bergkamp bcd Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 (edited) Raspored: 25. Avgust 2023: Kanada - Francuska, Letonija - Liban 27. Avgust 2023: Liban - Kanada, Francuska - Letonija 29. Avgust 2023: Kanada - Letonija, Liban - Francuska FRANCUSKA Istorija: Uz Španiju, Francuska je najuspešnija evropska reprezentacija u 21. veku. Osvojeno je mnogo medalja, uključujući i one najsjajnije: EP: 2001. 6. mesto, 1/4 finala, 2003. 4. mesto, 1/2 finala, 2005. Bronza, 2007. 8. mesto, 2009. 5. mesto, 2011. Srebro, 2013. Zlato, 2015. Bronza, 2017. 12. mesto, 2022. Srebro Imali su pet medalja do 1959., pa onda nakon skoro pola veka nova bronza i na poslednjih 9 evropskih prvenstava imaju 1 zlato, 2 srebra i 2 bronze SP: 2006. 5. mesto, 2010. 13. mesto, 2014. Bronza, 2019. Bronza Sve do 2014. nisu imali nijednu medalju, a sada su u seriji od dve bronze. OI: 2000. Srebro, 2012. 6. mesto, 2016. 6. mesto, 2021. Srebro Imaju ukupno 3 srebra na OI. Sastav: PG Elie Okobo, Sylvain Francisco SG Nando De Colo, Yakuba Ouattara SF Evan Fournier, Isaïa Cordinier, Terry Tarpey PF Guershon Yabusele, Nicolas Batum C Rudy Gobert, Mathias Lessort, Mustapha Fall Uopšteno o ekipi i šansama: Petorka Okobo - De Colo - Fournier - Yabusele - Gobert je među najjačim na prvenstvu, a tu je i veliki Batum koji može da uskoči na krilnim pozicijama. Na 5 su toliko jaki da Poirier nije imao mesta u prvih 12, imaće širinu sa Lessortom i Fallom na toj poziciji. Trojica igrača igraju u NBA, svih preostalih devet nastupaju u EL. Cilj je borba za medalje. KANADA Istorija: Uvek ista priča sa Kanadom - imaju moćan tim, kad ako ne sad, a rezultata nigde. Samo neuspeh do neuspeha, što možemo videti i ako pogledamo rezultate sa SP i OI: SP: 2002. 13. mesto, 2010. 22. mesto, 2019. 21. mesto OI: 2000. 7. mesto Dakle, u poslednjih 20 godina jedno 21. i jedno 22. mesto. Ovaj učinak je prilično bedan, među najgorima od ovogodišnjih učesnika SP. Nemaju Kanađani naviku da se odazivaju pozivu reprezentacije, a i kad se odazovu to ne liči ni na šta. Sastav: PG Shai Gilgeous-Alexander, Trae Bell-Haynes SG RJ Barrett, Nickeil Alexander-Walker, Luguentz Dort SF Dillon Brooks, Thomas Scrubb PF Kelly Olynyk, Kyle Alexander, Melvin Ejim C Dwight Powell, Zach Edey Uopšteno o ekipi i šansama: Mnogo igrača u spoljnoj liniji ima dva prezimena, ali ono što je bitnije - Kanada sad deluje da ima tim koji može mnogo, mnogo dalje od ranijih plasmana svojih prethodnika u nacionalnom dresu. Tu je Gilgeous - Alexander kao prvo ime, pa RJ Barrett kao podrška, a na centru je prvo ime Kelly Olynyk. Sve su ovo NBA igrači, uz ne tako sjajne zamene u vidu Bell - Haynesa (videli smo koliko (ne) zna u dresu Budućnosti), Ejima, Scrubba, Alexandera. Prva petorka je moćna i ova ekipa mora da se bori makar za 1/4 finale. No, neće biti lako sa kvalitetnim Francuzima i Špancima. LETONIJA Istorija: Letonija nije do sada učestvovala na SP, a na OI nemaju učešće već skoro 80 godina (prvo i jedino 1936. u nacističkoj Nemačkoj). Na evropskim prvenstvima su, slično kao i Izrael, uvek predstavljali neugodnog protivnika koji je znao da iznenadi favorite. Njihova učešća u novijoj istoriji: 2001. 8. mesto, 2003., 2005., 2007., 2009. 13. mesto, 2011. 21. mesto, 2013. 11. mesto, 2015. 8. mesto, 2017. 