Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odlicna stvar je sto ce Makabi, i ne samo Makabi vec i Hapoel Jerusalim, igrati u Beogradu. 

Odlicno i za srpsku kosarku, za nas odnos sa Evroligom, kao i za imidz drzave u svetu. A donece domacoj privredi i neke pare jer ce oni sigurno tu nesto trositi. Angazovace se neko obezbedjenje oko hale kad su treninzi i utakmice i to ce sve biti ok, ne ocekujem nikakve gluposti niti nekih migranata (jbt, pa oni hoce da idu u Evropu zbog civilizacije i boljeg zivota) niti nekih teroristickih pokusaja. Najveca neprijatnost koja moze da se desi je da se prave neki skupovi protiv ovoga, nekih umobolnih likova koji bi bez problema podrzali i Hamas (ako to vec i ne cine). OK je podrska nevinom narodu Palestine, ali live and let live.

---

S druge strane, ova prica oko Dubai-a u EL mi se ne svidja. Para vrti gde burgija nece. Ovo ide ka NBAizaciji EL, dolazimo do toga da ce EL morati da se podeli na istocnu i zapadnu konferenciju. A onda se postavlja pitanje - pa dobro, kako ce sada taj Makabi da ide da igra u arapskoj drzavi i kako ce taj arapski Dubai da igra u Izraelu a da tu ne bude nekih provokacija? Realno, geografski, ni Makabi ni Dubai ne treba da budu u Evropskoj ligi. Kao sto ne treba da budu ni u Jadranskoj ligi. Ali je Makabi tu vec godinama, nije ni toliko daleko. 

Jos kad se vrate ekipe iz Rusije, makar CSKA u pocetku, pa jos London, Pariz, to je vec na ovih 18 jos 4 ekipe (Dubai, London, Pariz, CSKA). Jos dve iz Rusije (Unics, Zenit) i eto 24 ekipe za podelu u dve divizije po 12. 

Istok:

Fener, Efes

CSKA, Unics, Zenit

Zalgiris

Makabi

PAO, Olimpijakos

Zvezda, Partizan

Dubai

Zapad

Barca, Real, Baskonia, Valencia

Olimpia Milano, Virtus

Bayern, Alba

Monako, Asvel, Pariz

London

U EL trenutno imamo 34 utakmice u ligaskom delu, max jos 2 utakmice neki tim moze imati kroz play-in, pa onda 3-5 utakmica u 1/4 finala, pa jos 2 utakmice na F4. Dakle 34+2+5+2=43 utakmice u sezoni je maksimum ako tim kroz play-in i nakon 3-2 u 1/4 seriji ode na F4. Najmanje je to 34+3+2=39 utakmica. 

Ako se odigraju dvokruzno utakmice unutar divizije i jednokruzno van divizije (zrebom odredjeno domacinstvo, prema rejtingu) to je 11x2+12=34 utakmice. A bilo bi dobro da se dobije prilika da se igra i sa timovima druge divizije. Medjutim to je vec dosta utakmica, gde jos uglaviti i 1/4 (ako ne i 1/8 ili neki play-in) i F4. 

A glupo mi je da se sada vracamo opet na raniji sistem sa grupama. Poslednji put vidjen 2015/2016. Prvo 4 grupe po 6, pa top16 grupe sa po 8 timova, pa 1/4 pa F4. Moze da se desi da ne igras sa nekim klubom godinama.

Posted
13 hours ago, Mile1 said:

Uopste mi se ne dopada ova vest za Makabi po pitanju bezbednosti nasih gradjana. Skandal

1 hour ago, DameTime said:

Nadam se da nećemo biti obeleženi kao prijatelji države koja sprovodi ratne zločine. Ali bi sport trebalo da bude izuzet iz toga i drago mi je što smo ponudili rešenje za Makabi. 

Ovako isto je verovatno neko razmišljao u gradiću Fuenlabrada 1992. Srećom po Partizan, odlučivali su neki drugi.

• Like 6
  • Thanks 2
Posted
4 minutes ago, Stiletto said:

Ovako isto je verovatno neko razmišljao u gradiću Fuenlabrada 1992. Srećom po Partizan, odlučivali su neki drugi.

Ali bi sport trebalo da bude izuzet iz toga i drago mi je što smo ponudili rešenje za Makabi. 

Pošto vidim da nisi pažljivo pročitao.

