Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

3 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Jel ovo stvarno Ataman izjavio za Vildozu da ne moze igrac da sutira 1/7 i da ocekuje da ce igrati EL ili je neka zajebancija?

Jeste. Još je selektor Argentine(Priđoni) kritikovao Atamana zbog toga a Ataman tražio od NBA da se pozabave njime(Priđoni pomoćni trener u nekom NBA klubu). 

  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Šta uradi Real neverovatno, imaju plus 3 i loptu koju gube na kretenski način i onda ima Hayes ubacuje trojku, verovatno prvu svoju u sezoni.

 

Ipak Deck ubacuje maltene uz zvuk sirene za pobedu Reala.

Edited by Chaos Is Me
Link to comment
Share on other sites

 

 

I ovaj ima obraza da se javi nakon sto je odigrao sezonu kakvu je odigrao🤣🤣🤣 

15 minutes ago, srlepajce said:

 

Treba samo sampion da ide. Da se ne blamiraju oba kluba

A ne bi bilo lose da oba kluba i izduvaju odnosno da Buducnost ili neko drugi osvoji Aba. 

Edited by Miki28 Teoljub
typo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovaj Aris je samo jedan u nizu likova koji ispaljuju senzacionalisticke i insajderske vesti i pisu ono sto njihova publika voli da cuje. On zna da SNS daje ogroman novac u dva kluba i da su samo zbog toga ti klubovi primamljivi EL, zna da ce se odlucivati izmedju finaliste ABA lige, Valencie i Albe i onda pise ovakve twitove i raspaljuje masu.

 

Pre ovog twita je imao drugi u kojem tvrdi da "Alba najverovatnije ide u EC" jer je to ono sto brojni ljubitelji projekata zele da procitaju, da budu sigurni da ce njihovi klubovi i dalje dovoditi igrace sa milionskim ugovorima i orgijati u ABA ligi sa jedno 4,5 ili 6 puta skupljim rosterima od najjaceg tima nakon njih.

 

No, to na stranu, kakav je samo antiklimaks vidjen u Istanbulu i kako je samo zavrsena sezona oba projekta u EL - rekordnim porazom, sramocenjem na terenu, potpunim besmislom, ocajem, jedna gomila nicega. Ovaj skor od 11-23 prosle sezone imala je jedna Alba koja je ulozila mnogo manje novca u igrace i strucni stab.

 

ef3ef98f-1688-4ccd-8183-c1d88cc99ae5_tex

Edited by goldberg
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Sve je na kraju kako treba da bude.

 

Real je, uprkos padu forme u poslednje vreme, većim delom sezone bio mašina i zasluženo su prvi.

 

Narednih 5 su upadljivo bolji od konkurencije i sve bih njih stavio u taj drugi tier. Tu su neke nijanse odlučivale ali svaka od tih ekipa ima nešto svoje i realnu šansu da se domognu F4 a onda je sve moguće.

 

Makabi je zasluženo sedmi i najbolja ekipa od ovih koje nisu obezbedile direktan plasman u PO. Možda bi bili i bolji da su imali svoj tradicionalno vrući domaći teren u Tel Avivu, ovako su u startu imali minus u odnosu na sve ostale. I sve to uz realno lošu sezonu Lorenza Browna.

 

Virtus se provukao u play in na konto fantastičnog prvog dela sezone kad su iskoristili povoljan raspored. Mislim da oni neće izaći iz play ina, ali svakako pozitivna sezona za njih i ozbiljan korak napred u odnosu na lani.

 

Baskonija je takođe izvukla maksimum iz svoje kratke rotacije i zaslužili su PI. Nemaju kvaliteta za nešto više od toga ali je većina njihovih nosilaca imala dobru sezonu i imaće veću reputaciju na leto nego godinu dana ranije.

 

Efes je uhvatio poslednji voz ali i ako prođu PI idu na Real i tu su im šanse male, ne zbog nedostatka kvaliteta jer ga i dalje imaju, već zbog nedostatka konstantnosti.

 

Partizan zasluženo ispod crte, ni u jednom momentu sezone nisu uhvatili kontinuitet, dosta toga je bilo na silu, puki napadački kvalitet i na vruć domaći teren, a nisu se nešto proslavili ni u clutchu ni u podeli uloga. 