5. mesto Primetan je napredak - na poslednja dva EP igrali su 1/4 finale, a 2022. nisu igrali zbog FIBA prozora. Sastav: PG Artūrs Žagars, Artūrs Kurucs, Kristers Zogirs SG Dairis Bertans, Aigars Šķēle SF Rodions Kurucs, Artūrs Strautiņš PF Davis Bertans, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis C Anžejs Pasečņiks, Klāvs Čavars Uopšteno o ekipi i šansama: Letonija je reprezentacija koja je možda i najviše zakinuta sumanutom odlukom FIBA da organizuje kvaifikacione prozore usred sezone. Ako pogledamo njihov tim videćemo da više nema Strelnieksa, Timme, a zbog povrede je otpao i najbolji igrač Kristaps Porzingis koji će otputovati sa ekipom na prvenstvo da bi ih podržavao sa tribina. Ovaj tim će živeti i umirati od šuta za tri poena. Liban neće biti teška prepreka, ali se čini da su Kanada i Francuska prejaki rivali. No, igra se jedna utakmica sa njima, u njoj je sve moguće, a Letonci svakako neće biti pod pritiskom. LIBAN Istorija: Liban je definitivno zemlja košarke, ako se gleda samo Azija. Imaju tri uzastopna učešća na SP, od 2002. do 2010., kada je reprezentaciju predvodio legendarni Fadi El Khatib, a uz njega su igrali i Rony Fahed, kao i naturalizovani igrači Joe Vogel, Jackson Wroman i Matt Freije (naravno, sve krilni centri i centri). Što se tiče njihovih rezulata u bližoj prošlosti (u daljoj su bili učesnici dva EP, 1949. i 1951. godine!), lista je veoma skromna: Svetska prvenstva: 2002. prva faza, nijedna pobeda 2006. prva faza, 2 pobede, 2010., prva faza, 1 pobeda 2014. godine su bili suspendovani, dakle, u ovom veku su samo propustili jedno SP. Na OI nikada nisu igrali (a teško da će i igrati u dogledno vreme). Sastav: PG Ali Mezher, Ali Mansour, Jad Kahlil SG Wael Arakji, Amir Saoud, Karim Zeinoun SF Sergio El Darwich, Mark Khoury PF Omari Spellman, Ali Haidar C Hayk Gyokchyan, Karim Ezzedine Uopšteno o ekipi i šansama: Ekipu predvode nekadašnji 30. pik na draftu, naturalizovani igrač Omari Spellman i MVP prvenstva Azije Wael Arakji. Osim Spellmana svi ostali igrači igraju u domaćem prvenstvu. Ogroman problem Libancima predstavljaće hendikep u visini - samo četvorica igrača su viša od 1,96 metara. Ekipa Libana će svoju šansu tražiti u drugoj fazi, u borbi za direktno mesto na OI. No, čak i tu će biti autsajderi. Edited August 25, 2023 by goldberg 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Letonci 18/35 za 3. Nastavljaju gde su stali u kvalifikacijama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Jeste ovo Liban, ali nisam siguran da ce i Francuzi i Kanadjani lako da rese Letonce. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Letonci da imaju Zingera bili bi ultra zajebani, definicija five out ekipe koja je pri tome duplo čvršća od npr Italijana koji gaje sličan stil. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisJudd Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Francuzima posle ove stoka razlike visi i prolazak dalje, a pogotovo plasman u četvrtfinale. Treba da dobiju Letoniju, Španiju i Brazil i da se nadaju da se Kanada neće negde okliznuti, jer ih svaki krug u ovoj ili sledećoj grupi verovatno izbacuje sa prvenstva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Možda će Kanađani još nekog žestoko da nagrde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Postoji li neki način da se utakmice gledaju u reprizi za nas koji radimo 9-17 i koji nemamo sport klub? Baš bih voleo da pogledam kako su Kanađani nagrdili Francuze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisJudd Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 13 minutes ago, Chaos Is Me said: Možda će Kanađani još nekog žestoko da nagrde. Možda Letoniju, Španiju teško dvocifrenom razlikom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Statement win, braćo, štopsreklo 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 26 minutes ago, ChrisJudd said: Možda Letoniju, Španiju teško dvocifrenom razlikom Spanci su bukvalno isti k kao Franci. Idu na neki hasl i ime, kvaliteta nigde. Bas ako nekog jakog na papiru nagrde to su Spanci. Ovi pitbulovi ce im pojesti spoljnu liniju, unutra ce mozda malo bolje proci ali tesko da imaju veliku prednost. 