Posted (edited)

Basketnews pablišovao anketu među EL igračima. Za najprljavije igrače izglasani su Kalinić i Campazzo:default_coffee:

Most underrated star

1. Keenan Evans 18.2%

2. Jordan Loyd 13.6%

Most overrated player

1. Kostas Sloukas 20.0%

2-4. Ignas Brazdeikis 13.3%

2-4. Mathias Lessort 13.3%

2-4. Yam Madar 13.3%

Coach you'd most like to play for

1. Pablo Laso 39.1%

2. Zeljko Obradovic 30.5%

3. Dimitris Itoudis 13.0%

Coach you'd least like to play for

1-2. Dusko Ivanovic 41.7%

1-2. Ergin Ataman 41.7%

Toughest away gym

1. Stark (Partizan) 56.5%

2. Aleksandar Nikolic (Crvena Zvezda) 26.1%

3. Menora Mivtachim (Maccabi) 13.0%

Biggest fighter/hustler

1. Arnas Butkevicius 18.2%

2-4. Mathias Lessort 13.6%

2-4. Thomas Walkup 13.6%

2-4. John Brown 13.6%

Dirtiest player

1-2. Nikola Kalinic 16.7%

1-2. Facundo Campazzo 16.7%

Best away city to visit

1. Barcelona 43.5%

2. Madrid 21.8%

3-4. Istanbul 13.0%

3-4. Monaco 13.0%

Worst away city to visit

1. Vitoria 47.1%

2. Kaunas 29.4%

Best referee

1. Anne Panther 28.6%

2. Gytis Vilius 21.4%

Edited by pierre van hooijdonk
  • Like 1
  • Ha-ha 5
Posted
14 hours ago, nunilo said:

Stvarno ne znam sta bih rekao.

Ljudski je ih udomiti ali opet ...

Nasa jedina titula je dosla nakon udomljavanja ... 🙂 Sport i politiku ne bi smeli mesati. 

Posted (edited)
6 minutes ago, Stiletto said:

A tek kome je Ana Panter najbolji sudija...

Da je ovo bilo na početku teksta, znaš da ostatak i ne treba pročitati.

Edited by Čvarkov
Posted
10 minutes ago, Stiletto said:

A tek kome je Ana Panter najbolji sudija...

Jedino njoj znaju ime, nemam drugog objašnjenja. :innocent:

• Like 8
  • Ha-ha 6
Posted (edited)

Evo Kalinić i Faku su igrali za ekipu koja mi "nije omiljena" blago rečeno ali svaki respekt za obojicu. Kada bi me pitao za respekt, borci i slično onda bih njih stavio na listu. Meni se recimo Ljulj od proleća nameće kao "prljavac" ali ima tu nekih prvoboraca iz Reala kao konkurenciju.

I dalje nisam siguran da je puna Arena toliko teža od Pionira na maxu ali to je možda neki opšti utisak o dvorani.

Edited by odupri se ludilu
  • Like 2
Posted

Koliko vidim, veoma mali broj igraca je zapravo odgovorio na anketu. Tako da nije bas reprezentativna. 

Please keep in mind that because we received responses from only a relatively small number of players, this survey doesn't try to represent the views of all EuroLeague players.

Steta, bilo bi zanimljivo da je odgovorilo barem 50% igraca, iz svih timova. 

• Like 1
Posted
21 hours ago, Kankkunen said:

Ima abrova da se i dalje pregovara sa Dubaiem, koliko je ovo iznad tačno :smiley13:

Drugar koji je vrlo blisko povezan sa ljudima koji vode projekat Dubai mi je pre mesec dana rekao da je sve dogovoreno i da sledece sezone igraju ABA i EL...e sad dogovor je dogovor, al ne mora nuzno da se ispostuje 🙂

• Like 1
Posted (edited)

Sa politikom smo zavrsili. Sledeci koji pokrene temu sa politicke strane(ko je zrtva a ko je ratni zlocinac)  a ne sportske bice automatski kaznjen bez pogovora.

Ako vec hocete da politicarite ovde imate multi quote, pa na Bliski istok temu.

@uvrnuto je ranije danas zaustavio diskusiju a ja vam ponavljam jos jednom.

Edited by Don Dusko
Posted
5 hours ago, odupri se ludilu said:

Meni se recimo Ljulj od proleća nameće kao "prljavac" ali ima tu nekih prvoboraca iz Reala kao konkurenciju.

meni samo zach leday.

svi ostali su mirotichivi u poredjenju sa njim. pnini, tipa, sveti nikola paganini.

• Like 1
Posted
19 minutes ago, Čvarkov said:

Komšije, ako ne igra Alen sutra, može jedna razmena, mi vama jednog centra, vi nama beka? Trifunović stop! :classic_biggrin:

Jaramaz

Spoiler

Hahahahahahaha buši hahahahahah 

• Ha-ha 6