 

Armani najveće razočaranje sezone jer imaju ozbiljan sastav ali nisu imali plejmejkera koji bi sve to povezao + sad već standardno dosta lošu situaciju sa povredama tokom sezone. Vraćaju se na svoju staru ulogu "tigra od papira".

 

Valensija prosto nije imala napadački a pre svega šuterski kvalitet ove sezone, a i ubila ih je demokratična raspodela minutaže umesto da se nosioci jasno znaju kao npr u slučaju Baskonije koja ima manji budžet i manju dubinu od njih. Bilo je i nekih utakmica gde su izgledali baš jalovo napadački.

 

Žalgiris je odigrao pošteno kao i uvek ali su se malo kasno setili da promene trenera + def nemaju neki impresivan individualni kvalitet.

 

Isto važi i za Bajern koji je igrao toplo hladno, ali nisu imali nekog alfamužjaka kad je stani pani i dosta su zavisni od nekih specijalaca koji su se povređivali kad se lomi. 

 

O Zvezdi sam rekao šta sam imao, uglavnom prilično neozbiljna sezona od samog starta zaključno sa debaklom od sinoć. Pre svega atletski nedorasla ekipa, a ništa nije bilo ni od nekog lepršavog napada, naprotiv.

 

Asvel je krenuo baš loše pa iako su pred kraj popravili utisak suviše je tu takođe bilo sumnjivih poteza, loših biznis odluka i diskontinuiteta.

 

Alba je daleko najslabiji roster u EL i tako su i prošli, prema očekivanjima.

  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, crni_bombarder said:

Jbt 45 razlike u el, aj 10 15 je ok kad želiš da ukanalis državnog neprijatelja, ali ipak sebe da ponizis i izgubis ovom razlikom...

 

 

Kako ne izvuce pozitivnu stvar iz ovoga? Niste morali da se nadate bezveze. 😁

A i sta fali 45 razlike? Lijep broj, kada smo osnovani i jedni i drugi, nekako simbolicno

 

Bold: Aaa, vi ste drzavni neprijatelj, mi prijatelj. Hehehe I see what you did 😋

 

Salim se ja malo, naravno. Od nastavka sezone samo se nadam da nece biti back-to-back, sve ostalo moze, a narocito da neko ko nije osvajao napokon osvoji.

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Meni je fascinantno da čak i Turci imaju svoje igrace koji napreduju( Osmani, Biberovic), u Zalgirisu odlične sezone ispod radara Gedrajtis i Birutis su odigrali dok samo kod nas igraci tabanaju u mestu, dok Smajli npr je i nazadovao i to debelo u odnosu na prošlu godinu.

 

 

Da li pritisak tako jede, ili ipak nedovoljan rad se odražava, ali ovo vise nije normalno. 

 

 

Nije realno u ekipi imati Perovica, Pekovica, Micova trio TNT, ali daj neko da se unapredi i napravi neki iskorak...

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Manu said:

Oli-Fener danas ko dobije ide na Barselonu, ko izgubi ide na Monako. Hoćemo li gledati probacivanje kroz sopstveni obruč?

 

I tko dobije ide na Real u F4. Baš bi moglo izgledati ružno. :lol_2:

  • Like 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Deividas Sirvydis navodno pored Zalgirisa interesantan i Realu.
Chris Jones navodno izjavio da je zadovoljan u Valensiji i da ga ne interesuje mnogo hoce li igrati Evroligu ili Evrokup.
Tony Parker navodno izjavio da je zbog "teskih vremena" neizbezno da ce Asvel smanjiti budzet za narednu sezonu.

Link to comment
Share on other sites

Asvel u poslednjih 5 sezona u EL: 10-18, 13-21, 10-22, 8-26, 8-25. Znači dobili su 30% utakmica, konstantno su među 2-3 najgore ekipe, a sada najavljuju i smanjenje budžeta za sledeću sezonu... Vlasnici stalne licence, jer samo u zatvorenoj EL možemo biti sigurni da će ovakvi powerhouse klubovi biti deo elitnog takmičenja, ne daj Bože da umesto njih upadnu neki indijanci koji neće biti ovako konkurentni.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lesor jeste sirov, ali iskren i vrlo realan.

 

 

Ali on je nebitan kao bivši kkp igrac, dok Mesina i Ataman su tu relevantniji, pogotovo Mesina koji je i imao neku sansu da je Zvezda dobila, gde bi čekao poraz KKP danas.

 

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...