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Treća četvrtina igra mačke i miša. Odlična odbrana i moćni Shai. Dobiše Francuzi po tamburi,biće njima borba posle ovog deklasiranja i sa Letoncima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grunf Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 33 minutes ago, Grunf said: Najjače glave na insta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grunf Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 2 minutes ago, DameTime said: Najjače glave na insta Da iskoristim priliku da ti se zahvalim što si mi ih otkrila. Hvala! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 3 minutes ago, Grunf said: Da iskoristim priliku da ti se zahvalim što si mi ih otkrila. Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Ispali francuzi. Jako sam zalos'an. 😄 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Očekivao sam egal utakmicu,Francuzi nisu očekivali debakl protiv Kanade,ali opet veliko iznenadjenje. Svaka čast Letoniji za prolazak dalje. Francuzi pa,pa.Obrukali su se na prvenstvu sa dosta dobrim timom. Verovatno će Vensan Kole da dobije nogobulj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Meni nije jasno sto Francuzi nisu isli na polaganje ili sut sa poludistance. Jbg mrzelo ih igrati produzetak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 2 hours ago, uini said: @realno *w, klasican fournier, ne verujem da to ima ikakve veze sa odnosima, lik jednostavno ne zna drugacije, kaos ga je primereno opisao tokom tekme da je decolo sveziji, mozda bi drugacije izgledali, ovako su svedeni na milost i nemilost evanu ma nebitno, ta ekipa je uradila sta je mogla, nemaju za cim da zale ali ne vidim neku narocitu radost za nas, srbiji najmanje odgovaraju ove trigger happy ekipe za tri. Ajde ovde da odgovorim: I par minuta pre toga je bila neka polusvađa na terenu, baš sa ozbiljnim facama i nečim što deluju kao teške reči. Ovo ostalo se slažemo, svakako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Jako sam žalosTan jer nista od B92 fantazija, posto sam imao Gobera i Okoboa u timu, jer sam racunao da ce FRA do finala, a u stvari mi je bas drago. Jos samo kad bi Spanci nekako ispali rano, mnogo bih srecan bio, evo majke mi ne mogu vise Spance da trpim u kosarci, koliko god da su imali dobar tim u XXI veku... sto je mnogo mnogo je... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 Quote Ovo je veliko razočarenje, još se nismo "ohladili". Slomili smo se psihički, fizički. Protivnik je bio veoma jak, mi nismo bili zajedno. Sada ne možemo promeniti ništa. Ovaj meč je posledica onoga što se dešava već pet, šest nedelja. Veoma smo dobra ekipa, pokazali smo to u poslednjih nekoliko godina. Ipak, svi moraju da se zapitaju, posle onoga što se dogodilo ovog leta... Treneri, igrači, Savez... Da se lišavamo određenih igrača (prim.aut. Tomas Ertel), da gubimo igrače zbog nekih uslova. Svako treba da bude posvećen - počeo je Batum. Batum neće po lepom pamtiti svoje poslednje Svetsko prvenstvo... - Bilo je ovo moje poslednje Svetsko prvenstvo. Sve sam uradio za ovaj dres. Kad se lišimo pojedinih momaka... Mi smo zajedno, godinama nešto postavljamo... Mi kao igrači, zeznuli smo, ali treba ljudi mnogo da se zapitaju posle ovoga. Ostalo mi je još godinu dana u reprezentaciji. Svi su nam potrebni u Parizu na Olimpijskim igrama, najbolji uslovi, svi. Baš me briga za politiku, potreban nam je najbolji mogući tim u Francuskoj. Zeznuo sam svoje poslednje Svetsko prvenstvo, i to me stvarno ljuti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 @realno *w koga su jos izgubili odnosmo lisili osim Heurtela zbog toga sto igra u Rusiji? Batum je ovim potvrdio da su problemi ogromni, ne samo u svlacionici nego i u savezu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts