Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Neven Spahija, šef stručnog štaba Venecije prokomentarisao je prelazak Bruna Kabokla u redove Partizana oko kog se podigla velika prašina.

“Lično sam se čuo sa Kaboklom jer imamo dobar odnos još iz vremena kada sam bio u Memfisu, živeli smo blizu. I dalje smatram da je Bruno okej dečko, ali je očigledno izmanipulisan. On je potpisao to što je potpisao. o tome svedoči i odluka FIBA, koja mu je izdala izlazno pismo za Partizan uz uslov da se plati obeštećenje. Tom odlukom nas je FIBA ponizila”, izjavio je hrvatski trener.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, DameTime said:

Najbolja prijateljica hoće da me vodi za rođendan na neku EL utakmicu. Sad ona bi radije gledala Zvezdu ali ćemo videti za šta možemo nabaviti karte. 

 

Читам, и не виђех ко пише. Рекох неко од форумаша и одмах ми се укључи friend zone alert. Тек кад виђех да си ти, рекох океј је

 

 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, realno *w said:

Niko neće reći da će ti se igrači sigurno povrediti ako ako se bude rotiralo 8-9 igrača, niti da se sigurno neće povrediti ako ih bude 15. Ali su šanse mnogo veće, što za povredu, što zajednostavan pad u formi usled istrošenosti.

Pa evo Partizan prošle sezone, ceđenje nosioca 50+ minuta nedeljno, pa se preživelo.

 

Tompson, Hauard, Vanja, Gidraitis, Homs, Kotsar i Kostelo su odigrali zajedno 234 od mogućih 238 tekmi u EL. Onda na to idu Inok, Kuruc i Sedekerskis sa otprilike 23 tekme svaki. Pjer 13 tekmi sa ozbiljnom minutažom i učinkom. To je bukvalno savršeno "zdravlje" ekipe i nešto što se ne viđa često.

 

Ali upravo tu se vidi upravo ovo o čemu pričam. Baskonija je u momentu kada je Pjer suspendovan, imala skor 11-6. Tu im se onda dodatno skraćuje rotacija, pa dolazi još poneki propušten meč Inoka i Sedekersisa, a oni do kraja regularne 7-10 skor i ispadaju iz plejof zone.  Razlika izmeđju 11-6 i 7-10 je baš ogromna i to je strašan pad u igri.

 

I Zalgiris je imao puno srece sa povredama kada su igrali TOP 8 i u onoj F4 sezoni, to je sve stvar srece.

 

Sustina je da jednom Olympiacosu Tanoulis ne ulazi ni munut protiv Baskonije, nego Fall igra 37 minuta. Pricamo o finalisti EL. Dakle, vecina ekipa se opredeljuje ili da kraj klupe i tribine popune igracima koji ne igraju EL da bi mogli da plate nosioce vise (Zalgiris, Olympiacos, Baskonia) ili imaju dugacku klupu ali nemaju jake nosioce (Bayern).

 

Ovo sto se kod nas zeli je da se ima i jaka prva petorka i spremni igraci koji mogu da odgovore EL zahtevima u slucaju povreda. Pa to tako moze ako se klub zove Real, Barca ili Armani.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...