Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

1 hour ago, fillam said:

 

Razumem članke i tekstove koji osuđuju Lesorov potez, u tome nema ništa sporno, ali ovako sastavljeno poređenje je baš neukusna nebuloza, makar sama premisa bila istinita, jer prosto nema ništa uporedivo. 

 

Za početak, Lesorov stori nije kačen neposredno nakon izjave, nego par meseci unazad. Ajde, to svakako ne menja činjenicu da su oba postupka debilna, ali već nudi nagoveštaj da je tekst napisan samo da bi se nešto ispljunulo, bez provere činjenica.

 

Glavni 'niđe veze' momenat je samo poređenje sa Kampacom. Fakundo nije dobio nikakve salve uvreda poput Lesora veče pre i to je izmišljotina koja je napisana isključivo da bi se dao neki smisao ostatku teksta i potpora naslovu. Zapravo mu uopšte nije ni bila posvećena pažnja, Jabusele je bio u par navrata glavna meta prozivki.

 

Jednostavno je neuporediv uticaj Kampaca i Lesora u našim klubovima, privrženost istim, rivalstvo koje je stvoreno, pa i sam odnos rivalskih navijača prema tim igračima. 

 

Dakle, jedan reaguje na salve uvreda (na loš način, slažemo se), a drugi reaguje na molbe dece i navijača da se slikaju.

 

Ovako sastavljeno, ispada da bi Lesor pljunuo na dete u kolicima koje navija za Zvezdu da ga zamoli za fotografiju.

Moguće je napraviti paralelu u ponašanju dvojice profi košarkaša ali pošto prema svemu vidjenom do sad sve implicira na to da je Lesor stao sa mentalnim razvojem u nekoj 14 godini onda možda i jeste neuporedivo.

  • Like 4
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Chaos Is Me said:

Tekst je kretenski ali uvek i svuda treba penaliti kretena Lessorta za ovo što radi sve dok ga niko fizički ne ugrožava, mora da mu se nešto jako strašno desilo dok je nosio Zvezdin dres da bi imao tako izraženu averziju prema tom klubu, ili ga ja samo precenjujem u kognitivnom smislu.

Naravno da mu se nista nije desilo, cak je i posle epizode u Zvezdi imao lepe reci uvek za klub, a jednom prilikom je rekao i da ne bi igrao za Partizan ni za 5 miliona. On je samo ogranicen lik kojeg su velicali kada je imao incidente sto mu se dopalo pa sad misli da treba stalno tako da se ponasa.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Zaista jedna retko debilna izjava, ne znam kako bih drugačije to okarakterisao. Uz svu mržnju koja se kod nas gaji, šta mu treba to sad kad je daleko, zaista ne razumem. Možda samo želi da bude hvaljen od najvernijih, ne znam.

 

A tekst je glup i rekao bih zlonameran, iz nismo isti radionice (koju obe strane arče po potrebi).

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Lesorova izjava je idiotska i infantilna, to je jasno svakome normalnom koliko god kao bilo simpatično mojima sa crno-bele strane.

 

U njegovu odbranu jesu ga vređali celu tekmu pa je to i možda razlog što je imao potrebu da nešto kaže jer je on lik koji to sve primećuje i razume ali profesionalni košarkaš treba da je naviknut na takve stvari. Takođe, mislim da je njemu to samo neko klinačko patkometrisanje koje ga radi i da nema usađenu neku mržnju. Otprilike kao prozivke između kolega na poslu na relaciji Zvezda - Partizan ali svakako treba da razmišlja o tome kako utiče to što izgovori na širu populaciju i dalje odnose navijača dva kluba, pa i samih klubova.

 

Inače što se tiče slikanja posle tekme, ćaskao je i on sa klincima, navijačima Zvezde u hodniku, čak i (nevoljno) potpisivao fotke gde je u Zvezdinom dresu. Brecnuo se tamo na nekog koji mu je viknuo "Za*ebi Partizan" i žalio dodatno kako su ga vređali tokom tekme...

 

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/video-euroleague/mladi-zvezdasi-lesoru-potpisi-igrao-si-za-nas-video/

 

A taj Ljubomirović se svojevremeno raspravljao sa Grobarima na Tviteru. U pitanju je ono baš ostrašćeni lik koji se krije sad iza neke kao objektivnosti. Bio na RTS-u, pa Blicu, pa kao neki frilenser pa je sada na tom kladioničarskom portalu.

 

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Cupanje obruca na zagrevanju i gestikulacije ka publici posle skoro svakog poena su bile i vise nego dovoljan odgovor na povike sa tribina, tako da se ta izjava posle utakmice tesko moze opravdati. On ima i bez toga poprilicno debeo dosije ispada i incidenata pa je i te uvrede mogao da ocekuje i proba da se ne spusta na taj nivo, pa cak i nize. Inace se mogu sloziti da tu nema nikakve mrznje i da se ponasa kao klinac, ali ja o njemu imam isti utisak jos od kako je igrao za Zvezdu a to je da je glup lik i njegovo ponasanje je u skladu sa tim.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Don Dusko said:

Pa koliko vidim niko i ne opravdava taj potez(izjavu) Matijasa vec napadaju tendeciozan tekst.

 

Postoji razlika.

To je zato što forumaš polazi od sebe.

 

Osoba koja likuje što su navijači u Pioniru bliže terenu, ali onako uvijeno da se zna da nije zbog čistog navijanja 🙂 I ok, ja se i družim sa takvima, ali je smešno onda da toliko smeta Matijas.

 

 

Edited by MilošVB
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, MilošVB said:

To je zato što forumaš polazi od sebe.

 

Osoba koja likuje što su navijači u Pioniru bliže terenu, ali onako uvijeno da se zna da nije zbog čistog navijanja 🙂 I ok, ja se i družim sa takvima, ali je smešno onda da toliko smeta Matijas.

 

 

Jel ovo nesto na moj racun, posto mi tako izgleda a iskreno pojma nemam o cemu pricas? Ako nije, izvinjavam se.

Link to comment
Share on other sites

Surov je strelac Nunn. Sloukas odigrao ono svoje, pokrenuo celu ekipu. Zajeban je PAO jako kad udju u dobar ritam, u OAKI su tada maltene nepobedivi. Ukljuci se i publika, pusti se jaci kontakt i onda su ekipe u problemu. Cak i ova fizicki veoma mocna Barsa je imala dosta problema i prebili su ih domaci.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Kako pegla Ataman sa 6 igrača u rotaciji, bukvalno samo 6 igrača igra.

I tako 70% EL meceva.

 

Fali nam ozbiljniji doprinos Papapetrua, Vildoze i Hernangomeza.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uvođenje play in-a za sada spasava sezonu što se tiče neizvesnosti, u starom sistemu maltene bi već bilo poznato prvih 8. Dilema bi bila Virtus/Baskonija, ali i tu bi bilo jasno skoro sve, jer Virtus ima pobedu više, +10 iz Vitorije i poslednje kolo sa njima u Bolonji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...