjao s Duskom.

 

Sfero je u fazonu da mu treba, ali teska prica. 

Pa sta je sa Belim?privatni problemi ili povreda?

Jel smo na trzistu ako znas ili ne?

Link to comment
Share on other sites

Pored pomenute košarkaške stručnosti, ovde smo dobili i lekcije iz MF hirurgije!!!??

Neko je , ovde pročitah, "iz topa" ispalio dijagnozu da bi Šabazz već sutra mogao da igra??? Iako nisam specijalista maksilo-facijalne hirurgije, ponešto znam o tome, i ne bi se usudio bez dovoljno informacija da garantujem, da bi Šabazz mogao biti na terenu, čak i za 10-ak dana.

Ono što se pojavilo u medijima od informacija jeste da je u pitanju , svakako fraktura(prelom), a negde sam pročitao i da je urađena repozicija(tzv.i"izvlačenje" nosa, usled nabijanja od udarca).

Simptomi frakture nosa, između ostalih, su: otok nosa i(li) očnih kapaka, bol, krvarenje, hematom septuma (izliv krvi u/oko hrskavice), utrnulost, zapušenost nosa...

Gledajući snimke sinoć nakon utakmice(flaster preko njegovog lica) rekao bi da je ŠN imao više ili sve ove simptome. Ukoliko je komplikovanija trauma u pitanju(a rekao bi da nije bezazlena), nakon 2-3 dana je potrebno uraditi CT kostiju lica i utvrditi stanje svih koštanih fragmenata i prohodnost nazalnih šupljina.

Nakon 3-4 nedelje (ukoliko je rađena repozicija) uspostavlja se stabilnost svih koštanih szruktura.

Smatram, u najmanju ruku, neodgovornim i proizvoljnim dovođenje u pitanje stručnosti naših lekara i hirurga, a na osnovu proizvoljnih novinskih napisa, kao i davanja neutemeljenih prognoza o povratku na teren. Čak i ovaj moj post nije utemeljen na konkretnom slučaju, ali sam hteo da vas upoznam o kakvoj ozbiljnoj povredi može da se radi.

Znajući da je košarka kontaktni sport, gde može doći do ozbiljnijih udaraca, smatram da je pauza od (minimum) 2 nedelje adekvatna, nažalost.

Viđali smo, naravno, mnoge igrače da su nakon 7-10 dana igrali sa štitnikom/maskom, ali su (vrv) u pitanju bile lakše povrede nosa.

Bez da ulazim u dublju polemiku, smatrao sam svrsishodnim da vas upozorim da ovakva povreda nije igračka i da je najverovatnije potreban  određeni period mirovanja do potpunog oporavka, a " igranje košarke koliko sutra" deluje u ovoj situaciji, baš smešno.

  • Like 30
Link to comment
Share on other sites

Ne treba nama doselekcija spolja zbog povrijeđenih igrača jer se svi oni vraćaju kroz 10-15 dana. Sa Shabazza ne vidim logiku da pauzira minimum 2 nedjelje i mislim da gazda lupeta. Ako Sveropulos smatra da mu treba dodatni igrač to je nešto drugo, ali nije sad niko završio sezonu pa da mu tražimo zamjenu.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

prijovicka >>> merlin

 

nisu Teo i Neda ludi

 

bio sam sinoc na tekmi ali nisam stigao posle da na forumu pohvalim ekipu i pogotovo doktorsku partiju Tea.

 

Da je srece da mozemo da ga koristimo na pravi nacin, puno bi nam vratio.

Dugorocno se ne menja nista, bez Shabaza na svojih min 75% ne mozemo do PO

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Gledam sad snimak one rapsodije sinoc i Nedu koji sutira sasvim dobro za 3 ( mada mislim da moze i bolje ) ove sezone. 

38% do sada u EL a slicno i u Aba ligi, 39%. Vecina tih suteva je iz ritma, normalan skok sut bez onog njegovog proslogodisnjeg bacanja unazad i bar polovina od ovih promasenih suteva za 3 ove sezone ( 13 EL odnosno 14 Aba ) su bile sasvim otvorene. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Chaos Is Me said:

 

Meni je Tobey uz sve mane daleko kvalitetniji igrač od Simonovića (verovatno i dosta skuplji). Jeste previše zaljubljen u svoj pravolinijski šut za 3 i jeste mekan ali je isto tako igrač koji ne komplikuje mnogo, prati timsku kretnju i nije sebičan, igra iznad obruča i lak je na nogama, u odbrani zna da se dobro postavi iako nema masu ali ima vertikalnost i dužinu. Uostalom i podela za sad je da Bolomboy čuva masivnije centre a Tobey ove koji strečuju i nisu grmalji. Druga stvar, Tobey mnogo bolje trči i pogodniji je za bržu igru nego Simonović. Ne bih se ja tu zajebavao. Za Simonovića najbolje da ga spakujemo na neku pozajmicu.

Nije ni Bolomboj neka sila sa 205cm i 105kg. Više je atletski tip igrača, skočan i pokretljiv. Dobar na preuzimanjima i u zaštiti reketa. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...